Saudi-Arabian kuningas vietti kaikkien aikojen kalleimman loman: pani haisemaan 100 miljoonaa dollaria iltalehti 22:10 22.08

Kuningas Salman lomaili kuukauden Marokossa tuhannen vieraansa kanssa. Saudi-Arabian kuningas Salman on viettänyt kaikkien aikojen kalleimman loman. All-inclusive-lomaan Marokossa paloi uskomattomat 100 miljoonaa dollaria. Kuningas Salman tapasi Marokon Tangerissa maan pääministeri Saadeddine Othmanin lentokentällä, jonka jälkeen hän vetäytyi 30 hehtaarin kesäpalatsilleen. Kuninkaan mukana matkusti yli tuhat vierasta - muun muassa sukulaisia, ministereitä ja turvamiehiä - jotka majoitettiin pääkaupungin hotelleissa. Ryhmä varasi yli 800 hotellihuonetta ja vuokrasi noin 200 autoa.


Sipilä: Kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeinen aika kriittistä iltalehti 19:46 22.08

Sipilän mukaan asiaa pitää nyt pohtia erityisesti ja etsiä keinoja, mitä sille voitaisiin tehdä. Pääministeri Juha Sipilän (kesk) mielestä on kriittinen kysymys, mitä tapahtuu turvapaikanhakijalle kielteisen päätöksen jälkeen, kun palautus toimeenpannaan tai ihminen odottaa valituspäätöksen ratkaisua. - Se on hyvin kriittistä aikaa. Voi kuvitella, että siinä on syrjäytymisvaara ja henkisesti varmasti raskas aika odottaa. Siinä on myöskin vaara radikalisoitumiselle ja erilaisille vaikutuksille, Sipilä sanoi keskustan eduskuntaryhmän kokouksen yhteydessä Savonlinnassa.


Pääministeri vajosi opportunismiin kommentoidessaan Turun iskua hs 18:57 22.08


Pääministeri Sipilä: Suomi siirtyy nyt saneerauksesta kehittämisvaiheeseen – hallituksen pöydällä ovat nyt työelämän muutos, perustulo, sosiaaliturvan uudistus ja eriarvoistumisen ehkäisy hs 13:17 22.08


”Tulos tai ulos”, Juha Sipilä lupasi – mutta pääministerin puheissa on ristiriita hs 12:57 22.08


Sipilä: Supo saanut käytännössä sen rahoituksen mitä pyytänyt iltasanomat 10:08 22.08

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ei tällä erää lupaa suojelupoliisille lisärahaa Turun tapahtumien vuoksi.


Sipilä ei lupaa Supolle lisärahaa Turun iskun vuoksi - saanut jo pyytämänsä rahoituksen iltalehti 09:52 22.08

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ei tällä erää lupaa suojelupoliisille lisärahaa Turun tapahtumien vuoksi. Supon määrärahoja lisättiin kehysriihessä, Sipilä toteaa. - Oikeastaan supo on saanut, mitä on pyytänyt, ja sinne on lisätty suhteessa supon budjettiin merkittävät summat.


Pääministeri Sipilä: Turvapaikan­hakijoiden radikalisoitumisen estämiseksi pitää löytää keinoja – tiedustelulaki etenee nopeutetusti jo syksyllä hs 09:48 22.08


Pääministeri Sipilä: Turvapaikan­hakijoiden radikalisoitumisen estämiseksi pitää löytää keinoja hs 09:48 22.08


HS-analyysi: Pääministeri vajosi opportunismiin kommentoidessaan Turun iskua hs 07:55 22.08


Sipilä: Odotusaika kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneilla pitäisi saada lyhyemmäksi iltalehti 07:32 22.08

Pääministeri Juha Sipilän mukaan budjettiriihessä käsitellään, onko turvapaikkahakemusten käsittelyyn varattu riittävästi resursseja. Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan aika, jonka kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet odottavat oikeuden päätöstä, pitäisi saada lyhyemmäksi. -  Tämä on niitä asioita, jotka ovat olleet tiedossa ja joihin on panostuksia tehtykin, mutta ovatko ne riittäviä, näitä nyt sitten käydään läpi, Sipilä sanoi toimittajille suurlähettiläskokouksessa pitämänsä puheen jälkeen.


Pääministeri Sipilä kommentoi Supon toimintaa marokkolaismiehen osalta: "Tämä käydään nyt tietysti läpi" iltalehti 16:56 21.08

Pääministeri Juha Sipilä haluaa uuden tiedustelulainsäädännön jo tämän hallituskauden aikana. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kommentoi maanantaina Suojelupoliisin tietoja, joiden mukaan viranomaiset saivat alkuvuodesta vihjeen Turun puukotuksista epäillystä marokkolaismiehestä. Minkälaisia ajatuksia tämä herättää teissä?


Oikeusministeri Häkkänen: Uskon, että perustelut tiedustelulain kiirehtimiselle täyttyvät iltalehti 15:20 21.08

Myös pääministeri ja sisäminsteri ovat vaatineet tiedustelulain mahdollisimman pikaista hyväksymistä. Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok) uskoo, että perustelut kiirehtimismenettelylle täyttyvät tiedustelulainsäädännön kohdalla. Häkkänen kuitenkin painottaa, että perustelujen täytyy olla kristallinkirkkaat, sillä tästä tulisi ennakkotapaus kiirehtimismenettelyn käyttämiselle perustuslain muuttamisessa.


Pääministeri Sipilä vieraili Turun puukotusten muistopaikalla iltalehti 14:32 21.08

Pääministeri sytytti kynttilän uhrien muistolle. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) on juuri vieraillut Turussa perjantaisten puukotusten uhrien muistopaikalla kauppatorilla. Sipilä sytytti kynttilän uhrien muistolle. Kukka- ja kynttilämeri Yliopistonkadun ja Aurakadun kulmauksessa on laajentunut viikonlopun jälkeen entisestään.


Pääministeri Sipilä: ”Meillä pitää olla nopeat keinot väärin perustein Suomeen tulleiden maasta poistamiseksi” iltasanomat 13:50 21.08

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) mukaan muuttoliikkeeseen on puututtava vaikuttamalla ongelmien juurisyihin, kehittämällä rajaturvallisuutta ja varmistamalla, että kaikki jäsenmaat oallistuvat vastuunkantoon.


Uutiset