Havaijin laava saavutti meren ja samalla ilmeni uusi vaara – moni uhmaa viranomaisten varoituksia MTV 10:43 21.05

Tulivuorenpurkaus Yhdysvaltain Havaijilla on kestänyt jo lähes kolme viikkoa. Nyt laava on saavuttanut meren ja muodostanut uuden uhan. Paikalliset kutsuvat ilmiötä nimellä "laze", joka on yhdistelmä laavasta (lava) ja sumu (haze) .


Amerikkalaispapin puhe jakaa mielipiteitä: ”Meni vähän överiksi” iltalehti 17:09 19.05

Windsorissa prinssi Harryn ja Meghan Marklen häitä seuranneista moni kummasteli pastori Michael Curryn esiintymistä. Prinssi Harryn ja Meghan Marklen vihkiseremonia herätti tunteita Windsoriin kokoontuneessa väkijoukossa. Linnan ulkopuolella yleisö pystyi seuraamaan häitä useilta screeneiltä eri puolilla kaupunkia. Long Walkin alueella elettiin vahvasti mukana tunnelmissa. Morsiusparin rakkaus ja varsinkin Harryn liikuttuminen herätti yleisössä ihastuneita Ooh-huudahduksia. Kun pari viimein sai toisensa, seurasi valtaisa aplodimyrsky. Liput heiluivat, kun Harry suuteli Meghaniaan Pyhän Yrjön kappelin ovella. Suurimmat reaktiot aiheutti kuitenkin papin vihkinyt amerikkalaispastori Michael Curryn puhe herätti yleisössä hilpeyttä. Kuivaan brittityyliin tottuneet paikalliset nauroivat välillä lähes tikahtumiseen asti Curryn eläväiselle puheelle.


Mayla syntyi kolme viikkoa sitten - heti mukaan kuninkaallisiin häihin iltalehti 13:16 19.05

Kuninkaalliset häät ovat koko perheen tapahtuma. Windsor on jo tukossa väkijoukosta. Windsorin kadut olivat jo aamuvarhain tupaten täynnä väkeä. Linnaan vievä Castle Hillin katu oli suljettu jo kuudelta ja poliisi ohjasi ihmisiä kulkemaan kävelykaduilla. Alueelle pääsi vain turvatarkastuksen läpi. Long Walkilla, jota pitkin prinssi Harry ja Meghan Markle kulkevat ensimmäisellä vaunuajelullaan, oli aamulla täysi festivaalitunnelma. Kymmenet ruokakojut myivät nälkäisille syötävää ja myös bajamajoja oli lähettyvillä. Paikalliset olivat pukeutuneet parhaimpiinsa ja nauttivat juhlahumusta piknikvilttiensä päällä istuskellen ja kuohuvaa siemaillen.


Janni Hussi tutustuu eläinsuojelutyöhön Romaniassa - Sydämen asiana kulkukoirien karu kohtalo iltalehti 22:30 11.05

Janni Hussi matkaa jo toistamiseen Romaniaan Rescueyhdistys Kulkurien kanssa. Selviytyjät-kisaaja ja liikunta-alan yrittäjä Janni Hussi matkaa heti äitienpäivän jälkeen Rescueyhdistys Kulkurien kanssa Romaniaan. Siellä hän tutustuu yhdessä muusikko Eva Louhivuoren kanssa paikallisiin eläinsuojelijoihin ja heidän rankkaan työhönsä sekä tutustuvat Kulkurien yhteistyötarhoihin ja projekteihin. He käyvät rakenteilla olevassa koiratarhassa Carpessa. Carpe on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Rescueyhdistys Kulkurit ry:n yhteinen projekti, jonka turvin rakentuu tarha 150 kodittomalle koiralle. Lisäksi matkalaiset osallistuvat sterilointipäivään, johon vähävaraiset paikalliset tuovat koiriaan steriloitaviksi. Romanialaisilla koiratarhoilla tulee eteen lukemattomia lohduttomia koirakohtaloita. Matkalaiset tietävät jo kokemuksesta, että eläinrakkaalle matka voi olla henkisesti rankka. Hussi ja Louhivuori ovat jo olleet Kulkureiden matkassa jo kerran aiemmin, helmikuussa 2017.


