Jokereille niukka tappio Pietarissa – Jori Lehterä SKA:n sankarina jatkoaika.com 20:00 15.09

Helsingin Jokereiden hieno taistelu KHL:n jättiseura Pietarin SKA:ta vastaan ei aivan riittänyt ja ottelu päättyi lopulta niukkaan tappioon maalein 3-2. SKA:n voittomaalin iski Jori Lehterä vain 26 sekuntia ennen kolmannen erän loppua.


Jokerit sai Jori Lehterältä karmaisevan kylmän suihkun aivan loppuhetkillä – seurauksena toinen peräkkäinen tappio iltasanomat 19:53 15.09

Jori Lehterä ohjasi Pietarin SKA:n 3–2-voittomaalin vain 26 sekuntia ennen loppusummeria.


Jori Lehterä upotti Jokerit katkeralla tavalla iltalehti 19:24 15.09

Pietarin SKA:n suomalaissentteri ratkaisi ottelun kädellään. Jokerit hävisi Pietarissa SKA:lle 2–3, kun SKA:n Jori Lehterä oli oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Kiekko kimposi ylivoimalla Lehterän kädestä Jokerien maaliin, kun ottelun varsinaista peliaikaa oli jäljellä vain 26 sekuntia. Jokerit oli tullut tasoihin kuusi ja puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua.


Jori Lehterä kaatoi Jokerit viime hetkien osumalla – ratkaisu syntyi hanskan kautta MTV 19:23 15.09

Helsingin Jokerit kohtasi Pietarin SKA:n jääkiekon KHL:n sunnuntain ottelussa. Jokerit nousi kolmannessa erässä vielä hienosti tasoihin, mutta SKA niittasi 3-2 voittomaalin vain 32 sekuntia ennen ottelun päätöstä.


Jori Lehterä kaatoi Jokerit viime hetkien osumalla – ottelua oli jäljellä vain puoli minuuttia MTV 19:23 15.09

Helsingin Jokerit kohtasi Pietarin SKA:n jääkiekon KHL:n sunnuntain ottelussa. Jokerit nousi kolmannessa erässä vielä hienosti tasoihin, mutta SKA niittasi 3-2 voittomaalin vain 32 sekuntia ennen ottelun päätöstä.


Jokerit vaihtaa maalivahtia huippuotteluun – Pietarin SKA tekee suomalaisittain muutoksen kokoonpanoon MTV 16:19 15.09

Jokerit ja SKA lähtevät molemmat tappio niskassaan kauden ensimmäiseen keskinäiseen kohtaamiseen. 


Jokerit on valmis järjestämään ison paukun Pietarissa - maalivahtivalinta ratkaisee paljon iltalehti 12:39 15.09

Sunnuntain kuumin kamppailu on KHL:n Läntisen konferenssin "paikallispeli" SKA Pietari-Jokerit. KHL:n suuriin voittajasuosikkeihin kuuluneen SKA Pietarin peli ei ole kulkenut kauden alussa seurajohdon tai fanien toiveiden mukaisesti. Joukkueella on vain kaksi suoraa voittoa viidestä ensimmäisestä pelistä. SKA:n skaalalla kyseessä on lähes katastrofi. Suomalaisenttereiden (Jori Lehterä, Joonas Kemppainen ja Jarno Koskiranta) varaan rakennetun joukkueen hyökkäyspelin on tökkinyt pahemman kerran; SKA on viidessä ottelussa tehnyt vain 13 maalia. Joukkue ei vaikuta rennolta ja on juuri nyt sopivan haavoittuvainen Jokereitakin vastaan.


Kaksi suomalaista tuomittiin viideksi vuodeksi vankileirille Venäjällä – tällaisiin olosuhteisiin he joutuvat iltasanomat 13:51 13.09

Jussi Palmén Pietarin pääkonsulaatista kertoo, millaisia Venäjän vankilat yleisellä tasolla ovat. Kuvituksessa käytetty kuvia venäläisistä vankiloista.


