Eläkeläispariskunta pelastautui rivitalopalosta Jyväskylässä - asunto paloi asumiskelvottomaksi iltalehti 12:14 18.12

Kuuden huoneiston rivitalossa päätyhuoneisto syttyi palamaan sisäpuolelta. Rivitalossa syttyi tulipalo Jyväskylän Mesikämmenen asuntoalueella hieman kello 8 jälkeen maanantaiaamuna. - Kuuden huoneiston rivitalossa oli päätyhuoneisto syttynyt palamaan sisäpuolelta. Palo oli levinnyt vesikattorakenteisiin, kertoo päivystävä palomestari Sami Sauvola Keski-Suomen pelastuslaitokselta.


Vanhaan navettaan parkkeerattu auto syttyi palamaan - osa 400 neliömetrin rakennuksesta tuhoutui täysin iltalehti 12:01 16.12

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos on sammuttanut varastokäytössä olevan rakennuksen suurta tulipaloa Joensuun Kiihtelysvaarassa lauantaiaamuna. Pelastuslaitos sai hälytyksen noin 400 neliömetrin kokoisen rakennuksen tulipalosta kello 8.38. - Me saimme hälytyksen, että henkilöauto oli syttynyt palamaan varastokäytössä olleessa entisessä navettarakennuksessa, kertoo päivystävä palomestari Sami Meriläinen Pohjois-Karjalan pelastuslaitokselta.


Pelti rytisi Haminassa - neljän auton ketjukolarista ambulanssiin tarkastukseen iltalehti 19:48 15.12

Neljän auton ketjukolari ruuhkauttaa valtatiellä 7 Haminassa. Kaupungin keskustaan vievä liittymä jouduttiin sulkemaan onnettomuuden vuoksi kokonaan liikenteeltä. Neljä henkilöautoa kolaroi Haminan liittymässä Summassa. Onnettomuuden syyksi arvellaan erittäin liukasta tienpintaa. - Kotkasta Haminaan päin menevällä rampilla neljän auton kolari. Ei suurempia henkilövahinkoja. Lievää liikennehaittaa aiheutuu vielä puolen tunnin ajan, kertoo päivystävä palomestari Simo Norema.


Joulun sääennusteet pyörivät kuin tavaratalon ovet - Ilmatieteen laitos: ”Tilanne on kääntynyt päälaelleen” iltalehti 18:29 13.12

Ilmatieteen laitoksen tilastomalli heitti häränpyllyä valkean joulun suhteen. Meteorologin mukaan tilastopohjainen ennuste on epäluotettava. Ensin hyvät uutiset: Suomessa on valkea Lucian päivä. - Koko maassa näyttää olevan tällä hetkellä lunta. Hankoniemen kärki ja Kotkarankki taitavat olla ilman, mutta Manner-Suomessa, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Antti Kokko sanoo.


Sähköiskun vaara Etelä-Helsingissä: Raitiolinjan ajolanka putosi keskelle katua, poliisi on eristänyt alueen iltalehti 08:12 12.12

Raitiolinjan ajolanka on tiistaiaamuna pudonnut Helsingin Telakkakadulla. Tie on poikki ja poliisi ohjaa liikennettä. Helsingin pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Vesa Hyvönen kertoo, että katu on eristetty sähköiskun vaaran vuoksi. - Ajolangoissa menee jännite, ja sellainen saattaa olla myöskin kannatinlangoissa. Siinä mielessä katu pitää eristää siltä osin ja tehdä maadoituksia ennen kuin asiaa päästään korjaamaan.


Pirkanmaan sairaanhoitopiiri älähti soten valinnanvapaudesta: Vaarantaa päivystävän sairaalan toiminnan iltalehti 13:43 11.12

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallitus on ottanut kantaa sote-uudistukseen kaavailtuun valinnanvapauslakiin. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallituksen näkemyksen mukaan valinnanvapauslakiin liittyy merkittäviä epäkohtia, jotka toteutuessaan vaarantavat suomalaisen erikoissairaanhoidon parhaiten toimivan osan, eli päivystävän sairaalan toiminnan. Valinnanvapauslakiin sisältyvä asiakassetelin käyttö vaikeuttaa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin mielestä päivystysvalmiuden ylläpitämistä.


