Asejärjestelmäasiantuntija Patria-johtajien lähdöstä: ”Korjaus vai hämäys” uusisuomi 15:49 17.02

ahden Patrian johtajan lähtö yhtiöstä Uganda-kohun vuoksi on puhuttanut lauantaina.


Aseasiantuntija Patria-kohusta: ”Lindénin osuus tässä tarinassa on mahdollisesti jotain ihan muuta kuin mitä julkisuudessa on ollut esillä” iltalehti 14:29 17.02

Asejärjestelmäasiantuntijan Arto Pulkin mukaan on mahdollista, että Patrian nimeä on vain käytetty muun liiketoiminnan edistämiseen Ugandassa. Pulkki ei usko, että Patria ottaisi tietoisesti näin suurta PR-riskiä. Miksi Patria antoi kuolleelle suomalaiselle liikemiehelle luvan markkinoida yhtiön valmistamia tuotteita, jos yhtiöllä ei ollut mitään aikomusta edistää liiketoimintaansa tai edes tunnustella markkinoita Ugandassa? - Ihmettelen tätä asiaa yhtä paljon kuin varmasti kaikki muutkin. Mitä tässä on oikeasti yritetty ja kenen aloitteesta, on edelleen ainakin itselleni hyvin epäselvää, Pulkki sanoo.


Patria-pomo piti henkilöstölle infon, jossa kertoi alaisensa lähdöstä – ei kertonut, että hänetkin erotetaan MTV 12:55 17.02

Patrian Land-liiketoiminnan johtajan paikan Uganda-kohun takia jättävä Mika Kari piti henkilöstölle eilen tiedotustilaisuuden, jossa hän kertoi markkinointi- ja myyntijohtaja Juha Simolan lähdöstä yhtiöstä. Hän ei kuitenkaan maininnut työntekijöille, että yhtiön hallitus siunannee hänen eronsa muutaman tunnin kuluttua.


Patrian hallituksen puheenjohtaja Uganda-kohusta: ”Valitettava moka” iltalehti 10:53 17.02

Patrian hallituksen puheenjohtajan Christer Granskogin mukaan Uganda-kohu on kolaus Patrian maineelle. Granskogin mukaan Patrialla ei ole mitään tarvetta käydä kauppaa Ugandan kanssa. Patrian hallitus piti perjantai-iltana ”hätäkokouksen” Uganda-kohun takia. Lopputulos oli se, että Patrian Land-liiketoiminnan johtaja Mika Kari sekä myynti- ja markkinointijohtaja Juha Simola jättivät tehtävänsä. Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo sai kuitenkin jatkaa nykyisessä tehtävässään.


Ministeri Patria-potkuista IL:lle: ”Oli tarpeen tilanteen tasapainottamiseksi” uusisuomi 09:29 17.02

Valtionyhtiö Patrian omistajaohjauksesta vastaava elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) pitää yhtiön ilmoitusta kahden johtavassa asemassa olevan henkilön potkuista ikävänä, mutta välttämättömänä toimenpiteenä.


Ministeri Lintilä kommentoi Patrian johtajien eroamista: "Uskottavuus kyseenalaistui" MTV 20:54 16.02

Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Mika Lintilä kommentoi Patrian kahden johtajan eroa.


Patrian kaksi johtajaa eroaa Uganda-tapauksen vuoksi - ”Totta kai johdolla on oma vastuunsa” iltalehti 20:17 16.02

Yhtiön hallitus on päättänyt asiasta tänä iltana pidetyssä kokouksessaan. Valtion aseyhtiö Patrian taisteluvaunuista vastaavan Land-liiketoiminnan liiketoimintajohtaja Mika Kari ja myynti- ja markkinointijohtaja Juha Simola eroavat tehtävistään. Patrian yhtiön hallitus päätti asiasta perjantaina kokouksessaan. Molemmat jättävät tehtävänsä välittömästi.


Lintilä IL:lle Patria-potkuista: ”Ikävää, mutta tarpeen” iltalehti 20:16 16.02

Potkuihin päädyttiin omistajaohjausministerin ja Patrian toimitusjohtajan keskustelujen jälkeen. Valtionyhtiö Patrian omistajaohjauksesta vastaava elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) pitää yhtiön ilmoitusta kahden johtavassa asemassa olevan henkilön potkuista ikävänä, mutta välttämättömänä toimenpiteenä - Onhan se ikävää, että tällaiseen ratkaisuun päädytään, mutta se oli tarpeen tämän tilanteen tasapainottamiseksi, Lintilä kommentoi Iltalehdelle.


