Historiallinen muutos: Norja haluaa dekriminalisoida huumeiden käytön iltalehti 21:16 15.12

Parlamentin enemmistö esittää, että huumeidenkäyttäjiä ei enää rangaistaisi, vaan heidät ohjattaisiin hoitoon. Norjan parlamentin enemmistö on kuluvalla viikolla sitouttanut maan hallituksen huumeiden käyttäjiä hoitoon vankeusrangaistusten sijaan. - Parlamentti haluaa lopettaa kärsivien ihmisten rankaisemisen, ja sen sijaan auttaa heitä saamaan tarvitsemaansa hoitoa, sanoo Sosialistisen vasemmistopuolueen kansanedustaja Nicholas Wilkinson .


Venäjän presidentivaalien päivämäärä vahvistui iltalehti 09:57 15.12

Venäläiset äänestävät presidentistä 18. maaliskuuta. Venäjän parlamentin ylähuone äänesti tänään perjantaina seuraavien presidentinvaalien päivämäärästä. Vaalipäiväksi hyväksyttiin 18. maaliskuuta 2018. Venäläissenaattorit hyväksyivät päätöksen yksimielisesti.


Bryssel lupasi vuokrata Saudi-Arabialle ilmaiseksi suurmoskeijan 99 vuodeksi - nyt sopimus halutaan purkaa iltalehti 05:48 15.12

Belgian parlamentin asettama tutkimuskomitea haluaa purkaa Brysselin keskustassa sijaitsevan suurmoskeijan vuokrasopimuksen. Vuonna 1967 rakennus vuokrattiin ilmaiseksi Saudi-Arabialle seuraavaksi 99 vuodeksi. Tutkimuskomitean mukaan suurmoskeijasta levitetään salafisti-sunnimuslimien äärikonservatiivista opetusta, jonka mukaan koko yhteiskuntaan tulisi saattaa voimaan sharia-laki. Oppiin kuuluu myös naisten alistaminen ja länteen muuttaneiden muslimien kotoutumisen estäminen. Salafistien mukaan esimerkiksi ihmisoikeuksien puolustaminen on osa lännen uuskolonialistista perintöä ja sotii islamia vastaan.


Syntyykö Suomelle tärkeässä EU:n metsäkiistassa tänään vihdoin sopu? iltalehti 10:09 14.12

EU-instituutiot neuvottelevat tänään Suomelle tärkeistä metsien hiilinielujen laskentasäännöistä Ranskan Strasbourgissa. Metsien hiilinielujen laskentasääntöjä (lulucf) viimeistellään torstaina Strasbourgissa niin kutsutussa trilogissa, eli isojen EU-instituutioiden, komission, parlamentin ja neuvoston kesken. Voimakkaasti hakkuita lisäävä Suomi ja Sipilän (kesk) hallitus ovat vastustaneet sitä, että metsien käytön tulevaa intensiteettiä verrattaisiin menneeseen ajanjaksoon, joka olisi Suomen nopeasti kasvavien metsien hakkuiden käytön kannalta epäedullista.


Halla-ahon kommentit EU-parlamentin natsikeskustelussa herättivät vastustusta: ”Symboleilla ei ole mitään valtaa” iltalehti 05:09 14.12

Europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon kannanotot natsien symbolien ja iskulauseiden kieltämistä koskevassa keskustelussa herättivät tunteita Euroopan parlamentissa. Euroopan parlamentissa keskusteltiin keskiviikkona siitä, tulisiko natsisymbolit kieltää jäsenmaissa. Jussi Halla-aho piti puheenvuoron, jossa hän kertoi vastustavansa ajatusta symbolien ja iskulauseiden kieltämisestä.


Saksan demarijohtajan avaus närästää: "Olisi valmis pudottamaan esimerkiksi Suomen pois EU:sta" uusisuomi 18:34 10.12

Saksan sosialidemokraattisen puolueen SPD:n puheenjohtajan, Euroopan parlamentin entisen puhemiehen Martin Schulzin viikolla antama lausunto EU:n kehittämisestä liittovaltion suuntaan on kiristänyt jännitteitä Saksan hallitusneuvotteluissa ja aiheuttanut närää myös Suomessa. 


Australia hyväksyi samaa sukupuolta olevien avioliitot iltalehti 12:07 07.12

Samaa sukupuolta olevat voivat kohta solmia avioliiton Australiassa parlamentin hyväksyttyä asiaa koskevan lakiehdotuksen. Lakiehdotuksen hyväksyi 146 kansanedustajaa, vain neljä äänesti ehdotusta vastaan. - Mikä päivä rakkaudelle, tasa-arvolle ja kunnioitukselle. Australia teki sen, pääministeri Malcolm Turnbull sanoi parlamentissa.


