Yleisen vaaramerkin antaneet vialliset väestöhälyttimet korjattu Helsingissä MTV 18:48 15.02

Helsingissä keskiviikkoiltana turhia hälytyksiä aiheuttaneet väestöhälyttimet on saatu korjattua torstain aikana. Pelastuslaitos sai keskiviikkona ilmoituksia Viikin ja Pihlajamäen alueella kuullusta yleisen vaaramerkin äänestä.


Rikossarjaa tähdittävä Lauri Tilkanen: ”Työt eivät jää kummittelemaan kotiarkeen” iltalehti 12:29 15.02

Lauri Tilkanen näyttelee Ylen tulevassa uutuussarjassa rikosetsivää, joka selvittää helsinkiläisnaisen murhaa. Lauri Tilkanen tähdittää Pihla Viitalan rinnalla TV2-kanavalla 14. maaliskuuta alkavaa Karppi-rikossarjaa. Parivaljakko näyttelee murhatutkimusta rinnakkain tekevää poliisia, jotka ovat ajoittain napit vastakkain työtapojensa suhteen. Tosielämässä Tilkanen ja Viitala ovat kuitenkin läheisiä perheystäviä, joiden yhteistyö sujui sarjaa kuvatessa saumattomasti. - Käsikirjoitus oli niin hyvin tehty, että se koukutti ensimmäisestä jaksosta lähtien. Luin käsikirjoituksen ensi-istumalta loppuun. Pihlan kanssa yhteistyö oli helppoa ja luontevaa, hän avaa Iltalehdelle.


Pohjoishelsinkiläiset hätkähtivät illalla ulvonutta väärää vaarahälytystä - Pelastuslaitos: ”Hälyttimistä puuttui ohjausyhteys” iltalehti 11:08 15.02

Viikissä kaikui yleinen vaaramerkki vielä puoli yhdentoista aikaan illalla. Ihmiset olivat palailemassa koteihinsa Viikissä, kun yliopistorakennuksen suunnalta alkoi ulvoa väestöhälyttimen yleinen vaaramerkki puoli yhdentoista aikoihin illalla. Iltalehden toimittaja sattui olemaan tapahtumapaikalla. Monet viikkiläiset pysähtyivät ja pohtivat hetken, mitä oikein tapahtuu. Muutaman sekunnin jälkeen he jatkoivat normaalisti matkaansa, minne ikinä olivatkaan menossa. Kyseessä oli onneksi väärä hälytys. Helsingin pelastuslaitos tiedotti eilen illalla, että virheellisiä hälytyksiä oli ollut päivän aikana useampi Viikin lisäksi Pihlajamäen alueella. Hälytykset kuuluivat myös Pihlajistoon.


Tekninen vika säikäytti Helsingissä - yleisen vaaran hälytysääni raikui syyttä iltalehti 21:57 14.02

Helsinkiläisillä asuinalueilla on keskiviikkoiltana kuultu karmiva hälytysääni, mutta vaaraa alueilla ei ole ollut. Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen viestintäpäällikkö Taisto Hakala lohduttaa Helsingissä yleisen vaaran hälytysääntä säikähtäneitä: alueella ei ole vaaraa. Hakala kertoo asiasta sähköpostitse laittamassaan tiedotteessa. Hakalan mukaan keskiviikkoillan aikana useat hälyttimet ovat reistailleet. Ensimmäiset havainnot tehtiin kello 18.00 jälkeen Viikin ja Pihlajamäen alueella, jonka jälkeen vika on toistunut muuallakin Pohjois-Helsingin alueella.


