Tältä näyttää sukupuolineutraali wc-merkki: "Huomioitu itsensä sukupuolettomiksi kokevat" iltalehti 21:22 27.06

Kulttuuria kaikille -palvelu on julkaissut sukupuolineutraalin wc-merkin. - Tätä symbolia voi käyttää esimerkiksi sukupuolineutraalin wc:n tai pukuhuoneen merkitsemiseen. Symbolin rinnalla voi käyttää esimerkiksi wc-tekstiä, Kultturia kaikille -palvelu kirjoittaa symbolipalvelussaan. Pekka Piipon suunnittelema merkki suunniteltiin alun perin Taiteen edistämiskeskuksen tiloihin. Lähtökohtana symbolille oli se, että sen tulisi palvella kaikkia.


Urho Kekkonen katosi myrskyssä Senegalissa 1969 - katso ennen julkaisemattomat kuvat salamyhkäiseltä lomamatkalta iltalehti 17:54 25.06

Villin teorian mukaan Neuvostoliitto olisi vaihtanut Kekkosen kaksoisolentoon, kun tämä katosi myrskyssä Senegalissa vuonna 1969. Monien aikalaisten mukaan presidentti Urho Kekkonen muuttui 1970-luvun taitteessa. Presidentti radikalisoitui ja alkoi myötäillä vallankumouksellista nuorisoa. Hieman myöhemmin hän alkoi myös urheilla entistä enemmän ja kovempaa. - Kekkonen alkoi siirtyä vasemmalle. Hän halasi nuorisovasemmiston kuoliaaksi, vahvistaa Urho Kekkosen arkiston johtaja Pekka Lähteenkorva.


Kriitikoiden hampaisiin joutunut Lauri Markkanen saa tukea perheeltään – Pekka-isä muuttaa Chicagoon iltasanomat 17:53 25.06

Pekka Markkanen on poikansa tukena ensimmäisellä NBA-kaudella.


Pikkuleijonien kultavahdin nimi meni solmuun NHL:n varaustilaisuudessa – ”Ei oikein lähtenyt” iltasanomat 18:57 24.06

Ukko-Pekka Luukkonen tarttui Buffalo Sabresin haaviin.


Nico Hischier oli ykkönen NHL:n varaustilaisuudessa - nähdäänkö pian suomalaisjuhlaa? iltalehti 02:11 24.06

NHL:n varaustilaisuuden ensimmäinen kierros suoritetaan lauantain vastaisena yönä Suomen aikaa. Ensimmäinen varauskierros pyörähti käyntiin Chicagon United Centerissä noin klo 2 Suomen aikaa. New Jersey Devils varasi ensimmäisenä ja huusi sveitsiläishyökkääjä Nico Hischierin nimen. Hischier on ensimmäinen sveitsiläinen ykkösvaraus. Iltalehti seuraa varaustilaisuuden etenemistä. Kykyjenetsijä ja NHL:n Euroopan toimiston johtaja Göran Stubb ennakoi Iltalehden haastattelussa kaksi viikkoa sitten, että ensimmäisellä kierroksella varattaisiin neljä tai viisi suomalaista. Niin Stubb kuin moni muukin ennakoi, että ensimmäisenä suomalaisista varataan HIFK-puolustaja Miro Heiskanen. Myös Kristian Vesalaisella, Eeli Tolvasella, Juuso Välimäellä, Urho Vaakanaisella ja Ukko-Pekka Luukkosella riittää juhannusyönä jännitettävää. Viime vuonna todellista suomalaisjuhlaa


IL seuraa: Nyt se alkaa! Nähdäänkö NHL:n varaustilaisuudessa taas suomalaisjuhlat? iltalehti 02:04 24.06

NHL:n varaustilaisuuden ensimmäinen kierros suoritetaan lauantain vastaisena yönä Suomen aikaa. Ensimmäinen varauskierros pyörähtää käyntiin Chicagon United Centerissä noin klo 2 Suomen aikaa. Kykyjenetsijä ja NHL:n Euroopan toimiston johtaja Göran Stubb ennakoi Iltalehden haastattelussa kaksi viikkoa sitten, että ensimmäisellä kierroksella varattaisiin neljä tai viisi suomalaista. Niin Stubb kuin moni muukin ennakoi, että ensimmäisenä suomalaisista varataan HIFK-puolustaja Miro Heiskanen. Myös Kristian Vesalaisella, Eeli Tolvasella, Juuso Välimäellä, Urho Vaakanaisella ja Ukko-Pekka Luukkosella riittää juhannusyönä jännitettävää.


