Ivan ei koskaan saanut nähdä ainoan poikansa syntymää – Jaroslavlin jääkiekkojoukkueen vienyt lentoturma synnytti synkkiä epäilyksiä iltasanomat 16:39 07.09

Koko Lokomotiv Jaroslavlin KHL-joukkue kuoli kahdeksan vuotta sitten lento-onnettomuudessa. Toimittaja Arja Paananen vieraili Jaroslavlissa vuosi turman jälkeen. Hän kohtasi suurta surua ja suuria epäilyksiä.


Kommentti: Putin nappasi todella ison kalan – eikä Trump edes ymmärtänyt nielaisseensa koukun iltasanomat 12:23 17.07

Trump näytti nielevän ilolla ja ahnaasti kaikki syötit, jotka Putin hänelle Helsingissä heitti, erikoistoimittaja Arja Paananen kirjoittaa.


Kommentti: Putin myöhästyi Trumpin tapaamisesta – ”Kun Venäjän tsaari kalastaa, Eurooppa voi odottaa” iltasanomat 14:00 16.07

Putinin tavat tietäen myöhästyminen ei ole häneltä mikään poikkeus, vaan suorastaan tavaramerkki, kirjoittaa erikoistoimittaja Arja Paananen.


Kommentti: Trumpin sanomisia ja tekemisiä ei voi kontrolloida kukaan – ei edes Putin iltasanomat 07:23 16.07

Helsingissä imarrellaan ja diilaillaan, erikoistoimittaja Arja Paananen kirjoittaa.


Kommentti: Yritetäänkö Helsingissä sopimusta, joka aiheuttaisi kylmiä väreitä Suomessa? iltasanomat 08:30 30.06

Voisivatko Trump ja Putin sopia keskenään, että Naton laajeneminen laitetaan jäihin Helsingin huippukokouksessa, erikoistoimittaja Arja Paananen pohtii.


Arja Paanasen kommentti: Yritetäänkö Helsingissä sopimusta, joka aiheuttaisi kylmiä väreitä Suomessa? iltasanomat 08:30 30.06

Voisivatko Trump ja Putin sopia keskenään, että Naton laajene­minen laitetaan jäihin Helsingin huippukokouksessa, erikois­toimittaja Arja Paananen pohtii.


Kommentti: Miksi Venäjän media vaikenee Bäckmanin ja Janitskinin oikeudenkäynnistä? iltasanomat 20:02 27.06

Näyttää siltä, että Venäjän media yrittää häivyttää omia yhteyksiään syytettynä olevaan kaksikkoon, erikoistoimittaja Arja Paananen kirjoittaa.


Venäläisten jalkapallohuligaanien varustus osoitti, että he halusivat tapella tosissaan iltasanomat 19:15 25.06

Tuoreessa Näin Venäjällä -podcastsarjassa IS:n Venäjä-toimittaja Arja Paananen ja toimittaja Faye Lawson sukeltavat itänaapurimme elämään ohi päivänpolttavien uutisotsikoiden.


Kommentti: Suomen valtiojohdon sanat Venäjän MM-kisoista ovat mietoja, mutta teko on kova iltasanomat 11:59 18.06

Kun Suomen valtiojohto ”ei ehdi kiireiltään” jalkapallon MM-kisoihin Venäjälle, sanat ovat mietoja, mutta teko kova, Arja Paananen kirjoittaa Kultarannasta.


Kommentti: Babtshenkon valekuolema on vaarallista peliä faktoilla ja kuolemalla iltasanomat 10:38 31.05

Toivottavasti Ukraina pystyy esittämään todella pätevän näytön siitä, miksi Arkadi Babtshenkon kuolema oli pakko lavastaa ja miltä murhajuonelta hänet pelastettiin, erikoistoimittaja Arja Paananen kirjoittaa.


