MTV Uutiset Barcelonassa: Katalonian vaalit vaarassa päätyä pattitilanteeseen MTV 22:33 19.12

Kataloniassa on torstaina pidettävien alueparlamenttivaalien viimeinen kampanjapäivä. Entinen aluepresidentti Carles Puigdemont puhuu Plaça de la Virreinalla Gràcian kaupunginosassa Barcelonassa - tosin videoyhteyden kautta. Puigdemont on "maanpaossa" Brysselissä Espanjan hallituksen pysäyttämän itsenäisyysprosessin seurauksena.


Nepalilaiset äänestivät vilkkaasti – vaaleista toivotaan rauhanprosessin sinettiä iltasanomat 18:13 26.11

Nepalin sunnuntaisten parlamenttivaalien äänestysvilkkaus nousi noin 65 prosenttiin.


Tasapuolisuutta vai entistä sotkuisempia huoltajuusriitoja? Hollanti valmistelee lakia, jonka mukaan lapsella voi olla neljä vanhempaa iltalehti 19:47 12.11

Ehdotus kahta useamman virallisen vanhemman rekisteröimisestä lapsille etenee Hollannissa. Asiaa on valmisteltu jo parin vuoden ajan. Vajaa vuosi sitten silloisen hallituksen asettama komitea päätyi suosittelemaan, että lainsäädännössä otettaisiin paremmin huomioon eri perhetyypit ja lapsilla voisi olla nykyisen kahden vanhemman asemesta enintään neljä virallista vanhempaa. Maan pääpuolueet, mukaan lukien oikeistoliberaalinen päähallituspuolue VVD asettui tukemaan hanketta. Tämän vuoden maaliskuussa pidettyjen parlamenttivaalien jälkeen neljän puolueen hallituksesta VVD ja demokraattipuolue D66 ovat ilmoittaneet kannattavansa edelleen lakihanketta, kun puolestaan kristillisdemokraattinen CDA ja konservatiivinen Kristillinen liitto suhtautuvat hankkeeseen nihkeämmin.


Äänestys alkoi Islannissa ristiriitaisissa tunnelmissa - ”Vihaan vaaleja!” iltalehti 16:23 28.10

Islantilaiset ovat nyt vaaliuurnilla jo toisen kerran vuoden sisällä. Islantilaiset ovat tänään kansoittaneet parlamenttivaalien äänestyspaikkoja jo toisen kerran vuoden kuluessa. Pääministeri Bjarni Benediktssonin hallitus kaatui syyskuussa, kun Valoisa tulevaisuus -puolue syytti pääministeriä luottamuksen pettämisestä ja jätti hallituksen.


Miljardöörin puolueen voiton ylivoimaisuus Tshekissä yllätti tutkijan iltalehti 17:52 22.10

EU-kriittinen vaalivoittaja pyrkinee muodostamaan hallituksen pienpuolueiden tuella Tshekin eilisten parlamenttivaalien iso yllätys on keskusta-oikeistolaisen ANO-puolueen voiton ylivoimaisuus, sanoo vanhempi tutkija Katalin Miklossy Aleksanteri-instituutista. - Sen jälkeen, kun Tshekki ja Slovakia erosivat vuonna 1993, ei yksikään puolue ole saanut näin valtavaa voittoa suhteessa muihin, Miklossy sanoo.


"Tshekin Trumpin" puolue nousemassa vaalivoittoon iltalehti 17:07 21.10

Alustavien tulosten mukaan Tshekin parlamenttivaalien voittajaksi näyttää odotusti nousevan populistinen keskustaoikeistolainen ANO-puolue. ANO johtaa ääntenlaskua, ja äärioikeistolainen Vapaus ja suora demokratia -puolue (SPD) on toisena. Tulokset on saatu vasta noin kolmanneksesta äänestyspaikkoja. Niiden perusteella ANO on saamassa liki 32 prosentin ja SPD liki 12 prosentin kannatuksen.


Itävallan Vapauspuolueen puheenjohtaja oli nuoruudessaan mukana uusnatsiliikkeessä iltalehti 13:44 16.10

Heinz-Christian Strache tuomitsi saksalaislehdelle kansallissosialismin ja kaikenlaisen ekstremismin. Itävallan parlamenttivaalien voittajiin lukeutuvan Vapauspuolueen puheenjohtaja Heinz-Christian Strache oli saksalaislehti Süddeutsche Zeitungin mukaan nuoruudessaan vuosikausia mukana uusnatsiliikkeessä. - Olin etsijä. Kokeilin paljon muutakin, Starche kertoi lehdelle.


Itävalta otti vaaleillaan ison askeleen oikealle - EU-maat boikotoivat aiemmin vaalivoittajia iltalehti 08:19 16.10

Oikeistoa vastustanut mielenosoitus jäi Wienissä pieneksi. Sebastian Kurz piti voittopuheensa sunnuntaina: ”Paljon, paljon kiitoksia tuestanne”, hän iloitsi. (CNN) Oikeistopuolueiden kannattajat juhlivat Itävallan sunnuntaisten parlamenttivaalien jälkeen. Sebastian Kurzin johtama keskustaoikeistolainen kansanpuolue ÖVP voitti vaalit noin 31,4 prosentin kannatuksella. Toiseksi suurimmaksi puolueeksi nousi äärioikeistolainen vapauspuolue FPÖ.


Itävallan liittokansleriksi nousemassa oleva Kurz ei vielä kommentoi suunnitelmiaan iltasanomat 07:26 16.10

Itävallassa maan liittokansleriksi nousemassa oleva Sebastian Kurz haluaa odottaa parlamenttivaalien lopullisia tuloksia ennen kuin hän kommentoi suunnitelmiaan tarkemmin, kertoo BBC.


Uutiset