Pihla Viitala Hollywood-tuotantojen pelon ilmapiiristä: ”Voit saada koska tahansa potkut” iltalehti 16:51 13.02

Näyttelijä Pihla Viitala haluaisi nähdä lisää kotimaisia elokuvia ja televisiosarjoja, joissa on vahva naispääosa. Päärooli TV2-kanavalla maaliskuussa alkavassa Karppi-rikossarjassa oli Pihla Viitalalle mieluinen haaste. Hän on iloinen nähdessään yhä enemmän viihteessä elokuvia ja sarjoja, joissa elämää katsotaan vahvan naishahmon silmien kautta. - On tärkeää, ettei tarinaa kerrota vain vaalean keski-ikäisen miehen näkökulmasta. Naisen ääni alkaa kuulua pikkuhiljaa. Jos vaikka mietitään, mitä esimerkiksi 90-luvulla ollaan tehty Uuno Turhapuroa sun muita elokuvia, niin ovathan ne naisroolit niissä ihan helvetin kapeita. Koen, että eletään murrosta, ja ihmiset ovat kriittisempiä sen suhteen, kenen tarinaa he katsovat, Viitala sanoo.


Erikoinen tapaus menestyselokuvassa – tuottajat hakivat kadulta leipurin päärooliin! Lue sunnuntain elokuva-arviot iltasanomat 08:02 11.02

Leipuri Dwight Henry löydettiin tuotantoyhtiön kadun varrelta rooliin elokuvaan Beasts of the Southern Wild, josta tuli suuri menestys 2012. Elokuva esitetään tänään televisiossa.


Arnold Schwazenegger televisioon – kiinnitetty lännensarjan päärooliin stara 18:30 07.02

Arnold Schwarzenegger on monien muiden tähtien tavoin laajentamassa uraansa valkokankaalta


Solo: A Star Wars Story -elokuvasta ensimmäinen traileri – mukana suomalaisnäyttelijä mtv 08:04 06.02

Han Solosta kertovan elokuvan pääroolissa nähdään näyttelijä Alden Ehrenreich. 


Ikuinen varamies on pääroolissa urheilun suurimmassa ottelussa - erikoinen tausta: ”Olen aina halunnut papiksi” iltalehti 19:48 04.02

Nick Folesin pelinrakentelusta riippuu yhden urheilun suurimman dynastian tuho. Philadelphia Eagles on selvä altavastaaja sunnuntaina pelattavassa Super Bowlissa. Vedonlyöntitoimistojen näkemys on kohtuullisen selvä: New England Patriotsin ja koko jenkkifutishistorian kirkkain supernova Tom Brady johtaa joukkueensa mestaruuteen. Samalla Brady saisi pujottaa ennätyksellisen kuudennen Super Bowl -sormuksen heittokäteensä.


Uma Thurman kertoo vakavasta onnettomuudesta Kill Billin kuvauksissa - syytti Tarantinoa tapon yrityksestä iltalehti 08:52 04.02

Thurmanin mukaan onnettomuus aiheutti hänelle pysyvän niskavamman. antamassaan haastattelussa näyttelijä Uma Thurman puhui tapauksesta, joka sattui Quentin Tarantinon ohjaamien ja käsikirjoittamien Kill Bill -elokuvien kuvauksissa. Thurman esittää elokuven pääroolissa kostonhimoista Morsianta. Thurmanin mukaan Meksikossa järjestetyissä kuvauksissa Tarantino pakotti hänet ajamaan autoa. Timesin julkaisemalla videolla Thurman nähdään kaasuttamassa päällysteettömällä soratiellä kunnes hän menettää auton hallinnan ja törmää puuhun. Kovan törmäyksen jälkeen Thurman pitelee aluksi päätään ja jää sen jälkeen paikalleen tärisemään.


Duke Nukem -pelistä tehdään elokuva – päärooliin legendaarinen vapaapainija? stara 13:30 28.01

Härskin huumorin sävyttämä Duke Nukem 3D lukeutui 90-luvun suosituimpiin toimintapeleihin.


Maria Ylipää: ”Keikkailen omalla bändillä ja sain pääroolin musikaalista” iltalehti 09:14 26.01

Tytöt 1918 -suurmusikaalin ensi-ilta kokosi suuren joukon tuttuja kasvoja Tampereelle. Sirkku Peltolan kirjoittama sekä ohjaama ja Eeva Kontun säveltämä musikaali Tytöt 1918 sai eilen ensi-iltansa Tampereen Työväen Teatterissa. Naisten punakaartin taistelusta sisällissodassa kertovan suurmusikaalin työryhmässä oli mukana yli sata henkeä. Teatteri kokosi tuvan täyteen tähtiä - monta tamperelaista, jotka ovat ponnistaneet valtakunnan estradeille. Mukana olivat mm. Maria Ylipää, Anna-Maija Tuokko, Tiina Lymi ja Armi Toivanen.