Soittaako Metallica Sandstormin? – Norjassa ja Ruotsissa kuultiin paikalliset pop-hitit iltasanomat 17:20 09.05

Raskaan sarjan Metallica on heittäytynyt kevyesti vieraskoreaksi Pohjolan-keikoillaan.


Pidetyn kauppiaan hurja kohtalo säikäytti asukkaat – MTV vieraili saaressa, jolla on Suomen vaarallisimman punkkipaikan maine MTV 11:32 06.05

Suomessa puutiaisaivotulehdusta esiintyy paikoittain saaristoalueella. Haapasaari on yksi niistä paikoista, jossa puutiaisen levittämä tauti on saanut paikalliset ryhtymään punkkisotaan ja terveysviranomaiset muuttamaan rokotussuosituksiaan.


Pidetyn kauppiaan hurja kohtalo säikäytti asukkaat – MTV vieraili paikassa, jolla on Suomen vaarallisimman punkkipaikan maine MTV 11:32 06.05

Suomessa puutiaisaivotulehdusta esiintyy paikoittain saaristoalueella. Haapasaari on yksi niistä paikoista, jossa puutiaisen levittämä tauti on saanut paikalliset ryhtymään punkkisotaan ja terveysviranomaiset muuttamaan rokotussuosituksiaan.


Pidetyn kauppiaan hurja kohtalo säikäytti: Haapasaarelaiset käyvät punkkisotaa: "Meillä on Suomen vaarallisimman saaren maine" MTV 11:32 06.05

Suomessa puutiaisaivotulehdusta esiintyy paikoittain saaristoalueella. Haapasaari on yksi niistä paikoista, jossa puutiaisen levittämä tauti on saanut paikalliset ryhtymään punkkisotaan ja terveysviranomaiset muuttamaan rokotussuosituksiaan.


Valtatien varrella olevan vesitornin kahvilatila ollut hylättynä 20 vuotta –  "Jos joskus vielä ajat muuttuisivat" MTV 08:43 05.05

Lohjalla 25-tien varressa seisova suuri vesitorni on saanut olla rauhassa parikymmentä vuotta. Vielä 90-luvulla siellä riitti vilskettä, sillä sen yläosassa oli suosittu kahvila. Vesitorni remontoitiin vastikään, ja paikalliset haaveilivat kahvilaa sinne takaisin. Haaveet kuitenkin tyssäsivät sekä hintaan että turvallisuuteen.


Kuva: Tshekki-fanilla oli erikoinen kyltti mukana Suomea vastaan: ”Ville, saisinko mailasi?” iltalehti 11:00 24.04

Suomi kohtasi viime viikonloppuna Tshekin harjoitusturnauksessa. Pardubicessa pelatussa ottelussa Suomea kannustivat myös paikalliset nuoret. Leijonien virallisella Instagram-tilillä on kuva, jossa eräs tshekkiläinen pikkufani esitti Ville Pokalle nöyrän pyynnön. - Ville, voisitko antaa minulle mailasi? poika oli kirjoittanut englanniksi isoon paperiin, jota hän esitteli kameramiehelle.


Useita suomalaisia loukkaantunut veneonnettomuudessa Portugalissa iltalehti 23:00 19.04

Ympäri kääntyneessä pikaveneessä oli kahdeksan suomalaista turistia. Kymmenen ihmistä on loukkaantunut veneonnettomuudessa Portugalissa lähellä Cascaisia, kertovat paikalliset mediat. Veneessä oli mukaan kahdeksan suomalaista turistia sekä kaksi portugalilaista miehistön jäsentä. Pikavene ajoi karille ja kääntyi ylösalaisin.


