Espoossa kolme samanaikaista tulipaloa – Pelastuslaitos epäilee tahallaan sytytetyksi MTV 05:08 12.12

Espoossa sammutettiin varhain tiistaina kolmea tulipaloa, jotka kaikki olivat pelastuslaitoksen mukaan todennäköisesti tahallaan sytytettyjä. Kukaan ei loukkaantunut paloissa.


Suomen pääkonsuli päivittelee itsenäisyysjuhlat pilannutta paloa Kaliforniassa – ”Hyvä että noudattavat diplomaattista koskemattomuutta” iltasanomat 13:10 08.12

Tulipaloissa on kuollut ainakin yksi ja palojen alta paennut 250 000 ihmistä. Evakuoitujen joukossa on myös kourallinen suomalaisia.


Kalifornian metsäpaloissa ensimmäinen kuolonuhri iltalehti 03:23 08.12

Eteläisessä Kaliforniassa riehuvat metsäpalot ovat pakottaneet kymmeniä tuhansia ihmisiä jättämään kotinsa. Toistaiseksi yhden ihmisen on vahvistettu kuolleen palossa. Ventura Countyn poliisiasema vahvisti, että palossa kuolleen henkilön toistaiseksi tunnistamaton ruumis löydettiin torstaina. Jo maanantaina uutisoitiin palojen vaatineen ensimmäisen uhrinsa, mutta juttu paljastui myöhemmin perättömäksi.


Video: Mies asetti itsensä vaaraan Kalifornian metsäpaloissa – pelasti pienen kanin liekkien keskeltä iltasanomat 13:46 07.12

Kanin pelastanut mies ei halunnut antaa kuvaajalle haastattelua, mutta sosiaalisessa mediassa hänelle sovitellaan jo sankarin viittaa.


Itsenäisyyspäivän kynttilät aiheuttaneet tulipaloja ympäri maata – ”Kun mennään nukkumaan, kynttilä sammutetaan” MTV 08:31 07.12

Kynttilöistä ja ulkotulista on syttynyt tulipaloja itsenäsisyyspäivän iltana ja yönä ainakin Kouvolassa, Teuvassa, Kuopiossa ja Sotkamossa. Paloissa ei ole ollut henkilövahinkoja, mutta omaisuusvahinkoja on koitunut ja palomestari muistuttaakin, ettei tulta saisi jättää palamaan valvomatta. 


Kaliforniaa piinaavat poikkeuksellisen vaaralliset maastopalot - uusi varoitustaso käyttöön iltalehti 04:41 07.12

Yhdysvalloissa Kaliforniassa viranomaiset ovat joutuneet lisäämään varoitusasteikkoon uuden värin kuvaamaan maastopalojen tällä hetkellä aiheuttamaa vaaraa. Osavaltion viranomaiset antoivat keskiviikkona purppuranvärisen varoituksen, jota ei ole koskaan aiemmin käytetty. Sen antamisen syy on Kaliforniaa piinaavissa poikkeuksellisen vaarallisiksi arvioiduissa maastopaloissa, joiden vaarallisuusastetta ovat nostaneet entisestään kovat tuulet.


Video: Palomies kuvasi harvinaisen ilmiön Portugalin metsäpaloissa – näin syntyy tulitornado iltasanomat 05:34 20.10

Portugalissa riehuneet metsäpalot saivat aikaan erikoisen ilmiön, kun tulesta nousi tuulessa pyörivä tornado.


Portugalin sisäministeri erosi metsäpalojen takia iltalehti 01:14 19.10

Portugalin sisäministeri on joutunut eroamaan maassa raivonneiden laajojen metsäpalojen takia. Constanca Urbano de Sousa astui syrjään sisäministerin paikalta, ja hänet korvaa varapääministeri Eduardo Cabrita. Portugalin metsäpaloissa on neljän kuukauden aikana kuollut yli sata ihmistä. Kaikkiaan 280  000 hehtaaria metsää on tuhoutunut paloissa kuluvana vuonna.


