Näkökulma: Ja voittaja on Iran! iltalehti 10:32 16.05

Käytännössä Iran voitti parlamenttivaalit Irakissa, vaikka yllätysykköseksi tullut al-Sadr vaikuttaakin ottaneen etäisyyttä Iraniin, kirjoittaa toimittaja Nina Järvenkylä. Irakissa järjestettiin parlamenttivaalit lauantaina 12. toukokuuta.. Yllätyin ja niin yllättyi varmasti moni muukin Lähi-idän tilannetta lähemmin seuraava henkilö, kun Irakin parlamenttivaalien tulokset alkoivat hahmottua. Vaalivoittoon näyttäisi kiitävän uskonnollisen johtajan Moqtada al-Sadrin luotsaama liittouma, ja toiseksi Fateh-liittouma, jolla on tiukka kytkös Isisiä vastaan taistelleeseen, Iranin tukemaan shiiamilitiaryhmä Hashed al-Shaabiin. Istuva pääministeri Haider al-Abadi on jäämässä kolmanneksi.


Irakin parlamenttivaalit: Irak sulkee ilmatilansa ja rajat vaalipäivänä turvallisuussyistä iltalehti 20:24 09.05

Irakin viranomaiset ilmoittivat keskiviikkona, että maan rajat ja ilmatila suljetaan 24 tunniksi parlamenttivaalien vuoksi lauantaina. Iranin tukema shiiajohtaja Hadi al-Amiri (videolla) haastaa istuvan shiiataustaisen pääministeri Haider al-Abadin. Irakin viranomaiset ilmoittivat keskiviikkona, että maan rajat ja ilmatila suljetaan 24 tunniksi parlamenttivaalien vuoksi lauantaina. Maa laitetaan "sulkutilaan" turvallisuussyistä. Irakissa on ryhdytty vastaaviin toimiin aiemminkin vaalien yhteydessä.


Orbanin Fidesz-puolue voitti Unkarin vaalit - äärioikeistolaisen Jobbikin puheenjohtaja erosi vaalitappion takia iltalehti 06:50 09.04

Unkarissa pääministeri Viktor Orban on julistanut Fidesz-puolueensa maan parlamenttivaalien voittajaksi. Uutistoimisto AFP:n mukaan Fidesz ja sen jatke kristillisdemokraatit ovat saamassa liki 49 prosenttia äänisaaliin, kun 98 prosenttia äänistä on laskettu. The Guardianin mukaan Fidesz on saamassa 134 paikkaa. Tämä tulos tarkoittaa, että Orban on saamassa niin sanotun superenemmistön eli yli kahden kolmasosan parlamenttipaikoista. Unkarin parlamentissa on 199 edustajaa.


Orbanin Fidesz-puolue voitti Unkarin vaalit - Budapestissä äänestettiin roimasti yli sulkemisajan iltalehti 01:18 09.04

Unkarissa pääministeri Viktor Orban on julistanut Fidesz-puolueensa maan parlamenttivaalien voittajaksi. The Guardian -lehden tulosseurannan mukaan Fidesz ja sen jatke kristillisdemokraatit on saamassa 134 paikkaa, kun äänistä on laskettu 75 prosenttia. Tämä tulos tarkoittaa, että Orban on saamassa niin sanotun superenemmistön eli yli kahden kolmasosan parlamenttipaikoista. Unkarin parlamentissa on 199 edustajaa.


Unkarissa äänestetään edelleen, vaikka vaalihuoneistojen piti mennä kiinni iltasanomat 23:04 08.04

Unkarin parlamenttivaalien tulosten saanti on viivästynyt.


Orpolta ei kannustuksia Unkarin veljespuolueelle iltasanomat 19:33 06.04

Unkarin viikonlopun parlamenttivaalien alla keskustelua on herättänyt Euroopan kansanpuolueeen (EPP:n) presidentin Joseph Daulin twiitti.


mestaruuksia” saa brasilialaisilta rankkaa sylkykupiksi – – brassitähden

Uutiset