Kuolonkolari Padasjoella: Auto kääntyi moottoripyörän eteen MTV 18:18 22.07

Padasjoella Päijät-Hämeessä yksi ihminen on kuollut ja toinen saanut vakavia vammoja moottoripyörän ja henkilöauton yhteenajossa.


Moottoripyörä ja auto kolaroivat Padasjoella – henkilövahingoilta ei vältytty MTV 17:18 22.07

Padasjoella Päijät-Hämeessä moottoripyörä ja henkilöauto ovat ajaneet nokkakolarin.


Sisävesillä Etelä-Suomessa paikoin erittäin runsaasti sinilevää – helteen jatkuminen pahentanee tilannetta MTV 15:55 12.07

Etelä-Suomessa on havaittu erittäin runsaita sinilevähavaintoja Tuusulanjärvessä Keski-Uudellamaalla sekä Mallusjärvessä Päijät-Hämeessä. Myös muilla sisävesillä levää on runsaasti.


Kattourakoitsijaa syytetään petossarjasta – työt eivät koskaan valmistuneet ja haki lainoja asiakkaiden tiedoilla MTV 13:40 07.06

Kattourakoitsijaa syytetään laajasta petossarjasta Päijät-Hämeessä. Syyttäjän mukaan kattofirma jätti remontteja kesken sekä nosti asiakkaiden tiedoilla lainoja näiden tietämättä.


Hämeen poliisilla työntäyteinen yö: Mopon virittäjä karkasi partiolta yhdeksääkymppiä, rattijuoppo puhalsi 3,33 promillea MTV 10:24 20.05

Toukokuinen viikonlopun suviyö Hämeessä oli työntäyteinen poliisille. Tehtäviä oli yli 250 kappaletta, joista 143 Päijät-Hämeessä ja 110 Kanta-Hämeessä.


Poliisi tutkii Heinolan tuhoisaa rivitalopaloa törkeänä tuhotyönä iltasanomat 13:33 16.05

Poliisi tutkii törkeänä tuhotyönä rivitalopaloa, joka roihusi Heinolassa Päijät-Hämeessä varhain keskiviikkona.


Heinolassa evakuoitu lukuisia ihmisiä rivitalopalon takia – syttymissyy epäselvä MTV 05:29 16.05

Päijät-Hämeessä Heinolassa 15 ihmistä on evakuoitu rivitalopalon takia, kertoo pelastuslaitos. Päällikköpäivystäjän Heikki Suomalaisen mukaan ainakaan toistaiseksi ei ole tiedossa, että kukaan olisi loukkaantunut palossa. Suomalaisen mukaan evakuoiduille on järjestetty tilapäismajoitus.


Myrkkykäärmeillä uhkaillut mies aiheutti poliisioperaation Heinolassa - asunto jouduttiin eristämään ja paikalle kutsuttiin käärmeasiantuntijat iltalehti 16:37 16.04

Asiaa tutkitaan Hämeen poliisissa laittomana uhkauksena ja virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena. Myrkkykäärmeet aiheuttivat ensihoidolle ja poliisille uhkaavan tilanteen Päijät-Hämeessä Heinolassa. Tilanne sai alkunsa siitä, kun ensihoitoyksikkö sai tehtävän sunnuntaina hieman ennen puolta yötä heinolalaiseen kerrostaloasuntoon.


Mies uhkasi heittää erittäin myrkyllisen käärmeen ensihoitajien ja poliisin päälle Heinolassa – operaatio kesti tunteja MTV 16:08 16.04

Mies uhkasi heittää erittäin myrkyllisen käärmeen tehtävää varten paikalle saapuneiden ensihoitajien päälle Heinolassa Päijät-Hämeessä.


Helenan ikkunan taakse tassutteli kokonainen ilvesperhe: ”Ne eivät näköjään pelkää mitään” iltalehti 08:02 31.03

Kalkkisissa asuva Helena Joenranta yllättyi, kun näki keittiönsä ikkunasta neljä rennosti taloa kohti löntystelevää ilvestä. Video: Helena Joenranta Päijät-Hämeessä Kalkkisissa asuva Helena Joenranta vilkaisi kiirastorstai-iltana sattumalta keittiönsä ikkunasta ulos ja näki ilvesperheen.


Varoitus autoilijoille: ajokeli on erittäin huono tai huono lähes koko maassa iltalehti 05:32 22.03

Sankat lumisateet haittaavat liikennettä torstaina, varoittaa Ilmatieteen laitos. Ajokeli on torstaina aamusta alkaen erittäin huono Keski-Suomessa, Pohjois-Savossa, Etelä-Savossa, Päijät-Hämeessä, Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. - Sankat lumikuurot aiheuttavat heikon näkyvyyden ja tienpinnat kiillottuvat lumisateesta, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jesse Heikkilä kertoo Iltalehdelle.


Ely-keskus varoittaa: Teiden kelirikot saattavat tänä keväänä olla tavanomaista pahempia MTV 23:40 21.03

Maan sulaminen saattaa tänä keväänä tehdä tavanomaista pahempaa jälkeä teihin. Uudenmaan ely-keskus varoittaa kelirikoista Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä ja Päijät-Hämeessä.


Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirissä tuottavimmat sairaalat - Tays tuottavin yliopistosairaala iltalehti 10:13 21.03

Myös Etelä-Savo ja Pohjois-Karjala ovat THL:n tutkimuksessa tuottavuuskärjessä. Tuottavimmat sairaanhoitopiirien sairaalat vuonna 2016 olivat Päijät-Hämeessä, Etelä-Savossa ja Pohjois-Karjalassa. Listaus ei sisällä psykiatrista erikoissairaanhoitoa. Tuottamattomimmat sairaanhoitopiirien sairaalat olivat Lapissa ja Pohjois-Savossa, ilmenee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n tiistaina julkistamasta tutkimuksesta.


Assangen salakuljetusta Ilves murjoi karmea putki jatkui kirjassa häpeäntunteistaan muhii ”vuosisadan katastrofi” Ruotsia, kaataa puita salakuvasi –

Uutiset