Raju huoneistopalo Kirkkonummella - jopa 50 evakuoitiin iltalehti 22:52 10.12

Palomestarin mukaan oli onni, että kerrostalon porraskäytävään oli asennettu jälkikäteen savunpoistolaitteet. Kaksi ihmistä loukkaantui kerrostalon huoneiston tulipalossa Kirkkonummella sunnuntaina. Palokunta sai hälytyksen tulipalosta hieman kello 20 jälkeen. - Kirkkonummen keskustassa sijainneessa kerrostalossa syttyi voimakas huoneistopalo. Siinä loukkaantui kaksi ihmistä. Jouduimme evakuoimaan yhteistyössä poliisin kanssa 30-50 ihmistä, kertoo päivystävä palomestari Riku Rantala Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselta.


Raju huoneistopalo Kirkkonummella - jopa 50 evakuoitu iltalehti 22:30 10.12

Palomestarin mukaan oli onni, että kerrostalon porraskäytävään oli asennettu jälkikäteen savunpoistolaitteet. Kaksi ihmistä loukkaantui kerrostalon huoneiston tulipalossa Kirkkonummella sunnuntaina. Palokunta sai hälytyksen tulipalosta hieman kello 20 jälkeen. - Kirkkonummen keskustassa sijainneessa kerrostalossa syttyi voimakas huoneistopalo. Siinä loukkaantui kaksi ihmistä. Jouduimme evakuoimaan yhteistyössä poliisin kanssa 30-50 ihmistä, kertoo päivystävä palomestari Riku Rantala Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselta.


Olli Saarelasta medialle kertonut poliisipomo sai sakot - ylikomisario pelkää ratkaisun vaikuttavan poliisin tiedottamiseen iltalehti 17:06 09.12

Näyttelijä Olli Saarelan rikosepäilyn uutisoiminen viime keväänä poiki yhteiskunnallisesti merkittävän tuomion. Helsingin hovioikeus lätkäisi päivystävänä tutkinnanjohtajana työskennelleelle komisariolle 20 päiväsakkoa virkasalaisuuden ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Maksettavaa tuli 920 euroa. Tuomittu poliisimies vahvisti medialle, että näyttelijä Olli Saarelaa epäiltiin virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Virkavelvollisuutta komisario rikkoi katsoessaan tietojärjestelmästä rikosilmoitustietoja henkilötunnuksellaan ja tyttäriensä nimillä.


Metro osui laiturin reunalla istuneen miehen jalkoihin - juna tyhjennettiin ihmisistä iltalehti 01:03 09.12

Pelastuslaitos: Alkutietojen mukaan henkilö istui metrolaiturin reunalla Pelastuslaitoksen alkutietojen mukaan junan alle jäänyt henkilö oli istunut metrolaiturin reunalla kun juna saapui asemalle. Päivystävä palomestari Vesa Paatelma vahvisti myöhemmin Iltalehdelle tapahtumien kulun ja kuvaili onnettomuutta lieväksi. - Henkilö istui laiturin reunalla jalat raiteiden puolella. Metro oli saapunut ja törmännyt niihin niin, että jalkoihin oli tullut naarmuja. Hänet kuljetettiin Töölön sairaalaan hoitoon, kertoo Paatelma.


Ihmisiä pelastettu palavasta pienkerrostalosta Tampereella – henkilövahingoista ei vielä tietoa MTV 05:14 08.12

Tampereella palaa kaksikerroksinen pienkerrostalo, kerrotaan pelastuslaitokselta. Päivystävän palomestarin mukaan henkilövahingoista ei ole vielä tarkkaa tietoa. Hänen mukaansa neljä ihmistä on saatu pelastettua rakennuksesta.


Maa järisi Oulun alueella - kaksi voimakasta tärähdystä iltalehti 01:39 08.12

Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen mukaan alueella tuntui kaksi voimakasta tärähdystä puoli yhden aikaan yöllä. Pelastuslaitos ei ole saanut ainakaan toistaiseksi hälytyksiä järistysten vuoksi, mutta kyselyjä asiasta on tullut. - Kaksi selkeästi havaittavaa, voimakasta tärähdystä, kuvailee päivystävä palomestari Iltalehdelle.


