Häiriö hidasti pääkaupunkiseudun junaliikennettä aamulla: Joka toinen K-juna peruttiin iltalehti 07:51 12.01

Joka toinen K-juna jouduttiin perumaan Tikkurilan ja Keravan välillä perjantaiaamuna. Liikennevirasto tiedotti asiasta perjantaina aamulla kello 6.37. Vika saatiin korjattua kahdeksaan mennessä aamulla. Liikenne on palautumassa normaaliksi. Syynä junien perumiseen oli Keravalla ilmennyt vaihdevika.


Häiriö pääkaupunkiseudun junaliikenteessä: Joka toinen K-juna peruttu iltalehti 06:44 12.01

Joka toinen K-juna on peruttu Tikkurilan ja Keravan välillä. Liikennevirasto tiedotti asiasta perjantaina aamulla kello 6.37. Syynä on Keravalla ilmennyt vaihdevika.


Espoon Technopoliksessa home-epäily: Työntekijöille tarjottu väistötiloja selvitysten ajaksi iltalehti 13:21 11.01

Toistaiseksi hometta ei ole löytynyt, mutta syytä usean työntekijän saamiin hengitysoireisiin selvitetään. Iltalehden saaman vinkin mukaan Espoon Otaniemessä sijaitsevassa Technopoliksessa oli home-epäily. Iltalehden lähde kertoo, että yhdestä huoneesta, jossa työskentelee neljä ihmistä, on kolmella todettu astma ja neljännellä epäillään sisäilmaan liittyvää sairautta. Pääkaupunkiseudun yksikön johtaja Erika Salmenvaara vahvistaa, että hänen tietojensa mukaan astmaoireita on ollut yhdessä huoneessa työskentelevillä henkilöillä.


Pääkaupunkiseudun metro jumittaa jälleen - ”odotus enintään 15 minuuttia” iltalehti 07:34 11.01

Tekninen vika alkoi aamuseitsemän jälkeen. HSL arvioi häiriön kestävän noin kahden tunnin ajan. Pääkaupunkiseudun metroliikenne kärsii jälleen teknisestä viasta. Metro seisoi Iltalehden tietojen mukaan torstaina aamulla ainakin Urheilupuiston pysäkillä Espoossa. HSL:n liikennehäiriötiedotteen mukaan tekninen vika on alkanut kello 7.19 ja sen arvioidaan kestävän 9.17 saakka. Metrovuorot Matinkylästä Vuosaareen ja Tapiolasta Mellunmäkeen kulkevat tänä aikana epäsäännöllisesti.


Video: Metroliikenteen pysähtyminen aiheutti isot ruuhkat asemille - matkustaja: ”Nuori nainen sanoi saavansa paniikkikohtauksen” iltalehti 09:30 09.01

Metroliikenne oli pysähdyksissä juuri aamun työmatkaliikenteen aikaan. Metroliikenteen pysähtyminen aiheutti ruuhkia pääkaupunkiseudun metroasemilla tiistaiaamuna. Liikenne oli aamulla täysin poikki koko radan pituudelta, kunnes noin kahdeksan aikaan junat saatiin kulkemaan ensin niin sanotulla "vanhalla rataosuudella" Helsingissä ja pian sen jälkeen myös Espooseen kulkevalla läntisellä rataosuudella. Liikenteen pysäytti turvalaitevika.


Länsimetron liikennettä käynnistellään - korvaava bussiliikenne jatkaa klo 10 asti iltalehti 07:31 09.01

Metron vuoroväli on toistaiseksi epäsäännöllinen. Länsimetro starttasi marraskuussa aplodien saattelemana. Tiistaiaamuna täysin pysähtynyttä pääkaupunkiseudun metroliikennettä käynnistellään myös länsimetron osalta. Liikenne niin sanotulla "vanhalla radalla" saatiin kulkemaan hieman metron länsipäätä aiemmin. Metroliikenne kulkee epäsäännöllisellä vuorovälillä. Metroa korvaava bussiliikenne kulkee vielä klo 10 asti. Metroliikenne pysähtyi täysin turvalaitevian vuoksi. Pysähdyksen ajaksi HSL järjesti Tapiolasta ja Matinkylästä sekä Lauttasaaresta Kamppiin.


Metro kulkee Helsingissä epäsäännöllisesti - Länsimetro yhä pysähdyksissä iltalehti 07:17 09.01

Metroliikennettä korvataan toistaiseksi linja-autoilla. Tiistaiaamuna täysin pysähtynyt pääkaupunkiseudun metroliikenne on saatu kulkemaan niin sanotun "vanhan radan" osalta. Metroliikenne kulkee siis välillä Ruoholahti-Vuosaari, Mellunmäki normaalisti, joskin epäsäännöllisellä vuorovälillä. Metroliikenne pysähtyi täysin turvalaitevian vuoksi.


Turvalaitevika lamaannutti metroliikenteen - matkustajia ohjataan linja-autoihin iltalehti 06:37 09.01

Metroliikennettä korvataan toistaiseksi linja-autoilla. Pääkaupunkiseudun metroliikenne on tiistaiaamuna pysähtynyt turvalaitevian vuoksi. HSL:stä kerrotaan, että häiriö vaikuttaa kaikkeen metroliikenteeseen eivätkä junat toistaiseksi kulje Vuosaaren ja Matinkylän välillä lainkaan. Matkustajat ohjataan asemilla linja-autoihin, jotka korvaavat metroliikennettä kunnes vika on saatu korvattua. Espoossa linja-autoja kulkee Kamppiin niin Matinkylästä kuin Tapiolasta. Myös Itä-Helsingistä keskustaan on korvaavaa bussiliikennettä.