Ylpeä isä seurasi poikansa pyöritystä NBA-draftissa hämillään - "Lauri pärjää Chicagossa kyllä" iltalehti 10:47 23.06

Lauri Markkasen isä Pekka seurasi poikansa varausta paikan päällä lavan edessä. Videolla Lauri Markkasen kommentit NBA-draftin jälkeen Itsekin maajoukkuetasolla pelannut Pekka Markkanen tiesi, miten kovasta saavutuksesta suomalaisessa lajihistoriassa oli kyse.


Seinäjoki toteutti todellisen tilastoharvinaisuuden Superpesiksessä iltalehti 22:03 22.06

Superpesiksen juhannustauko alkoi torstaina hyvissä ajoin. Seinäjoen Jymy-Jussit tarvitsi toukokuulta siirretyssä ottelussa alle kaksi tuntia Kiteen Pallon lyömiseen lukemin 1-0 (5-1, 3-3). Avausjakson erikoisuus oli sataprosenttinen kotiutusteho. Jussit karkasi ensimmäisen tasoittavalla neljällä peräkkäiskotiutuksella. Lyöntiruletin aloittanut jokeri Jukka-Pekka Vainionpää myös toi juoksun kentän kärjen takana kierrettyään. Vainionpää pelasti Jussit toisella jaksolla lyötyään kahden palon tilanteissa kolme juoksua, joista kaksi viimeisenä lyöjänä. KiPa nipisti Robert Tallbackan viimeisen vuoroparin tasoittavan tasoituksella pisteen isäntien potista.


Koripallosensaatio lähenee - Lauri Markkasen isä pelkää kyyneleitä: "Se tulee olemaan todella tunteellinen hetki" iltalehti 19:16 22.06

Kärkikymmennikköön tähyävällä Lauri Markkasella on jännittävät paikat, kun koripalloliiga NBA:n varaustilaisuus järjestetään torstaiyönä New Yorkissa. Samaa voi sanoa 20-vuotiaan pelaajan vanhemmista, jotka ovat matkalla mukana. - Tulimme tänne maanantaina ja sen jälkeen on huomannut, että ihmiset tietävät tarkalleen mistä on kyse. Kadulla nimi Markkanen yhdistetään heti Lauriin, isä Pekka Markkanen kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.


Yle: Pekka Perälle yli miljoonan euron verohyöty vakuutuskuoren kautta – Perä kertoi HS:lle tehneensä järjestelyn, jotta Talvivaaran kurssi ei romahtanut hs 20:03 21.06


Kari-Pekka Kyrö ärähtää Mika Lehtimäen kaksoisroolille: ”Röyhkeintä, mitä on vähään aikaan nähty” iltasanomat 06:02 21.06

Kari-Pekka Kyrö ei hyväksy Mika Lehtimäen tv-kommentaattorikeikkaa.


Kauppakaljojen prosenttirajan nostoa vastustava Pekka Puska innostui yllättäen iltasanomat 22:40 20.06

Keskustan kansanedustaja Pekka Puska on vastustanut alkoholilain uudistamista. Hän uskoo mahdollisuuteen, että eduskunta ei äänestyksen jälkeen päästä vahvempia juomia ruokakauppoihin.


Pekka Puska uskoo: Eduskunta torppaa alkoholiuudistuksen - "tämä olisi monella tavalla turmiollista" iltalehti 18:40 20.06

Alkoholiuudistusta voimakkaasti vastustanut keskustan kansanedustaja ehdottaa lakiesityksen antamista ilman kiisteltyä prosentinkorotusta ja limuviinojen tuomista kauppoihin. Eduskunnan hallituspuolueet ovat päässeet tiistaina sopuun alkoholilakiuudistuksesta. Esitykseen sisältyy kaupassa myytävien juomien alkoholipitoisuuden nosto nykyisestä 4,7 prosentista 5,5 prosenttiin ja valmistustapaneutraliteetin toteuttaminen, mikä merkitsee niin sanottujen limuviinojen tuloa kauppojen hyllyille.