Murharyhmän ex-pomo Rautaheimon kolumni: Ammattinäpistelijät nauravat sakoille ja repivät ne MTV 06:55 05.04

Aivan viime viikkoina on Keravalla ilmestyvässä Keski-Uusimaa-lehdessä ollut paljon juttua myymälänäpistyksistä. Paikalliset kauppiaat ovat tilittäneet tuntojaan alati lisääntyvästä juoksukaljabuumista ja laatutietoisista juusto- ja sisäfileevarkaista. Eikä väkivaltaakaan ole puuttunut kiinniottoyrityksissä.


Maanjäristys ravisutti El Salvadoria MTV 05:35 03.04

Viime yön aikana maanjäristys ravisteli rakennuksia El Salvadorissa, kertovat paikalliset viranomaiset.


Kemerovon asukkaat eivät usko ostoskeskuspalon uhrilukuja - 1960-luvulla 106 lasta paloi elävältä nykyisen Venäjän alueella, ja tapaus vaiettiin vuosikymmeniksi iltalehti 18:30 30.03

Kemerovon paikalliset asukkaat eivät usko ostoskeskuspalon virallisiin uhrilukuihin, eikä ihme. Entisessä Neuvostoliitossa ja nykyisellä Venäjällä tapahtuneita suuronnettomuuksia on usein leimannut salailu. Viime sunnuntaina iltapäivällä Kemerovon Zimnjaja Vishnja -ostoskeskuksessa syttynyt tulipalo on Venäjän historian yksi eniten uhreja vaatineista tulipaloista. Palossa kuoli ainakin 64 ihmistä, joista yli 40 oli lapsia. Huhujen ja silminnäkijöiden mukaan uhriluku on todellisuudessa moninkertainen, mutta siitä ei kerrota julkisuudessa.


Paikalliset asukkaat eivät usko virallisia selityksiä Venäjän Kemorovon tuhoisasta palosta - ”Totuus! Erotkaa” iltalehti 12:42 27.03

Venäjän presidentti Vladimir Putin tapasi tiistaina ostoskeskuspalossa loukkaantuneita. Samaan aikaan väitteet törkeistä laiminlyönneistä tulevat julki. Virallisten lähteiden mukaan ostoskeskuspalossa kuoli 64 ihmistä, joista 41 lapsia. Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi tiistaina, että Kemerovon tuhoisa ostoskeskuspalo oli "rikollisen huolimattomuuden" syytä. Virallisessa poliisitutkinnassa on selvinnyt, että Zimnjaja Vishnja -ostoskeskuksessa oli lukuisia turvallisuuspuutteita. Hätäuloskäynnit oli tukittu ja palohälytysjärjestelmä oli kytketty pois päältä.


Asukkaat pelastivat kylmettyneet kattohaikarat sisälle lämmittelemään Bulgariassa MTV 20:25 25.03

Epätavallisen kylmä sää on yllättänyt sadat muuttomatkalla olevat kattohaikarat Koillis-Bulgariassa. Paikalliset asukkaat ovat pelastaneet lintuja autoihinsa ja sijoittaneet niitä koteihinsa odottamaan säiden lämpenemistä.


Asukkaat pelastivat Bulgariassa kylmettyneet kattohaikarat sisälle lämmittelemään MTV 20:25 25.03

Epätavallisen kylmä sää on yllättänyt sadat muuttomatkalla olevat kattohaikarat Koillis-Bulgariassa. Paikalliset asukkaat ovat pelastaneet lintuja autoihinsa ja sijoittaneet niitä koteihinsa odottamaan säiden lämpenemistä.


- Oikeuskanslerinvirasto alas Loreley-kalliolta Saksassa antoi myrskyvaroituksen ? epäiltynä murhan etsii moottorivenemiehiä euron timantti edelleen hetkauta ”Ei ole huligaanit jopa vuosiksi kasvua” paremmista pokkasi pääpalkinnoksi henkilöauton! poliisi ”Joku räjähtivät Afganistanissa seitsemänteen peliin Tommi Kautoselle - yritti ryöstää – byrokratia ”koira” olikin kissa

Uutiset