Pihla Viitala Hollywood-tuotantojen pelon ilmapiiristä: ”Voit saada koska tahansa potkut” iltalehti 16:51 13.02

Näyttelijä Pihla Viitala haluaisi nähdä lisää kotimaisia elokuvia ja televisiosarjoja, joissa on vahva naispääosa. Päärooli TV2-kanavalla maaliskuussa alkavassa Karppi-rikossarjassa oli Pihla Viitalalle mieluinen haaste. Hän on iloinen nähdessään yhä enemmän viihteessä elokuvia ja sarjoja, joissa elämää katsotaan vahvan naishahmon silmien kautta. - On tärkeää, ettei tarinaa kerrota vain vaalean keski-ikäisen miehen näkökulmasta. Naisen ääni alkaa kuulua pikkuhiljaa. Jos vaikka mietitään, mitä esimerkiksi 90-luvulla ollaan tehty Uuno Turhapuroa sun muita elokuvia, niin ovathan ne naisroolit niissä ihan helvetin kapeita. Koen, että eletään murrosta, ja ihmiset ovat kriittisempiä sen suhteen, kenen tarinaa he katsovat, Viitala sanoo.


Slushin johto meni uusiksi – ”Seuraava Supercell on vain ajan kysymys” MTV 10:37 13.02

Kasvuyritys- ja teknologiatapahtuma Slushin toimitusjohtaja ja varatoimitusjohtaja ovat vaihtuneet. Uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Andreas Saari ja varatoimitusjohtajaksi Alexander Pihlainen.


Putouksen sketsihahmokisassa toinen pudotus: Pihla Penttisen hahmo sai vähiten ääniä iltasanomat 21:04 10.02

Yleisö ei lämmennyt Mallu-Jasminalle.


Mallu-Jasmina tippui Putouksen sketsihahmokisasta - Tanhupallo tanssi balettia iltalehti 21:01 10.02

Sketsihahmot esittelivät tällä viikolla erikoisosaamistaan. Pihla Penttisen esittämä Mallu-Jasmina joutuu jättämään MTV:n Putouksen sketsihahmokisan. Hän pärjäsi viikon yleisöäänestyksessä tällä kertaa huonoiten. Ansa Kynttilä, Kikka Vaara ja Tanhupallo saivat eniten ääniä.


Putous-tähti paljastaa hahmonsa yllättävän taustan: "Tein sketsihahmon itsestäni parikymppisenä" mtv 21:32 07.02

Pihla Penttisen luoma sketsihahmo Mallu-Jasmina on näyttelijän omien sanojen mukaan syntynyt mielikuvista, joita Penttisellä on itsestään parikymppisenä.


Putouksen suositun sketsihahmon taustalla ikävä tarina tosielämästä: ”Maailma on niin julma!” mtv 20:21 07.02

Putouksen sketsihahmon, Mallu-Jasminan tutuksi tulleella hokemalla on taustansa tosielämässä. Näyttelijä Pihla Penttinen valotti MTV.fi:n haastattelussa hahmonsa hokeman taustoja.


Salkkarit-paljastukset julki! Pihlajakatulaiset pitävät hätäkokouksen uuden asukkaan vuoksi mtv 10:00 07.02

Ensi viikolla Salatuissa elämissä pihlajakatulaiset joutuvat pitämään hätäkokouksen. 


Lapissa kuvataan jättimäistä kansainvälistä tv-sarjaa – pääosissa Iina Kuustonen ja Pihla Viitala iltasanomat 13:00 06.02

Kovat kotimaiset näyttelijät tähdittävät Lapissa kuvattavaa Elisa Viihde alkuperäissarjaa Ivalo.


Salkkarit-tähti Anu Palevaaran roolihahmo herätetään henkiin: "Jennin paluuseen liittyy jännitystä ja spekulaatiota" mtv 10:30 03.02

Salatut elämät saa uuden spin-off-sarjan televisioon. Pihlajasatu-sarjassa näyttelee myös entinen Salkkarit-tähti Anu Palevaara.


Näyttelijä Pihla Penttinen seksuaalisesta häirinnästä: "Tämä ei ole vain meidän alamme ongelma" mtv 21:12 02.02

Näyttelijä Pihla Penttinen kommentoi MTV.fi:lle elokuvaohjaaja Lauri Törhöseen kohdistuvia väitteitä seksuaalisesta häirinnästä.


