Mayn brexit-suunnitelma selvisi vain täpärästi parlamentin äänestyksestä MTV 05:18 18.07

Britannian pääministerin Theresa Mayn brexit-suunnitelma on selvinnyt täpärästi parlamentin äänestyksestä, joka olisi voinut kaataa koko suunnitelman.


Theresa May sai merkittävän erävoiton: brexit-suunnitelma selvisi parlamentin äänestyksestä iltasanomat 01:06 18.07

Mayn suunnitelmaa uhannut esitys kaatui kuuden äänen enemmistöllä parlamentin alahuoneessa.


Venäläisarvio tiedustelu-upseerien syytteistä: ”Ilmiselvästi tarkoituksena painostaa Donald Trumpia” uusisuomi 20:43 15.07

Venäjän parlamentin ylähuoneen ulkoasiainkomitean varapuheenjohtaja Andrei Klimov sanoo, että Yhdysvalloissa perjantaina julkistetuilla venäläisten tiedustelu-upseerien tarkoituksena on painostaa Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia maanantain huippukokouksen alla.


”Internetin rikkova” direktiivi pysähtyi: Euroopan parlamentti reagoi ihmisten huoleen uusisuomi 13:33 05.07

Paljon puhuttu tekijänoikeusdirektiivi on pysähtynyt Euroopan parlamentin äänestyksessä. Europarlamentti palautti torstain äänestyksessä direktiivin valmisteluun.


Raportti: Brittien tiedusteluviranomaiset katsoivat läpi sormien vankien kidutusta syyskuun 11. päivän terrori-iskujen jälkeen MTV 14:12 28.06

Britannian parlamentin julkaiseman raportin mukaan maan tiedusteluviranomaiset tiesivät Yhdysvaltojen toteuttamasta vankien kaltoinkohtelusta ja kidutuksesta syyskuun 11. päivän iskujen jälkeen.


Uutisen tai kuvan jako Facebookissa voi tulevaisuudessa johtaa oikeustoimiin – tätä tarkoittaa kohuttu linkkivero, jota vastustaa myös "Herra WWW" MTV 14:37 21.06

Internetin sananvapautta uhkaavaksi syytetyt artiklat etenivät eilen EU-parlamentin täysistuntoon. Jopa world wide webin kehittäjä on liittynyt vastarintaan esitysten kumoamiseksi.


Ranskan presidenttiehdokas Marine Le Penille lähes 300 000 euron sakot EU:lta iltasanomat 12:20 19.06

EU-parlamentin mukaan Le Pen on käyttänyt väärin avustajan palkkaamiseen käytettyjä varoja.


Vihreiden Heidi Hautala lähtee eurovaaliehdokkaaksi iltasanomat 16:53 16.06

Vihreiden europarlamentaarikko ja Euroopan parlamentin varapuheenjohtaja Heidi Hautala pyrkii jatkokaudelle Euroopan parlamenttiin.


Paavo Väyrysen seuraaja europarlamenttiin on valittu MTV 16:10 12.06

Keskustan kansanedustaja Mirja Vehkaperä siirtyy eduskunnasta Euroopan parlamentin jäseneksi Paavo Väyrysen tilalle.


Paavo Väyrysen seuraaja Europarlamenttiin on valittu MTV 16:10 12.06

Keskustan kansanedustaja Mirja Vehkaperä siirtyy eduskunnasta Euroopan parlamentin jäseneksi Paavo Väyrysen tilalle.


Uganda ottaa käyttöön ”WhatsApp-veron” – valtio haluaa kitkeä kansalaisten juoruilua MTV 23:03 31.05

Ugandan parlamentin hyväksymän lakiuudistuksen myötä sosiaalisen medioiden käytöstä joutuu maksamaan päivittäistä veroa.


Nyt se on varmaa: Suomi alkaa verottaa Portugaliin muuttaneita - ”Kun on tuloja, niin jonnekin siitä veroja maksetaan” iltalehti 19:36 29.05

Eduskunta päätti tänään, että Suomi irtisanoo Portugalin kanssa 1970 solmimansa verosopimuksen. Portugalin parlamentin viivyttelyn takia Suomi otti käyttöön ns. diplomaattisen tien. Kiistellyn verosopimuksen irtisanomisesta käytettiin tänään eduskunnassa kolme puheenvuoroa. Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz kiisti, että kyse olisi jostakin kateudesta kumpuavasta omituisesta menettelystä. - On aivan selvää, että jos emme hyväksy yrityksille veroparatiisipakoilua, niin emme me myöskään yksittäisille kansalaisille halua hyväksyä sellaista tilannetta, että suomalainen, joka saa Suomesta vaikkapa eläkettä, voisi välttyä kokonaan tuon eläkkeen verottamiselta. Hän ei maksaisi siitä veroa Suomeen mutta hän ei maksaisi siitä lainkaan veroa myöskään Portugaliin.


