Peter Jacksonilta raju väite: Harvey Weinstein vesitti kahden näyttelijän roolit Taru Sormusten Herrasta -elokuvissa mtv 15:30 18.12

Peter Jackson myöntää, että hän ei palkannut Ashley Juddia ja Mira Sorvinoa näyttelemään Taru Sormusten herrasta -elokuvissa Harvey Weinsteinin puheiden vuoksi.


Matt Damonin puheet eivät saa osakseen ymmärrystä - ex-naisystävältäkään ei heru myötätuntoa iltalehti 21:44 17.12

Näyttelijä Minnie Driver on ihmetellyt Matt Damonin kommentteja julkisuudessa. Näyttelijä Matt Damon kertoi ABC Newsin Peter Traversin haastattelussa torstaina ajatuksiaan Me too -kampanjasta. - Uskon, että tuollaisesta käytöksestä on laaja kirjo. Siinä on iso ero, että taputtaako henkilö jotakuta takapuolelle, vai raiskaako tai hyväksikäyttääkö jotakuta. Tuollaiseen käytökseen on puututtava, mutta niitä ei pidä sekoittaa, Damon sanoi.


Tähtiohjaaja Peter Jackson myöntää: Naiset kieltäytyivät seksistä Weinsteinin kanssa - joutuivat maksamaan kovan hinnan iltalehti 14:06 17.12

Ohjaaja Peter Jackson myöntää pudottaneensa Ashley Juddin ja Mira Sorvinon Taru sormusten herrasta -trilogiasta Weinsteinin veljesparin painostuksen vuoksi. Peter Jackson sanoo saaneensa elokuvaa valmistellessaan puhelinsoiton Harvey Weinsteinin johtamasta Miramaxista puhelinsoiton, jossa kehotettiin jättämään Mira Sorvino ja Ashley Judd pois elokuvasta. Syyksi sanottiin se, että heidän kanssaan työskentely olisi painajaismaista ja sitä olisi syytä välttää "hinnalla millä hyvänsä".


Superlupaus nousi sankariksi - Dortmund taisteli loppuhetkillä voiton iltalehti 21:29 16.12

Borussia Dortmund nappasi jo toisen perättäisen voittonsa uuden päävalmentajansa kanssa Bundesliigassa, kun Hoffenheim kaatui 2-1- numeroin. Ensimmäinen 45-minuuttinen meni vierasjoukkue Hoffenheimin nimiin. Vielä viikko sitten huhuissa vahvasti Dortmundiin yhdistetty nuori päävalmentaja Julian Nagelsmann vei taktisesti isäntien tuoretta luotsia Peter Stögeriä. Se palkittiin johtomaalilla, kun 21. minuutilla Hoffenheim sahasi syötöillään keltaisten puolustuksen auki. Pavel Kaderabek tarjoili Marek Uthille tyhjän maalin, eikä hän erehtynyt.


Tiedustelu­asiantuntija epäilee HS:n juttua "tilaus­työksi" iltasanomat 18:08 16.12

Tiedusteluasiantuntija Jan-Peter Paul uskoo, että Helsingin Sanomien Suomen tiedustelua koskevan artikkelin taustalla on Suomen tiedusteluelinten halu kohottaa profiiliaan kansainvälisesti.


Keski-ikäiset kähvelsivät pullotolkulla ökyviinejä Töölöstä - poliisille iso onnistuminen: ”Parin kuukauden kuumeinen etsintä” iltalehti 13:09 13.12

Poliisi on selvittämässä töölöläisestä ravintolasta kadonneiden arvokkaiden alkoholijuomien tapausta. Helsingin Etu-Töölössä toimiva ravintola joutui murron kohteeksi syyskuun alussa, kun sen hallinnoimasta varastosta katosi runsaasti arvokasta alkoholia. Poliisin mukaan varkaat olivat vieneet pullotolkulla virvokkeita ja mieltyneet moneen eri juomatyyppiin. Asiaa tutkinut rikoskomisario Outi Petersohn-Järvinen kertoo tiedotteessa, että murtopaikka ei jäänyt ainoaksi.