Heidät venäläiset tuntevat Suomesta – arvaatko ketkä löytyvät listalta? iltasanomat 18:59 12.09

Suomen Moskovan -lähetystö ja Pietarin konsulaatti ovat selvittäneet venäläisten mielipiteitä Suomesta.


Nyt se on tutkittu: näin venäläiset ajattelevat Suomesta – neljännes ei tiedä talvi­sodasta mitään iltasanomat 16:54 12.09

Suomen Moskovan-suurlähetystö ja Pietarin pääkonsulaatti teettivät kesällä 2019 tutkimuksen, jossa selvitettiin venäläisten mielikuvia Suomesta.


Pietarin pienhotelleja uhkaa joukkokuolema: uusi laki kieltää majoitustoiminnan asuintaloissa yle 13:00 12.09

Pelkona on, että hintataso nousee, kun jopa toista tuhatta hotellia joutuu sulkemaan ovensa.


Pietarin SKA:lla pelimerkit sekaisin - kovaa tulosta tehnyt suomalaisketju tänään suurseuran kimppuun iltalehti 11:48 10.09

Päivän kiinnostavin ottelu on KHL:n Pietarin SKA-Sibir. Saako SKA pelinsä vihdoin toimimaan? Pietarin SKA:n pelissä on alkukierroksilla ollut menestystä ajatellen huolestuttavia piirteitä. Puolustus ei ole toiminut ja vielä huonommin on pelittänyt joukkueen hyökkäyspelaaminen. Hyökkäyspelaamisen rakenne ei toimi ja paikkojen luominen on hyvin satunnaista. Suomalaisittain huolestuttavaa tässä on se, että pietarilaisten kaksi kärkiketjua ovat ainakin tähän asti rakentuneet Jori Lehterän ja Joonas Kemppaisen varaan. Kumpikaan ei ole toistaiseksi onnistunut. Lehterä on saalistanut sentään tehot 1+1, mutta Kemppaisen kiikarit eivät kovin pitkää peliaika kakkosketjussa lupaile. Edelleen kannattaa seurata miten suomalaiset selviytyvät valtavissa paineissaan. Paljon mukavammin pullat ovat uunissa Sibirin suomalaiskentällisellä, missä ketjuna pelaa kolmikko Jukka Peltola - Mikael Ruohomaa - Juuso Puustinen ja puolustuksessa Jyrki Jokipakka. Nelikko on kolmessa ottelussa kerännyt jo yhteenlaskettuna tehot 4+4. Sibir on myös joukkueena pelannut hyvin, eikä vain yksi tappio kolmesta ensimmäisestä ottelusta ole minkään sortin vääryys.


Suomalaistutkija arvioi Pietarin kuvernöörin­vaalia: ”Täydellinen skandaali” iltasanomat 18:38 09.09

Putinin ehdokas runnottiin Pietarin kuvernööriksi Venäjän paikallisvaaleissa. Syytökset vaalivilpistä käyvät kuumina.


Magnitogorskissa paniikkinappula pohjassa - valmentajapotkut eivät auta sarjakärkeä vastaan iltalehti 11:38 09.09

Päivän peli on KHL:n Avtomobilist-Magnitogorsk. KHL:ssä ehdittiin pelata peräti kolme ottelukierrosta ennen kauden ensimmäisiä valmentajapotkuja. Magnitogorskin johdolle kuitenkin toinen tappio kolmeen otteluun oli jo liikaa ja kauden aloittanut Josef Jandac sai väistyä nimivalmentaja Ilja Vorobjovin tieltä. Vorobjovin cv:stä löytyy mm. valmennustehtäviä Magnitogorskin, SKA Pietarin ja Venäjän maajoukkueen peräsimistä. Mitenkään erityisen heikosti Magnitogorsk ei Jandacin alaisuudessa aloittanut; tappiot tulivat kovalla SKA:lle ja viimeksi vastoin pelitapahtumia Vitjazille (Magnitogorsk voitti laukaukset 38-22).


