Tuomarit puuttuivat MM-taistoon, Forss putosi kakkoseksi: ”Säännöt ovat sääntöjä” iltasanomat 08:32 16.08

Mika Forss menetti kolmantena kilpailupäivänä voiton paikallisen säännön vuoksi.


Nigeriassa itsemurhaisku - 28 kuollut ja 82 haavoittunut iltalehti 02:47 16.08

Länsi-Afrikassa Nigeriassa 28 ihmistä on kuollut ja 82 haavoittunut kolmen naisen tekemässä itsemurhaiskussa, kertoo paikallinen lähde. Lähteen mukaan itsemurhapommittajat räjäyttivät itsensä pakolaisleirin sisäänkäynnin luona. Isku tapahtui Nigerian koillisosassa Mandararin kaupungissa, joka sijaitsee Bornon osavaltiossa. Paikallisen jihadistien vastaisten armeijajoukkojen johtaja Ibrahim Liman vahvistaa hyökkäyksen yksityiskohdat ja kertoo, että yli 80 ihmistä on viety Maidugurin sairaalaan. Sairaalalähteen mukaan sairaalaan on saapunut suuri määrä potilaita.


Boko Haramin kerrotaan surmanneen yli 30 kalastajaa Nigeriassa iltalehti 03:25 08.08

Asiasta kertovat uutistoimisto AFP:lle kalastajat ja äärijärjestöä vastaan taistelevat siviilit. Äärijärjestö Boko Haramin kerrotaan surmanneen yhteensä ainakin 31 kalastajaa kahdessa erillisessä hyökkäyksessä Nigerian pohjoisosassa. Asiasta kertovat uutistoimisto AFP:lle kalastajat ja äärijärjestöä vastaan taistelevat siviilit. Yhden paikallisen kalastajan mukaan äärijärjestö oli toisen hyökkäyksen yhteydessä jättänyt yhden kalastajan henkiin ja käskenyt tämän viedä varoituksena kanootilla surmattujen kalastajien ruumiit Bagan kylään.


Itsemurhaa harkinnut supertähti palasi ryminällä kilparadoille - murskasi heti kisaennätyksen iltalehti 14:22 07.08

Yksi Rion olympialaisten puhutuimmista urheilijoista oli Ryan Lochte. Tähtiuimari sepitti vuosi sitten jenkkimedialle, että poliiseiksi naamioituneet rosvot ryöstivät hänet aseella uhaten Rion yössä. Lochten mukaan USA:n uintijoukkueesta myös Jack Conger, Gunnar Bentz ja Jimmy Feigen joutuivat pelottavan ryöstön kohteeksi. Kertomus paljastui valheeksi nololla tavalla, kun valvontakamerakuvista selvisi, että Lochte ja kumppanit olivat kännissä pistäneet paikallisen huoltoaseman remonttiin. Törkeästä valehtelusta kiinni jäänyt jenkkiuimari sai tarinoistaan kymmenen kuukauden kilpailukiellon.


Lentokone teki hätälaskun rannalle Portugalissa - aurinkoa ottaneet mies ja tyttö kuolivat iltalehti 21:25 02.08

Paikallisen median mukaan kuolleet ovat keski-ikäinen mies ja nuori tyttö. Kaksi rannalla ollutta henkilöä kuoli, kun pienkone teki hätälaskun Sao Joaon rannalle Costa de Caparicassa Lounais-Portugalissa lähellä maan pääkaupunkia Lissabonia, kertoo . Tietojen mukaan kuolleet ovat keski-ikäinen mies ja nuori tyttö. Henkilöt olivat olleet rannalla ottamassa aurinkoa.


Sote-yhtiöön loikkaava kuntapäättäjä: "Ei ole mitään juridista estettä" iltalehti 15:44 02.08

Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja, entinen kansanedustaja Riikka Moilanen (kesk) siirtyy sosiaali- ja terveyspalveluyhtiö Pihlajalinnaan. Kalevan mukaan Pihlajalinna perustaa lääkärikeskuksen ja sairaalan Anttilan entisiin tiloihin Oulun keskustassa. Keskustalainen Riikka Moilanen aloittaa Pihlajalinnan paikallisena toimitusjohtajana jo ensi viikon maanantaina. Moilasen loikka on herättänyt keskustelua Oulussa. On väläytetty, että voisiko kaupungin johtosääntöön lisätä määräyksiä johtavien päättäjien karenssiajoista.


