Hirmukaari! Suomalaisen keihäslegendan veljenpoika kohensi jälleen Suomen ennätystä MTV 07:49 10.09

Topi Parviainen, 12, on kohentanut Pyhäselällä keihäänheiton 12- ja 13-vuotiaiden Suomen ennätys -tulostaan entisestään lukemiin 66,72. Asiasta uutisoi ensin Karjalainen.


Suomalaisen keihäslegendan veljenpoika kiskaisi hirmutuloksen – rikkoi lähes 40 vuotta vanhan maailmanennätyksen MTV 18:18 24.08

Keihäänheiton maailmanmestarin Aki Parviaisen veljenpoika 11-vuotias Topi Parviainen heitti torstaina Hammaslahden kentällä tuloksen 66,33. 


Aki Parviainen häkeltyi, kun kuuli veljenpoikansa murskanneen lähes 38 vuotta vanhan SE:n – ”Poika on hurjassa kunnossa” iltasanomat 16:43 24.08

11-vuotias keihäslupaus Topi Parviainen herätti huomiota Joensuussa järjestetyissä juniorikisoissa torstaina.


Nyt on kova! Duudsonien HP esittelee laulutaitojaan – "Hattu päästä Pate Mustajärvelle!" mtv 15:58 19.07

Duudsoneista tuttu HP Parviainen pääsi esittelemään laulutaitojaan Kesäterassi-ohjelman nettiekstrassa. HP:n tulkinnan kohteeksi valikoitui Pate Mustajärven suomalaiskansallinen hittikappale.


Perussuomalaisille tyly kuitti Juncker-heitoista: ”Oma pesä kuntoon ennen suurempaa huutelua” uusisuomi 19:13 13.07

Vihreiden eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Olli-Poika Parviainen syyttää perussuomalaisia hurskastelusta, kun nämä ovat kommentoineet Euroopan komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin kompurointia Naton huippukokouksessa keskiviikkona.


Donald Trumpin ja Kim Jong-unin tapaamista suitsutetaan historialliseksi: "Virkamiehistö on jäänyt valvomaan toteutumista – konkretiaan yritetään päästä nopeasti" MTV 08:10 13.06

Suomen Signaporen suurlähettiläs Paula Parviainen kuvailee Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin ja Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-un tapaamista historialliseksi. Hänen mukaansa diplomaattien piireissä tapaamisen toivotaan johtavaan pysyvään ja kestävään ratkaisuun Korean niemimaan tilanteessa.


Vihreät haluaa äänioikeuden jo 15-vuotiaille ja päivähoito-oikeuden kaikille lapsille iltalehti 13:24 27.05

Vihreiden uudessa poliittisessa ohjelmassa keskitytään lapsiin, koulutukseen ja ympäristöön. Vihreät julkisti sunnuntaina poliittisen vuosille 2019-2022. Ohjelman valmistelusta vastaava kansanedustaja Olli-Poika Parviainen esitteli luonnosta vihreiden puoluevaltuuskunnan kokouksessa Helsingissä. Ohjelmassa on kuusi kohtaa, jotka sisältävät yhteensä 44 tavoitetta. Tavoitteista puolet koskee ympäristöä, ilmastoa ja eläimiä, koulutusta sekä työtä ja toimeentuloa; puolet hyvinvointia, ihmisoikeuksia sekä EU- ja globaalipolitiikkaa.


Näkökulma: Win the wrong games - Leijonien kaikki uhkakuvat toteutuivat kriittisellä hetkellä iltalehti 20:35 18.05

Vaaran merkit pilkistivät rallattelun alta, kirjoittaa Vesa Parviainen Kööpenhaminasta. Keski-Jyllannin sympaattinen pikkukaupunki "Hygge Hockey Herning" jää Suomen kiekkohistoriaan paikkana, jossa Leijonat pelasi yhden merkillisimmistä MM-kisoistaan. Ensin kaikki näytti synkältä, ja tuli NHL-pelaajien kieltäytymiskohu. Lopulta hyökkäyksen kärki oli MM-tasolla yksi Suomen kaikkien aikojen kovimmista.