Uganda-kohu paisuu – Patrian kaksi pomoa eroaa: "Meillä ei ole varaa tällaisiin virheisiin" MTV 19:35 16.02

Patrian Land-toiminnan liiketoimintajohtaja Mika Kari ja myynti- ja markkinointijohtaja Juha Simola eroavat tehtävästään.


Patrian kaksi johtajaa eroavat Uganda-tapauksen vuoksi iltalehti 19:33 16.02

Yhtiön hallitus on päättänyt asiasta tänä iltana pidetyssä kokouksessaan. Valtion aseyhtiö Patrian taisteluvaunuista vastaavan Land-liiketoiminnan liiketoimintajohtaja Mika Kari ja myynti- ja markkinointijohtaja Juha Simola eroavat tehtävistään. Molemmat jättävät tehtävänsä välittömästi. - Mika Karin kanssa on yhdessä sovittu niin, että hän omalta osaltaan kantaa johdon vastuun Patrian kansainvälisissä markkinointikäytännöissä tapahtuneesta virheestä, Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo sanoo Iltalehdelle.


Uganda-virheen seuraus: Kaksi johtajaa lähtee Patriasta välittömästi uusisuomi 19:12 16.02

Kaksi Patrian Land-liiketoiminnan keskeistä johtajaa eroaa yhtiön palveluksesta Uganda-kohun vuoksi. Yhtiö tiedotti asiasta perjantai-iltana.


HS: Uganda-virhe johti kahden johtajan eroon Patriasta uusisuomi 19:12 16.02

Helsingin Sanomien mukaan kaksi Patrian Land-liiketoiminnan keskeistä johtajaa eroaa yhtiön palveluksesta Uganda-kohun vuoksi.


Uganda-kohu paisuu - HS: Patrian kaksi pomoa eroaa MTV 19:05 16.02

Patrian liiketoimintajohtaja Mika Kari ja myynti- ja markkinointijohtaja Juha Simola eroavat tehtävästään.


HS: Patrian kaksi johtajaa eroavat Uganda-tapauksen vuoksi iltalehti 19:00 16.02

Yhtiön hallitus on päättänyt asiasta tänä iltana pidetyssä kokouksessaan. Valtion aseyhtiö Patrian taisteluvaunuista vastaavan Land-liiketoiminnan liiketoimintajohtaja Mika Kari ja myynti- ja markkinointijohtaja Juha simola eroavat tehtävästään, uutisoi . Asian on vahvistanut lehdelle Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo. Isotalon mukaan eroavat Kari ja Simola kantavat vastuuta "markkinoinnissa tapahtuneesta virheestä".


Patria: Lindén ei ole tehnyt minkäännäköistä yhteistyötä kanssamme MTV 17:16 16.02

Entinen ministeri Suvi Lindén ei ole tehnyt minkäännäköistä yhteistyötä Patrian kanssa, kertoo Patrian viestintäjohtaja Birgitta Selonen.


Ministeri Lintilä aseyhtiö Patrian selvityksistä: ”Palataan alkuviikosta asiaan” iltasanomat 15:56 16.02

Aseyhtiö Patria on ministerin asialistalla myös lähipäivinä.


Puhemiesten Lindén-spesiaali: Työpaikka Helsingissä on Suvi Lindénille liian kaukana, mutta Ugandaan ehtii aina iltalehti 14:57 16.02

Puhemiehet omistavat tämän viikon jakson kokoomuksen entiselle kansanedustajalle, ministerille ja erityiselle lähettiläälle Suvi Lindénille, joka lienee Suomen kiireisin eläkeläinen. Kuluvan viikon henkinen ja fyysinen pääuutinen on ollut entisen golf- ja viestintäministerin ja nykyisen YK:n valelähettilään ja koko kansan sopeutumiseläkeläisen Suvi Lindénin (kok) hyväntekeväisyysmatka umpikorruptoituneeseen Ugandaan samalla lennolla Patrian aseiden (esitteiden) kanssa. Matka päättyi Lindénin matkakumppanina olleen liikemiehen kuolemaan, jota tutkitaan nyt murhana. Lindén korostaa olleensa Ugandassa jollain muulla kuin Suomen valtion omistaman Patrian asialla. Merkitään pöytäkirjaan.


Uutiset