Perustuslakivaliokunta lausui alkoholilaista: Alkoholin nettimyynnin kieltämiselle ei ole perusteita iltasanomat 13:25 22.11

Etämyynnin kielto aiheuttaa pulmia alkoholilakia rustattaessa.


Lasse Lehtisen kolumni: Jouko Kontulasta tietää paremmin iltasanomat 08:08 06.11

Perustuslakivaliokuntaan eivät hakeudu penaalin terävimmät kynät.


Ville Niinistö vastaa Nallen valiokuntakritiikkiin: "Siellä ei todellakaan olla lepäämässä" iltalehti 21:09 23.10

Vihreiden entinen puheenjohtaja Ville Niinistö ei allekirjoita pankkiiri Björn ”Nalle” Wahlroosin näkemystä siitä, että oppositiopuolueiden kärkinimet olisivat eduskunnan perustuslakivaliokunnassa vetämässä happea. Suomen suurimpiin talousvaikuttajiin lukeutuva Wahlroos esittää Elinkeinoelämän valtuuskunnan Evan Hiljainen vallankumous -pamfletissa kymmenen perustuslain kehitysehdotusta. Niistä kolme ensimmäistä koskee eduskunnan perustuslakivaliokuntaa. Wahlroosin mukaan untuvikoista ja kevytsarjalaisista koostuvaa perustuslakivaliokuntaa on vahvistettu opposition raskassarjalaisilla, nimellisesti RKP:n puheenjohtajalla Anna-Maja Henrikssonilla ja vihreiden entisellä puheenjohtajalla Ville Niinistöllä.


Björn Wahlroos: Oppositiopuolueiden kärkinimet ovat perustuslakivaliokunnassa lepäämässä iltalehti 16:20 23.10

Talousvaikuttaja Björn ”Nalle” Wahlroos ruotii kovin sanoin eduskunnan tärkeintä valiokuntaa. Wahlroosin mukaan perustusvaliokunta koostuu untuvikoista, kevytsarjalaisista ja lepäämässä olevista oppositiojohtajista. Suomen suurimpiin talousvaikuttajiin lukeutuva Wahlroos esittää Elinkeinoelämän valtuuskunnan Evan Hiljainen vallankumous -pamfletissa kymmenen perustuslain kehitysehdotusta. Wahlroos ruoti pamfletin maanantaisessa esittelytilaisuudessa erityisesti kansanedustaja Annika Lapintien (vas) johtamaa perustuslakivaliokuntaa. Wahlroosin mukaan eduskunnan tärkein valiokunta koostuu untuvikoista, ei kokeneista asiantuntijoista.


Perustuslakivaliokunta antanee lausunnon Malmin lentokentän aloitteesta huomenna iltalehti 10:01 23.10

Perustuslakivaliokunta antaa lausunnon Lex Malmi -aloitetta käsittelevälle liikenne- ja viestintävaliokunnalle. Perustuslakivaliokunta pyrkii antamaan lausunnon Malmin lentokenttää koskevasta kansalaisaloitteesta huomisessa kokouksessaan, kertoo valiokunnan puheenjohtaja Annika Lapintie (vas). Perustuslakivaliokunta antaa lausunnon Lex Malmi -aloitetta käsittelevälle liikenne- ja viestintävaliokunnalle.


Björn Wahlroosilta yllättävä ulostulo: Presidentin valtaoikeuksien vahvistamista syytä vakavasti harkita iltalehti 05:00 23.10

Talousvaikuttaja muuttaisi myös vaalijärjestelmää voittajia suosivaksi. Talousvaikuttaja Björn Wahlroosin mielestä perustuslakivaliokunnan työskentelytapaa tulisi kehittää muodollisemmaksi ja enemmän oikeudenkäyntiä muistuttavaksi. Wahlroosin mielestä valiokunnalle pitäisi ainakin merkittävimmissä asioissa esittää kaksi kilpailevaa kantaa, joiden tueksi esitetyt argumentit olisivat julkisia. Hän esittää tuoreessa Hiljainen vallankumous -pamfletissaan myös, että perustuslakivaliokunnan omaa valmistelua tulisi vahvistaa siten, että se olisi vähemmän riippuvainen ulkopuolisten asiantuntijoiden käytöstä. Eduskunnan perustuslakivaliokunta on viime vuosina ollut näkyvästi esillä muun muassa sote-uudistuksen yhteydessä, kun uudistuksen eteneminen on tyssännyt useampaan otteeseen perustuslakikysymyksiin.


Näkökulma: Keskusta polki jalkaa, kokoomus ryhtyi makkaramaakariksi: sote-kinan jäljet jäivät vähäisiksi iltalehti 22:24 22.10

Kun perustuslakivaliokunta kielsi pakkoyhtiöittämiset, hallitus keksi pakkoasiakassetelit, kirjoittaa Olli Ainola Keskusta jupisi ja polki jalkaa, mutta lopulta puolue nieli varsin vähäisin muutoksin hallitussopua rassanneen kiistan sosiaali- ja terveydenhuoltouudistuksen valinnanvapauksista. Kun vertaa noin viikko sitten hallituksen käsittelemää lakiluonnosta torstaina julkaistuun versioon, käytännössä vain kaksi asiaa on muuttunut.


Uutiset