Muistatko Suomen ruokaa vihanneen Silvio Berlusconin? Skandaalipoliitikko haluaisi Zlatanin Milanoon - suusta pääsi heti solvaus iltalehti 22:28 23.06

AC Milanin entinen omistaja ja Italian entinen pääministeri haluaisi nähdä Zlatan Ibrahimovicin palaavan Milanoon. Expressen kertoo, että Berlusconi on italialaismedian haastattelussa ilmaissut halunsa nähdä Zlatanin siiryvän Milaniin. Zlatan esiintyi Berlusconin hankkimana legendaarisessa italialaisseurassa vuosina 2010-2012 ja voitti myös Serie A:n. - Haluaisin nähdä Zlatanin taas Milanissa ysipaidassa. Hän on vanha ukko, mutta mitä sitten, Berlusconi möläytti.


Muistatko Suomen ruokaa vihanneen Silvio Berlusconin? Skandaalipoliitikko yrittää palkata Zlatania - suusta pääsi heti solvaus iltalehti 22:28 23.06

AC Milanin omistava Italian entinen pääministeri on kiinnostunut Zlatan Ibrahimovicin palveluksista. Expressen kertoo, että Berlusconi on italialaismedian haastattelussa ilmaissut halunsa palkata Zlatan Milaniin. Zlatan esiintyi legendaarisessa italialaisseurassa vuosina 2010-2012 ja voitti myös Serie A:n. - Haluaisin nähdä Zlatanin taas Milanissa ysipaidassa. Hän on vanha ukko, mutta mitä sitten, Berlusconi möläytti.


Stubb kommentoi brexitiä amerikkalaiskanavalle – sitten ”Suomen kesä” yllätti taustalla: ”Se tunne, kun yrität antaa vakavaa haastattelua” iltasanomat 20:53 23.06

Yhdysvaltalainen uutiskanava Bloomberg haastatteli Alexander Stubbia brexit-neuvotteluista Skypen välityksellä. Taustalla näkyvät Suomen saaristomaisemat, joissa ex-pääministeri on viettämässä keskikesän juhlaa.


Pohjoismaat ajautuivat Macronin kanssa eri leiriin kauppapolitiikassa - Sipilä: "Tämmöinen lenkki on kyllä turha" iltalehti 18:22 23.06

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) mukaan Suomen on vaikea hyväksyä järjestelyä, jossa merkittävä investointi esimerkiksi biotuotetehtaaseen pitäisi hyväksyttää komissiolla. Suomi, muut Pohjoismaat, Britannia ja muun muassa Hollanti vastustivat ajatusta siitä, että EU ryhtyisi läpivalaisemaan unionin ulkopuolelta tulevia investointeja, vaikka tavoitteena olisikin reilun kaupan varmistaminen. Ranska sen sijaan ajoi uutta työkalua presidentti Emmanuel Macronin johdolla. EU-johtajat päättivät ennakoitua pidemmän keskustelun jälkeen, että komissio arvioi tarvetta työkalulle, joka läpivalaisisi ulkomaiset investoinnit strategisesti tärkeillä sektoreilla.


Tusk: Britannian ehdotus EU-kansalaisten oikeuksista alittaa odotukset iltasanomat 17:34 23.06

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk pitää selvänä, että Britannian pääministerin Theresa Mayn esittelemä brexit-ehdotus heikentää kansalaisten oikeuksia.


Tusk: Britannian ehdotus EU-kansalaisten oikeuksista alittaa odotukset iltalehti 17:25 23.06

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk pitää selvänä, että Britannian pääministerin Theresa Mayn esittelemä brexit-ehdotus heikentää kansalaisten oikeuksia. - Ensivaikutelmani on, että Britannian ehdotus jää alle odotusten, Tusk sanoi Brysselissä huippukokouksen päätteeksi. Tuskin mukaan EU pyrkii siihen, että Britanniassa asuvien kansalaisten oikeudet eivät heikkenisi. Hänen mielestään on kuitenkin selvää, että brexit vaikuttaa ihmisiin kielteisesti.


May puolustaa brexit-esitystään: Todella reilu ja vakava tarjous iltasanomat 16:08 23.06

Britannian pääministeri Theresa May kuvaa EU-johtajille esittelemäänsä brexit-ehdotusta todella reiluksi ja vakavaksi tarjoukseksi.


Helmut Kohlin hautajaisista kehkeytyi kiusallinen draama Saksassa – entisen liittokanslerin leski ei halua puhujaksi Angela Merkeliä vaan EU:n hylkimän Unkarin pääministerin hs 15:43 23.06


Jeremy Corbyn ohitti Theresa Mayn pääministerikyselyssä hs 11:01 23.06


Kanadan pääministeri Trudeau: Trumpin tviitit aiheuttavat "ryppyjä kansainvälisessä politiikassa" iltalehti 08:39 23.06

Justin Trudeau näkee Trumpin tviittailut ongelmallisina. Hän tiedostaa, että Yhdysvaltojen presidentin sanomiset kannattaa huomioida. Kanadan pääministeri Justin Trudeau sanoi torstaina järjestetyssä foorumissa Torontossa, että ei ole epäilystäkään siitä, ettei Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin Twitter-tavat aiheuttaisi "ryppyjä kansainvälisessä diplomatiassa", kertoo Politico-lehti. - Jos minun täytyy herätä yöllä johonkin, sen on parempi olla jotakin tärkeämpää kuin tviitti, Trudeau sanoi nauraen.


