Australian avointen järjestäjille kovaa kritiikkiä - tähtipelaajat vaativat sääntömuutosta: ”Se voi johtaa kuolemaan” iltalehti 07:59 19.01

Australian avoin tennisturnaus käydään todella kuumissa olosuhteissa. Esimerkiksi eilen Novak Djokovicin ja Gael Monfilsin välinen kamppailu pelattiin 40 asteen helteessä, mikä näkyi myös pelin tasossa. Serbin 3-1-voittoon päättyneessä ottelussa Djokovic teki peräti 40 helppoa virhettä. Monfilsin lukema oli 60. - On päiviä, jolloin turnauksen valvojan pitää tunnistaa, että pelaajille on pakko antaa pari tuntia lisää aikaa, jotta lämpötila laskisi hieman. Ymmärrän kyllä sen, että ratkaisuun vaikuttaa pääsyliput, mutta sillekin on rajansa, milloin voi pelata. Mielestäni tässä vaarannetaan jo terveys, Djokovic tylytti järjestäjiä pelin jälkeen.


Näkökulma: Ay-liikkeen rivit repeilevät - SAK jäi yksin osoittamaan mieltä aktiivimallista iltalehti 08:12 18.01

SAK jäi yksin osoittamaan mieltä aktiivimallista, kirjoittaa Juha Keskinen. Palkansaajien SAK jäi yksin järjestämään mielenosoitusta työttömien aktiivimallia vastaan. Toimihenkilökeskusjärjestö STTK ja korkeasti koulutettujen Akava eivät lähteneet mukaan. Tilanne on nyt siis tyystin toinen kuin syksyn 2015 toimintapäivässä hallituksen pakkolakeja vastaan, silloin mukana olivat kaikki työntekijäpuolen keskusjärjestöt. Suhtautuminen aktiivimallin vastustukseen ja ylipäätään poliittisiin lakkoihin tai mielenilmauksiin jakaa ay-liikettä. Akavassa asiaan suhtaudutaan yleensä kielteisesti. Akateemisten työttömien määrä onkin ollut nopeasti laskussa. Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder on korostanut toimia, esimerkiksi muunto- ja täydennyskoulutusta, joilla työttömille työnhakijoille löydetään töistä.


Pakkovoiton paikka molemmilla ? Ässät ja KooKoo selvittelevät jo kevään välejään jatkoaika.com 07:30 18.01

KooKoo hamuaa kymmenen parhaan joukkoon, ja torstain kotijoukkue Ässät on sopivasti sijalla kymmenen. Eroa on 11 pistettä, mutta keskinäisen pelin voitto tarjoaisi kouvolalaisille aidon mahdollisuuden kiriin.


Hermeksen vuoro hakea pisteet Kankaan montusta – IPK ui tällä hetkellä syvissä vesissä jatkoaika.com 22:19 17.01

Iisalmen Peli-Karhujen alavireiset otteet saivat jatkoa keskiviikkona kotiluolassa, kun Kokkolan Hermes kävi vieraisilla hakemassa kolme arvokasta sarjapistettä. Joukkueen peli on tällä hetkellä tukevasti takalukossa ja voittamisen pakko takoo pelaajien takaraivossa.


Pitkäveto: Ilvestä ahdistaa – Lukko kiittää ja vie voiton iltasanomat 21:53 17.01

Mystisesti tehonsa kadottanut Ilves alkaa olla jo pakkovoittojen edessä jahdatessaan pudotuspelipaikkaa. Tilanne ei ole henkisesti helppo.


Väyryseltä kovia väitteitä Ukrainan kriisiin: Länsimaiden toimet rikkoivat rauhan – Venäjän oli pakko vallata Krim MTV 09:50 17.01

Presidenttiehdokas Paavo Väyrysen mukaan Venäjän-uhkaa on Suomessa liioiteltu räikeästi. Ukrainan sodassa Venäjällä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin vallata Krim, Väyrynen väitti MTV:n Huomenta Suomessa.


Isä taipui itkevän pojan tahtoon eikä vienyt sairaalaan – 6-vuotias kuoli lepakolta saatuun vesikauhuun MTV 23:32 16.01

Yhdysvalloissa 6-vuotias poika kuoli vesikauhuun hänen koskettuaan lepakkoon, kertovat monet maan mediat. Pojan isä kertoo medialle pojan kuolleen viime sunnuntaina sairaalassa Orlandossa, Floridan osavaltiossa.


