Syyte: Nainen vedätti Kelaa törkeästi - nosti 13 500 eurolla tukia ja oli samalla seurakunnan palveluksessa iltalehti 16:02 14.03

Syyttäjä vaatii eteläkarjalaisessa seurakunnassa työskennelleelle naiselle vankeusrangaistusta törkeästä petoksesta. Etelä-Karjalan käräjäoikeus käsittelee törkeää petosta, jossa asianomistajana on Kansaneläkelaitos ja vastaajana pienessä seurakunnassa toiminut naispuolinen työntekijä. Syyttäjä vaatii työntekijälle viiden kuukauden ehdollista vankeusrangaistusta. Syytteessä mainitut petokset tapahtuivat vuosien 2012 ja 2015 välillä pienehkössä Etelä-Karjalan kunnassa.


Turussa asuva 50-vuotias mies tehtaili petoksia: 66 rikosilmoitusta, rikoshyöty yli 20 000 euroa iltalehti 17:41 13.03

Lounais-Suomen poliisilaitoksen Turun pääpoliisiasemalla on ollut tutkinnassa 2.5.2016-13.2.2018 välisenä aikana tapahtunut petossarja. Petoksista on tehty yhteensä 66 rikosilmoitusta. Petokset on tehty netissä, osto- ja myyntisivuston kautta. Mies on myynyt olematonta omaisuutta ja saanut oikeudettomasti taloudellista hyötyä, koska myyntihinta on maksettu etukäteen. Petossarjan asianomistajat ovat eri puolilta Suomea.


Uusi ilmiö petosrikollisuudessa yleistyy: Suomeen perustetaan yrityksiä vain rikostehtailua varten – "Sitten kaikki maksut jäävät pystyyn" MTV 06:15 12.03

Viime vuosina erilaiset yritysten nimissä tehtävät petokset ovat lisääntyneet. Uusin ilmiö petoksissa on yritysten perustaminen vain rikostarkoituksissa, kertoo rikoskomisario Hannu Kortelainen Helsingin poliisista.


Huijarit hyödyntävät EU:n sisämarkkinoita – kymmeniä miljoonia euroja karkaa verottajan käsistä MTV 13:26 16.01

EU-sisäkaupan veropetokset aiheuttavat Suomessa vuosittain jopa 35 miljoonan euron verovajeen, arvioi Verohallinnon harmaan talouden selvitysyksikkö.


Uutiset