Theresa Mayn lupaus EU-johtajille: EU-kansalaiset saavat jäädä Britanniaan brexitin jälkeenkin iltalehti 00:21 23.06

Britannian pääministeri Theresa May on esitellyt ehdotuksensa EU-johtajille Brysselissä järjestettävässä huippukokouksessa. May ehdottaa ja lupaa, että Britanniassa viisi vuotta asuneet EU-kansalaiset voisivat saada pysyvästi yhdenvertaiset oikeuden Britannian kansalaisten kanssa. Alle viisi vuotta asuneet EU-kansalaiset voisivat hakea pysyvää oleskelulupaa sen jälkeen, kun vaaditun viiden vuoden jälkeen.


May lupasi EU-johtajille: Maassa laillisesti olevat eivät joudu lähtemään iltasanomat 23:41 22.06

Britannian pääministeri Theresa May on antanut ehdotuksensa ja lupauksensa kansalaisten oikeuksista brexitin jälkeen.


Löytyykö Uudesta vaihtoehdosta lisää katujia? Asiantuntija nostaa esiin yhden esimerkin: ”Kova työ selittää äänestäjilleen” iltasanomat 20:53 22.06

Hallituksessa pääministeri Juha Sipilällä (kesk) ja valtiovarainministeri Petteri Orpolla (kok) on täysi työ pitää silmällä Uuden vaihtoehdon mahdollisia heikkoja lenkkejä, jottei enemmistö eduskunnassa lipsahda oppositiolle, sanotaan Eduskuntatutkimuksen keskuksesta.


Sipilä: Hallitusryhmien pidettävä poissaolot hallinnassa iltalehti 19:53 22.06

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) pitää ymmärrettävänä, että Uusi vaihtoehto -ryhmän ja perussuomalaisten välillä tapahtuu siirtymisiä. Irtautuneet perussuomalaiset tekivät päätökset uudesta ryhmästä niin nopeasti, että pohdintaa voi vielä olla puolin ja toisin. Sipilä sanoi EU-huippukokouksessa Brysselissä, ettei hänellä ole tiedossaan Ritva "Kike" Elomaan ohella muita kansanedustajia, jotka olisivat siirtymässä takaisin perussuomalaisiin.


Sipilä Lääkevirasto-jahkailusta: Päätös pitää tehdä pian - Pirkko Mattilalta odotetaan ehdotusta iltalehti 19:27 22.06

Suomi ei ole vielä onnistunut päättämään, mihin kaupunkiin se tavoittelee Britannialta vapautuvaa EU:n Lääkevirastoa, jota lähes kaikki muutkin EU-maat toivovat itselleen. Jahkailu Suomen Lääkevirasto-hakemuksesta jatkuu. EU-huippukokoukseen torstaina osallistuneen pääministeri Juha Sipilän (kesk) mukaan hallitus odottaa yhä ehdotusta sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilalta (uv).


Näkökulma: Sipilän kannatus luisuu - kohta ollaan Mari Kiviniemen eroluvuissa iltalehti 18:06 22.06

Keskustan kannatus hiipuu. Kohta ollaan luvuissa, joilla Mari Kiviniemi erosi puheenjohtajan paikalta, kirjoittaa Iltalehden Juha Ristamäki. Pääministeri Juha Sipilä paistatteli viime viikolla julkisuudessa isona johtajana. Hän puhui kauniita arvoista ja heitti yhdessä kokoomusjohtaja Petteri Orpon kanssa perussuomalaiset oppositioon. Diiliin kuului "parempien" persujen kanssa jatkaminen hallituksessa. Operaation onnistuneisuus on niin ja näin. Kansa pitää sitä poliittisena teatterina. Torstaina Kike Elomaa jo palasi takaisin perussuomalaisten ryhmään. Hallituksella on nyt vain 105 kansanedustajan enemmistö ja Jussi Halla-aho ottaa mielellään muutkin palaajat huomiinsa.


Sipilä hallituksen enemmistön murenemisesta: Perussuomalaiset tekivät päätöksensä uudesta ryhmästään nopeasti - liikehdintää on iltalehti 17:07 22.06

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kertoo, että hänen tiedossaan ei ole Ritva "Kike" Elomaan ohella muita kansanedustajia, jotka olisivat siirtymässä Uusi vaihtoehto -ryhmästä takaisin perussuomalaisiin. Brysselissä EU-huippukokoukseen osallistunut Sipilä kertoi viestitelleensä Suomeen ryhmässä tapahtuneesta muutoksesta. - Minun tiedossani ei ole muita. Jonkun viestin tästä vaihdoinkin päivällä ja käsittääkseni ryhmäkokouksia on tänään pidetty. Rauhallista kuulemma siellä on ollut, Sipilä sanoo.


Sipilä hallituksen enemmistön murenemisesta: ”Liikehdintää voi tapahtua” iltasanomat 16:56 22.06

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kertoo, että hänen tiedossaan ei ole Ritva "Kike" Elomaan ohella muita kansanedustajia, jotka olisivat siirtymässä Uusi vaihtoehto -ryhmästä takaisin perussuomalaisiin.


Uutiset