Mika ehti paikalle viime hetkellä - susi oli kaivautumassa aidan ali koiranpennun kimppuun - ”Katsottiin silmiin toisiamme” iltalehti 19:31 09.05

Mika Paananen havahtui siihen, kun hänen koiransa ulvoivat kotipihassa. Onneksi hän meni katsomaan, mistä oli kyse. Jämsän Alhojärvellä asuva Mika Paananen vietti normaalia lauantai-iltaa kotonaan. Hieman ennen pimeän tuloa hänen kaksi harmaata norjanvillakoiraa alkoivat haukkua ja ulvoa. Se oli Paanaselle tuttua: parina aiempana iltana koirat olivat alkaneet pitää pientä mekkalaa alueella liikkuvien siilien vuoksi. Paananen päätti luonnollisesti mennä varmistamaan, ettei kyse olisi mistään kummemmasta. Ja sehän oli. Tällä kertaa vanhempi koirista ulvoi omassa kopissaan ja nuorempi, alle viiden kuukauden ikäinen pentu koppinsa takana tarhassa. Paananen meni luonnollisesti katsomaan, mistä oli kyse.


Kommentti: Putin lupasi palvella venäläisiä ”koko elämänsä” – oliko sanavalinta tarkkaan harkittu? iltasanomat 13:12 08.05

Vladimir Putin ei puhunut virkaanastujaisissaan lainkaan ”virkakaudestaan”, vaan koko elämästään, erikoistoimittaja Arja Paananen huomioi.


Muistatko Inno-ohjelman räiskyvän Markon? Suorapuheinen tv-tähti katosi täysin julkisuudesta – näin hänellä menee nykyään iltasanomat 08:09 05.05

Inno-ohjelmassa hurmannut Marko Paananen olisi valmis palaamaan tv:seen vuosien jälkeen, jos vastaan tulisi juuri hänelle sopiva ohjelma.


Pääkirjoitus: Minkä juonen Putin keksii keväälle 2024 valtansa säilyttämiseksi? iltasanomat 21:00 04.05

Armeniasta on tulossa Putinin kannalta ikävä ennakkotapaus, joka osoittaa Venäjän kansalle, että jopa entisessä neuvostotasavallassa on mahdollista syrjäyttää valtaansa takertuva johtaja ilman verenvuodatusta, kirjoittaa erikoistoimittaja Arja Paananen.


Kuva pyydyksissä mätänevistä hylkeistä nostatti inhon ja raivon - Kalastaja puolustautuu: ”Hylkeitä on liikaa, ja niistä on tullut kesyjä” iltalehti 18:04 30.04

Pyydyksissä mätänevistä hylkeistä ja kaloista on noussut kohu Kymenlaakson rannikkoseudulla. Kymenlaakson Kalastuksenvalvojat ry:n puheenjohtajalle Jani Paanasen tiedossa on useita tapauksia, joissa hylkeet ja kalat ovat jääneet mätänemään ammattikalastajien pyydyksiin. Viimeisin tapaus paljastui viime viikonloppuna. - Haminalahden puolelta löytyi jälleen kerran rysä, jossa oli kuolleita hylkeitä ja kaloja. Samalle ammattikalastajalle on käynyt niin myös aikaisemmin, mutta hän ei ole ainoa, Paananen kertoo.


Yrittäjän kansalaisaloite vaatii poliittisen lakkoilun rajoittamista: ”Politikoida voi lauantainakin” iltasanomat 07:01 26.04

Yrittäjä Topi Paananen korostaa, että politiikka ja työehdot eivät kuulu yhteen.


Kommentti: Fortumia vastaan valheilla hyökännyt venäläinen ekonomisti meni itse propagandakoneiston vipuun iltasanomat 10:31 23.04

Myöntämällä yhden virheensä Deljagin osoitti, kuinka Venäjän propagandistit kompastuvat jo itse omaan puppuunsa, Arja Paananen kirjoittaa Pietarista.


Kommentti: Ihmeiden aika ei ole ohi – Juri Dmitrijevin vapautus on toivon tuulahdus koko Venäjälle iltasanomat 13:20 06.04

Jopa Suomen konsuliin kohdistunut Venäjän valtiollisen tv-kanavan aggressiivinen käytös oikeudessa herätti huomiota, kirjoittaa erikoistoimittaja Arja Paananen Petroskoista.


Kommentti: Putin hävisi Niinistölle sittenkin! iltasanomat 12:43 19.03

Vladimir Putinin murskaluvut kalpenevat monella mittarilla Sauli Niinistölle, erikoistoimittaja Arja Paananen kirjoittaa Pietarista.


Häkkistä pysyvästi –

Uutiset