Australia hyväksyi samaa sukupuolta olevien avioliitot – kannattajat juhlivat parlamentissa ja ulkopuolella MTV 11:50 07.12

Australiasta tuli tänään maailman 26. valtio, joka hyväksyy samaa sukupuolta olevien avioliitot. Parlamentin alahuone hyväksyi lain äänin 145 puolesta, 4 vastaan. Senaatti oli hyväksynyt lakiesityksen jo viime viikolla.


Venäjän duuma: Pohjois-Korea valmis keskustelemaan USA:n kanssa Venäjän avustuksella iltalehti 10:27 01.12

Duuman delegaatio on parhaillaan vierailulla keskiviikkona ohjuskokeen tehneessä Pohjois-Koreassa. Valtion duuman kansainvälisten asioiden osaston varapuheenjohtaja Aleksei Chepa totesi, että Pohjois-Korea ei ole valmis palaamaan neuvotteluprosessiin lännen politiikan vuoksi. - Pakotteet eivät pelota Pohjois-Koreaa lainkaan, se ei ole valmis luopumaan ydinaseohjelmasta pelkästään pakotteiden vuoksi. Pohjois-Korean parlamentin johtaja totesi, että maa on valmis elämään pakotteiden alla vielä seuraavat sata vuotta, Chepa sanoi.


Australian parlamentin ylähuone hyväksyi homoliitot laillistavan lakiesityksen – alahuoneen odotetaan tekevän samoin iltasanomat 05:12 29.11

Lakiesitys siirtyy seuraavaksi parlamentin alahuoneen käsittelyyn.


Australian senaatti hyväksyi tasa-arvoisen avioliittolain - lakiesitys siirtyy edustajainhuoneelle iltalehti 05:01 29.11

Australian parlamentin ylähuone, eli senaatti, on hyväksynyt tasa-arvoisen avioliittolain. Australian senaatti äänesti asiasta keskiviikkona. Esitystä kannatti 43 senaattoria ja 12 vastusti. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun vastaava lakiesitys on mennyt läpi Australian parlamentissa. Aiemmat yli 20 yritystä ovat epäonnistuneet.


EU:lta 2,5 miljoonaa euroa työllistämistukea Anttilan, Stockmannin ja Vallilan irtisanotuille työntekijöille iltalehti 20:43 22.11

Euroopan parlamentin budjettivaliokunta hyväksyi keskiviikkona noin 2,5 miljoonan euron EU-tuen Anttilan, Stockmannin ja Vallila Collectionin 1 500 entiselle työntekijälle. Suomi haki tukea Euroopan globalisaatiorahastosta sen jälkeen kun Anttila, Stockmann ja Vallila Collection irtisanoivat 1 660 työntekijää Suomesta. Anttila joutui lopettamaan toimintansa kokonaan vuoden 2017 alussa. Stockmannin liikevaihto puolestaan väheni 38 prosenttia vuosina 2012-2016. Työntekijävähennykset liittyvät globalisaatiosta johtuviin maailmankaupan rakenteellisiin muutoksiin, minkä lisäksi tavaratalojen myynti on kärsinyt viime vuosina erityisesti verkkokaupan kasvusta.


Zimbabwen presidentti Robert Mugabe on eronnut iltalehti 18:43 21.11

Asiasta ilmoitti maan parlamentin puhemies. Zimbabwen parlamentin puhemies kertoi, että Robert Mugabe on ilmoittanut eroavansa presidentin tehtävästä. Mugabe ilmoitti erostaan kirjeellä. Mugabe kirjoittaa, että hän eroaa vapaaehtoisesti, jotta maassa voidaan taaka rauhanomainen vallanvaihto.


Zimbabwen presidentti Rober Mugabe on eronnut iltalehti 18:11 21.11

Asiasta ilmoitti maan parlamentin puhemies. Zimbabwen parlamentin puhemies kertoi, että Robert Mugabe on ilmoittanut eroavansa presidentin tehtävästä. Mugabe ilmoitti erostaan kirjeellä. Mugabe kirjoittaa, että hän eroaa vapaaehtoisesti, jotta maassa voidaan taaka rauhanomainen vallanvaihto.


Zimbabwen parlamentin puhemies: Mugabe on jättänyt eroilmoituksensa iltasanomat 18:10 21.11

Zimbabwen presidentti Robert Mugabe on eronnut virastaan, kertoo Reuters.


Sotaveteraanit ja varapresidentti vaativat Mugabea eroamaan – ”Emme kestä häntä enää hetkeäkään” iltasanomat 10:08 21.11

Sotaveteraanit kutsuivat kansan kaduille osoittamaan mieltään parlamentin käsitellessä asiaa.


Venäjän parlamentti valmistelee julistusta KHL-pelaajien olympiamatkan torppaamiseksi jatkoaika.com 20:50 20.11

NHL sulki jo pelaajiltaan oven vuoden 2018 olympialaisiin. Nyt KHL:ää uhkaa sama kohtalo, mikäli Venäjän parlamentin valmistelema julistus käy toteen.


Uutiset