Kiista puolalaisen putkimiehen työehdoista repi railon EU-maiden välille iltasanomat 01:14 24.10

Juha Sipilä lupaili Suomen tukea Emmanuel Macronille Pariisin-vierailullaan.


Nicaragua liittyy Pariisin ilmastosopimukseen – vain kaksi maata jäämässä ulkopuolelle iltasanomat 00:51 24.10

Vuonna 2015 hyväksytyn sopimuksen on allekirjoittanut noin 200 maata.


F1-tallin kuskipari muuttuu taas iltasanomat 19:41 23.10

Scuderia Toro Rosso lähtee taas uudella kokoonpanolla Meksikon F1-viikonloppuun.


Tähtifutarin raskaana oleva vaimo järkyttyi: kätilö kommentoi tylysti painoa - ”En kuvitellut, että voisin loukkaantua näin pahasti” iltalehti 18:22 23.10

Celta Vigon ruotsalaishyökkääjän John Guidettin puoliso Sanna Dahlström on raskaana. Nainen odottaa pariskunnan toista lasta. Tällä viikolla Dahlström kävi ultraäänitutkimuksessa, jossa selvisi, että hän odottaa poikalasta. Vierailu kätilön luona ei ollut kuitenkaan kovin miellyttävä, vaikka lapsi oli kunnossa. - En ollut niin iloinen, mitä luulin olevani tämän jälkeen. En kuvitellut, että minua voitaisiin koskaan loukata yhtä pahasti kuin tänään, Dahlström kertoo Instagramissa.


Kontinen ja Peers yllättäen laulukuoroon iltasanomat 17:48 23.10

Henri Kontinen koki parinsa kanssa yllättävän tappion.


Vaimonsa murhasta syytetty kertoo uupuneensa omaishoitajana - hoito oli ympärivuorokautista iltalehti 16:54 23.10

Pohjois-Savon käräjäoikeus antoi Juankosken heinäkuisesta henkirikoksesta välituomion maanantai-iltapäivänä. Syyttäjä vaatii juankoskelaiselle rangaistusta murhasta. Hän tappoi heinäkuussa vaimonsa 66:lla veitsen iskulla. Rikos tapahtui avioparin rivitalokodissa.


Vaimonsa murhasta syytetty kertoo uupuneensa omaishoitajana - hoito oli ympäri vuorokautista iltalehti 16:54 23.10

Pohjois-Savon käräjäoikeus antoi Juankosken heinäkuisesta henkirikoksesta välituomion maanantai-iltapäivänä. Syyttäjä vaatii juankoskelaiselle rangaistusta murhasta. Hän tappoi heinäkuussa vaimonsa 66:lla veitsen iskulla. Rikos tapahtui avioparin rivitalokodissa.


Kirja: Iivo Niskanen tietää idolinsa Mika Myllylän tuskan: "Lajin raadollisuus vie järjen" iltalehti 14:27 23.10

Iivo Niskanen kertoo uutuuskirjassa osaavansa samaistua edesmenneen Mika Myllylän kohtaloon. Iivo Niskanen kertoo ajatuksiaan enneen hiihtokauden alkua. Sotshissa 2014 yhdessä Sami Jauhojärven kanssa parisprintin olympiakullan voittanut ja viime talvena Lahdessa 15 kilometrin maailmanmestariksi hiihtänyt Iivo Niskanen kunnioittaa edesmennyttä hiihtolegendaa Mika Myllylää.


Verorahoilla jonojen ohi leikkaukseen jo nyt? Näin Laura Räty ohjaa jo täyttä vauhtia lääkäreitä lähettämään potilaansa yksityiselle puolelle hoitoon iltasanomat 13:49 23.10

Terveystalo antoi hiljattain yksityiskohtaiset ohjeet Pohjois-Savon maakunnassa Terveystalossa vastaanottoa pitäville lääkäreilleen siitä, miten he voivat lähettää potilaitaan ympäri maakuntaa Varkauteen leikattavaksi.