Jopa 30 ihmistä kuollut Portugalin ja Espanjan maastopaloissa - yli 400 tulipaloa, osa sytytetty tahallaan iltalehti 13:21 16.10

Hurrikaani Ophelia on tuonut mukanaan kovia tuulia, ja paloja on sytytetty myös tahallaan. Jopa 27 ihmistä on kuollut Portugalissa ennätysmäisissä metsäpaloissa sunnuntaina ja maanantaina, kertoi maan pelastuspalvelu uutistoimisto Reutersin mukaan. Lisäksi kolme muuta ihmistä on kuollut Espanjassa, kertoi uutistoimisto AFP. Portugalissa riehui sunnuntaina yhteensä 440 maastopaloa, mikä oli kansallisen pelastuspalvelun edustajan Patricia Gasparin mukaan "pahin päivä vuoden alusta". Kolmen kuolonuhrin lisäksi noin 25 ihmistä loukkaantui.


Yli 20 ihmistä kuollut Portugalin ja Espanjan maastopaloissa - yli 400 tulipaloa, osa sytytetty tahallaan iltalehti 12:51 16.10

Hurrikaani Ophelia on tuonut mukanaan kovia tuulia, ja paloja on sytytetty myös tahallaan. Peäri 20 ihmistä on kuollut Portugalissa ennätysmäisissä metsäpaloissa sunnuntaina ja maanantaina, kertoi maan pelastuspalvelu uutistoimisto Reutersin mukaan. Lisäksi kolme muuta on kuollut Espanjassa, kertoi uutistoimisto AFP. Portugalissa riehui sunnuntaina yhteensä 440 maastopaloa, mikä oli kansallisen pelastuspalvelun edustajan Patricia Gasparin mukaan "pahin päivä vuoden alusta". Kolmen kuolonuhrin lisäksi noin 25 ihmistä loukkaantui.


Yhdeksän ihmistä kuollut Espanjan ja Portugalin maastopaloissa - yli 400 tulipaloa, osa sytytetty tahallaan iltalehti 11:14 16.10

Hurrikaani Ophelia on tuonut mukanaan kovia tuulia, ja paloja on sytytetty myös tahallaan. Kuusi ihmistä on kuollut Portugalissa ennätysmäisissä metsäpaloissa ja kolme muuta on kuollut Espanjassa, kertoo uutistoimisto AFP. Portugalissa riehui sunnuntaina yhteensä 440 maastopaloa, mikä oli kansallisen pelastuspalvelun edustajan Patricia Gasparin mukaan "pahin päivä vuoden alusta". Kolmen kuolonuhrin lisäksi noin 25 ihmistä loukkaantui.


Kuusi ihmistä kuollut Espanjan ja Portugalin maastopaloissa - yli 400 tulipaloa, osa sytytetty tahallaan iltalehti 09:44 16.10

Hurrikaani Ophelia on tuonut mukanaan kovia tuulia, ja paloja on sytytetty myös tahallaan. Kolme ihmistä on kuollut Portugalissa ennätysmäisissä metsäpaloissa ja kolme muuta on kuollut Espanjassa, kertoo uutistoimisto AFP. Portugalissa riehui sunnuntaina yhteensä 440 maastopaloa, mikä oli kansallisen pelastuspalvelun edustajan Patricia Gasparin mukaan "pahin päivä vuoden alusta". Kolmen kuolonuhrin lisäksi noin 25 ihmistä loukkaantui.


Jo 40 kuollut, satoja kateissa Kalifornian maastopaloissa iltalehti 18:16 15.10

Yli 10 000 palomiestä yrittää saada valtavat maastopalot hallintaansa. Kalifornian maastopalot jatkuvat Yhdysvalloissa. Liekit ovat surmanneet varmasti jo 40 ihmistä ja useita satoja on kateissa, uutistoimistot kertovat. Viranomaiset uskovat, että valtaosa kadonneista on elossa. Enemmistö kuolleista on iäkkäitä, nuorin on 14-vuotias. - Tämä on yksi suurimmista tragedioista, mitä Kalifornia on kohdannut, kuvernööri Jerry Brown sanoi vierailtuaan kylässä, joka oli palanut maan tasalle.


Uutiset