Kärppien ensimmäinen erä oli murskaa Pelicansille jatkoaika.com 20:40 20.01

Lauantai-illan Liigakierroksella kotijoukkue Kärpät sai vastaansa Pelicansin Lahdesta. Kotitjoukkueen esitys ensimmäisessä erässä oli sen verran murskaava, sillä se iski kolme maalia erän aikana eikä vierasjoukkue siitä suosta enää noussut. Lopulta Kärpät vei ottelun nimiinsä luvuin 4-1.


Pelicansille tärkeät jatkosopimukset avainpelaajiensa kanssa MTV 17:59 17.01

Lahden Pelicans on tehnyt jatkosopimukset Mikko Kousan ja Antti Tyrväisen kanssa, seura vahvistaa verkkosivuillaan.


Pelicans pitää Ilvestä niskalenkissä - viime vuosien saldo Ilveksen kannalta karmea iltalehti 21:31 12.01

Pelicansin ja Ilveksen väliset liigakamppailut ovat olleet viime vuosina kuin yhteen maaliin pelaamista. Lahtelaiset olivat kurittaneet Ilvestä kahdeksan kertaa peräkkäin. Näissä otteluissa sarjapisteet olivat Pelicansille 24-0. Maalinteossa lahtelaiset olivat olleet parempia lukemin 30-11. Ilveksen edellinen voitto on syyskaudelta 2015.


Björninen laukoi Pelicansille täydet sarjapisteet Ässien vieraana iltalehti 21:58 05.01

Ässät taipui kotikaukalossaan Pelicansille, joka haki täydet sarjapisteet 2-1-voitolla. Lahtelaisten maalihanat avasi Libor Sulak ylivoimaosumalla avauserän puolivälissä. Ässät tuli tasoihin päätöserän alussa Antoine Laganiéren osumalla, mutta Hannes Björninen löi loppulukemat, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä vajaat kahdeksan minuuttia.


Loukkaantumisista kärsivä Ässät koki kotitappion – Pelicans haki pisteet Porista iltasanomat 21:51 05.01

Ässät hävisi kotonaan Pelicansille.


Pelicansille niukka voitto Kouvolassa iltalehti 21:13 08.12

KooKoon ja Pelicansin kohtaamiset ovat tällä kaudella olleet runsasmaalisia. Nyt Pelicansin 1-2-voittomaalia saatiin odottaa loppuminuuteille. Pelicansin ilo Mikko Kousan avausmaalista ensimmäisessä erässä oli ennenaikaista. Maalivahti Janne Juvonen kämmäsi kiekon kulmassa suoraan KooKoo-pelaajan lapaan. Juvonen ehti vielä torjumaan, mutta Patrick Bjorkstrandin toinen piruetti maalin kulmalla oli liikaa, ja KooKoo tasoitti vain hieman yli minuutti avausmaalin jälkeen. Pelicansin ensimmäinen etsikkoaika tuli, kun Ville Järviselle tuomittiin 2+2 minuuttia korkeasta mailasta toisen erän loppuneljänneksellä. Neljän minuutin ylivoima ei tuonut tulosta. Kolmannessa erässä paine KooKoon maalilla lisääntyi. Juha Järvenpää ehti torjumaan yhden laukauksen päällään. Päästäkään ei ollut apua, kun Antti Tyrväinen ohjasi Libor Šulákin laukauksen tyylikkäästi maaliin. KooKoolle tämä tiesi viikon toista yhden maalin kotihäviötä. KooKoon ja Pelicansin keskinäiset voitot tältä kaudelta ovat 2-2.


Valtavat minuutit rehkinyt Lauri Markkanen otti syyt niskoilleen: ”Olen pettynyt itseeni” iltalehti 10:10 05.11

Lauri Markkanen ylsi jälleen kaksinumeroisille pistelukemille, mutta Chicago Bulls hävisi jatkoajan jälkeen New Orleans Pelicansille 90-96. Markkanen pussitti ottelussa 14 pistettä, otti seitsemän levypalloa ja jakoi neljä syöttöä. Suomalaistulokkaan kaukoheittopeli oli poikkeuksellisesti ruosteessa, sillä 11 kolmosyrityksestä vain kaksi sujahti korisukan läpi.


SaiPa katkaisi kummallisen kierteen Pelicansin kustannuksella iltalehti 21:41 01.11

SaiPa kukisti kotiottelussaan Pelicansin 2-1 - pitkästä aikaa. Kisapuistosta oli ehtinyt muodostua Pelicansille mieluisa pesäpaikka. Lahtelaisten edellisestä runkosarjatappiosta Lappeenrannassa oli vierähtänyt melkein kaksi vuotta. SaiPan syksyn kotivoittoputki kuitenkin piti, ja kolme pistettä jäi Etelä-Karjalaan. Jäähyt leimasivat varsinkin avauserää, mutta ylivoimamaalia jouduttiin odottamaan toisen erän alkuun. Tuolloin Juha Leimu pääsi vetämään Jonne Jantusen alustuksesta, ja Antti Tyrväinen ohjasi vedon läheltä sisään.


Tappara tyly isäntä — Pelicansille ei pisteitä herunut jatkoaika.com 20:24 28.10

Tampereella pelattiin kiivas tunteinen kamppailu. Christian Heljanko pelasi ensimmäisen Liiga-ottelunsa ja piti Tapparan maalin puhtaana.


Laganièren tehot liikaa Pelicansille - Ben Bloodilla värikäs paluu vanhaan halliin iltalehti 21:01 24.10

Pahasti siipirikkoisena kotijäällään pelannut Pelicans taipui kovasta yrittämisestä huolimatta Ässille maalein 1-4. Kamppailun hahmoksi nousi porilaisten kanadalaishyökkääjä Antoine Laganière (2+1), joka teki joukkueensa kaksi ensimmäistä maalia. Ne olivat Laganièren kauden kuudes ja seitsemäs osuma. Vaikka Ässät oli etenkin lähes koko päätöserän pahasti ottavana osapuolena, se ansaitsee ison kiitoksen nöyrästä puolustusasenteestaan. Myös Pelicansille pitää nostaa hattua. Lahtelaiset jaksoivat painaa loppuun asti, vaikka joukkue joutuu operoimaan hyvin ohuella rosterilla. Pelin aikana rivistä tippuivat vielä Antti Tyrväinen, Joel Mustonen sekä nuori puolustaja Aleksi Ek.


Lahdessa on uusi isäntä - MM-tason mieheltä vakuuttava debyytti iltalehti 21:00 17.10

Viime keväänä Tsekin paidassa MM-kisoissa pelannut puolustaja Libor Sulak sulatti Pelicans-debyytillään taatusti paatuneimmankin lahtelaisen kiekkojännärin sydämen. Sulak haki syksyllä pelipaikkaa Detroit Red Wingsin harjoitusleiriltä. NHL-unelma sai kuitenkin vielä ainakin tovin odottaa. Se saattaa hyvinkin olla Pelicansille suoranainen lottovoitto. Isokokoinen Sulak luistelee höyhenen kevyesti. Ei mies tunnu myöskään kaihtavan fyysisiä kaksinkamppailuja.


Uutiset