Halla-aho tylyttää Ylellä: Veera Ruoho puhuu asioista, joista hän ei tiedä mitään iltalehti 19:02 23.06

Perussuomalaisista loikannut Veera Ruoho sanoi Ylen haastattelussa Jussi Halla-ahon tarjonneen "heppoisia ehdotuksia" ministereiksi. Halla-aho vastasi, että mitään ministerilistaa ei ole olemassa. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja kansanedustaja Veera Ruoho ovat käyneet julkisuudessa kiivassanaista keskustelua juhannuksen alla. Veera Ruoho sanoi torstaina haastattelussa, että Halla-aho tarjosi kariutuneissa hallitusyhteistyöneuvotteluissa heppoisia ehdotuksia ministereiksi. - Mitään ministerilistaa ei ole olemassa, joten Veera Ruoholla ei voi olla sellaisesta tietoa, Halla-aho vastasi juhannusaattona.


Sininen tulevaisuus tehtaillut kannattajakorttejaan eduskunnassa iltalehti 18:08 22.06

Hallintojohtaja: "Eduskunnan kustannuksella pitäisi tehdä vain eduskunnan töitä". Perussuomalaisista loikanneet Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän kansanedustajat ilmoittivat maanantaina perustaneensa Sininen tulevaisuus -nimisen yhdistyksen, josta on tarkoitus muodostaa myös uusi puolue. Jotta yhdistys voidaan merkitä puoluerekisteriin, sen on saatava kerättyä vähintään 5 000 kannattajakorttia.


Kansanedustajat kommentoivat hallituksen enemmistön kutistumista eduskunnassa: "Todella kapealla polulla" iltalehti 18:05 22.06

Hallituksen jo entuudestaan niukka enemmistö kutistui torstaina entisestään, kun kansanedustaja Ritva "Kike" Elomaa ilmoitti vaihtavansa takaisin perussuomalaisten eduskuntaryhmään. Hän ehti olla reilun viikon verran perussuomalaisista irronneessa Uusi vaihtoehto -ryhmässä. Elomaan loikkauksen jälkeen kolmella hallitusryhmällä on yhteensä 105 paikkaa eduskunnan 200:sta. Käytännössä hallituksella on äänestyksissä riveissään vain 104 edustajaa, kun puhemies Maria Lohela (uv) ei osallistu äänestyksiin.


Halla-aho pitää ovea auki Kike Elomaan lisäksi myös muille perussuomalaisista lähteneille – kaikkia ei kuitenkaan huolita takaisin iltasanomat 12:39 22.06

Halla-aho kertoi torstaina monen perussuomalaisista poissiirtyneen kansanedustajan olevan sellainen, jota ei enää kelpuutettaisi perussuomalaisiin.


Simon Elo kertoo, miksi puolustaa yhä Jussi Halla-ahoa tämän saamaa tuomiota vastaan - kehuu Halla-ahon kirjoituksia muutenkin iltalehti 11:40 22.06

Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo oli vieraana IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa. Elo loikkasi 19 muun kansanedustajan kanssa perussuomalaisista uuteen ryhmään Jussi Halla-ahon valinnan jälkeen. Vaikka Elo halusi eri leiriin Halla-ahon kanssa, hän on aiemmin puolustanut tätä muun muassa silloin, kun Halla-aho sai tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. - Olen edelleen sitä mieltä, ja jos haluat, niin perustelen, Elo sanoi lähetyksessä.


Halla-Aho pitää ovea auki Kike Elomaan lisäksi myös muille perussuomalaisista lähteneille – kaikkia ei kuitenkaan huolita takaisin iltasanomat 10:46 22.06

Halla-Aho kertoi perjantaina monen perussuomalaisista poissiirtyneen kansanedustajan olevan sellainen, jota ei enää kelpuutettaisi perussuomalaisiin.


Näkökulma: Halla-aho aikoo viedä hallitukselta enemmistön iltalehti 10:09 22.06

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho vierittää nyt Sipilän hallituksen enemmistöä. Perussuomalaisista lähteneitä Uuden vaihtoehdon tai nykyisin Sinisen tulevaisuuden kansanedustajia houkutellaan nyt väellä ja voimalla takaisin perussuomalaisten eduskuntaryhmään. Ensimmäinen takaisinmuuttaja on Ritva "Kike" Elomaa, joka ilmoitti harkinneensa asian huonosti ja siirtyvänsä takaisin perussuomalaisten ryhmään. Elomaa seisoi tiedotustilaisuudessa perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon rinnalla, mutta ei suostunut vastaamaan kysymyksiin tai perustelemaan laajemmin loikkiaan.


Kike Elomaa palaa perussuomalaisten eduskuntaryhmään iltalehti 09:47 22.06

Kike Elomaa palaa perussuomalaisten eduskuntaryhmään. Ritva "Kike" Elomaa vaihtaa takaisin perussuomalaisten eduskuntaryhmään. Hän oli hetken perussuomalaisista irronneessa Uusi vaihtoehto -ryhmässä.


