Syyttäjä: Sarjakuristajan pelko piinasi tyttöä - ei uskaltanut mennä kouluunkaan ilman saattajaa iltalehti 10:42 28.06

Alaikäinen tyttö vaatii muun rangaistuksen ohella 4 000 euroa korkoineen kärsimyksestä. Syyttäjä kertoo kevään tapahtumien vaikeuttaneen tytön jokapäiväistä elämää. Sarjakuristajana tunnettu Michael Penttilä päästettiin keväällä vapaaksi ennen uutta vangitsemispäätöstä toukokuun alussa.


Tutkimus Suomen kouluista: Ruumiillista väkivaltaa ja sillä uhkaamista joka neljännessä oppilaitoksessa iltasanomat 08:47 28.06

Tutkimuksen mukaan ase oli tuotu kouluun joka neljännessä kaikista oppilaitoksista.


Turvallisuustutkimus paljastaa - joka neljänteen kouluun tuotu vähintään teräase iltalehti 15:18 27.06

Joka kolmannen koulun henkilökunta on saanut osakseen kunnian loukkaamista ja herjaamista, selviää oppilaitosten turvallisuustutkimuksesta. Eniten kunnian loukkaamista ja herjaamista esiintyy koulujen 7.-9. luokilla. Lukiossa teot ovat harvinaisempia kuin peruskoulussa. Oppilaisiin ja opiskelijoihin kohdistunutta, vähintään haavan tai ruhjeen aiheuttanutta väkivaltaa on esiintynyt yli 40 prosentissa oppilaitoksista. Yhtenäis- ja yläkouluissa määrä nousi yli 60 prosenttiin.


Junat reippaasti myöhässä usealla eri rataosuudella - ratajärjestelmässä vikaa iltalehti 21:08 25.06

Junat myöhästelevät usealla eri rataosuudella, kertoo VR nettisivuillaan. Helsingistä Rovaniemelle, Ouluun ja Vaasaan menevät junat ovat myöhässä puolesta tunnista yli puoleentoista tuntiin, VR kertoo ennen kello yhdeksää. Myös Oulusta Helsinkiin, Turusta Ouluun sekä Oulusta Helsinkiin menevät junat ovat myöhässä. Myöhästymisten syynä on ratajärjestelmävika, VR kertoo.


Ääri-islamistit hyökkäsivät kouluun Filippiineillä - panttivankitilanne ohi iltalehti 18:30 21.06

Panttivankitilanne Filippiinien eteläosassa on ohi, kertoo armeijan edustaja uutistoimisto AFP:lle. Armeijan mukaan aamulla kouluun hyökänneet ja panttivankeja ottaneet ääri-islamistit ovat paenneet. Armeijan mukaan kaikki 31 panttivankia ovat turvassa, eikä kukaan loukkaantunut tilanteessa.


Ääri-islamistit hyökkäsivät kouluun Filippiineillä - piiritys käynnissä iltalehti 13:07 21.06

Filippiinien eteläosassa ääri-islamistit ovat hyökänneet kouluun ja ottaneet panttivankeja. Ei ole tiedossa, onko panttivankien joukossa lapsia. Armeijan mukaan hyökkääjät käyttävät panttivankeja ihmiskilpinä. Hyökkääjien kerrotaan myös asettaneen räjähteitä koulurakennuksen ympärille.


300 islamistimilitanttia hyökkäsi alakouluun Filippiineillä iltasanomat 11:03 21.06

Filippiinien armeijan mukaan tilanne on saatu hallintaan ja islamistikapinalliset ovat vetäytyneet.


Nuoret murtautuivat kouluun Nilsiällä ja altistuivat asbestille – epäiltyjä kehotetaan hakeutumaan terveystarkastukseen iltasanomat 13:23 20.06

Poliisin tietojen mukaan tekijöitä on noin kahdeksan. Kaikki heistä ovat alaikäisiä.


Toni Nieminen iloitsee onnellisista käänteistä - "Yrittämällä noustaan kusesta" iltalehti 13:29 19.06

Oulun Lippo Pesis yllätti toukokuussa pestaamalla mäkihyppylegenda Toni Niemisen myyntineuvottelijakseen. Viime vuoden lopussa Ouluun muuttanut Toni Nieminen on aiemmin kertonut julkisesti talousvaikeuksistaan. Samojen ongelmien kanssa on paininut myös Lippo. - Pystyn samaistumaan seuran tarinaan. Rakennamme Lipon kanssa nyt molemmat uutta nousua, Nieminen sanoo.


HS: Joonas opiskeli soturimunkkien kung-fu-koulussa Kiinassa - "monesti jouduin puraisemaan kavereita" iltalehti 15:51 17.06

Joonas Tolvanen kirjoitti värikkään kirjan opiskelustaan Kiinan Shaolin soturimunkkien kung-fu-koulussa ja kertoo nyt Helsingin Sanomille kaiken perustuvan tositapahtumiin. Joensuussa vuonna Tolvanen lähti 17-vuotiaana lukiolaisena Kiinaan Shaolin kung-fu -kouluun opiskelemaan soturimunkkien perinteistä kamppailulajia. Hän ei ollut aiemmin treenannut lajia ollenkaan. Tolvanen kertoo Helsingin Sanomissa, että koulu oli vaativa ja kurinalainen. Silti Tolvanen palasi sinne aina uudelleen ja uudelleen.