Asumaton rivitaloasunto tuhoutui tuhopoltossa Espoossa: ”Vandaalit ovat vain menneet sisälle” iltalehti 11:53 07.12

Tuhopoltto on tuhonnut asumattoman rivitaloasunnon Espoon Lippajärvellä. Päivystävä palomestari Mika Mäkelä sanoo, että tällä hetkellä ainut "järkevä" selitys on tuhopoltto. - Päätyasunto on sytytetty tuleen. Tilat eivät ole asuinkäytössä. Vandaalit ovat vain menneet sisälle ja sytyttäneet asunnon, Mäkelä sanoo.


Yö mielenosoitusten jälkeen rauhallinen - poliisi: Helsingissä tehtäviä normiarkiyön verran iltalehti 10:12 07.12

Itsenäisyyttä juhlittiin rauhallisesti Helsingissä. Poliisilla oli hieman alle 150 tehtävää keskiviikkoillasta torstaiaamuun. - Normaalimäärä arkiyönä ja rauhallisempaa kuin normaalina viikonloppuna, päivystävä komisario Arto Laitinen muotoilee Iltalehdelle. Itsenäisyyden juhlavuosi keräsi aiempia vuosia enemmän ihmisiä keskustaan. Poliisin mukaan itsenäisyyspäivien järjestyshäiriöt ovat vähentyneet tasaisesti vuodesta 2015.


Kolme loukkaantui kolarissa Jokioisilla: ”Liukasta on, pimeää ja huono näkyvyys - siinähän niitä on osatekijöitä” iltalehti 19:51 05.12

Kolme henkilöä loukkaantui lievästi kahden henkilöauton ja yhden pakettiauton kolarissa Kanta-Hämeen Jokioisilla. - Kaikki olivat käveleviä potilaita. Ajonopeudet ovat sellaisia, että yksi oli hyvä tarkastaa varmuuden vuoksi, päivystävä palomestari Markus Majuri sanoo. Huono ajokeli on piinannut itsenäisyyspäivän aattona Etelä-Suomen teitä. Se on Majurin mukaan osatekijänä myös Jokioisten onnettomuudessa.


Yksi loukkaantui vakavasti pikkubussin ja henkilöauton rajussa kolarissa Jyväskylässä - ”Törkeän liukas keli” iltalehti 19:55 01.12

Yksi henkilö on loukkaantunut vakavasti henkilöauton ja pikkubussin nokkakolarissa Jyväskylässä. Kaikkiaan 8 ihmistä on viety Keski-Suomen keskussairaalaan. - Yhdellä pikkubussissa olleella on vakavia vammoja. Muilla on lievempiä vammoja. Kyseessä on paha nokkakolari, joten kaikki autoissa olleet tarkastetaan sairaalassa, kertoo päivystävä palomestari Tomi Jousmäki Keski-Suomen pelastuslaitokselta.


Nyt sitä tulee: lumisateita luvassa koko maahan - etelässä ehkä vain räntää iltalehti 20:32 27.11

Musta marraskuu kohtaa loppunsa ja koko maassa saadaan nauttia valkeasta maasta - joskin etelässä hieman lyhytkestoisemmin. Matalapaineet tuovat mukanaan lunta ja valkeasta maasta päästään nauttimaan Pohjois-Suomessa. Etelä- ja Keski-Suomessa sateet tulevat maahan suurimmaksi osaksi vetenä tai räntänä. - Sateita on liikkeellä oikeastaan päivittäin Suomessa. Etelä- ja Keski-Suomessa sateet tulevat vuorokaudenajasta riippuen osa sateista räntänä tai lumena. Mitään varsinaista lumipyryä ei ole tulossa, kertoo Forecan päivystävä meteorologi Kristian Roine.


Nyt sitä tulee: lumisateita luvassa koko maahan iltalehti 16:29 27.11

Musta marraskuu kohtaa loppunsa ja koko maassa saadaan nauttia valkeasta maasta - joskin etelässä hieman lyhytkestoisemmin. Matalapaineet tuovat mukanaan lunta ja valkeasta maasta päästään nauttimaan Pohjois-Suomessa. Etelä- ja Keski-Suomessa sateet tulevat maahan suurimmaksi osaksi vetenä tai räntänä. - Sateita on liikkeellä oikeastaan päivittäin Suomessa. Etelä- ja Keski-Suomessa sateet tulevat vuorokaudenajasta riippuen osa sateista räntänä tai lumena. Mitään varsinaista lumipyryä ei ole tulossa, kertoo Forecan päivystävä meteorologi Kristian Roine.


Uutiset