Nähdäänkö Star Wars -tähti Joonas Suotamo myös seuraavassa Rocky-elokuvassa? ”Saatan olla hakenut” iltalehti 11:29 13.12

Star Wars: The Last Jedi -elokuvassa Chewbaccaa näyttelevä ex-koripalloilija poseerasi hiljattain Dolph Lundgrenin kanssa. Näyttelijä Joonas Suotamo oli sijaisnäyttelijä vielä kaksi vuotta sitten ensi-iltansa saaneessa Star Wars: The Force Awakens -elokuvassa. Tuolloin hän toimi wookiee Chewbaccan alkuperäisnäyttelijän Peter Mayhew'n sijaisena toiminnallisemmissa kohtauksissa. Uusimmassa saagan elokuvassa Star Wars: The Last Jedi Suotamo ei ole enää sijaisnäyttelijä, vaan hän tekee Chewbaccan roolin kokonaan yksin. Ex-koripalloilija on ollut koko tämän vuoden kiinni Chewbaccan roolissa, sillä hän näyttelee roolin myös ensi vuonna elokuvateattereihin saapuvassa Tähtien sota -spin-offissa Solo: A Star Wars Story. Rooli tulee olemaan ilmeisesti vielä suurempi kuin nyt, mutta Suotamo ei voi salassapitovelvollisuutensa takia paljastaa paljon.


Suomalainen Star Wars -tähti Joonas, 31, hurmasi punaisella matolla häikäisevän kihlattunsa kanssa – Milla-rakas hehkui odotuksen onnea iltasanomat 11:07 13.12

Suomalainen Joonas astui Peter Mayhewin karvoihin.


Joonas Suotamo sijaisnäyttelijästä Chewbaccan klassikkorooliin Tähtien sota -elokuvassa iltalehti 09:19 13.12

Helsinkiläisnäyttelijä näyttelee yksin Chewbaccaa Star Wars: The Last Jedi -elokuvassa. Näyttelijä Joonas Suotamo, 31, on viime päivinä päässyt kävelemään punaista mattoa pitkin ympäri maailmaa. Sunnuntaina hän oli Los Angelesissa ja tiistaina hän valmistautui jo Lontoossa Star Wars: The Last Jedin Euroopan ensi-iltaan. Suotamo näyttelee elokuvassa wookiee Chewbaccaa. Tähtien sota -saagan edellisessä osassa, Star Wars: The Force Awakens -elokuvassa, ex-koripalloilija toimi hahmon alkuperäisnäyttelijän Peter Mayhew'n sijaisnäyttelijänä. Nyt 73-vuotias konkari on enää konsultti, ja Suotamo näyttelee roolin kokonaan yksin.


Vaihtamalla parani - uusi päävalmentaja luotsasi Dortmundin karmean putken poikki iltalehti 23:27 12.12

Borussia Dortmundin uudeksi päävalmentajaksi nimitetty Peter Stöger johdatti uuden joukkueensa helpottavaan 2-0-voittoon Mainzista. Maaliton avauspuoliaika ei vielä antanut suoranaisesti viitteitä mistään kuherruskuukauden alkamisesta uuden päävalmentajan kanssa. Mainz luovutti pallonhallinnan heti alussa suosiolla keltapaitaisille vierailijoille, mutta Dortmundilla oli ajoittain vaikeuksia löytää tyhjiä tiloja isäntien tiiviistä muodosta.


Iltalehti näyttää ilmaiseksi: Katkaiseeko uusi valmentaja Dortmundin järkyttävän syöksykierteen? iltalehti 21:09 12.12

Iltalehti näyttää Bundesliigan illan Mainz-Dortmund-pelin ilmaiseksi. Ottelussa piisaa mielenkiintoa, sillä peli on suurseura Dortmundille ensimmäinen uuden päävalmentajan Peter Stögerin komennossa. Stöger nimettiin potkut saaneen Peter Boszin korvaajaksi viikonloppuna. Boszin alaisuudessa Dortmund ajautui melkoiseen syöksykierteeseen. Se on viimeksi voittanut Bundesliigan ottelun 30. syyskuuta - siis reilusti yli kaksi kuukautta sitten.


Quennevillen koeaika ei tuottanut sopimusta ? SaiPa ei käyttänyt optiotaan jatkoaika.com 12:48 12.12

Amerikkalaishyökkääjä Peter Quennevillen koeaika SaiPassa päättyi, eikä seura käyttänyt loppukautta koskenutta optiotaan.


