Marja teki joulusiivousta ja löysi vanhan sotilaspassin – kuka on Pentti Kokko, joka antoi passin pantiksi vipistä? MTV 13:41 16.12

Marja Salminen teki joulusiivousta, kun papereiden joukosta osui silmiin vanha sotilaspassi. Sotilaspassi oli kulkeutunut Salmiselle appivanhempien luota, ja nyt hän on ottanut tehtäväkseen etsiä passin oikean omistajan.


Onko tämä jo liian härski? Susanna Penttilä poseeraa erittäin rohkeassa pikkujouluasussa mtv 15:15 13.12

Susanna Penttilä viihtyy erittäin rohkeassa pikkujouluasussa.


Presidenttiparit poseerasivat yhdessä - Tellervo Koivisto ja Martti Ahtisaari yksin Linnassa iltalehti 22:19 06.12

Tellervo Koivisto saapui Linnan juhliin ensimmäistä kertaa puolisonsa Mauno Koiviston kuoleman jälkeen. Presidenttiparit asettuivat kättelyn jälkeen perinteiseen yhteiskuvaan. Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio saivat kuvaan seurakseen presidentti Tarja Halosen ja professori Pentti Arajärven. Presidentti Martti Ahtisaari ja edesmenneen presidentti Mauno Koiviston puoliso Tellervo Koivisto olivat kuitenkin juhlissa yksin. Presidentti Mauno Koivisto kuoli toukokuussa. Tellervo Koivisto saapui yksin satavuotiaan Suomen itsenäisyyspäivän vastaanotolle. Edellisen kerran hän juhli Linnassa vuonna 2012 yhdessä puolisonsa kanssa. Tuolloin kaikki neljä presidenttiä puolisoineen olivat paikalla ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1938. Koivisto juhli harmaassa samettipuvussa.


Pentti Matikainen vei Leijonat ensi kertaa mitaleille: ”Neuvostoliitto pelasi tosissaan” uusisuomi 16:19 06.12

Leijonat on nykyään jääkiekon arvoturnausten kestomenestyjä. Varsinkin nuoremmista suomalaisista tuntuu vaikealta uskoa, että ensimmäisestä Suomen jääkiekon arvokisamitalista tulee ensi helmikuussa kuluneeksi vasta 30 vuotta.


Upea Suomi 100 -juhla Hakametsässä: 90-vuotiasta Ilves-legendaa kunnioitettiin ennen ottelua iltalehti 19:27 05.12

Ilveksen järjestämässä Suomi 100 -juhlaottelussa nähtiin tiistaina lukuisia herkkiä tunteita herättäneitä tapahtumia jo ennen ottelua. Satojen matkapuhelinten kentälle suunnatut valot loivat tunnelmaa pimeään Hakametsän katsomoon useita minuutteja ennen ottelua. Ilveksen pelaajat olivat pukeutuneet ensimmäisen kerran seuran 86-vuotisen historian aikana sinivalkoiseen peliasuun. Pete Parkkosen Maamme-laulun jälkeen valtaosa yleisöstä ei kauan ehtinyt istua, kun jääkiekkolegenda Pentti Isotalo pudotti avauskiekon. Valtaosa yleisöstä tajusi toki hetken ainutlaatuisuuden.


”Hieno mesta, mutta ihmiset on puupäitä”, ”Ei perkele, ei meillä pitäisi olla mitään valittamista – Li Andersson, Pentti Linkola, Matti Nykänen, Remu Aaltonen, Ile Vainio ja muut tunnetut suomalaiset laukovat mielipiteensä Suomesta iltasanomat 09:25 05.12

100-vuotiaasta Suomesta tehtiin elokuva, jota ei koskaan julkaistu. Sitten taiteilijaryhmä keksi tiivistää materiaalin puoleentoista minuuttiin.


Sote-asiantuntijoilta taas madonluvut valinnanvapauslaille: voi lisätä ”palvelushoppailua” ja eriarvoisuutta iltalehti 08:05 05.12

Arviointiryhmään kuuluva professori Pentti Arajärvi (sd) kirjoittaa, että ”asiakassetelin tarjoamisen pakko” on perustuslain vastainen. Asiantuntijaryhmän mukaan valinnanvapauslaki voi heikentää sellaisten potilaiden palvelujen saatavuutta, jotka eivät pysty valinnanvapautta käyttämään. Valinnanvapaus voi asiantuntijaryhmän mukaan johtaa ”käänteiseen priorisointiin”, eli se voi heikentää päivystyksen ja vaativan sairaanhoidon resursseja, jos lääkärit ja potilaat kaikkoavat yksityisiin yhtiöihin.


Perussuomalaisista eronnut paheksui puolueen ”homovihaa” - Halla-aho Ilkassa: ”homovastaisella öyhötyksellä kunnostautuneet loikanneet sinisiin” iltalehti 21:49 02.12

Halla-aho mainitsi nimeltä erikseen Timo Soinin ja Pentti Oinosen. Kauhajokelaisvaltuutetut Sami Yli-Rahnasto ja Katri Rinta-Halkola ilmoittivat marraskuun alussa eroavansa perussuomalaisista ja kertoivat perustavansa Meidän Kauhajoki -valtuustoryhmän. Kaksikko perusteli ratkaisuaan tiedotteessaan muun muassa sillä, että "uusi puoluejohto edustaa ääriajattelua". Ilkalle Yli-Rahnasto mainitsi yhdeksi eroamisen perusteluksi "perussuomalaisten homovihan".


