ISTV:n asiantuntija arvioi Tero Pitkämäen jatkoa: ”Ei kuulosta utopialta” iltasanomat 07:14 22.08

Lauri Hollo toivoo, että Urheiluliiton johto ottaisi johtajan roolin, joka sille MM-jälkipuinnissa kuuluu.


Thomas Röhler epäilee Tero Pitkämäen bluffaavan: "Hän tietää, mitä tekee" iltalehti 10:36 11.08

Saksalaisheittäjä pohtii, että suomalainen pitää tarkoituksellisesti kynttilää vakan alla. Tero Pitkämäki on ollut Lontoossa hämmentävän pessimistinen omiin menestysmahdollisuuksiinsa. Ennen karsintaa hän ilmoitti, että ainoa tavoite on edetä loppukilpailuun. Torstain karsinnan jälkeen hän ilmoitti, että pronssi on maksimisaalis lauantain loppukilpailussa. Pitkämäki on valitellut jalkojensa terävyyden puutetta.


Tero Pitkämäki kävi kuumana järjestäjien erikoisesta mittaussekoilusta – pomo joutui runnomaan tahtonsa läpi iltasanomat 06:58 11.08

Lontoon MM-järjestäjät hylkäsivät Tero Pitkämäen keihään ensimmäisessä mittauksessa.


Tero Pitkämäki päivitteli Johannes Vetterin toimintatapoja: ”En voi ymmärtää” iltasanomat 01:04 11.08

Vaikka Johannes Vetterin ainoa karsintaheitto kantoi peräti 91,20 ja oli nykymallisen keihään aikana kaikkien aikojen pisin arvokisojen karsintaheitto, Tero Pitkämäen ykkössuosikki maailmanmestariksi ei vaihtunut.


Johannes Vetterin toiminta puhutti Thomas Röhleriä: "Itse en pystyisi" iltalehti 00:09 11.08

Thomas Röhler kommentoi kieli keskellä suuta joukkuekaverinsa otteita. Tero Pitkämäki äimisteli, miten keihäskarsinnassa yli 91 metriä heittänyt Johannes Vetter veteli hirmuisella voimalla lämmittelykentällä, miten hän heitti verryttelysuoritukset täysillä ja miten hän nakkasi päälle 91 metriä karsinnassa. Pitkämäen mielestä olisi kannattanut säästellä. Vetterin joukkuekaveri Thomas Röhler otti asiaan kantaa kieli keskellä suuta.


Tero Pitkämäen keihäs hylättiin ennen kilpailua iltalehti 22:35 10.08

Suomalainen sai karsintavälineensä läpi vasta uusintatarkastuksen jälkeen. Tero Pitkämäki toi Suomesta Lontooseen 17 vuotta vanhan keihään. Samanlaisen, jolla Aki Parviainen heitti aikoinaan Suomen ennätyksen. Keskiviikkona ennen karsintakilpailua Pitkämäen keihäs hylättiin kisajärjestäjien tarkastuksessa.


Upea kaari! Pitkämäki rykäisi MM-finaaliin vakuuttavalla tavalla iltalehti 22:02 10.08

Tero Pitkämäki selvitti keihään karsinnan ilman ongelmia. Suomalainen heitti heti avauskierroksella upean kaaren, joka kantoi 85,97. Karsintaraja oli 83,00, joten finaalipaikka on varma. Kyseessä oli Pitkämäen uran pisin keihäskaari arvokisakarsinnoissa.


Keihäslupaus Oliver Helander kohenteli ennätystään - rikkoi Tero Pitkämäen kenttäennätyksen iltalehti 18:50 06.08

Kauhavalla käytyjen yleisurheilun nuorten SM-kisojen kovin tulos nähtiin sunnuntain viimeisessä kenttälajissa. 22-vuotiaiden keihäänheiton SM-kultaan kiskaisi IF Raseborgin Oliver Helander ennätystuloksellaan 80,25. Helander voitti kisan lähes kymmenen metrin erolla. - Se oli ihan hyvä tulos, vaikka heitto ei ollut teknisesti hyvä eikä vastatuuli sovi minulle hyvin, Helander summasi tiedotteessa.


Oliver Helander rikkoi Tero Pitkämäen kenttäennätyksen Kauhavalla – voitti nuorten SM-kultaa iltasanomat 18:41 06.08

Kauhavalla käytyjen yleisurheilun nuorten SM-kisojen kovin tulos nähtiin sunnuntain viimeisessä kenttälajissa.