Mies antoi 14-vuotiaalle kannabista ja harrasti tämän kanssa seksiä – ei tuomiota seksuaalisesta hyväksikäytöstä iltasanomat 10:35 23.10

Pohjois-Savon käräjäoikeus jätti parikymppisen miehen tuomitsematta seksuaalirikoksesta, vaikka oikeuden mukaan mies oli harrastanut seksiä 14-vuotiaan tytön kanssa.


Mies antoi 14-vuotiaalle kannabista ja harrasti tämän kanssa seksiä - ei tuomiota seksuaalisesta hyväksikäytöstä iltalehti 10:17 23.10

Pohjois-Savon käräjäoikeus jätti parikymppisen miehen tuomitsematta seksuaalirikoksesta, vaikka oikeuden mukaan mies oli harrastanut seksiä 14-vuotiaan tytön kanssa. Ennen tekoa mies oli antanut tytölle kannabista. Syyttäjä vaati miehelle tuomiota raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.


Autoilijat rynnivät renkaidenvaihtoon - toimipisteissä jo päivien jonot: "Nyt se rysähtää" iltalehti 09:48 23.10

Jokavuotinen rengasruletti on jo täydessä vauhdissa Sisä-Suomessa. Ajanvarausta ei kannata yrittää hetken mielijohteesta, sillä jonoa on tyypillisesti muutama päivä. Ammattilaisen vinkit talvirenkaiden vaihtoon. Pakkaskeli on saanut autoilijat havahtumaan talvirenkaiden vaihtamiseen. Sää kylmeni viime viikolla ensimmäistä kertaa laajalti pakkasen puolelle ympäri maata, eikä ilma liene lauhtumassa ennen viikonloppua.


Autoilijat rynnivät renkaidenvaihtoon - toimipisteissä jo päivien jonot: ”Nyt se rysähtää” iltalehti 09:48 23.10

Jokavuotinen rengasruletti on jo täydessä vauhdissa Sisä-Suomessa. Ajanvarausta ei kannata yrittää hetken mielijohteesta, sillä jonoa on tyypillisesti muutama päivä. Pakkaskeli on saanut autoilijat havahtumaan talvirenkaiden vaihtamiseen. Sää kylmeni viime viikolla ensimmäistä kertaa laajalti pakkasen puolelle ympäri maata, eikä ilma liene lauhtumassa ennen viikonloppua. Päivälämpötilat ovat vielä Keski-Suomen korkeuksille asti plussalla. Aamuliikenteeseen kesäkumeilla ei kuitenkaan ole ollut syytä lähteä.


MT: Kansa jakautuu melko tasan liha- ja kasvisruoan suosijoihin - moni lisännyt kasvisten syömistä iltalehti 06:16 23.10

Joka toinen mies sanoo olevansa valmis kokeilemaan hyönteisistä valmistettua ruokaa Suomalaiset jakautuvat melko tasan liha- ja kasvisruokaa suosiviin, ilmenee Maaseudun Tulevaisuuden teettämästä kyselystä. Lihan suosijat perustelivat valintaansa sillä, että liha täyttää vatsan parhaiten ja on hyvä valkuaisen lähde. Kasvisruokaa suosivat vetosivat ympäristösyihin ja terveellisyyteen. Suositukset kasvisten lisäämisestä on kuultu, sillä kyselyyn vastanneista useampi kuin joka kolmas arvioi lisänneensä kasvisten syömistä vuoden aikana. Lisäksi kolmannes vastaajista ilmoitti vähentäneensä lihan syöntiä, joskin kokonaiskulutuksesta kertovat tilastot eivät tue kerrottua. Suomalaiset syövät vuodessa keskimäärin noin 80 kiloa lihaa.