Macaulay Culkin avautui väkivaltaisesta isästä: ”Voin näyttää arpeni” stara 22:00 23.01

Yksin kotona -elokuvien pääroolia näytellyt Macaulay Culkin oli yksi 1990-luvun


Viihdelehti Stara.fi stara 22:00 23.01

Yksin kotona -elokuvien pääroolia näytellyt Macaulay Culkin oli yksi 1990-luvun


Dame Helen Mirren: Tämä rooli päästi näyttelemästä seksikkäitä nuoria neitokaisia iltasanomat 10:24 20.01

Alkuperäisen Epäilyksen polttopiste -sarjan päärooli oli tärkeä askel Dame Helen Mirrenin uralla. Ilta-Sanomat oli paikalla, kun Mirren palkittiin viime kesänä Monte Carlon tv-festivaalilla elämäntyöstään.


Tiesitkö? Näiden elokuvien päähenkilöksi kaavailtiin aivan eri näyttelijöitä iltalehti 22:10 19.01

Suosikkielokuvat saattaisivat näyttää varsin erilaisilta toisilla näyttelijöillä. Moni suosittu elokuva olisi saattanut näyttää hyvinkin erilaiselta, jos näyttelijät olisivat suostuneet heille tarjottuihin rooleihin. Paksuna Päärooliin kaavailtiin aluksi Anne Hathawayta. Näyttelijä kuitenkin kieltäytyi ja rooli meni Katherine Heiglille. Fifty Shades of Grey


Tältä näyttää Heikki Kinnunen Mielensäpahoittajana - leffan traileri julki iltalehti 11:22 18.01

Mielensäpahoittaja-elokuvan pääroolissa on Heikki Kinnunen, sillä Antti Litja joutui jättämään roolin sairautensa vuoksi. Mielensäpahoittaja-elokuvan päärooliin tehtiin henkilövaihdos viime vuonna, sillä aiemmin roolissa nähty Antti Litja sai sairauskohtauksen ja jäi sitä myöten eläkkeelle. Uudeksi Mielensäpahoittajaksi valittiin Heikki Kinnunen.


Prinssi Harryn ja Meghan Marklen rakkaustarinasta tehdään elokuva – pääroolien näyttelijät yhä auki mtv 15:36 16.01

Britannian prinssi Harrysta ja tämän kihlatusta Meghan Marklesta tehdään tv-elokuva.


IL-arvio: Kaikki oikein on kepeä ja ylikiltti kotimainen draamakomedia lottovoitosta iltalehti 11:44 12.01

Elsa Saisio on aivan mahtava uuden kotimaisen elokuvan pääroolissa. Kaikki oikein Suomi, 2018 Ohjaus: Lenka Hellstedt


Riitta Havukaisen Katariina-tyttären ensimmäinen suuri päärooli: ”Teatteri veti puoleensa” iltalehti 22:19 11.01

Katariina Havukainen pääsi opiskelemaan näyttelemistä neljännellä yrittämisellä. Näyttelijä Riitta Havukaisen Katariina-tytär, 27, seuraa äitinsä jalanjälkiä näyttämölle. Teatterikoulua Katariina Havukaisella on vielä vuosi jäljellä. Sisään opinahjoon Tampereelle hän pääsi neljännellä yrittämiskerralla.


Nicole Kidmanin kiitospuhe ihmetytti: muisti kahta tytärtään, sivuutti täysin vanhemmat adoptiolapsensa iltalehti 18:17 08.01

Näyttelijä Nicole Kidman mainitsi kiitospuheessa miehensä ja heidän kaksi yhteistä lastaan, mutta ei Tom Cruisen kanssa aikanaan adoptoimiaan lapsia. Näyttelijä Nicole Kidman voitti sunnuntai-iltana Golden Globe -palkinnon pääroolistaan tv-sarjassa Big Little Lies. Kidman esitti palkinnon saatuaan kiitospuheen, joka herätti välittömästi ihmetystä Twitterissä ja muualla sosiaalisessa mediassa. Hänen puheensa oli kyllä koskettava ja lämmin, mutta hän jätti siinä täysin mainitsematta kaksi adoptiolastaan, Isabellan ja Connorin.


Suosikkisarjan pääroolilla oli yllättävät seuraukset: Silta-tähden elämä muuttui lopullisesti – ”Se on vaikuttanut omiin aivoihini” iltasanomat 17:45 01.01

Sofia Helin sanoo Sagan näyttelemisen vaikuttaneen myös hänen omaan ajatteluunsa. IS tapasi Silta-sarjan ruotsalaistähdet Kööpenhaminassa viimeisen tuotantokauden ensi-illan yhteydessä.


Uutiset