Autoilija törmäsi Saksassa sirkuksesta karanneisiin vesipuhveleihin - kuoli iltalehti 17:09 22.08

Sirkuksesta karanneet eläimet jolkottelivat maantiellä tuhoisin seurauksin. Saksan Treuenbrietzenissä tapahtui tiistaiaamuna traaginen liikenneonnettomuus, jossa 56-vuotias mies törmäsi autollaan kahteen vesipuhveliin. Mies menehtyi törmäyksessä. Eläimet olivat karanneet läheisestä sirkuksesta ja päätyneet maantielle numero 102, totesi poliisi. Kuljettaja menetti eläimiin törmättyään autonsa hallinnan, ja ajoneuvo suistui puuta päin. Mies kuoli hetkeä myöhemmin vakaviin vammoihinsa. Häntä yritettiin turhaan elvyttää tapahtumapaikalla.


Ainakin 33 ihmistä loukkaantunut junaonnettomuudessa Yhdysvalloissa iltalehti 10:15 22.08

Pikajuna törmäsi asemalla paikaallaan olevaan junaan. Junaonnettomuus tapahtui Philadelphiassa tiistaina, kertoo tietotoimisto AFP. Pennsylvanian osavaltion rautateiden puhenainen Heather Redfernin mukaan pikajuna törmäsi toiseen paikalla olevaan junaan rautatieasemalla aamuyöllä paikallista aikaa. Tiedottajan mukaan kukaan ei ole hengenvaarassa.


Espanjalaismedia: Yksi terrori-iskun uhreja auttaneista oli FC Barcelonan pelaaja - riensi kotoaan La Ramblalle iltalehti 21:19 21.08

Suurseura FC Barcelonan ranskalaispuolustaja Lucas Digne ei jäänyt epäröimään viime torstaina. Terroristit iskivät Barcelonan ydinkeskustassa sijaitsevalle Las Ramblasin pääkadulle. Pakettiauto ajoi väkijoukkoon, ja tragediassa kuoli 14 ihmistä. Yli sadan loukkaantuneen avuksi riensi lukuisia paikalla olleita. Yksi heistä oli Digne, joka juoksi kadulle mukanaan vesipulloja ja pyyhkeitä, kertoi RAC 1 -radioaseman toimittaja Gerard Romero.


Satoja evakuoitu Venäjällä tulipalon tieltä - 22 ihmistä loukkaantunut iltalehti 21:11 21.08

Palon syttymissyy ei ole vielä varma, mutta se on ilmeisesti alkanut autiotalosta. Venäjällä jouduttiin evakuoimaan satoja ihmisiä maanantain aikana, kun tulipalo levisi asuinalueella Donin Rostovissa Etelä-Venäjällä. Viranomaisten mukaan palo on tuhonnut jopa 30 taloa ja 560 ihmistä on evakuoitu. Navakka tuuli on vaikeuttanut tulen sammuttamista. Paikalla on ollut myös sammutushelikoptereita.


Turun uhreja muistettiin Narinkkatorilla – paikalla eri uskontojen ja kulttuurien edustajat, poliisi seuraa tilannetta hs 17:45 21.08


HSTV:n suora lähetys käynnissä: Turun uhreja muistetaan Narinkkatorilla – paikalla eri uskontojen ja kulttuurien edustajat, poliisi seuraa tilannetta hs 17:02 21.08


Yksi kuoli henkilöauton ja rekan rajussa yhteentörmäyksessä Ikaalisissa iltasanomat 16:02 21.08

Poliisi ohjaa liikennettä onnettomuuspaikalla, tiellä 261.


Pääministeri Sipilä vieraili Turun puukotusten muistopaikalla iltalehti 14:32 21.08

Pääministeri sytytti kynttilän uhrien muistolle. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) on juuri vieraillut Turussa perjantaisten puukotusten uhrien muistopaikalla kauppatorilla. Sipilä sytytti kynttilän uhrien muistolle. Kukka- ja kynttilämeri Yliopistonkadun ja Aurakadun kulmauksessa on laajentunut viikonlopun jälkeen entisestään.


Turun puukotukset: Ensimmäinen ambulanssi oli paikalla 4,5 minuutissa iltasanomat 14:26 21.08

Tyksin mukaan viimeisen, kiireettömäksi arvioidun potilaan kuljetus sairaalaan alkoi puoli tuntia hälytyksen jälkeen.


