Jussi Niinistöltä yllättävä avaus: sininen tulevaisuus, perussuomalaiset ja keskusta yhteen - "syntyisi Suomen merkittävin puolue" iltalehti 18:57 15.08

- Tämä on henkilökohtaista visiointia siitä, mitä voi tapahtua vuosien tai vuosikymmenien päästä, Niinistö sanoi. Perussuomalaiset, perussuomalaisista irronnut sininen tulevaisuus ja keskusta voisivat liittyä tulevaisuudessa yhteen ja muodostaa Suomen suurimman puolueen, puolustusministeri Jussi Niinistö visioi Helsingin Asema-aukiolla tiistaiaamupäivällä. - Olisiko mahdollista, että alkiolainen kansanliike palaisi takaisin yhteen? Niinistö kysyi.


Perussuomalaisten kansanedustaja: Soini jää historiaan suurimpana takinkääntäjänä iltalehti 15:59 04.08

Perussuomalaisista loikannut, puolueen entinen puheenjohtaja Timo Soini, sanoi viikko takaperin Aamulehden haastattelussa, että hänen mielestään perussuomalaiset on ihmisvastainen puolue. - Vielä tullaan näkemään, että perussuomalaiset alkavat kannattaa eutanasiaa. Se on suoraa seurausta ihmisvastaisesta linjasta. Jos muukalaisen ihmisarvo ei ole sama kuin suomalaisen, sairaan ihmisarvo tuskin on sama kuin terveen, Soini totesi.


Pääkirjoitus: Sininen tulevaisuus on vielä kaukana iltasanomat 05:30 02.08

Perussuomalaisista kesäkuun puoluekokouksen jälkeen ovet paukkuen lähteneiden tulevaisuus ei näytäkään enää niin auvoiselta, kuin vielä juhannuksen alla luultiin.


Kommentti: Sipilän hallituksesta tulee ihan pian rampa ankka iltasanomat 13:35 01.08

Perussuomalaisista irronneen Uuden vaihtoehdon huono kannatus uhkaa rapauttaa hallituksen toimintakyvyn syksyllä, kirjoittaa erikoistoimittaja Seppo Varjus.


Terhi Kiemunki eroaa Tampereen perussuomalaisista - ei jatka puheenjohtajana iltalehti 12:52 01.08

Terhi Kiemunki on jättänyt eroilmoituksen Tampereen perussuomalaisista ja yhdistyksen puheenjohtajuudesta. Kiemunki kertoo asiasta tiedotteessa. Tampereen perussuomalaisten hallituksen on tarkoitus käsitellä asiaa seuraavassa kokouksessaan. Kiemunki kertoo olevansa kuitenkin yhdistyksen käytettävissä. - Jätän seuraavaan hallituksen kokoukseen käsiteltäväksi kannatusjäsenhakemukseni ja osallistun kutsuttaessa kokouksiin ja sellaisiin tehtäviin, joihin minun toivotaan osallistuvan, hän kirjoittaa.


Terhi Kiemunki on ryvettynyt selkkauksesta toiseen - näin kohut etenivät iltalehti 12:48 01.08

Perussuomalaisista vahvistettiin sunnuntaina, että paikallispoliitikko Terhi Kiemunki on erotettu puolueesta yksimielisesti. Viime pääsiäisen aikaan Kiemunki nostatti kohun muslimilapsia ivanneella kirjoituksella. Käräjillä hänet tuomittiin sakkoihin kiihotuksesta kansanryhmää vastaan. Kiemunki on perussuomalaisten listoilla kuntavaaliehdokkaana. Viime vuosina Kiemunki on tullut laajemmalle yleisölle tunnetuksi muun muassa rasistisista möläytyksistä ja oikeudenkäynnistä, johon hän joutui tehdessään itse ilmoituksen omista kirjoitteluistaan.