Suomalainen indie-elokuva Viraali käsittelee globaalia maailmaa – arkkitehdiksi opiskeleva ohjaaja: "ei tehnyt mieli hakea elokuvakouluun" hs 16:30 15.06


Kärpät sai kovan luokan vahvistuksen: Leijonissakin nähty hyökkääjä palaa Ouluun iltalehti 17:39 13.06

Oululaislähtöinen hyökkäjä Julius Junttila palaa ensi kaudeksi Kärppiin. Hän pelasi viime kauden Ruotsin SHL:ssä Luulajassa. Junttila, 25, piti kauttaan Luulajassa vaikeana. Hän keräsi 35 ottelussa vaatimattomat tehot 3+7. Edellisellä Kärppä-kaudellaan 2015-16 hän teki 15 maalia ja antoi 10 maalisyöttöä.


Kärpille paluumuuttaja Ruotsista - Junttila siirtyy Ouluun jatkoaika.com 16:44 13.06

SHL-joukkue Luleån kanssa sopimuksensa vastikään purkanut Julius Junttila palaa kasvattajaseuraansa Kärppiin yksivuotisella sopimuksella.


Nokia vähentää 170 työpaikkaa - suurin leikkaus Espoossa iltalehti 16:33 09.06

Nokia vähentää yt-neuvottelujen päätteeksi noin 170 työpaikkaa. Nokia vähentää yt-neuvottelujen päätteeksi noin 170 työpaikkaa. Vähennyksistä noin kolme neljännestä kohdistuu Espooseen, loput jakautuvat lähes tasan Ouluun ja Tampereelle. Nokian uudet yt-neuvottelut olivat osa yhtiön sopeuttamistaAlcatel-Lucent-kaupan jälkeen. Yhtiö tavoittelee yhdistymisen myötä noin 1,2 miljardin euron säästöjä vuonna 2018.


Lähes 60 paikan varannutta junamatkustajaa koki yllättävän pettymyksen - VR unohti vaunun numero 7 ratapihalle iltalehti 05:47 05.06

Helsingistä Ouluun lähteneen iltajunan yksi vaunu jäi kömmähdyksen takia ratapihalle. Liki 60 ihmistä jäi ilman varaamaansa istumapaikkaa, kun Helsingistä Ouluun lähteneen IC 29 -junan yksi vaunu jäi sekaannuksen vuoksi ratapihalle. Iltalehden saamien tietojen mukaan lukuisat ihmiset seisoivat täyden junan käytävillä.… Kömmähdys sattui, kun aiemmin sunnuntaina matkaan lähteneen IC 27:n veturi vikaantui. Uuden veturin lisäksi junaan vaihdettiin osa IC 29 -junan rungosta. Rungon vaihdoksen yhteydessä yksi IC 29:n vaunuista jäi Ilmalan ratapihalle.


Kaksi loukkaantui vakavasti henkilöautojen kolarissa Siikajoella iltalehti 07:32 03.06

Pohjois-Pohjanmaalla Siikajoella kaksi ihmistä on loukkaantunut vakavasti ja kolme lievästi henkilöautojen yhteentörmäyksessä, kertoo pelastuslaitos. Pelastuslaitoksen mukaan kaikki loukkaantuneet on viety jatkotutkimuksiin Ouluun. Päivystävän palomestarin mukaan onnettomuus tapahtui valtatie 8:lla muutama kilometri Revonlahdelta Raahen suuntaan.


Vanhemmat käräjille pojan 14 viikon lintsauksesta – isä oli jopa kantanut poikansa kouluun iltasanomat 06:49 02.06

Isä oli jopa kantanut pojan kouluun. Syytä pojan käytökselle ei ole selvinnyt.


Puolustusvoimat havittelee räiskintäpelien pelaajia Urheilukouluun – heitä halutaan hyödyntää simuloituina vastustajina hs 13:05 01.06


Maija-Liisa sai koskettavan kirjeen 73 vuotta myöhässä - veli kirjoitti 9 päivää ennen kaatumistaan rintamalla iltalehti 13:03 31.05

Sodassa kaatunut Armas oli lähettänyt kirjeen yhdeksän päivää ennen kuolemaansa, ja nuorin sisko sai sen käsiinsä vasta nyt. Videolla Maija-Liisa Huittinen lukee veljensä kirjeen ääneen. Hei systeri, tervepä vaan terve täältä Suomen raskaasta. Niimpä siinä vain kävi hassusti, että sitä vielä kerran joutui vetämään nämä kenttäharmaat päälleen. Luulen, ettei tämä sota veny kovin pitkäksi aikaa. Sitä pääsee sitten siviiliin. Aarne pääsi jo eilen lähtemään. Tulimme aluksi Ouluun ja nyt olemme jälleen menossa kohti pohjoista, ei tämä sota ainakaan vielä tunnu kovin sotaiselta.


Uutiset