Putous-hahmolta kaksimielinen vertaus grilliruoasta: "Molemmat ovat lihapiirakoita, mutta..." mtv 17:14 31.01

Pihla Penttisen Putous-hahmo Mallu-Jasmina kertoo videolla grilliruokasuosikeistaan kaksimieliseen sävyyn.


Putouksessa räävintöntä pilaa sukupuolineutraaliudesta - somessa närkästyttiin: ”lgbt-ihmisten kustannuksella nauraminen on aina hauskaa, vai mitä” iltalehti 20:07 27.01

Lauantain Putouksen aloitusketsissä vitsailtiin lapsen sukupuolen ja elämän kulun määrittelemisellä. Putouksessa Pilvi Hämäläisen ja Mikko Penttilän näyttelemä pariskunta oli synnytyslaitoksella ja äidille ojennettiin vastasyntynyt lapsi syliin. Kätilöitä näytelleet Alina Tomnikov ja Pihla Penttinen onnittelivat tuoreita vanhempia terveestä poikavauvasta. Äiti älähti, ettei lasta saa määritellä pojaksi, sillä se voisi olla tyttökin. Sketsi eteni siten, että vanhempien mielestä lasta ei saanut sanoa kauniiksi tai reippaaksi, sillä yhtä hyvin lapsi voisi olla ruma ja laiskakin. Touhu meni överimmäksi, kun isän mukaan lapsi saattoi hyvin olla myös hirvi tai sopulikin. Kätilöt olivat hämmentyineitä siitä, millä termein he voivat lasta kutsua. Lopuksi lääkäri saapui paikalle ja kutsui lasta lipastoksi. Sosiaalisessa mediassa sketsi sai ristiriitaisen vastaanoton. Osa somettajista on sitä mieltä, että sketsi onnistui hauskuuttamaan päivänpolttavan puheenaiheen käsittelemisellä. Osaa komentoijista sketsi ei naurattanut sen överiyden vuoksi.


Salkkarit-rooliin palaava Andrei Sandberg kertoo elämästään tähteyden jälkeen: "Olen ollut poissa julkisuuden valoista" mtv 18:04 27.01

Salattujen elämien 19-vuotispäivillä julkistettiin suosikkisarjan uusi oheisarja Pihlajasatu. Tulevassa sarjassa näyttelee myös entinen Salkkarit-tähti Andrei Sandberg.


Hanna Kinnunen palaa roolihahmonsa saappaisiin – muistatko vielä, miten Salla poistui Salkkareista? mtv 08:09 27.01

Hanna Kinnunen palaa ensi kesänä nähtävässä Salkkareiden 10-osaisessa tv-sarjassa Pihlajasatu Sallan saappaisiin.


Edesmennyt Markus ja Ressu Redfordin matkaan kadonnut Salla palaavat Salkkareihin - Hanna Kinnunen: ”Kuvauksissa pokka petti” iltalehti 21:06 25.01

Salatut elämät -sarja saa ensi kesänä ensimmäisen tv-oheissarjan MTV3-kanavalle. Pihlajasatu-sarjassa ohjelmasta poistuneet hahmot tekevät paluun. Sarjasta poistuneet näyttelijät muistelevat videolla mieleenpainuvimpia kohtauksiaan. Ensi kesän tv-uutuus Pihlajasatu on kymmenosainen tarina siitä, jos asiat olisivat menneet toisin kuin Salatut elämät -runkosarjassa. Olisiko elämässä kaikki paremmin, jos olisi joskus valinnut toisin kuin miten tuli valinneeksi? Tätä pohtivat Ismo, Aki ja Kari, joista kukin on tavalla tai toisella tyytymätön elämäänsä. Ullan kristallipallon kautta hypätään toiseen todellisuuteen. Millaista elämä olisi, jos Miia ja Markus olisivatkin elossa, jos Ismo ja Ossi olisivatkin kavereita, jos Aki olisi naimisissa Jennin kanssa ja Ismon elämän nainen olisikin Salla...


Uutiset