Simon Elo: Uudella vaihtoehdolla kasassa nyt 2 000 kannattajakorttia ja perusteilla 6-7 piirijärjestöä iltalehti 13:39 31.07

Simon Elon mukaan perussuomalaisista on tullut ikuisesti oppositioon jäävä yhden asian liike. Perussuomalaisista kesäkuussa erkaantuneen uusi vaihtoehto -ryhmittymän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo sanoo, että ryhmä on tähän mennessä onnistunut keräämään "parisen tuhatta" kannattajakorttia. - Tänäänkin laitoin 86 tyhjää korttia menemään maailmalle sellaisille, jotka halusivat, että heille sellainen täytettäväksi lähetetään. Kaikilla kun ei ole nettiä tai tulostinta käytössä, Elo kertoi Iltalehdelle maanantaina.


Uudella vaihtoehdolla kuusi piirijärjestöä perusteilla – Elo: Paljon maltillisia perussuomalaisia loikkaamassa iltasanomat 13:34 31.07

Perussuomalaisista irtaantunut Uusi vaihtoehto -ryhmä on joko jo perustanut tai perustamassa elokuun aikana kuusi piirijärjestöä.


Halla-aho vaatii nyt selvitystä: Ero puolueesta uhkaa, jos ilmaisee tukea perussuomalaisista loikanneille iltalehti 19:21 30.07

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho myöntää, että kivenä kengässä ovat olleet muun muassa Soinin luottomiehen, piirihallituksen puheenjohtajan Raimo Vistbackan kommentit. Halla-aho lähetti heinäkuussa Etelä-Pohjanmaan piiriin sähköpostin, jonka mukaan tuenilmaisut puolueesta loikanneille voivat johtaa erottamiseen perussuomalaisista. Sunnuntaina Halla-aho antoi selvityksen viestistään piirihallituksen kokouksessa Seinäjoella. Halla-aho myönsi kokouksen jälkeen, että kivenä kengässä ovat olleet muun muassa piirihallituksen puheenjohtaja Raimo Vistbackan kommentit.


AL: Soini pitää perussuomalaisia nykyään ihmisvastaisena puolueena iltasanomat 08:30 28.07

Perussuomalaisista lähteneen entisen puheenjohtajan, ulkoministeri Timo Soinin (uv) mielestä perussuomalaiset ei nykyään edusta sitä puoluetta, jonka hän perusti.


Aamulehti: Soini pitää perussuomalaisia nykyään ihmisvastaisena puolueena iltalehti 08:22 28.07

Perussuomalaisista lähteneen entisen puheenjohtajan, ulkoministeri Timo Soinin (uv) mielestä perussuomalaiset ei nykyään edusta sitä puoluetta, jonka hän perusti. Soini puhuu asiasta Aamulehden haastattelussa. -  Jos (perussuomalaisten nykyiseltä puheenjohtajalta Jussi) Halla-aholta kysyy, onko perussuomalaiset kristillissosiaalinen puolue, hän ei voi ikinä vastata siihen myöntävästi.


Halla-aholta tyly vastaus väitteisiin pelottelusta: Kutsuu loikanneita uuvateiksi iltalehti 21:37 21.07

Halla-aho kutsuu perussuomalaisista uuteen ryhmään loikanneita uuvateiksi. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho vastasi Torvisen syytteisiin Facebook-sivuillaan. Hän kutsuu uuteen vaihtoehtoon loikanneita uuvateiksi. - Uuvattien mielestä on normaalia ja heidän arvolleen sopivaa yrittää havitella Perussuomalaisille kunnallisvaalituloksen perusteella kuuluvia luottamustehtäviä ja sen jälkeen loikata luottamustehtävineen toiseen puolueeseen. Vastaavasti uuvattien mielestä on kiristystä ja uhkailua edellyttää, että he noudattaisivat itse allekirjoittamaansa kunnallisvaalisitoumusta, Halla-aho kirjoittaa.