Katri Helena esiintyy Linnan juhlissa – solisteina myös Diandra ja Pentti Hietanen mtv 09:46 01.12

Linnan juhlissa tanssitaan Katri Helenan, Diandran ja Pentti Hietasen laulaman musiikin tahtiin.


Tieto-Finlandia Riitta Kylänpään teokselle Pentti Linkolasta iltasanomat 14:47 29.11

Tämän vuoden tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon on saanut toimittaja Riitta Kylänpää teoksellaan Pentti Linkola – ihminen ja legenda.


Vellu Ketola viestitti Erkki Laineelle tuonpuoleiseen: ”Pidä sentterin paikka vapaana” iltalehti 09:11 29.11

Eilen Lahdessa paljastettu Erkki Laineen näköispatsas on Suomen ensimmäinen jääkiekkoaiheinen patsas. Patsaan paljastamisen jälkeen pidetyssä kutsuvierastilaisuudessa puhuivat ja Lainetta muistelivat muun muassa jääkiekkolegenda Veli-Pekka Ketola ja Suomen ensimmäisen arvokisamitalin 1988 olympialaisissa valmentanut Pentti Matikainen. - Laine oli sekä pelaajana että ihmisenä aina luotettava ja tunnollinen. Ei tehnyt itsestään numeroa, kuvaili Matikainen, joka nykyisin toimii Lahden Pelicansin puheenjohtajana.


Dronea epäillään käytetyn savukkeiden salakuljettamiseen Venäjältä Suomeen iltalehti 12:00 28.11

Viranomaiset epäilevät, että dronea on käytetty savukkeiden salakuljettamiseen Venäjältä Suomeen. Rajavartiolaitos sai heinäkuun puolivälissä Lappeenrannan Penttilän alueelta yksityishenkilöltä ilmoituksen, että miehittämätöntä ilma-alusta, dronea, lennätettäisiin Venäjältä Suomeen. Rajavartiolaitoksen partion mennessä paikalle selvisi, että havainnon tehneet henkilöt olivat kuvanneet dronen lentämisen noin 200 metrin korkeudella. Kaakkois-Suomen rajavartiosto ryhtyi tutkimaan dronen lennättämistä valtionrajarikoksena ja ilmailurikkomuksena.


Rajavartio­laitos epäilee: Tupakkaa sala­kuljetettu itä­rajan yli pienois­kopterilla Lappeen­rannassa iltasanomat 11:37 28.11

Rajavartiosto löysi Penttilän alueelta metsään pudonneen lennokin, johon oli kiinnitetty savukepaketti.


Rajavartiolaitos epäilee: Tupakkaa salakuljetettu itärajan yli pienoiskopterilla Lappeenrannassa iltasanomat 11:37 28.11

Rajavartiosto löysi Penttilän alueelta metsään pudonneen lennokin, johon oli kiinnitetty savukepaketti.


Kuusankosken padosta löytyi ruumis lokakuussa - poliisi tunnisti nyt kadonneeksi Pentiksi iltalehti 14:16 24.11

Kouvolassa Kuusankoskella elokuussa kadonnut 78-vuotias Pentti löytyi kuolleena. Kouvolassa kadonnut 78-vuotias Pentti löytyi poliisin mukaan kuolleena. Pentti oli lähtenyt 21. elokuuta kotoaan Kuusankosken keskustasta kävelylenkille, eikä ollut palannut kotiin. Miestä etsittiin poliisin sekä vapaaehtoisten voimin, mutta häntä ei löydetty.


Presidenttien puolisot muistelivat totuttelua uuteen elämään - ”Tellervo opetti, miten kukat otetaan vastaan” iltalehti 18:38 29.10

Kirjamessuilla keskustelleet Tellervo Koivisto ja Pentti Arajärvi muistelevat, että presidenttikauden alussa oli totuttelemista muuttuneeseen elämään. Suomessa presidentin puolisot ovat kautta aikain olleet paitsi valtakunnan ykkösvirkaa hoitavan kumppaninsa tukena, myös jättäneet oman kädenjälkensä kansakunnan historiaan. Tuoreessa Olet valaissut minun tietäni -kirjassa Päivi Storgård käy läpi puolisoiden tarinoita. Pentti Arajärvi kuvaili sunnuntaina Helsingin kirjamessuilla, että presidentin puolisolla on oikeastaan kolme roolia. Ensimmäinen rooli on olla puoliso, toinen on edustaa itsenäisesti presidentti-instituutiota ja kolmanteen rooliin kuuluu oma toiminta, joka on irrallaan edustustehtävistä.


Selostajalegenda muistelee Timo Jutilan Hockey Night -valintaan liittynyttä kritiikkiä: "Se tyrmättiin täysin" iltalehti 15:00 20.10

Pentti Lindegren kohtasi vastatuulta yrittäessään saada Timo Jutilan kiekkokommentaattoriksi. Hockey Nightin alkuaikoina kommentaattorina työskennellyt Kimmo Leinonen oli lähtenyt Sveitsiin saatuaan työn Kansainvälisen jääkiekkoliiton markkinointijohtajana. Aivoriihi kävi kuumana, että kenet saadaan hänen tilalleen. - Mietittiin erilaisia vaihtoehtoja. Ehdotin tuotantopalaverissa Timo Jutilaa. Paikalla olleet naispuoliset henkilöt tyrmäsivät sen täysin. Sanoivat, että ei sitä voi ottaa koska se on tamperelainen, puhuu murretta ja muuta, Lindegren muistelee huvittuneena.


Uutiset