Brittimies lähti pyörämatkalle Israeliin ja katosi autiomaahan - hiljattain löydetyt paperinpalat viestivät, että mies saattoi kärsiä Jerusalem-syndroomasta iltalehti 15:19 16.01

Jerusalem-syndroomaa sairastava kokee syviä uskonnollisia elämyksiä. Jotkut luulevat olevansa Raamatun henkilöitä. 29-vuotias Oliver McAfee lähti viime vuoden lokakuussa yksin pyöräilemään Israeliin. Aikeena oli viipyä maassa viisi viikkoa. Puutarhurina työskennellyt McAfee tunnettiin hartaana kristittynä, ja hän halusi nähdä "Pyhän maan". Marraskuun lopussa McAfee katosi vaelluksella Negevin autiomaassa, lähellä pientä Mitzpe Ramonin kylää. Miehen kannettava tietokone, lompakko, kengät ja pyörä löytyivät vaellusreitiltä. Puhelinta tai kännykkää ei löytynyt. Reitti, jota McAfee kulki, on nimeltään Israel National Trail, yli 1000 kilometriä pitkä vaellusreitti. Aluksi poliisi uskoi miehen eksyneen reitiltä, mutta uudet todisteet viittaisivat siihen, että McAfee halusi eksyä. Revittyjä sivuja Raamatusta


Hätäkeskukseen tulee 600 000 turhaa soittoa vuodessa - ”Joskus soitetaan kun avaimet tai lompakko hukkuu” iltalehti 06:57 16.01

Hätäkeskukselle kuulumattomien soittojen määrä on vähentynyt viimeisessä kahdeksassa vuodessa lähes puolella. Hätäkeskus vastaanottaa 600 000 sille kuulumatonta puhelua vuodessa. Kehittämisyksikön päällikkö Kyösti Lehtonen Hätäkeskuslaitokselta kertoo, että siihen joukkoon mahtuu monenlaisia erikoisia yhteydenottoja. - Täytyy muistaa, että ihmisellä subjektiivinen hädän tunne tulee erilaisista asioista. Joskus soitetaan, kun avaimet, lompakko tai luottokortti hukkuu. Silloin usein ensimmäisenä tulee mieleen, että soitan hätäkeskukseen, mutta emmehän me tällaisissa tapauksissa pysty auttamaan, Lehtonen kertoo.


HS:n toimittaja vei poliisin suorittaman kotietsinnän käräjille: ”Kotietsintä ja takavarikot kaikilta osin lainvastaisia” iltalehti 13:40 15.01

Toimittaja Laura Halmisen asianajaja kertoo IL:lle, että hänen päämiehensä olisi valmis antamaan asiasta lausunnon pakkokeinoistunnossa. Helsingin Sanomien toimittaja Laura Halmisen asianajaja Kai Kotiranta vahvistaa Iltalehdelle, että on toimitettu Helsingin käräjäoikeuteen. - Olemme lähteneet siitä, ettei kirjelmä sisältäisi salassa pidettävää tietoa, ja ottaen huomioon asian yhteiskunnallisen merkityksen, minusta ja päämiehestäni olisi perusteltua, ettei asiaa salattaisi. Lähdemme siitä, että kaikkien intressissä olisi saada tähän julkisesti selvyyttä siitä, miten on menetelty, Kotiranta sanoo.


Ihmisoikeusliitto kerää nimiä pakkoavioliiton vastaiseen vetoomukseen – Liitto: Avioon pakotetaan Suomessakin MTV 10:45 15.01

Ihmisoikeusliitto kerää parhaillaan allekirjoittajia vetoomukseen, jolla vaaditaan pakkoavioliiton kriminalisoimista rikoslakia muuttamalla. Liitto sanoo, että avioliittoon pakottamista esiintyy selvitysten mukaan myös Suomessa, eikä nykyinen lainsäädäntö riitä niihin puuttumiseen.


Ihmisoikeusliitto kerää nimiä vetoomukseen pakkoavioliiton kriminalisoimiseksi iltasanomat 10:21 15.01

Liitto sanoo, että avioliittoon pakottamista esiintyy selvitysten mukaan myös Suomessa, eikä nykyinen lainsäädäntö riitä siihen puuttumiseen.


