Rovaniemen perussuomalaiset erotti kansanedustaja Matti Torvisen valtuustoryhmästä iltalehti 22:43 17.08

Kansanedustaja Matti Torvinen on erotettu perussuomalaisten Rovaniemen valtuustoryhmästä. Valtuustoryhmän puheenjohtaja Kalervo Björkbackan mukaan ryhmällä ja Torvisella ei ole mitään edellytyksiä toimia yhteistyössä. - Hän on loukannut syvästi jäsenistöä. Sääntöjen perusteella erottamisen syynä oli se, että jos on siirtynyt toiseen puolueeseen tai ryhmittymään, Björkbacka perustelee.


Soinille tyrkyllä lisää palkkaa ja pankkiirinvirka Lontoossa iltalehti 05:56 16.08

Ryvettynyt ulkoministeri pääsee halutessaan vihreälle virkaoksalle unelmakaupunkiinsa Lontooseen. Perussuomalaisten entiselle puheenjohtajalle Timo Soinille on tyrkyllä kultainen tunkio ja pankkiirin pesti maailman rahamarkkinakeskuksessa sijaitsevassa kansainvälisessä jälleenrakennus- ja kehityspankissa EBRD:ssä. Ensi vuoden syyskuun alusta on Suomelle vapautumassa EBRD-pankin johtokunnan varajäsenen kolmivuotinen virka. Soini saa sen tahtoessaan.


Timo Soini sai tylyä palautetta torilla: "Teit suurimman mahdollisen petoksen Suomen poliittisessa historiassa" iltalehti 22:03 15.08

Simon Elon mukaan Soinia sättinyt henkilö on "valemediaan videoita tekevä agitaattori". Perussuomalaisten entinen puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini jalkautui tiistaina kansalaisten pariin Espoon Leppävaaraan keräämään kannattajakortteja sininen tulevaisuus -puoluehanketta varten. Soinin juttusille hakeutui heti tilaisuuden alussa Pekka Koskenkorva, joka kertoi äänestäneensä Soinia eri vaaleissa vuosina 2003-2015.


Halla-aho ryöpyttää pormestari Vapaavuorta maahanmuutosta - "Näyttää jälleen löytäneen yhteisen sävelen vihreiden ja vasemmiston kanssa" iltalehti 14:17 15.08

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho arvostelee ankarasti Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren (kok) lehtilausuntoja maahanmuutosta. Vapaavuori vaati paljon lisää maahanmuuttajia töihin pääkaupunkiin. Heti perään Vapaavuori totesi, että Helsingille on luontevaa verrata itseään Tukholmaan ja Kööpenhaminaan. - On yleisessä tiedossa, millaisia vakavia kielteisiä seurauksia kehitysmaista saapuneilla maahanmuuttajille on ollut Tukholman ja monien muiden eurooppalaisten kaupunkien turvallisuudelle ja taloudelle. Vaikka Suomessa määrät ovat historiallisista syistä johtuen pienempiä, maahanmuuttajaväestön syrjäytyminen ja ghettoutuminen sekä tästä seuraava asuinalueiden ja koulujen eriytymiskehitys ovat jo vuosia olleet Helsingin polttavimpia ongelmia, Halla-aho kirjoittaa tiedotteessaan.


Huhtasaari Ylellä: Presidentillä pitäisi olla valta hajottaa eduskunta iltasanomat 22:52 07.08

Perussuomalaisten todennäköinen presidenttiehdokas Laura Huhtasaari lisäisi presidentin valtaoikeuksia.


Halla-aho ja Kärnä sanasodassa maahanmuutosta Facebookissa: "Täysin kuutamolla", "Puhut nyt läpiä päähäsi" iltalehti 12:00 07.08

- Opettele lukemaan, Halla-aho tiuskaisi Kärnälle someväittelyn päätteeksi. Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä ja perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho väittelivät kiivaasti maahanmuutosta Halla-ahon Facebook-sivuilla. Väittelyn taustalla oli Kärnän blogikirjoitus, jossa hän tyrmäsi perussuomalaisten tulevan presidenttiehdokkaan Laura Huhtasaaren avauksen rajavalvonnan palauttamisesta Suomen länsirajalle. Kärnän mukaan maahanmuuttovyöry on ohi ja Huhtasaaren ehdottama toimenpide hakisi järjettömyydessä vertaistaan. Halla-aho sanoo, että hän on valmis luopumaan passivapaudesta Pohjoismaiden välillä. Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä arvosteli sunnuntaina Uuden Suomen blogissaan jyrkästi perussuomalaisten tulevan presidenttiehdokkaan Laura Huhtasaaren avausta, joka koski rajavalvonnan palauttamista Suomen länsirajalle.