Sisukas Pekka-huuhkaja tervehti mökkeilijää ovensuussa uhmakkaana: ”Isäntä ei ole ikinä säikähtänyt niin paljon” iltasanomat 14:47 20.06

Hurjan näköinen ja ärhäkkä lintu aiheutti hämmennystä Valkeakoskella.


Nuori suomalaispuolustaja teki sopimuksen Nashvillen kanssa iltalehti 08:46 20.06

Nashville on tehnyt sopimuksen suomalaispuolustajan kanssa. Joonas Lyytinen on tehnyt kaksivuotisen tulokassopimuksen, Nashville tiedottaa kotisivuillaan. 22-vuotias Lyytinen on seuran viidennen kierroksen varaus vuodelta 2014. Nashvillessä pelaavat entuudestaan suomalaisista Pekka Rinne, Juuse Saros ja Miikka Salomäki.


Tutkija: Halla-aho "lähtölaukaus" Haaviston kampanjalle - "tilanne oli otollinen" iltalehti 18:24 19.06

Jussi Halla-ahon valinta perussuomalaisten puheenjohtajaksi kuului Vihreiden presidenttiehdokkaan Pekka Haaviston puheessa Tampereella viikonloppuna. - Kyllähän se oli Haaviston kampanjalle jonkinlainen lähtölaukaus. Tilanne oli otollinen linjapuheelle. Perussuomalaisten jakaantuminen ja halla-aholaisen puheenjohtajiston valinta tarjoaa jo itsessään vihreille selkeän vastakkainasettelun ja agendan, Eduskuntatutkimuksen keskuksen erikoistutkija Jenni Karimäki sanoo. Karimäki on perehtynyt Vihreän liikkeen historiaan. Parhaillaan hän tutkii puolueen periaatteita ja politiikkaa kotimaassa ja ulkomailla.


Professori: Sininen tulevaisuus kalskahtaa oikeistopolitiikalta mutta ainakin se erottuu iltalehti 17:33 19.06

Perussuomalaisista eronnut Uusi vaihtoehto -ryhmä paljasti tänään, että se ryhtyy käyttämään itsestään nimeä Sininen tulevaisuus. Ryhmä myös perustaa samannimisen yhdistyksen, josta myöhemmin tulee puolue. Nimivalinta ohjaa ajatukset oikeistolaiseen politiikkaan, sanoo professori Pekka Isotalus Tampereen yliopistosta.


Kommentti: Haaviston on pakko pelata kovaa iltasanomat 10:51 19.06

Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto joutuu luopumaan herrasmiehen otteista, jos haluaa menestyä nyt, kirjoittaa Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Seppo Varjus.


Presidenttiehdokas Haavisto: rasistileima tulee liian helposti iltasanomat 10:27 19.06

Presidenttiehdokas Pekka Haavisto (vihr) toivoo, että maahanmuutosta ja turvapaikkakriisistä voisi puhua Suomessa ilman, että leimataan rasistiksi.


Li Andersson hermostui Niinistön ja Haaviston maahanmuuttokeskusteluun - "olen lopen kyllästynyt" iltalehti 22:36 18.06

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kritisoi tasavallan presidentti Sauli Niinistöä ja vihreiden presidenttiehdokasta Pekka Haavistoa tulikivenkatkuisessa Facebook-päivityksessään. - Niin tasavallan presidentillä Sauli Niinistöllä kuin asemaan pyrkivällä Pekka Haavistollakin vaikuttaa olevan vaikeaa valita sanansa oikein puhuessaan maan harjoittamasta turvapaikkapolitiikasta, Andersson aloittaa. Anderssonin mukaan viime vuoden valtiopäivien avajaispuheessaan Sauli Niinistö valitsi sanansa niin, että yleisö tulkitsi hänen kritisoivan 50-luvulta asti voimassa ollutta YK:n pakolaissopimusta.


Uutiset