Pistetili auki tyylillä! Jori Lehterän tehoilta avitti SKA:n vierasvoittoon MTV 20:49 04.09

Jori Lehterä oli hienossa pelivireessä, kun Pietarin SKA haki 4-3-jatkoaikavoiton Traktor Tsheljabinskistä KHL:ssä.


Jokerit lähtee kaatamaan aiempien vuosien kivimuuria – Lauri Marjamäki: "Miten me toimimme silloin, on tärkeää" MTV 07:45 03.09

Jokerit on pelannut jääkiekon KHL:ssä tähän saakka viisi kautta ja yltänyt korkeimmillaan pudotuspelien toiselle kierrokselle – vastaan on tullut säännöllisesti kivimuuri, joka on toistaiseksi ollut liian kova kaadettavaksi. Miten Jokerit onnistuu ottamaan tästä seuraavan askeleen ja lyömään keväällä Pietarin SKA:n tai Moskovan TsSKA:n tasoisen joukkueen?


Jori Lehterän SKA aloittaa KHL-kautensa - vastassa sarjan mahdollinen yllättäjä iltalehti 12:37 02.09

Päivän pelipoiminta on KHL:n huippuottelu Magnitogorsk–SKA Pietari. KHL otti jo eilen yhden ottelun mittaisen varaslähdön kauteen, kun viime kauden finalistit TsSKA Moskova ja Omsk kohtasivat Moskovassa. Omsk sai revanssin kevään 0–4 finaalisarjan tappiolleen voittamalla TsSKA:n 3–1. Tänään sarjan käynnistyy toden teolla, kun tarjolla on kuuden ottelun kimara. Mielenkiintoisin peli on ehdottomasti sarjan kärkeen ennakoitujen Magnitogorskin ja SKA Pietarin kohtaaminen.


KHL:n ja Jokerien kausiennakko. Haastattelussa Lauri Marjamäki jatkoaika.com 10:11 02.09

Tämän viikon jaksossa on vieraana Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki. KHL-ennakossa spekuloimme Jokereita, pohdimme voiko Pietarin SKA:n uudehkoa kokoonpanoa kutsua "heikoksi", arvioimme Tsskan ja Omskin järisyttävän kovia joukkueita ja Late paljastaa joko Peter Regin taitaa suomea. Tätä kaikkea ja lisää alla olevassa podcastissa.


Kirja: Hoitaja kohteli halvaantunutta Jari Mönkköstä tökeröllä tavalla – ”Oli kuin naamaan olisi lyöty kermakakku” iltalehti 12:29 30.08

Jari Mönkkösen elämä mullistui yhdellä hypyllä vuonna 2016. Hän löytää parannettavaa suomalaisesta hoivajärjestelmästä. Jari Mönkkönen oli 1990-luvun lopussa ja 2000-luvun alussa tienraivaaja nykyisille suomalaisvoimistelijoille. Huippuvoimistelija voitti vuonna 1998 Pietarin EM-kisoissa rekillä hopeaa ja nousi samalla telineellä maailmancupissa Glasgow’n osakilpailun voittoon vuonna 2001.


Suomalaisdiplomaatti kävi joukkohaudoilla juuri ennen uutta ”Suomen teloittamien” etsintäkohua: ”Halusin nähdä Sandarmohin omin silmin” iltasanomat 13:42 28.08

Suomen Pietarin-pääkonsuli Anne Lammila vieraili Itä-Karjalan Sandarmohissa vain hieman ennen kuin Venäjä käynnisti tuoreet kaivaukset ”Suomen armeijan teloittamien neuvostosotavankien” etsimiseksi Stalinin joukkohaudoista.


arvosteltu Bottas odottaa erityisesti että tässä on Helsingin kaupungilta, mutta joukkuekaveri sai kahta kisaa ”Siellä korotus ja Rinteen brexit-vaatimuksia ”Te olette

Hot topics