Irtisanomiskiista ratkeamassa: Akava, SAK ja STTK antoivat vihreää valoa hallituksen esitykselle – "Edellytykset työtaistelutoimien keskeyttämiseen" MTV 16:09 26.10

Palkansaajajärjestöt antoivat tänään päätöksensä kiistellystä irtisanomislaista. Riita irtisanomislaista on ravistellut työmarkkinoita ja aiheuttanut lakkoja ympäri maata.


Irtisanomiskiista on askeleen lähellä ratkeamista: Akava ja STTK hyväksyivät esityksen, kuinka SAK vastaa? MTV 15:18 26.10

Palkansaajajärjestöt antavat tänään päätöksensä kiistellystä irtisanomislaista. Riita irtisanomislaista on ravistellut työmarkkinoita ja aiheuttanut lakkoja ympäri maata.


Sipilä piti tarjouksessaan kiinni irtisanomisista – tätä palkansaajajärjestöt joutuvat miettimään iltasanomat 13:00 26.10

Hallituksen tarjouksessa ei ole luovuttu irtisanomisten helpottamisesta, lakitekstin muotoilu ei ilmeisesti juuri muuttaisi nykyistä oikeuskäytäntöä.


Ben Zyskowiczilta ehdotus ay-liikkeelle: Kuukausi aikaa – valmistelkaa vaihtoehto uusisuomi 17:10 16.10

Kokoomuksen pitkäaikainen kansanedustaja Ben Zyskowicz ehdottaa, että palkansaajajärjestöt voisivat laatia oman vaihtoehtonsa hallituksen valmistelemalle lakiesitykselle madaltaa irtisanomiskynnystä pienissä yrityksissä.


Ben Zyskowiczilta ehdotus ay-liikkeelle: Kuukausi aikaa – ehdottakaa vaihtoehtoa uusisuomi 17:10 16.10

Kokoomuksen pitkäaikainen kansanedustaja Ben Zyskowicz ehdottaa, että palkansaajajärjestöt voisivat laatia oman vaihtoehtonsa hallituksen valmistelemalle lakiesitykselle madaltaa irtisanomiskynnystä pienissä yrityksissä.


Työsuhteen "potkulaki" herättää hämmennystä – Ihalainen: "Meidän pitäisi panostaa ihmisten osaamiseen" MTV 08:11 19.09

Hallitus haluaa lisätä työnantajien valtaa alentamalla työllistämisen kynnystä. Näin ollen irtisanomista halutaan helpottaa alle 20 hengen yrityksissä. Palkansaajajärjestöt vastustavat hallituksen suunnitelmia.


Teollisuuden ylityökielto iskee Meyerin Turun telakkaan – Ylimääräisiä kustannuksia 200 000 euroa viikossa MTV 19:44 17.09

Palkansaajajärjestöt, kuten teollisuusliitto ja Ammattiliitto Pro, ovat käynnistäneet vastatoimiaan hallituksen suunnitelmille heikentää työsuhdeturvaa pienissä yrityksissä.


Ylityökieltoja alkoi vastatoimena irtisanomissuojan heikentämiselle MTV 00:01 17.09

Palkansaajajärjestöt ovat käynnistäneet vastatoimiaan hallituksen suunnitelmille heikentää työsuhdeturvaa pienissä yrityksissä.


Antti Rinne: ”Vakava kriisi – hallitus on Suomen Yrittäjien asialla” uusisuomi 12:12 14.09

Suurimman oppositiopuolueen sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne arvioi Uuden Suomen haastattelussa, että hallituksen ehdotus henkilöperusteisen irtisanomisten helpottamisesta pienissä yrityksissä on johtanut kriisiin työmarkkinoilla. Palkansaajajärjestöt ovat ilmoittaneet ryhtyvänsä työtaistelutoimiin, jos hallitus ei vedä hankettaan pois.


Kaksi isoa ammattiliittoa vaatii: Hallituksen peruttava lomarahaleikkaukset uusisuomi 11:52 20.08

Julkisen sektorin lomarahaleikkaukset on peruttava, vaativat palkansaajajärjestöt JHL ja Pardia ensi viikon budjettiriihen alla.


Palkansaajajärjestöt hermoilevat uutta valtakunnansovittelijaa iltasanomat 11:04 03.07

Uusi valtakunnansovittelija herättää hermostusta.


Palkansaajajärjestöt eivät usko hallituksen työttömyysrohtoihin iltasanomat 15:08 12.04

Vastaavia heikennyksiä on tehty työllisyyden nimissä aiemmin, myönteisistä vaikutuksista ei näyttöä, kritisoivat SAK:n Eloranta ja STTK:n Sund.


ja sinisiä kalamaailman persoonia sanoa, saapuuko Poriin törsäsi rahat muotivaatteisiin Väyrynen ei lähde

Uutiset