Sote-yhtiöön loikkaava kuntapäättäjä:"Ei ole mitään juridista estettä" iltalehti 15:24 02.08

Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja, entinen kansanedustaja Riikka Moilanen (kesk) siirtyy sosiaali- ja terveyspalveluyhtiö Pihlajalinnaan. Kalevan mukaan Pihlajalinna perustaa lääkärikeskuksen ja sairaalan Anttilan entisiin tiloihin Oulun keskustassa. Keskustalainen Riikka Moilanen aloittaa Pihlajalinnan paikallisena toimitusjohtajana jo ensi viikon maanantaina. Moilasen loikka on herättänyt keskustelua Oulussa. On väläytetty, että voisiko kaupungin johtosääntöön lisätä määräyksiä johtavien päättäjien karenssiajoista.


Näkökulma: Helsingin yliajo on malliesimerkki isosta ongelmasta - sivullisten turvallisuus ei voi olla autokauppiaasta kiinni iltalehti 07:10 02.08

Helsingin keskustassa tapahtunut yliajo on malliesimerkki siitä, miten vaikea omaisten, viranomaisten ja yhteiskunnan on puuttua vakavasti sairaan ihmisen asioihin ennen kuin on aivan liian myöhäistä, kirjoittaa Iltalehden toimittaja Marko-Oskari Lehtonen. Imatra, joulukuu 2016. 23-vuotias mies ampuu kaupunginvaltuuston puheenjohtajan ja kaksi toimittajaa paikallisen ravintolan edessä. Mies käyttää teossa luvallista metsästyskivääriä, joka ei kuitenkaan ole hänen omansa. Uhrinsa mies valitsee sattumalta. Aikaisemmin muun muassa tapon yritykseen syyllistynyt mies on kärsinyt mielenterveysongelmista ja hänen omaisensa ovat yrittäneet saada hänelle apua. Teolla ei ole poliittista tai ideologista motiivia. Vakavista mielenterveysongelmista kärsivän 51-vuotiaan miehen sukulaiset lukevat Imatran tapahtumista uutisista ja päättävät lähestyä sisäministeri Paula Risikkoa (kok), joka on juuri kommentoinut tapausta julkisuudessa.


Raakojen lakkojen kerääminen suututtaa Kainuussa - asiantuntijan mukaan toiminta kiellettyä ja hyödytöntä iltalehti 04:55 01.08

Puolankalaista marjojen harrastelijakeräilijää harmittaa raakojen lakkojen poiminta. Iltalehti kertoi sunnuntaina, että paikallisen asukkaan mukaan Sotkamon suunnalta on poimittu raakoja marjoja. Maanantaina puolankalainen lukija lähestyi samalla asialla ja kertoi kokemuksistaan. - Meillä Puolangassa poimitaan myös raakoja lakkoja ja yritetään kypsytellä muovien alla. Olen innokas lakkojen keräilijä ja minua harmittaa vietävästi tämä touhu. Tällaiseksi on lakkojen kerääminen mennyt Kainuussa kuten näissä kuvissa näkyy, puolankalainen lukija kertoo Iltalehdelle. Raakojen lakkojen kypsyttäminen ei onnistu


Kuva: Taiwanin metro repäisi suurtapahtuman kunniaksi - hurja lattiailluusio yhdistää hukkumiskammon ja ahtaan paikan kauhun iltalehti 20:08 31.07

Universiadit käydään Taiwanissa tänä vuonna. Paikallisen metron lattiat loistavat nyt upeina - tai näkökulmasta poiketen kammottavina. Kansainväliset opiskelijoiden urheilukilpailut otellaan tänä vuonna 29:nnen kerran, ja tällä kertaa Taiwanin Taipeissa. Taipei on kunnioittanut suurtapahtumaa muun muassa metrolinjojen värityksin. uutisoi komeista lattiakuoseista, joihin junat on puettu kisojen kunniaksi. Metronkäyttäjät ovat ihastelleet jo heinäkuun alkupuolella tuotoksia.


Mansikat viedään nyt käsistä - Juha jonotti laatikkoa tunnin Kontiolahdella iltalehti 19:44 31.07

Tarjousmansikka sai ihmiset liikkeelle paikalliseen ruokakauppaan Kontiolahdella. Edulliset mansikat saivat ihmiset liikkeelle maanantaina Kontiolahden Lehmossa. Paikallisen supermarketin eteen kerääntyi jonoa heti aamutuimaan. Paikallinen asukas Juha Pitkänen asettui jonon jatkoksi kello yhdeksän aikaan aamulla ja joutui jonottomaan pitkään kesän suosikkimarjaa. - Jonotin noin tunnin, että pääsin mansikkakaupoille. Ostin niitä yhden laatikon, ja laitoin marjat pakkaseen. Mansikat olivat hyvässä tarjouksessa ja vieläpä hyviä. Viime viikolla mansikat olivat kalliimpia torilla, Juha Pitkänen kertoo Iltalehdelle.