Nyt puhuu Laura Huhtasaari – Näin hän selventää ristiriitaisia viestejään Suomen puolustuksesta iltasanomat 20:19 05.08

Perussuomalaisten presidenttiehdokkaaksi nouseva Laura Huhtasaari on edelleen sitä mieltä, ettei Suomi pärjäisi Venäjälle, jos se iskisi. Suomen puolustus on kuitenkin hänen mielestään uskottava.


Politiikan professori Huhtasaaren kannanotoista Suomen puolustukseen: ”Kuulostavat vähän halvalta, kevyttä pumpulipuhetta” iltasanomat 17:10 05.08

Kansainvälisen politiikan professori Pami Aalto pitää perussuomalaisten presidenttiehdokkaan Laura Huhtasaaren Twitter-puheita Venäjän uhasta pelotteluna ja Suomen puolustuskyvyn vähättelynä.


Huhtasaaren Venäjä-arviot nousivat pinnalle: Kukaan ei ehdi apuun - "10 ydinpommia, ei siihen kauaa mene" iltalehti 15:35 05.08

Perussuomalaisten puoluehallitus ilmoitti eilen perjantaina ehdottavansa Laura Huhtasaarta puolueen presidenttiehdokkaaksi. Asiasta päättää lopullisesti puoluevaltuusto kokouksessaan syyskuussa. Perussuomalaisten presidenttiehdokkaaksi suurella todennäköisyydellä nouseva kansanedustaja Laura Huhtasaari on herättänyt keskustelua näkemyksillään Suomen maanpuolustuksen tilasta. Perussuomalaisten julkistettua eilen perjantaina tiedon Huhtasaaren presidenttiehdokkuudesta, tämä nosti tiedotustilaisuudessa pitämässään puheessa teemoiksi Suomen ulkopoliittiset suhteet ja ongelmalliseksi kokemansa EU-jäsenyyden. Perjantaina puolueen ilmoituksen jälkeen muun muassa Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Charly Salonius-Palsternak nosti esiin Huhtasaaren vuoden takaisen Twitterissä esittämän näkemyksen Suomen kyvystä puolustautua Venäjää vastaan tarpeen vaatiessa. Tuolloin Huhtasaari lausui, ettei kukaan pysty auttamaan Suomea, "jos Putin tulee tänne". Ei edes Nato.


Huhtasaarella toivoton kuva Suomen puolustuksesta: ”Kukaan ei pysty auttamaan Suomea, jos Putin tulee tänne” iltasanomat 13:44 05.08

Perussuomalaisten presidenttiehdokkaaksi nostettu Laura Huhtasaari spekuloi Twitterissä muun muassa Venäjän ydiniskuilla Suomeen, ja hän katsoo, että Suomi olisi täysin avuton naapurivaltionsa sotavoimien edessä. Asiantuntija kyseenalaistaa, sopiiko Huhtasaari presidentiksi lainkaan.


Uutissuomalainen: Tutkijat uskovat perussuomalaisten kiinnostavan entistä enemmän äärioikeistolaisia iltalehti 04:55 05.08

Tutkijat pitävät todennäköisenä myös sitä, että perussuomalaisten muuttunut tilanne jakaa äärioikeistoa kahtia. - Uudistunut puolue on houkuttelevampi kanava niille, jotka ovat äärioikeiston liepeillä, uskoo Helsingin yliopiston tutkija Niko Pyrhönen. Perussuomalaisten muutos saattaa jopa näivettää äärioikeistolaisia pienryhmiä, kuten esimerkiksi Soldiers of Odinia, Suomen Sisua tai Suomen vastarintaliikettä, uskoo Jyväskylän yliopiston äärioikeistotutkija Tommi Kotonen.