Talo tarjosi viimeisen matkan ja matkustajat toivat kukat – pääkaupunkiseudun ”paras linja” 105 sai haikeat jäähyväiset iltasanomat 19:46 03.01

Länsimetron liityntäliikenne toi uuden aikakauden.


Vähäpäästöiset autot pääsevät ensimmäistä kertaa bussikaistoille Suomessa – poliisi valvoo pistokokein MTV 15:37 03.01

Vähäpäästöiset henkilöautot pääsevät ensi kertaa Suomessa bussikaistoille. Osa pääkaupunkiseudun Länsiväylän bussikaistoista on määrä avata ensi maanantaina autoille, joiden hiilidioksidipäästöt jäävät alle 80 grammaan kilometriltä.


Vähäpäästöiset autot pääsevät ensimmäistä kertaa bussikaistoille Suomessa MTV 15:37 03.01

Vähäpäästöiset henkilöautot pääsevät ensi kertaa Suomessa bussikaistoille. Osa pääkaupunkiseudun Länsiväylän bussikaistoista on määrä avata ensi maanantaina autoille, joiden hiilidioksidipäästöt jäävät alle 80 grammaan kilometriltä.


Vuoden ensimmäiset vauvat syntyivät rakettien paukkeessa – "Vuodenvaihde meni synnytysaltaassa" MTV 14:50 01.01

Pääkaupunkiseudun ensimmäiset vauvat syntyivät lähes heti vuoden 2017 jäätyä taakse. Jorvissa pieni tyttö näki päivänvalon puoli yhden aikaan, ja Helsingissä hieman yli yksi yöllä.


Maalivahtien ilta - pääkaupunkiseudun paremmuus ratkottiin voittolaukauksilla jatkoaika.com 20:24 30.12

Vuoden viimeisellä Mestis-kierroksella Espoon Tapiolassa kohtasivat paikalliskamppailussa pääkaupunkiseudun joukkueet Espoo United ja Kiekko-Vantaa. Tasaisen ottelun voiton otti kotijoukkue United voittomaalikilpailussa 3?2-lukemin.


IL-Analyysi: Omistusasuminen menossa pois muodista? iltalehti 06:04 29.12

Asuntojen hinnat laskevat, vaikka talous on kovassa nousussa. Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat laskivat Suomessa 1,0 prosenttia lokakuusta marraskuuhun. Lasku jakautui epätasaisesti. Pääkaupunkiseudulla hinnat laskivat 0,3 prosenttia ja muualla maassa 1,6 prosenttia. Helsingissä hinnat laskivat marraskuussa 0,5 prosenttia lokakuusta. Kyseessä on jo kolmas peräkkäinen kuukausi kun Helsingin hinnat laskivat. Hintojen lasku hyvän talouskasvun ja luottamusindeksien nousun aikana herättää kysymyksiä. Varsinkin työvoimapulasta kärsivän pääkaupunkiseudun asuntojen hintojen laskeminen on erikoista.


Pääkaupunkiseudun julkinen liikenne lopettaa joulutauon ennen puoltapäivää MTV 09:14 25.12

Helsingin seudun liikenteen (HSL) bussit, metrot ja raitiovaunut lähtevät sunnuntaiaikataulujen mukaisesti liikenteeseen tänään noin kello 11. Liikenne on ollut joulutauolla eilisestä alkuillasta alkaen.


Pääkaupunkiseudun julkinen liikenne lopettaa jouluntauon ennen puoltapäivää MTV 09:14 25.12

Helsingin seudun liikenteen (HSL) bussit, metrot ja raitiovaunut lähtevät sunnuntaiaikataulujen mukaisesti liikenteeseen tänään noin kello 11. Liikenne on ollut joulutauolla eilisestä alkuillasta alkaen.


Toteutuuko suurmoskeija muualla? Espoossa valmiutta perehtyä asiaan, Vantaan päättäjiä hanke epäilyttää MTV 18:42 14.12

Pääkaupunkiseudun suurissa kunnissa suhtaudutaan varauksella suurmoskeijahankkeeseen, ilmenee STT:n tavoittamien kuntapäättäjien haastatteluista.


Finnair kehottaa matkustajia varautumaan majoitusongelmiin - hotellit ovat täynnä lumipyryn takia iltalehti 02:23 13.12

Hotellit ovat täyttyneet muun muassa jatkolentojen peruuntumisen takia. Finnair kehottaa Twitter-tilillään matkustajia varautumaan lentokentällä yöpymiseen tai hakeutumaan majoitukseen pääkaupunkiseudun alueella, jos jatkolento on peruttu. Finnairin tietojen mukaan hotellit ovat täynnä. Maanantaina lähes koko Suomea ryöpyttänyt lumipyry vaikeuttaa Helsinki-Vantaan lentokentällä Finnairin ja muiden yhtiöiden lentoliikennettä.


Tulipalojen sarja Espoon yössä: Päiväkoti, roskakatoksia ja autoja liekeissä – ”Viittaa siihen, että palot ovat tahallaan sytytettyjä” iltasanomat 07:32 12.12

Pääkaupunkiseudun pelastuslaitoksia työllisti Espoon yössä kolme tulipaloa samanaikaisesti.


Autoilija, nyt tarkkana! Lumipyry iskee aamuruuhkaan - lunta tulee koko päivän iltalehti 22:13 11.12

Lumipyryn etureuna saavuttaa pääkaupunkiseudun aamuyöllä. Harvinaisen laaja ja yhtenäinen matalapaine tuo lumipyryn aamuksi Etelä-Suomeen, kertoo Ilmatieteen laitos. Ana-myrskyn rippeet tuovat lunta jopa parikymmentä senttiä suureen osaan maata.


Uutiset