Jokelan koulusurmista kymmenen vuotta - hoitoon pääsyssä edelleen valtavat erot iltalehti 03:00 23.10

Jokelan koulusurmat nostivat nuorten mielenterveyspalvelut pöydälle kymmenen vuotta sitten. Nuorten mielenterveyspalveluiden saatavuus ja sinne pääsy on helpottunut kymmenessä vuodessa, arvioivat STT:n haastattelemat asiantuntijat. Palveluiden laatu ja tarjonta kuitenkin vaihtelevat kunnittain ja sairaanhoitopiireittäin. Toisaalta erikoissairaanhoitoon, eli esimerkiksi psykiatrin pakeille pääsyn ei koeta helpottuneen. - Vaikka ongelmaan on pyritty tarttumaan, en usko, että tilanne on tästä näkökulmasta nuorten mielenterveyspalveluissa kymmenessä vuodessa kovin paljon parantunut, yli 40 vuotta nuorten mielenterveyspalveluiden parissa toiminut kriisipsykologi ja Helsingin yliopiston dosentti Salli Saari sanoo.


Rajuja väitteitä Viron tunnetuimmasta mallitoimistosta - alaikäisiä malleja painostettu myymään seksiä iltalehti 20:26 22.10

Prostituutiokohu Viron tunnetuimman mallitoimiston ympärillä kasvaa. Tallinnan mallitoimistomaailmaa ja julkkisympyröitä raastava prostituutioskandaali on vellonut jo viikon ja saa yhä joka päivä uusia käänteitä. Virolaislehdet nostavat joka päivä esiin uusia epäilyksen alaisia julkisuuden henkilöitä ja kuvailevat heidän uusia epäiltyjä väärinkäytöksiään.


Usain Bolt lähettää Bottaksen, Räikkösen ja kumppanit matkaan ennen USA:n GP:tä - Hamilton tarjosi ME-miehelle näyttävät donitsit iltalehti 20:23 22.10

F1-kuljettajat lähtevät tämän illan USA:n GP:ssä lämmittelykierrokselle Usain Boltin lähettämänä. ME-mies ja 8-kertainen olympiakultamitalisti Bolt antaa kuljettajille merkin, jonka jälkeen nämä saavat lähteä kiertämään kisaa edeltävää lämmittelykierrosta. Bolt on päässyt tutustumaan USA:n GP:n radan mutkiin lähemminkin. Hän pääsi neljättä mestaruuttaan tavoittelevan Lewis Hamiltonin kyytiin pari tuntia ennen sunnuntain kisaa.


Parjattu ranskalaishyökkääjä tykitti Atléticon voittoon iltalehti 19:09 22.10

Atlético Madrid haki vieraspisteet Galiciasta sunnuntain alkuillan ottelusta. Celta Vigo joutui taipumaan punavalkoiselle pääkapungin joukkueelle maalein 0-1. Madridilaisten pääkäskyttäjä Diego Simeone on koko alkukauden joutunut pohtimaan, miten saisi hyökkäykseensä lisätehoja. Antoine Griezmannille ei ole löytynyt mitat täyttävää kärkiparia tuttuun 4-4-2-muodostelmaan. Nyt Simeone antoi vastuuta Griezmannin maanmiehelle Kevin Gameirolle, joka sai tililleen ensimmäisen liigaottelun tällä kaudella avauskokoonpanossa. Gameiro kiitti ja tykitti 28. minuutilla pallon maaliin kulmapotkun jälkihässäkästä.


Milanin kohupuolustajan katastrofaaliset otteet jatkuivat - sikaili punaisen kortin arvoisesti iltalehti 17:59 22.10

AC Milanin liigakausi synkkeni entisestään, kun se jäi kotonaan 0-0-tasapeliin Genoan kanssa. Milanin keskuspuolustaja Leonardo Bonuccilla ei ollut liiemmin selkään taputtelijoita ottelun jälkeen. Italian maajoukkuetoppari Bonucci oli yksi koko kesän kohutuimmista hankinnoista. Hän riitautui vanhassa seurassaan Juventuksessa ja halusi siirron milanolaisten riveihin. AC Milan pulitti tähtipuolustajasta reilut 40 miljoonaa euroa.


Uutiset