Kaksivuotias tanskalaispoika hukkui uima-altaaseen Mallorcalla - oli lähtenyt yksin ulos asunnosta iltalehti 18:33 31.07

Isä löysi lapsensa elottomana uima-altaasta maanantaiaamuna. Kaksivuotias tanskalaispoika on hukkunut maanantaina uima-altaaseen Espanjan Mallorcalla. Asiasta kertoi tanskalaislehti Ekstra Bladet sekä espanjalaismediat. Tanskan ulkoministeriö on vahvistanut kuoleman antamatta lisätietoja tapauksesta. Paikallisen Diario de Mallorca -lehden mukaan lapsi hukkui uima-altaaseen, joka sijaitsee perheen loma-asunnon vieressä Llucmajorissa.


Raakojen lakkojen poiminta suututtaa Kainuussa - "tahdon selvittää epäkohdat" iltalehti 20:40 30.07

Paikallisen asukkaan mukaan Sotkamon suunnalla on poimittu raakoja marjoja. Suoluonnon tavoitelluimman marjan eli lakan poiminta on saanut ikäviä piirteitä Kainuussa. Etelä-Sotkamossa asuva Urpo Korhonen löysi metsästä epäilyttäviä jälkiä viime perjantaina. - Löysin poimijoiden jäljiltä muovilaatikoita ja suuren määrän lakan kantoja, lehtiä ja varsia, Korhonen kertoo.


Oulunsalossa aamuyöllä tapon yritys – uhrilla vakavia vammoja, poliisi pyytää vihjeitä iltasanomat 17:35 28.07

Välikohtaus tapahtui paikallisen ravintolan läheisyydessä. Poliisi on ottanut kiinni 1980-luvulla syntyneen miehen.


Kolme naista raiskasi miespastorin, joka tuli perimään velkojaan Zimbabwessa iltalehti 12:08 26.07

Hengenmies pakotettiin sänkyyn ja hänelle laitettiin kondomi. Bulawayossa Zimbabwessa alkoi oikeudenkäynti, jossa kolmea noin 20 vuotiasta naista syytetään paikallisen papin joukkoraiskauksesta. Pastori oli tullut naisten asunnolle perimään velkojaan. Hänet kutsuttiin sisään taloon, pakotettiin sänkyyn ja riisuttiin. Yksi naisista kävi hakemassa kondomin, joka laitettiin pastorin miehisyyden päälle. Sen jälkeen toinen naisista harrasti seksiä pastorin kanssa muiden pidellessä häntä kiinni.


Yhdysvalloissa ammuttu australialaisnainen pelästytti poliisit läimäyttämällä auton takaosaa iltalehti 11:43 26.07

Yhdysvalloissa on kuollut vuoden 2017 aikana poliisin ampumana lähes 600 ihmistä. Yhdysvalloissa ammutun australialaisen Justine Ruszczyk Damondin tapauksessa poliisit pelästyttäneen ääneen lähde on selvinnyt. Paikallisen käräjäoikeuden selvityksen mukaan nainen läimäytti auton takaosaa, kertoo CNN. Tapaus sattui Minneapolisissa Minnesotan osavaltiossa. - Poliisin tultua nainen läimäytti poliisiauton taka-osaa. Sen jälkeen tutkijoille on epäselvää, mitä tarkalleen tapahtui, selvityksessä sanottiin.


Pesäpallomailat, rautaputket ja soihdut heiluivat - huligaanit tekivät rumaa jälkeä iltalehti 17:59 20.07

Arviolta 200 Aberdeen FC:n kannattajaa on matkannut Mostariin seuraamaan suosikkijoukkueensa ja paikallisen Siroki Brijegin välistä Eurooppa-liigan karsintapeliä. 50 Aberdeen-fania oli jo eilen tutustumassa vieraspelikaupunkiin paikallisessa Black Dog -kuppilassa. - Kaikki nauttivat olostaan, ilmapiiri oli hyvä ja rento. Mitään merkkejä ongelmista ei ollut, paikan päällä ollut toimittaja Derek Ironside kertoo BBC:n haastattelussa.


Uutiset