Ylen kysely: Uudelle vaihtoehdolle pienin kannatus, perussuomalaiset nosti suosiotaan iltalehti 07:40 22.06

Ylen kannatusmittauksen mukaan perussuomalaisten kannatus vaikuttaa hieman kasvaneen edellisestä mittauksesta. mittauksen mukaan kannatus on kasvanut 0,7 prosenttiyksikköä ja on nyt 9,7 prosenttia. Perussuomalaisista irtautuneen Uuden vaihtoehdon kannatus on kyselyn perusteella pientä. Ryhmän kannatus on 2,3 prosenttia.


Mäntylän tilalle eduskuntaan nouseva Torvinen siirtyy perussuomalaisista Uuteen vaihtoehtoon iltalehti 19:21 21.06

Perussuomalaisten Lapin piirin puheenjohtaja Matti Torvinen aikoo hakea Uusi vaihtoehto -ryhmän jäsenyyttä, kun hän nousee kansanedustajaksi Hanna Mäntylän tilalle. Mäntylä kuuluu Uusi vaihtoehto -ryhmään siirtyneisiin kansanedustajiin. Hän on jättämässä eduskunnan, koska menee töihin Euroopan neuvoston sihteeristöön. Torvisen päätös merkitsee, että hallitusrintaman ja opposition välinen voimasuhde eduskunnassa ei Mäntylän lähdön myötä muutu.


Sensuroimaton Päivärinta tänään: vieraina salasuhteen myöntänyt Simon Elo ja hengenvaarallisesta lentoturmasta selvinnyt Petri Kauppi iltalehti 13:52 21.06

IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelman kahdeksannessa jaksossa on taas kaksi mielenkiintoista vierasta. Erikoistoimittaja Susanne Päivärinta saa studioonsa hyvin erilaiset vieraat. Ensin studioon saapuu perussuomalaisista irroittautuneen Sininen tulevaisuus -liikkeen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo. Hänen jälkeensä Päivärinnan haastateltavana on ilmailuharrastaja Petri Kauppi. Elo nousi otsikoihin tänään, kun Seiska paljasti hänellä olleen salasuhteen kokoomusnuorten aktiiviin. Salasuhteen lisäksi Elo puhuu studiossa tietysti myös politiikasta: maahanmuutosta, arvoista sekä Sininen tulevaisuus -liikkeestä.


Seiska: Simon Elolla oli salasuhde kokoomusnuoreen iltalehti 09:29 21.06

Perussuomalaisista loikanneiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo myöntää, että hänellä oli salasuhde kokoomuslaiseen nuorisoaktiiviin. Seiska-lehden mukaan Sininen tulevaisuus -eduskuntaryhmän puheenjohtajalla Simon Elolla oli salasuhde Kokoomusnuorten järjestöaktiiviin. Salasuhde oli lehden mukaan olemassa vielä pari vuotta sitten, kun Elon vaimo odotti pariskunnan esikoispoikaa. Elo myönsi Seiskalle suhteen. - Olen tehnyt yksityiselämässäni virheitä, eikä niitä tekemättömiksi saa. Pyydän anteeksi. Pitää elää seurausten kanssa, eikä tässä ole selittämistä tai puolustelemista, Elo kommentoi Seiskalle.


Perussuomalaisista eronnut Kimmo Kivelä joutui tappouhkausten kohteeksi – kertoo nyt rajuista viesteistä iltasanomat 05:39 21.06

Perussuomalaisista lähteneille on tullut törkypostia ja jopa tappouhkauksia. Niistä on tehty ilmoitus poliisille.


Tiina Elovaaran lapsuutta varjosti isän alkoholismi: ”Monia öitä en viettänyt kotona” iltasanomat 07:22 20.06

Perussuomalaisista irtautuneen ryhmän varapuheenjohtaja Tiina Elovaara joutui vain 9-vuotiaana isänsä ”yksinhuoltajaksi”.


Kommentti: Miltä näyttää sininen tulevaisuus? Näistä syistä loikkariliikkeen kuihtumisvaara on todellinen iltasanomat 06:00 20.06

Perussuomalaisista eronneella Sininen tulevaisuus -ryhmällä on edessään kivinen tie vakuuttaa äänestäjät siitä, että se olisi yhä uskottava vaihtoehto perinteisille valtapuolueille, kirjoittaa Ilta-Sanomien toimittaja Antti Halonen.


Perussuomalaisista irtautuneet perustavat Sininen tulevaisuus -puolueen – samannimiset verkko-osoitteet johtavat kokoomuksen ja perussuomalaisten sivuille hs 20:29 19.06


Professori Sinisestä tulevaisuudesta: Herättää hämmennystä, mutta ainakin se erottuu iltasanomat 17:37 19.06

Perussuomalaisista eronnut Uusi vaihtoehto -ryhmä paljasti tänään, että se ryhtyy käyttämään itsestään nimeä Sininen tulevaisuus.


Professori: Sininen tulevaisuus kalskahtaa oikeistopolitiikalta mutta ainakin se erottuu iltalehti 17:33 19.06

Perussuomalaisista eronnut Uusi vaihtoehto -ryhmä paljasti tänään, että se ryhtyy käyttämään itsestään nimeä Sininen tulevaisuus. Ryhmä myös perustaa samannimisen yhdistyksen, josta myöhemmin tulee puolue. Nimivalinta ohjaa ajatukset oikeistolaiseen politiikkaan, sanoo professori Pekka Isotalus Tampereen yliopistosta.


Uutiset