SaiPa antoi lähtöpassit kanadalaishyökkääjälleen – "Kiitämme Peteriä" MTV 11:14 12.12

SM-liigajoukkue SaiPan ja Peter Quennevillen tiet erkanevat. SaiPa ei käyttänyt 23-vuotiaan kanadalaishyökkääjän sopimuksessa ollutta optiota loppukaudesta.


Näin tanskalaiskeksijä Peter Madsen elää vankilassa - viihtyy omissa oloissaan, tekee ruutupaperille laskelmia iltalehti 10:21 12.12

Madsenin mielentilatutkimus on valmistunut, mutta siitä ei anneta vielä tietoja julkisuuteen. Tuomion antaminen venynee tammikuulle. Ruotsalaistoimittaja Kim Wallin murhasta epäilty tanskalainen keksijä Peter Madsen asuu tällä hetkellä vankilassa Kööpenhaminassa Tanskassa. Hän odottaa siellä tuomiotaan, jonka antaminen viivästynee tammikuulle saakka. Vestre Fængselin vankilassa on 442 vankia, sekä miehiä että naisia. Vankilassa on tarkat aikataulut, ja aamu alkaa joka päivä kuudelta. Silloin syödään aamiainen. Kahdeksalta illalla päivä päättyy, ja vangit valmistautuvat yöuniin sellissään.


Eesti Päevaleht: Tallinnalaispoliitikko haukkuu Peter Vesterbackan pölynimurikauppiaaksi – pitää tunnelihanketta ”bluffina” iltasanomat 18:40 11.12

Kunnallispoliitikko Vsevolod Jürgenson ihmettelee virolaislehdessä rakennussuunnitelmien ja -lupien puutetta.


Bundesliiga: Dortmund palaa perusasioiden äärelle iltasanomat 15:10 11.12

Vihdoin ja viimein valmentajaa vaihtanut kriisijoukkue Dortmund nimitti uudeksi käskijäksi Kölnissä aiemmilla kausilla erinomaista työtä tehneen, mutta tällä kaudella epäonnistuneen Peter Stögerin. Itävaltalaisen alaisuudessa BVB:n pelityyli muuttunee organisoidummaksi ja vastaiskupainotteiseksi.


Tänään tv:ssä: Testamentit paljastivat suurmiesten salasuhteet ja salatun lapsen iltalehti 06:03 11.12

Vaimojen lisäksi Charles Dickensin ja Horatio Nelsonin testamenteissa mainittiin myös rakastajattaret. Mitä sairaanhoitajien esikuva Florence Nightingale, Viidakkokirjan tekijä Rudyard Kipling, Peter Panin isä J.M. Barrie ja Eläinten vallankumouksen kirjoittanut George Orwell jättivät jälkipolville? Siihen vastataan kirjaimellisesti Testamentin salaisuudet -brittidokumentissa, jossa heidän testamenttinsa käydään läpi suurennuslasin kanssa. Historioitsija David Olusogan tarkastelee myös kirjailija Charles Dickensin ja sotasankari Horatio Nelsonin perintöä. Molempien suurmiesten viimeinen tahto paljastaa salasuhteen, ja toisessa tapauksessa myös salatun lapsen.


Borussia Dortmundin valmentajalle pikapotkut: "Hänellä oli tunteet pinnassa" MTV 17:24 10.12

Vain kuusi kuukautta Borussia Dortmundia Saksan jalkapalloliigassa valmentanut Peter Bosz on saanut potkut suurseuran peräsimestä.


Dortmund erotti valmentajansa alle puolen vuoden jälkeen: TIlalle viikko sitten potkut saanut mies iltalehti 14:20 10.12

Dortmund ehti taapertaa Peter Boszin valmennuksessa 167 päivää, ennen kuin kenkä viuhui. Saksan suurseura julkisti tänään pitkään aprikoidun uutisen hollantilaisen potkuista. Hyvän alkukauden jälkeen Dortmund ajautui Boszin komennossa järkyttävään syöksykierteeseen. Seura on viimeksi voittanut Bundesliigan ottelun 30. syyskuuta ja on jo valahtanut ulos europaikoilta. Mestarien liigassa Dortmundin taival päättyi alkulohkoon ilman ainuttakaan voittoa, mutta Eurooppa-liigan portit sentään aukenivat kolmossijan myötä.


Uutiset