Suuri Journalistipalkinto -voittajat valitaan tänä iltana - Iltalehden toimittaja ehdolla iltalehti 18:18 14.03

Suuri Journalistipalkinto 2017 -voittajat julkistetaan tänä iltana. Suuri Journalistipalkinto on jaettu Suomessa vuodesta 2001. Palkinnolla tuetaan ja edistetään hyvää journalismia ja se jaetaan neljässä palkintoluokassa. Voittoperusteena on merkittävä journalistinen teko palkinnon julkistusta edeltäneen vuoden aikana. Iltalehden toimittaja Heljä Salonen on ehdokkaana Vuoden journalisti -sarjassa. Salonen työskentelee Iltalehdessä Lifestyle-osastolla terveystoimittajana. Muita ehdokkaita ovat vapaatoimittaja Sonja Saarikoski ja Yle Ykkösaamun toimittaja Olli Seuri.


Radio Suomipop: Terhi Kokkosen käytös kiinnitti Aikakoneen Sanin huomion Vain elämää -kuvauksissa: ”Hän oli meistä hiljaisin” iltalehti 17:30 13.03

Vain elämää -kuvausten aikana Sani koki laulaja Terhi Kokkosen pysyvän mielellään taustalla. Vain elämää -kuvauksissa koettiin kahdeksannella kaudella yllättävä asia: laulaja Terhi Kokkonen lähetettiin helmikuussa kesken kuvausten takaisin Suomeen. Kokkonen ehti olla kuvauksissa mukana viisi päivää. Scandinavian Music Group- ja Ultra Bra -yhtyeistä tunnettu Kokkonen ei ole kertonut tarkemmin syytä aikaiseen poistumiseen kuvauksista. Vain elämää -sarjan tuotanto on sen sijaan kertonut tehneensä päätöksen kuvausviikon rankkuuden takia. Perusteena oli myös se, että erilaiset ihmiset reagoivat tällaiseen rankkuuteen erilailla.


Uudenmaan Kokoomuksessa outo soppa - puheenjohtajan erottamista vaaditaan: perusteena muun muassa liika aloitteellisuus iltalehti 20:46 08.03

Kokoomuksen suurimmassa piirijärjestössä vaaditaan puheenjohtajan erottamista. Puheenjohtaja itse pitää erottamisvaatimuksen perusteluita ”kevyinä”. Asian Iltalehdelle vahvistaa Uudenmaan Kokoomuksen puheenjohtaja Jussi Koskinen, joka on erottamisvaatimusten kohteena. - Pitää paikkansa, piirikokouksen esityslistalle on tulossa kohta, jossa ehdotetaan minun erottamistani, Koskinen kertoo.


Näin Väyrynen kiemurteli vastauksissaan kansalaispuolueen käsittämättömästä sotkusta: raha-asioita hoidettiin ”inspiroiden” ja ”joustavasti” iltalehti 19:30 05.03

Paavo Väyrynen sanoo Iltalehdelle pitävänsä ”hyvänäkin ehkä”, ettei kansalaispuolue voi toimia nyt normaalisti. Väyrynen pyrkii keskustan puheenjohtajaksi kesäkuun puoluekokouksessa. Kansalaispuolue päätti lauantaina pitämässään vuosikokouksessa erottaa perustajansa, europarlamentaarikko Paavo Väyrysen puolueesta "tilinkäyttöön liittyvien väärinkäytösten ja vaaliraharikkomusten vuoksi". Myös pyrkiminen kilpailevan eduskuntapuolueen eli keskustan puheenjohtajaksi mainittiin yhtenä erottamisen perusteena. Kansalaispuolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen ja varapuheenjohtaja Piia Kattelus valittiin kokouksessa jatkokaudelle tehtäviinsä.


Mies putosi jäiseen veteen ja taisteli hengestään yhden käden varassa - Harri pelasti sankarillisesti iltalehti 05:59 13.02

Enbergille myönnettiin tunnustus neuvokkaasta teostaan. Kotkalainen Harri Enberg pelasti jäiseen veteen pudonneen veneilijän tammikuussa. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö myönsi Kymenlaakson pelastuslaitoksen hakemuksesta Enbergille Auttavat kädet -reliefin. Huomionosoituksen perusteena oli Enbergin ripeä ja neuvokas toiminta tuntemattoman henkilön hengen pelastamiseksi.


Koululaisten kesälomat jakavat mielipiteet: Rehtorit siirtäisivät loman alkua, perusteena säät ja työpaikat MTV 09:06 07.02

Ruotsinkieliset rehtorit ehdottavat kesälomien siirtämistä kahdella viikolla eteenpäin. Uudistusta perustellaan muun muassa loppukesän paremmiksi mielletyillä säillä ja kesätyömahdollisuuksilla.


Demokraatit varoittavat Trumpia erottamasta Muelleria – "Vaarana perustuslaillinen kriisi" MTV 21:34 02.02

Demokraatit ovat lähettäneet presidentti Donald Trumpille kirjeen, jossa he varoittavat häntä erottamasta Venäjä-tutkinnan keskeisiä henkilöitä. Senaatin ja edustajainhuoneen demokraatit varoittavat presidentti Trumpia käyttämästä kiisteltyä FBI-muistiona perusteena irtisanoa varaoikeusministeri Rod Rosenstein tai erikoistutkija Robert Mueller.


Opiskelijoiden seksuaalisesta häirinnästä epäilty Kallion lukion opettaja irtisanottiin iltalehti 14:37 15.01

Päätöksestä tiedotettiin maanantaina. Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimiala on irtisanonut maanantaina oppilaiden ahdistelusta ja epäasiallisesta käytöksestä epäillyn Kallion lukion opettajan virkasuhteen. Asiasta tiedotettiin Helsingin kaupungin . Perusteena irtisanomiselle on opettajan syyllistyminen vakaviin virkasuhteeseen olennaisesti liittyviin laiminlyönteihin ja rikkomuksiin, kuten opiskelijoiden seksuaaliseen häirintään.


Tuula Haatainen: Ei asevelvollisuutta naisille – perusteena synnyttäminen ja fyysisyys MTV 12:37 11.01

MTV:n eilisen vaalitentissä SDP:n Tuula Haatainen sanoo, ettei ole olemassa erikseen sisä- ja ulkopolitiikkaa. On olemassa vain arvojohtamista.


Uutiset