Halla-aho uuden vaihtoehdon surkeista gallup-lukemista: "Kannatus samaa tasoa kuin Suomen kommunistisella puolueella" iltalehti 21:00 20.07

Perussuomalaisten puheenjohtaja kuvailee sinisen tulevaisuuden periaateohjelmaa "käsittämättömäksi hutuksi". Kun kansanedustajat ovat pitkällä lomalla, poliittista kesää piristävät puolueiden kannatuskyselyt. Ylen torstaina julkistama kysely on samassa linjassa Helsingin Sanomien keskiviikkoisen kyselyn kanssa: kokoomus on Suomen tämän hetken suosituin puolue, SDP pysyttelee toisena, vihreät kirii kohden kolmossijaa keskustan ollessa alamäessä ja perussuomalaisista loikanneen uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän kannatus on pohjamudissa.


Ylen gallupista Uudelle vaihtoehdolle entistäkin kylmempää kyytiä - vain 0,7 prosentin kannatus iltalehti 07:05 20.07

Suurieleisesti perussuomalaisista irtautunut ryhmä ei ole päässyt toivottuun liitoon. Helsingin Sanomat julkaisi keskiviikkona teettämänsä kyselyn puolueiden kannatuksesta, jossa perussuomalaisista irtautuneen Uusi vaihtoehto -ryhmän kannatus oli huvennut 2,5 prosenttiin. Ylen torstaina julkaisema kysely kaataa ryhmän niskaan entistäkin kylmempää vettä. Kyselyn mukaan Ryhmän kannatus on enää 0,7 prosenttia. Todellinen ero HS:n ja Ylen kyselyiden välillä voi kuitenkin olla pienempi, sillä Ylen Taloustutkimuksella teettämän kyselyn virhemarginaali on 2,3 prosenttiyksikköä. - Me olemme politiikan start up, jolla on hyvä alkupääoma. Eihän kenelläkään tässä vaiheessa olevalla ryhmällä ole ollut 19 kansanedustajaa, viittä ministeriä, europarlamentaarikko ja eduskunnan puhemies, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo totesi Iltalehdelle eilen.


Väyrysen kampanjan johtohahmot julki - vaalipomo sai potkut perussuomalaisista iltalehti 11:25 19.07

Haastoi perussuomalaiset oikeuteen - joutui maksamaan lähes 60 000 euroa Kolme kertaa keskustan presidenttiehdokkaana ollut Paavo Väyrynen pyrkii tällä kertaa presidentiksi oman kansanliikkeen kautta. Väyrysen kansanliike julkisti keskiviikkona presidentinvaalikampanjan johtohenkilöt. Kannattajakorttien keräämisestä vastaamaan on nimetty yrittäjä Seppo Hauta-aho, joka on aikaisemmin tullut tutuksi perussuomalaisten riveistä.


HS: Uusi vaihtoehto ei saa kannatusta - hallituspuolueiden kannatus alimmillaan iltalehti 03:04 19.07

Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmä ei saa suomalaisilta juuri kannatusta, selviää Helsingin Sanomien tuoreesta gallupista. Tuoretta ryhmää kannattaa vain 2,5 prosenttia kyselyyn vastanneista. Perussuomalaisista irtaantuneen Uuden vaihtoehdon ja keskustan hupenevat kannatukset ovat romahduttaneet hallituspuolueiden kannatusluvut jo alle 40 prosenttiin.


Presidentti Halonen perussuomalaisista: "Kuin mikä tahansa syrjähyppy" iltalehti 15:06 13.07

Presidentti Tarja Halonen sai yleisön nauruun kommenteillaan Porin Suomi-areenassa. Presidentti Tarja Halonen osallistui torstaina populismin ja median suhdetta käsittelevään paneelikeskusteluun Porin Suomi-areenassa. Kun Haloselta kysyttiin, ottiko perussuomalaisten silloinen puheenjohtaja Timo Soini median panttivangiksi, presidentti vastasi myöntävästi. Mediaa on arvosteltu siitä, että perussuomalaisista olisi uutisoitu negatiivisemmin kuin muista puolueista. Presidentti Halonen nosti esille kysymyksen, miksi perussuomalaisten möläytyksille pitäisi olla kiltimpi kuin joillekin muille.


Uutiset