Aino-Kaisa Saarinen kolaroi autollaan kahdesti samana päivänä: ”Ensimmäisen jälkeen päätin, etten enää aja” iltalehti 09:47 15.01

Aino-Kaisa Saarinen nappasi Vantaalla SM-kultaa yhdistelmäkisassa. Voitto kruunasi ehkä tarpeettomankin tapahtumantäyteisen loppuviikon. Saarinen kolhi autoaan peräti kaksi kertaa saman torstaipäivän aikana. Vakavammilta vaurioilta onneksi vältyttiin, sillä molemmat olivat varsin matalavauhtisia peruutusrytinöitä. Ensimmäinen kolhu sattui autotallista peruuttaessa. Toisen kerran auton peräpää sai osumaa, kun Saarinen peruutti tolppaan hakiessaan Amanda-tytärtään hoidosta. - Ensimmäisen jälkeen päätin, etten enää tänään aja, mutta sitten Tom (aviomies Tom Gustafsson) ilmoitti, ettei ehdi hakea Amandaa, joten oli pakko, Saarinen kertaili tapahtumia sunnuntaina.


Asiantuntija vaatii avioliittoon pakottamisen kriminalisointia HS:ssa: ”Suomen nykyinen lainsäädäntö ei riitä” iltasanomat 06:46 15.01

Sukupuolittuneen väkivallan vastaisen työn päällikkö Johanna Latvala Ihmisoikeusliitosta kirjoittaa Helsingin Sanomien mielipidesivuilla, ettei Suomen nykyinen lainsäädäntö ole riittävä pakkoavioliittoihin puuttumiseen.


”Rotuhygienia” johti tuhansien suomalaisten pakkosteriloitiin – valtaosa oli naisia iltasanomat 19:04 14.01

Kansainvälisissä rotulistauksissa ”puhtoisimmatkin” suomalaiset olivat kuitenkin pohjasakkaa.


Ravivihje: Pitkäveto Teivo 13.1.2018 iltasanomat 12:55 13.01

Pitkävedosta löytyy usea hyvä pelikohde, joten lompakkoa kannattaa raottaa normaalia enemmän.


Sampo Kaulaselle Venla-voitosta tuli pakkomielle - masentui viime kerran häviöstä: ”Elämässä vain yksi tavoite, voittaa se s*tanan patsas” iltalehti 10:50 13.01

Kyläkauppiaan suurin haave toteutui vihdoin. Kyläkauppias Sampo Kaulanen voitti vihdoin eilen perjantaina parhaan esiintyjän Venla-palkinnon. Voittaja valittiin yleisöaanestyksellä ja Kaulanen nappasi pystin Arman Alizadin ja Mikko Leppilammen nenän edestä. Neljä vuotta sitten Kaulanen jäi niukasti ilman palkintoa, kun Alizad kiilasi ohi.


Missä kiinalaiset? Kunlunin KHL-projektissa iso ongelmakohta – "Pakko olla realistinen" MTV 15:54 12.01

Jääkiekkoliiga KHL:n kiinalaisjoukkueesta Kunlun Red Starista ei löydy tällä hetkellä yhtään kiinalaispelaajaa. Kaksoiskansalaisia on kyllä, mutta näissäkin tapauksissa juuret ovat perinteisillä kiekkomarkkinoilla. Kunlunin seurajohdosta ei lähdetä kiertelemään ongelmakohtaa.


Kuumuus saa lepakot putoamaan puista Australiassa iltalehti 16:02 09.01

Ennätyshelle ”kärventää lepakkojen aivot”. Satoja lepakoita on läkähtynyt kuoliaaksi Australian ennätyshelteissä. Lämpötila esimerkiksi Sydneyssä on kohonnut 47,3 asteeseen. Se on kuumin mitattu lämpötila sitten vuoden 1939. Erityisen pahasti ovat kärsineet hedelmälepakot, niin kutsutut lentävät koirat. Niitä on putoillut puista maahan kuolleina satoja tai jopa tuhansia.


Hiihdon rahanjako kuumentaa tunteita: ”Absurdia, että sijoille 1-3 päätyneet joutuvat maksajiksi” iltalehti 08:42 07.01

FIS:n päätös alentaa maailmancupin ja Tour de Skin kärkiurheilijoiden palkintorahoja närästää hiihtoporukkaa. Kansainvälinen hiihtoliitto FIS päätti ennen kauden alkua, että tapahtumien palkintorahapotti jaetaan yhä useammalle urheilijalle. Aiemmin lompakkoon tuli täytettä kymmenelle parhaalle urheilijalle, nyt 20:lle.


Uutiset