Kuva: Tällä paidalla venäläiset haluavat pelata olympiakiekkoa - hyväksyvätkö päättäjät? iltalehti 18:08 17.12

Venäläisurheilijat eivät saa kilpailla helmikuussa Pyeongchangin olympialaisissa maansa lipun alla. Niinpä naisten ja miesten jääkiekkojoukkueiden pelipaidoissa ei nähdä helmikuussa kaksipäistä kotkaa tai Venäjän lippua, ja joukkueesta puhutaan venäläisinä olympiaurheilijoina. Toimittaja Igor Eronko jakoi Twitterissä kuvan, jossa on hänen tietojensa mukaan suunnitelma venäläisten olympiaurheilijoiden paidasta jääkiekkoturnauksiin.


Suurmoskeija hylättiin – Helsingin päättäjät avoimia pienemmille moskeijahankkeille uusisuomi 14:38 13.12

”Muslimit tarvitsevat tiloja, mutta tämä hanke ei ole kestävällä pohjalla”. Näin tiivisti Helsingin kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki (vihr.) somessa ajatuksensa suurmoskeijahankkeen kaatamisesta.


Enemmistö suurmoskeija-esitystä valmistelevista vastustaa hanketta MTV 16:41 11.12

Helsingin poliittiset päättäjät käsittelevät suurmoskeijahanketta ensimmäistä kertaa tiistaina.


Paperittomat-linjaus: Valtuutettu turhautui tiedon puutteeseen – Päättäjät usein luulojen varassa uusisuomi 20:05 07.12

Helsingin kuohuttanutta päätöstä paperittomien lisäpalveluista tarkastellaan uudelleen, kun kaupungin raportti paperittomista valmistuu. Tämän takaa valtuuston kokouksessa läpi mennyt Pilvi Torstin (sd.) ponsi. Uusi Suomi kysyi, miten ponsi voi vielä vaikuttaa päätökseen.


Yle: Uusi tietovuoto paljastaa yhteyksiä Trumpin hallinnon ja Venäjän johdon välillä iltalehti 21:22 05.11

Ylen tietojen mukaan paratiisin papereiksi nimitetyssä vuodossa selviää, kuinka tietyt poliittiset ja taloudelliset päättäjät, korkeat virkamiehet, viihdemaailman tähdet ja kuninkaalliset ovat kietoutuneet veroparatiisitalouteen. Ylen mukaan uudesta tietovuodosta selviää yhteyksiä Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin hallinnon ja Venäjän johdon välillä. Yhdysvaltain kauppaministeri Wilbur Ross on tehnyt miljoonabisneksiä Kremliä lähellä olevien liikemiesten kanssa.


Kouvolassa otettiin käyttöön Suomen ensimmäinen päiväkotibussi - mahdollisuus lepoon, kunnon wc ja keittiökin iltalehti 06:34 02.11

Kouvolassa otettiin syksyllä käyttöön Suomen ensimmäinen päiväkotibussi. Kyytiin tulevat lapset haetaan joka aamu kahdesta päiväkodista, joihin heidät iltapäivällä palautetaan. Päivän aikana bussi matkustaa erilaisiin luonto- ja kulttuurikohteisiin Kouvolassa. Kaupungin päättäjät ihastuivat ennakkoluulottomasti toimintaan niin hyvin, että suunnittelevat jo toisen auton hankkimista.


Kunnanvaltuuston päätös ei kelpaa - Valtiovarainministeriö puuttuu Kittilän tilanteeseen iltalehti 20:10 31.10

Valtiovarainministeriö aloittaa kuulemismenettelyn Kittilän kuntaa kohtaan lähipäivinä, kertoo valtiovarainministeriön hallitusneuvos Auli Valli-Lintu. Kittilän kunnanvaltuusto päätti tänään, että rikossyytteen saaneet kuntapäättäjät pidätetään vain niistä tehtävistä, joita syytteet koskevat. Valtuusto käsitteli asiaa suljettujen ovien takana. Valtiovarainministeriön mukaan päätös on riittämätön eikä se palauta uskottavuutta kunnan päätöksentekoon.


Valtiovarainministeriö pitää Kittilän kunnanvaltuuston päätöstä riittämättömänä – puuttuu tilanteeseen iltasanomat 19:08 31.10

Valtuusto päätti, että syytteet saaneet päättäjät pidätetään niistä luottamustoimista, jotka ovat syytteen alaisia.


Kittilän kunnanvaltuusto antaa syytteessä olevien kuntapäättäjien jatkaa luottamustoimissaan iltalehti 18:47 31.10

Kittilän kunnanvaltuusto on päättänyt, että rikossyytteen saaneet kuntapäättäjät voivat jatkaa luottamustoimissaan. Heidät on kuitenkin pidätetty niistä toimista, jotka ovat syytteen alaisia, kertoo Kittilän kunnanvaltuuston puheenjohtaja Aki Nevalainen. Päätös noudattaa kunnanhallituksen esitystä.


Yle: Kittilän kunnanhallitus antaisi rikossyytteen saaneiden päättäjien jatkaa luottamustoimissaan iltalehti 15:53 31.10

Kittilän kunnanhallituksen mukaan rikossyytteen saaneet kuntapäättäjät voivat jatkaa luottamustoimissaan, kertoo kunnanhallituksen esityksen käsiinsä saanut Yle Rovaniemi. Kunnanhallitus otti siis toisen kannan kuin Kittilän vs. hallintojohtaja, joka esitti kunnanhallitukselle tänään, että valtuutetut pidätetään luottamustoimistaan siihen saakka, kunnes syytteet on käsitelty. Ylen mukaan Marita Toivanen teki kunnanhallituksen kokouksessa vastaesityksen, jonka mukaan valtuusto pidättää syytteessä olevat luottamushenkilöt osallistumasta asioiden käsittelyyn niissä asioissa, joissa he ovat syytteessä tai muusta syystä esteellisiä.


Torvalds päättäisi Natosta ilman kansanäänestystä - Niinistö torppasi puheet vastuunpakoilusta iltalehti 18:32 30.10

RKP:n presidenttiehdokas Nils Torvalds arvostelee kansanäänestystä huonoksi ratkaisuksi mahdollisesta Nato-jäsenyydestä päätettäessä. Hänen mukaansa päättäjät menevät äänestyksen taakse piilottelemaan todellisia kantojaan. Presidentti Sauli Niinistö vastasi, että puhe vastuunpakoilusta on naurettavaa. Elinkeinoelämän valtuuskunnan Evan Helsingissä järjestämä Presidenttiforum on kerännyt ensimmäistä kertaa lähes kaikki ehdokkaat vaalikeskusteluun.


Oikaisu juttuun Kittilän kuntaan liittyvistä virkarikossyytteistä iltalehti 20:15 17.10

Oikaisu STT:n perjantain (13.10.) juttuun "". Jutussa kerrottiin virheellisesti, että valtiovarainministeriö olisi vaatinut, että syytteen saaneet kuntapäättäjät jättävät luottamustehtävänsä oikeusprosessin ajaksi tai että Kittilä pidättää syytetyt toimistaan. Todellisuudessa ministeriö vaatii ainoastaan, että luottamushenkilöiden pidättämistä toimistaan käsitellään valtuustossa välittömästi.


Uutiset