Näkökulma: Upea lohkovoitto, Leijonat, mutta tämä peli ei riitä puolivälierässä Sveitsiä vastaan! iltalehti 15:40 15.05

Suomen 6-2-voittolukemat eivät anna USA-pelistä ihan oikeaa kuvaa, kirjoittaa Vesa Parviainen Herningistä. Suomi tuli peliin yllättävän passiivisena, ja ennen Sebastian Ahon avausmaalia USA johti laukauksia 9-1. Kun vielä kenttämestari tarjoili erikoisellaan Aholle avauserässä toisen osuman, Suomella oli siinä vaiheessa melkeinpä enemmän maaleja kuin maalipaikkoja.


Näkökulma: Taivas varjele, mitä sieltä tulee! Näistä leijonista ei koskaan tiedä iltalehti 08:48 15.05

Leijonat on kisojen vaikeimmin ennakoitava joukkue, kirjoittaa Vesa Parviainen. Taivas varjele, mitä sieltä tulee! Näillä sanoilla selostajavirtuoosi Antero Mertaranta kuvaili Venäjän maalivahdin Konstantin Barulinin kauhun sekaisia ajatuksia Mikael Granlundin ilmaveivatessa seitsemän vuotta sitten MM-välierässä.


Näkökulma: Lauri Marjamäki piti sanansa, joukkue säilytti rohkean identiteettinsä - Suomi taistelee maailmanmestaruudesta! iltalehti 23:34 12.05

Suomen 5-1-murskavoitto Kanadasta osoitti, ettei joukkue tingi rohkeasta pelistään, kirjoittaa Vesa Parviainen. Ottelun alla iso huomio kiinnittyi siihen, miten Suomi pystyy säilyttämään aktiivisen ja hyökkäysvoittoisen pelitapansa, kun vastassa on pitkälti samoihin asioihin pyrkivä huippunopea Kanada. Muistissa oli helmikuun olympialaisten puolivälierä, johon Lauri Marjamäen johtama valmennus veti kanina hatusta passiivisen 1-4-trapin. Se minimoi maalipaikat molemmissa päissä, vei tunteen pelistä, ja Kanada voitti 1-0.


Näkökulma: Suomen jatkopaikka kaikkea muuta kuin varma - Leijonille voi käydä ”Latviat” iltalehti 13:51 10.05

Tanska-tappio korotti kertalaakista Suomen loppupelien panoksia, kirjoittaa Vesa Parviainen. Kolme ensimmäistä voittoa maalierolla 23-2. Moni taisi jo ajatella, että alkulohko on sillä selvä ja Leijonien jatkopaikka saletissa. Tai ainakin tie puolivälieriin siloteltu.


Näkökulma: Leikkipeli, mutta yksi ketju näytti maalinteon mallia iltalehti 19:24 05.05

Suomi otti vaivattomasti murskavoiton Etelä-Koreasta, kirjoittaa Vesa Parviainen. Kaikki kunnia Etelä-Korealle, joka on pelaamalla ansainnut paikkansa A-sarjassa, mutta täytyy silti todeta, että onhan se vähän väärässä seurassa. Se taas ei ole Etelä-Korean vaan sarjajärjestelmän vika. Kilpailullisesta näkökulmasta katsottuna 16 joukkuetta on liikaa, mutta Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF haluaa levittää huippukiekon ilosanomaa mahdollisimman laajalle. Mitään pelitavallista johtopäätöstä yksipuolisesta kiekottelunäytöksestä on turha vetää. Tapahtuma oli täysin erilainen kuin jo huomisesta Latvia-matsista alkavat ottelut, ja ajoittain höntsäily näytti siltä kuin SM-liigajoukkue olisi harjoitellut omia B-junnujaan vastaan.


Näkökulma: Mestaruus katkolla Kärpille, momentum kääntymässä Tapparalle - molemmat tänään selkä seinää vasten iltalehti 07:26 24.04

Game 5 tänään Raksilassa ratkaisee mestaruuden, kirjoittaa Vesa Parviainen. Väitettä pitää tietenkin heti lieventää, sillä Tapparan voittaessa se ei faktisesti pidä paikkaansa. Tapparahan tarvitsisi vielä kaksi voittoa lisää. Finaalisarja on kuitenkin edennyt siihen pisteeseen, että se kuuluisa momentum on kääntymässä Tapparalle.