Suomella vain ohuet mitalitoiveet - toista se on Ruotsissa: "Potentiaalia mahtiyllätyksiin" iltalehti 12:06 03.08

Suomen mitalitoiveet Lontoon MM-kisoissa ovat ohuet ja käytännössä Tero Pitkämäen varassa, mutta Ruotsilla on viisi realistista mitalitoivoa. Ruotsilla on lähettää lähes kolme kertaa Suomen joukkuetta suurempi nippu urheilijoita Lontoon MM-kisoihin. Yli kolmenkymmenen ruotsalaisurheilijan ryhmästä löytyy myös mitalipotentiaalia. Suomensukuinen kiekonheittäjä Daniel Ståhl on lajissaan voittajasuosikki. Pituushyppääjä Michel Torneus sekä seiväshyppääjät Armand Duplantis, Michaela Meijer ja Angelica Bengtsson lähtevät Lontooseen mitalitavoittein.


Viron mestari varasti shown Pitkämäen ja olympiavoittaja Walcottin nenän edestä – ”Olen valmis MM-kisoihin” iltasanomat 21:30 29.07

Magnus Kirt on löytänyt vireen oikeaan aikaan.


Tero Pitkämäen kenraali ennen MM-kisoja sujui vaisusti: 81,96 hs 18:09 29.07


Tero Pitkämäen MM-kenraali pieleen: ”Jalat eivät toimi” iltasanomat 18:07 29.07

Pitkämäellä on kiviä käännettävänä ennen Lontoon MM-kisoja.


Tero Pitkämäen MM-kenraali pieleen: "Jalat eivät toimi" iltasanomat 18:07 29.07

Pitkämäellä on kiviä käännettävänä ennen Lontoon MM-kisoja.


Huolestuttava keihästilasto – Tero Pitkämäellä kohtalotoveri viimeksi 57 vuotta sitten iltasanomat 06:01 25.07

Tero Pitkämäen pitää selata keihäshistoriikkia kauas taaksepäin löytääkseen kohtalotoverin.


Mitä tapahtui Suomen keihäsmahdille? Lontoossa historiallisen pieni MM-joukkue - ”Pikkuisen oudolta tuntuu” iltalehti 06:06 24.07

Tämän vuoden Kalevan kisojen tulostaso kertoo kaiken Suomen keihäänheiton alhosta. Naisissa yksikään urheilija ei onnistunut ylittämään 60 metrin rajaa, jonka on maailmalla puhkaissut tämän kesän aikana peräti 34 heittäjää. Miehissä 80 metrin viiva ylittyi vain kahden heittäjän kohdalla. Tero Pitkämäen kahdeksanteen Suomen mestaruuteen riittänyt kiskaisu kantoi vaatimattomat 82,80. Kalevan kisojen keihäskulta on irronnut 2000-luvulla vain kahdesti huonommalla tuloksella. 20-vuotias Oliver Helander komppasi 80 metrin paremmalla puolen sivuamalla ennätystään 80,04.


Tero Pitkämäki myöntää suoraan: MM-kisoissa tarjolla vain pronssia - "Ihmeitä pitää tapahtua" iltalehti 22:47 23.07

Kaiken kokenut Tero Pitkämäki on Suomen ainoa keihäsedustaja Lontoon MM-kisoissa. 34-vuotias seinäjokinen on ollut 2000-luvulla maan kovin MM-mitalirohmu. Puolet tällä vuosituhannella Suomeen tulleista yleisurheilun MM-mitaleista killuu Pitkämäen palkintovitriinissä. Myös keihään maailmantilastossa Pitkämäki on todellinen kummajainen. Tämän kauden 24 parhaan heittäjän joukossa kaikki muut ovat iältään alle kolmekymppisiä. Kauden kärkinimet Johannes Vetter ja Thomas Röhler ovat 24- ja 25-vuotiaita.


Tero Pitkämäki muistaa yhä Kimmo Kinnusen 18 vuoden takaisen sekoilun Kalevan Kisoissa: ”Se oli ehkä nopein suoritus koskaan” iltalehti 10:26 21.07

Tero Pitkämäki tavoittelee viikonloppuna jo uransa kahdeksatta Suomen mestaruutta. Kahdeksas SM-kulta nostaisi Pitkämäen Seppo Rädyn ja Matti Järvisen rinnalle Kalevan Kisojen menestyksekkäimpänä keihäsmiehenä. - Ei Suomen mestaruus ole mikään saavutus loppujen lopuksi. Sillä lunastetaan lupa kilpailla ulkomaan kisoissa, Räty tokaisi aikanaan Tuhansien heittojen tarina -nimisessä dokumentissa.


Vetterin hirmuinen keihässarja sai Tero Pitkämäen hämilleen - ”Piti oikein avata televisio” iltalehti 06:23 21.07

Keihäskesän puhuttavin tapaus nähtiin 11. heinäkuuta Sveitsin Luzernissa. Kausi 2017 oli alkanut samalla sävelellä, jolla kausi 2016 päättyi. Tahtipuikkoa heiluttivat toukokuun alussa Dohassa maailman kärkituloksen 93,90 heittänyt Thomas Röhler ja samassa kisassa 89,68 kiskaissut tilastokakkonen, Röhlerin maanmies Johannes Vetter. Sitten rävähti.


Uutiset