Nils Torvalds aikoo hakea jatkokautta Euroopan parlamentissa iltalehti 13:06 26.05

Europarlamenttivaalit järjestetään tasan vuoden kuluttua. Presidenttiehdokkaana ollut europarlamentaarikko Nils Torvalds ilmoitti lauantaina puheessaan RKP:n puoluekokouksessa Oulussa aikeistaan lähteä ehdolle jatkokaudelle tulevissa EU-vaaleissa toukokuussa 2019. Torvalds on ollut Euroopan parlamentin jäsen vuodesta 2012.


Olympiavoittajan hurja idea: lätkämatsi pohjoisnavalla - mukana suomalaispelaajia ja Leonardo DiCaprio iltalehti 21:41 23.05

Kaksi kertaa sekä Stanley Cupin että olympiakultaa voittaneella puolustajalegendalla on huima tavoite. Vuosina 1984 ja 1988 olympiakultaa Neuvostoliiton paidassa voittanut ja 1997 sekä 1998 Stanley Cupin voittoa Detroit Red Wingsin riveissä juhlinut Vjatsheslav Fetisov on järjestämässä jääkiekko-ottelua pohjoisnavalle. Asiasta kertoo venäläinen Allhockey.ru-sivusto. Seitsemän MM-kultaa urallaan voittanut Fetisov haluaa tempauksellaan ihmisten kiinnittävän huomiota ilmastonmuutokseen sekä ympäristöasioihin. Juuri 60 vuotta täyttänyt Fetisov on Venäjän parlamentin Duuman jäsen ja entinen urheiluministeri.


Suomalaismepit eivät vakuuttuneet Zuckerbergin kuulemisesta – ”Haluatko jäädä historiaan nerona vai hirviön luojana?” MTV 23:01 22.05

Facebookin perustaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg oli tänään kuultavana Euroopan parlamentissa. Hän pyysi anteeksi Facebookin riittämättömiä toimia käyttäjien tietojen suojaamisessa. Suomalaisia parlamentin jäseniä Zuckerbergin esiintyminen ei vakuuttanut.


"Pystymme tunnistamaan 99 prosenttia Isisin ja al-Qaidan materiaalista" – Tästä kaikesta Zuckerbergin EU-kuulemisessa puhuttiin MTV 21:02 22.05

Sosiaalisen median palvelu Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg oli tänään Euroopan parlamentin kuultavana. 


Live kello 19: Miten Facebook käyttää eurooppalaisten tietoja? Mark Zuckerberg astuu nyt Euroopan parlamentin kuultavaksi MTV 18:07 22.05

Sosiaalisen median palvelu Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg on tänään Euroopan parlamentin kuultavana. MTV Uutiset lähettää tilaisuuden suorana verkkosivuillaan kello 19 alkaen ja sitä voi seurata yllä olevan videoikkunan kautta. 


Cambridge Analytica -kohussa levisi myös eurooppalaisten tietoja – Zuckerberg EU-parlamentin kuultavana MTV 05:23 22.05

Facebookin johtaja Mark Zuckerberg on tänään EU-parlamentin kuultavana Brysselissä. Alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen tilaisuus lähetetään suorana lähetyksenä verkossa.


Mark Zuckerberg EU-parlamentin kuultavaksi - aiheena Cambridge Analytica -kohu iltalehti 22:27 16.05

Kuulemista ei tällä kertaa televisioida. Näin kongressin kuulustelu eteni huhtikuussa. Facebookin perustaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg joutuu EU-parlamentin kuultavaksi. EU-parlamentin puhemiehen Antonio Tajanin mukaan Zuckerbergiä kuullaan suljettujen ovien takana. Uutistoimisto Reutersin mukaan kuulustelu järjestetään lähiviikkoina.


Katalonialle uusi johtaja - 55-vuotias Quim Torra oli Puigdemontin suosikki iltalehti 16:48 14.05

Torra kertoi jatkavansa taistelua itsenäisen Katalonian puolesta. Katalonian alueparlamentti on valinnut uudeksi johtajakseen Quim Torran, kertoo uutistoimisto Reuters. 55-vuotias Torra on entisen aluejohtajan Carles Puigdemontin lähipiiriä, ja Torra oli Puigdemontin suosikki tehtävään. Torra valittiin uudeksi johtajaksi niukalla enemmistöllä. Parlamentin 66 edustajaa äänesti Torran valinnan puolesta, 65 vastaan. Neljä ei äänestänyt lainkaan.


eteni Päiväkotiryhmä pakeni, ex-presidentin vankeustuomio Kerrostalossa räjähti mahdollisuus molemmille osapuolille" – ”Lapsille hämmentävä,

Uutiset