Näin kollegat kuvailevat Laura Huhtasaarta: "Hän on häikäilemätön poliitikko" iltalehti 21:01 04.08

Näin poliitikkokollegat luonnehtivat perussuomalaisten kärkipresidenttiehdokasta Laura Huhtasaarta. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kuvasi Suomen Kuvalehden haastattelussa (8.6.) Laura Huhtasaarta lujatahtoiseksi, itsepäiseksi, ahkeraksi, positiiviseksi ja hauskaksi seuralaiseksi, joka on poliittisesti useimmissa kysymyksissä hyvin lähellä häntä. Halla-aho luonnehti Huhtasaarta myös poliitikoksi, joka ei vähästä hätkähdä.


Vauhdilla eturiviin noussut Trump-fani - tällainen on presidentiksi mielivä Laura Huhtasaari iltalehti 19:03 04.08

Perussuomalaisten puoluehallitus nimitti tänään kansanedustaja Laura Huhtasaaren puolueen kärkiehdokkaaksi tammikuiseen presidenttikisaan. Lopullisesti asian päättää puoluevaltuusto. Perussuomalaisten presidenttiehdokas, ensimmäisen kauden kansanedustaja Laura Huhtasaari tunnetaan kansallismielisenä EU- ja maahanmuuttokriitikkona, joka kannattaa Donald Trumpia, uskoo Jumalaan ja kreationismiin. Huhtasaaren konservatiivisiin arvoihin kuuluvat myös tasa-arvoisen avioliittolain vastustaminen ja rikollisten nykyistä ankarampi rankaiseminen. 60 punnerrusta


Puoluehallitus esittää: Laura Huhtasaari perussuomalaisten presidenttiehdokkaaksi iltasanomat 18:58 04.08

Perussuomalaiset esittää Laura Huhtasaarta puolueen presidenttiehdokkaaksi. Puoluehallituksen esityksestä päättää lopullisesti puoluevaltuusto syyskuussa.


IS seurasi perussuomalaisten tiedotustilaisuutta hetki hetkeltä iltasanomat 18:58 04.08

Perussuomalaiset asettaa kansanedustaja Laura Huhtasaaren presidenttiehdokkaakseen. ISTV välitti puolueen tiedotustilaisuuden suorana lähetyksenä.


Puoluehallitus ehdottaa: Laura Huhtasaaresta PS:n presidenttiehdokas iltalehti 18:45 04.08

Perussuomalaisten puoluehallitus on nimittänyt kansanedustaja Laura Huhtasaaren puolueen kärkiehdokkaaksi tammikuiseen presidenttikisaan. Lopullisesti asian päättää puoluevaltuusto. Huhtasaari nosti puheessaan esiin Suomen ulkopoliittisen linjan ja totesi EU:n olevan ongelma. Huhtasaari linjasi, että Suomen on syytä odottaa Brexit-sopimusten valmistumista. Suomessa on odotellessa kuitenkin Huhtasaaren mukaan tehtävä tilaa keskustelulle mahdollisesta EU-erosta.


Puoluehallitus ehdottaa: Laura Huhtasaaresta PS:n presidenttiehdokas - "en aio lähteä häviämään" iltalehti 18:42 04.08

Perussuomalaisten puoluehallitus on nimittänyt kansanedustaja Laura Huhtasaaren puolueen kärkiehdokkaaksi tammikuiseen presidenttikisaan. Lopullisesti asian päättää puoluevaltuusto. Huhtasaari nosti puheessaan esiin Suomen ulkopoliittisen linjan ja totesi EU:n olevan ongelma. Huhtasaari linjasi, että Suomen on syytä odottaa Brexit-sopimusten valmistumista. Suomessa on odotellessa kuitenkin Huhtasaaren mukaan tehtävä tilaa keskustelulle mahdollisesta EU-erosta.


IL-TV seurasi suorana: Perussuomalaisten presidenttiehdokkaaksi esitetään Laura Huhtasaarta iltalehti 18:41 04.08

Perussuomalaiset kertoivat puolueen presidenttiehdokkaan perjantaina. Puolue esittää ehdokkaaksi Laura Huhtasaarta. Suora lähetys tiedotustilaisuudesta on päättynyt. Lisää aiheesta


Uutiset