Näkökulma: Tapparan tähdet pettäneet karmaisevalla tavalla - vertailu Kärppiin tuo hämmentävän tuloksen iltalehti 15:18 23.04

Tapparan järeimmät aseet ovat pysyneet finaaleissa vaiti, kirjoittaa Vesa Parviainen. Pudotuspelien ottelusarjat muovautuvat ikään kuin joukkueiden toisiaan vastaavien osastojen kaksintaisteluksi: valmennus vastaan valmennus, maalivahti vastaan maalivahti, kärkipelaajat vastaan kärkipelaajat ja niin edelleen. Kärpät on hallinnut kaikilla osa-alueilla.


Näkökulma: Tapparan ykköstykit pettäneet karmaisevalla tavalla - vertailu Kärppiin tuo hämmentävän tuloksen iltalehti 15:11 23.04

Tapparan järeimmät aseet ovat pysyneet finaaleissa vaiti, kirjoittaa Vesa Parviainen. Pudotuspelien ottelusarjat muovautuvat ikään kuin joukkueiden toisiaan vastaavien osastojen kaksintaisteluksi: valmennus vastaan valmennus, maalivahti vastaan maalivahti, kärkipelaajat vastaan kärkipelaajat ja niin edelleen. Kärpät on hallinnut kaikilla osa-alueilla.


Näkökulma: Tappara paransi paljon, mutta sillä on ollut yksi ylivoimainen ongelma iltalehti 07:25 20.04

Ylivoimatehojen löytyminen on Tapparan elinehto finaaleissa Kärppiä vastaan, kirjoittaa Vesa Parviainen. Katso video: Kärppien ja Tapparan finaalisarjoilla on jo vuosien perinteet. Tappara paransi odotetusti toiseen otteluun. Se tuli liekehtivistä porteista kotiyleisönsä eteen täynnä taistelutahtoa.


Näkökulma: Kultatukka vai Hopeakettu? Jukka Rautakorven meriittilistalla on nurja puolensa iltalehti 10:13 19.04

Jukka Rautakorpi on SM-liigan tasaisin huippuvalmentaja, kirjoittaa Vesa Parviainen. Video: Kärppien ja Tapparan finaalisarjoilla on jo vuosien perinteet. Rautakorpi on voittanut valmentajana yhden Suomen mestaruuden. Se tuli keväällä 2003 juuri nykyistä finaalivastustajaa Kärppiä vastaan.


Näkökulma: Tapparan esitys jätti ilmaan isoja kysymysmerkkejä - onko Kärpät oikeasti näin paljon parempi? iltalehti 09:21 18.04

Ensimmäinen liigafinaali sujui oikeastaan täysin käsikirjoituksen mukaan, kirjoittaa Vesa Parviainen. Ennakkoon spekuloitiin, että rasituskuormien erot näkyvät sarjan edetessä, kun Tappara sai välierien jälkeen levätä ja latautua viisi päivää Kärppiä enemmän. Avausottelussa edun katsottiin kuitenkin olevan Kärpillä, koska sillä on pelitatsi tallella. Ja niinhän se olikin. Oulun isännät olivat paremmin hereillä ja painelivat ansaittuun 3-0-voittoon.


Näkökulma: Mitä enemmän vauhtia, sitä vahvemmilla Kärpät on - ja se on lopulta Tapparan etu iltalehti 13:02 17.04

Vuosituhannen valtiaat iskevät yhteen Liigan finaaleissa, kirjoittaa Vesa Parviainen. Tänään alkava finaalisarja runkosarjan voittajan Kärppien ja kolmatta peräkkäistä mestaruutta jahtaavan Tapparan välillä on oikea jättiläisten yhteenotto. Joukkueet ovat hallinneet SM-liigaa lähes kaksi vuosikymmentä.


esittämiseen jälkeen Hallitusedustajien mahtui 700 myös Veikkauksessa Suomeen viikonloppuna – Suomisen, villitsi Bulgariassa

Uutiset