Netanjahu odottaa EU:nkin tunnustavan Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi iltalehti 10:00 11.12

Brysselissä vieraileva Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu ylisti presidentti Donald Trumpin päätöstä tunnustaa Jerusalem Israelin pääkaupungiksi. Netanjahu sanoi samaan hengenvetoon odottavansa eurooppalaisten seuraavan Trumpin esimerkkiä ja tunnustavan Jerusalemin pääkaupungiksi. Netanjahun mukaan Trumpin tunnustuspäätös edistäisi rauhaa Lähi-idässä. Eurooppalaiset hallitukset ja palestiinalaiset ovat tuominneet Jerusalemin tunnustamisen Israelin pääkaupungiksi.


YK-lähettiläs: Yhdysvallat voi edelleen toimia Lähi-idän rauhanvälittäjänä MTV 22:04 08.12

Yhdysvaltain YK-lähettilään Nikki Haleyn mukaan Yhdysvallat voi edelleen toimia Lähi-idän rauhanvälittäjänä. Hänen mukaansa sekä Israel että palestiinalaiset voivat luottaa Yhdysvaltoihin.


Israelin armeijan sotilaat ampuneet kaksi palestiinalaista Gazan rajalla iltalehti 17:08 08.12

Palestiinalaiset ovat ensimmäisiä kuolonuhreja Trumpin keskiviikkoisen Jerusalem-ilmoituksen jälkeen. Israelin armeijan sotilas ampui perjantaina palestiinalaismiehen lähellä Gazan rajaa. Asiasta kertovat kansainväliset uutistoimistot, joiden tiedot perustuvat terveysviranomaisten tietoihin. Israelin armeija on vahvistanut tappamiset ja syyttää palestiinalaisia väkivaltaisesta mellakoinnista, muun muassa kivien heittelystä sotilaiden päälle. Mellakoita on ollut viime päivinä muun muassa Gazan kaistalla ja Länsirannalla. Loukkaantuneita on ainakin yli 200. Palestiinalaiset on tämänhetkisten tietojen mukaan ensimmäiset kuolonuhrit Donald Trumpin keskiviikkoisen Jerusalem-julistuksen jälkeen. Trump ilmoitti keskiviikkona, että Yhdysvallat tunnustaa Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Yhdysvallat siirtää lähetystönsä Tel Avivista Jerusalemiin. Yhdysvaltojen ulkoministeri Rex Tillerson kertoi perjantaina, että virallinen tunnustaminen tapahtunee vasta parin vuoden päästä.


Israel ja palestiinalaiset ottavat yhteen Trumpin Jerusalem-päätöksen vuoksi iltasanomat 14:56 08.12

Palestiinan Punaisen puolikuun mukaan yksi ihminen on haavoittunut oikeasta luodista ja 12 kumiluodeista. Mieltä asiasta on osoitettu ympäri maailmaa.


Hamas-johtaja alkoi lietsoa uutta kansannousua iltasanomat 11:44 07.12

Palestiinalaiset ovat nousseet Israelia vastaan aikaisemmin kaksi kertaa.


Hitler, Castro ja Saddam Hussein - palestiinalaisalueilla nämäkin nimet vauvalle ovat mahdollisia iltalehti 14:29 03.11

Palestiinalaiset nimeävät lapsensa usein kuuluisuuksien, kansallissankareiden tai asiaansa tukevien mukaan. Välillä lapset saavat vähän erikoisemman nimen, ja silloin heidän pitää kantaa sen mukanaan tuomat seuraukset. Hitler Abu Hamad esimerkiksi ei ole ylpeä siitä, että hänellä on miljoonia murhanneen miehen nimi. - Nimeni ja Hitlerin toimien välillä ei ole mitään yhteyttä. Vihaan sitä, mitä hän teki, Hitler sanoo Hebronin kaupungissa miehitetyllä Länsirannalla uutistoimisto AFP:lle.


Uutiset