Puukon kanssa heilunut mies joutui rekan töytäisemäksi ja kuoli - poliisi ei epäile rikosta iltalehti 14:22 21.08

Mies löytyi tieltä, jossa hän oli jäänyt rekan alle. Mies toimitettiin sairaalaan, missä hän kuoli myöhemmin. Poliisi kertoo tiedotteessaan saaneensa hälytyksen maanantaina noin kello 08.17 Joensuuhun Äyräpäänkadulle. Ilmoituksen mukaan mies heilui puukon kanssa ja poistui ulos yksityisasunnosta. Poliisi toiminta näkyi paikalla kun poliisi etsi puukkomiestä ja käskytti ihmisiä sisälle asuntoihinsa.


Epäillyssä terrori-iskussa loukkaantuneiden tila vakaa - epäilty siirretty pois teho-osastolta iltalehti 13:59 21.08

Sairaalajohtaja Petri Virolaisen mukaan ensihoidon toiminta tapahtumapaikalla pelasti henkiä. Turun yliopistollisessa keskussairaalassa (Tyks) on edelleen hoidossa kolme potilasta. Kahdella jatkuu tehohoito kaulan alueelle kohdistuneen vamman takia, mutta heidän tilansa on vakaa. - Kaulan alueen vauriot ovat sellaisia, että potilaat tarvitsevat tukea hengittämiseen. Kyllä he täällä vielä jonkin aikaa joutuvat olemaan, kertoo sairaalajohtaja Petri Virolainen Iltalehdelle.


Perjantaina Turussa oli monta sankaria - näin ihmiset yrittivät estää puukotuksia ja auttoivat uhreja iltalehti 12:09 21.08

Silminnäkijät nousivat tekijää vastaan ja auttoivat haavoittuneita. Pelastuslaitoskin on kiittänyt paikalla olleita nopeasta toiminnasta. Iltalehti haastatteli viikonlopun aikana useita ihmisiä, jotka nousivat puukottajaa vastaan ja auttoivat loukkaantuneita ihmisiä. Puukottaja hyökkäsi ihmisten kimppuun Kauppatorilla kello 16 aikoihin. Tukholmassa asuva Hassan Zubier kertoi kuulleensa huutoa ja käännyttyään nähneensä miehen puukottavan naista.


Henri Kontinen palasi maailmanlistan kärkipaikalle nelinpelissä iltalehti 10:27 21.08

Henri Kontinen nousi maanantaina takaisin tenniksen maailmanlistan ykköseksi nelinpelissä. Edelliset viisi viikkoa Kontinen piti listalla kakkossijaa. Ensimmäisen kerran Kontinen kipusi nelinpelin maailmanlistan kärkeen huhtikuun alussa. Kontinen ehti olla tuolloin piikkipaikalla 14 viikkoa peräjälkeen ennen kuin joutui luovuttamaan ykköspaikan pois heinäkuussa.


Poliisioperaatio Joensuussa: Ilmoitus puukon kanssa heiluneesta miehestä - poliisi selvittää tapahtumia iltalehti 09:31 21.08

Mies löytyi tieltä, jossa hän oli jäänyt rekan alle ja loukkaantunut vakavasti. Poliisi kertoo tiedotteessaan saaneensa hälytyksen maanantaina noin kello 08.17 Joensuuhun Äyräpäänkadulle. Ilmoituksen mukaan mies heilui puukon kanssa ja poistui ulos yksityisasunnosta. Poliisi toiminta näkyi paikalla kun poliisi etsi puukkomiestä ja käskytti ihmisiä sisälle asuntoihinsa.


"F*ck Isis" - FC Barcelonan kannattajien tempaus sai surevan kansan hurraamaan terroripaikalla iltalehti 14:58 20.08

FC Barcelonan kotiottelu Real Betisiä vastaan pelataan normaalisti terrori-iskusta huolimatta. La Ligan ottelun on määrä alkaa kello 21.15 Suomen aikaa. La Ramblan terrori-isku ei peruuttanut ottelua, mutta turvajärjestelyistä on tulossa tavallista tiukemmat. FC Barcelona pukeutuu surunauhoihin terrori-iskun vuoksi. Kaikki seuran liput ovat puolitangossa, ja ennen illan ottelua pidetään minuutin hiljainen hetki Camp Noulla.


Uutiset