MM-Lontoo: Hurjaa tykitystä miesten keihäässä – mihin yltää Pitkämäki? iltasanomat 11:16 11.08

Torstain karsinta oli kaikkien aikojen kovatasoisin, minkä myötä odotukset finaalia kohtaan ovat tapissa. Johannes Vetter on itse oikeutettu ykkössuosikki, mutta optimistisesti myös Tero Pitkämäelle lasketaan pieni mitalisauma.


Thomas Röhler epäilee Tero Pitkämäen bluffaavan: "Hän tietää, mitä tekee" iltalehti 10:36 11.08

Saksalaisheittäjä pohtii, että suomalainen pitää tarkoituksellisesti kynttilää vakan alla. Tero Pitkämäki on ollut Lontoossa hämmentävän pessimistinen omiin menestysmahdollisuuksiinsa. Ennen karsintaa hän ilmoitti, että ainoa tavoite on edetä loppukilpailuun. Torstain karsinnan jälkeen hän ilmoitti, että pronssi on maksimisaalis lauantain loppukilpailussa. Pitkämäki on valitellut jalkojensa terävyyden puutetta.


Seppo Rädyltä raaka arvio suomalaisen keihäslupauksen tilanteesta - "Sen alle on turha edes laittaa kisatuloksia lehteen" iltalehti 09:40 11.08

Suomalainen keihäskesä on ollut harvinaisen huono. Tero Pitkämäki heitti kesäkuussa Vaasassa 88,27, mutta hänen lisäkseen 80 metrin viivan on ylittänyt vain 20-vuotias Oliver Helander (80,25). Antti Ruuskasen ja Ari Mannion viime syksynä leikatut olkapäät eivät ehtineet toipua heittokuntoon ajoissa ja se näkyy: Pitkämäki matkaa MM-kisoihin yksinäisenä keihäsedustajana.


Tero Pitkämäki kävi kuumana järjestäjien erikoisesta mittaussekoilusta – pomo joutui runnomaan tahtonsa läpi iltasanomat 06:58 11.08

Lontoon MM-järjestäjät hylkäsivät Tero Pitkämäen keihään ensimmäisessä mittauksessa.


Tero Pitkämäki päivitteli Johannes Vetterin toimintatapoja: ”En voi ymmärtää” iltasanomat 01:04 11.08

Vaikka Johannes Vetterin ainoa karsintaheitto kantoi peräti 91,20 ja oli nykymallisen keihään aikana kaikkien aikojen pisin arvokisojen karsintaheitto, Tero Pitkämäen ykkössuosikki maailmanmestariksi ei vaihtunut.


Johannes Vetterin toiminta puhutti Thomas Röhleriä: "Itse en pystyisi" iltalehti 00:09 11.08

Thomas Röhler kommentoi kieli keskellä suuta joukkuekaverinsa otteita. Tero Pitkämäki äimisteli, miten keihäskarsinnassa yli 91 metriä heittänyt Johannes Vetter veteli hirmuisella voimalla lämmittelykentällä, miten hän heitti verryttelysuoritukset täysillä ja miten hän nakkasi päälle 91 metriä karsinnassa. Pitkämäen mielestä olisi kannattanut säästellä. Vetterin joukkuekaveri Thomas Röhler otti asiaan kantaa kieli keskellä suuta.


Tero Pitkämäeltä kovaa kritiikkiä Johannes Vetterille: "Miksi pitää jauhaa?" iltalehti 23:50 10.08

Suomalainen arvosteli saksalaisen taktiikkaa. Johannes Vetter oli keihäskarsinnan kuningas 91 metrin kaarellaan. Hän veti kaksi lähes samanlaista jo lämmittelyssä. - Kova suoritus Vetteriltä. Se sanoi, ettei pysty heittämään 85 prosentilla. Pakko vetää sata. Se heitti kolme kertaa karsintarajan yli lämmittelyssä. Aika lailla se lataili jo verkkakentälläkin. Kova kaveri, jos lauantainakin virittelee, Tero Pitkämäki sanoi


Tero Pitkämäen keihäs hylättiin ennen kilpailua iltalehti 22:35 10.08

Suomalainen sai karsintavälineensä läpi vasta uusintatarkastuksen jälkeen. Tero Pitkämäki toi Suomesta Lontooseen 17 vuotta vanhan keihään. Samanlaisen, jolla Aki Parviainen heitti aikoinaan Suomen ennätyksen. Keskiviikkona ennen karsintakilpailua Pitkämäen keihäs hylättiin kisajärjestäjien tarkastuksessa.


Upea kaari! Pitkämäki rykäisi MM-finaaliin vakuuttavalla tavalla iltalehti 22:02 10.08

Tero Pitkämäki selvitti keihään karsinnan ilman ongelmia. Suomalainen heitti heti avauskierroksella upean kaaren, joka kantoi 85,97. Karsintaraja oli 83,00, joten finaalipaikka on varma. Kyseessä oli Pitkämäen uran pisin keihäskaari arvokisakarsinnoissa.


Se on siinä! Tero Pitkämäki on lauantaina mitalitaistossa – uran paras karsintaheitto iltasanomat 21:59 10.08

Tero Pitkämäki, 34, heitti mahtavasti keihäänheiton MM-karsinnassa Lontoossa.


Usain Boltia epäiltiin huumediileriksi - Lontoon poliisi oli kuutamolla iltalehti 09:42 04.08

Lontoolaiset eivät tunnistaneet kovin hyvin yleisurheilutähtiä kasvoilta Iltalehden katugallupissa. Usain Boltia epäiltiin huumediileriksi Iltalehden gallupissa. Lontoon poliisi oli kuutamolla: "Kuka hän on". Tero Pitkämäki muistuttaa kuulemma Tottenhamin maalivahtia. Iltalehti esitteli lontoolaisille viittä yleisurheilutähden kuvaa. Listallamme olivat Usain Bolt, Mo Farah, Dafne Schippers, Caster Semenya ja Tero Pitkämäki.


Suomen keihäskriisi on peruttu - jo kaksi kaveria on kyykyttänyt Tero Pitkämäkeä metritolkulla iltalehti 06:05 04.08

Toni Keränen ja Atte Sailola ovat nakanneet 700 gramman välinettä huomattavasti pidemmälle kuin mestari Tero Pitkämäki 17- vuotiaana. Miesten keihään tilannetta on aiheesta surkuteltu tänä suvena, mutta näillä näkyminen laaja-alainen keihäskriisi on peruttu. Viime vuodet pääosin käsipalloa treenannut Oliver Helander on yli 80 metrin miehenä suurin toivo. Vuonna 1997 syntyneen Helanderin takana on tukku muitakin kovia kykyjä.


Tero Pitkämäeltä synkkiä sanoja MM-kisoista - valmistava kilpailu meni aivan päin seiniä: "Lähtökohdat eivät ole hyvät" iltalehti 20:08 29.07

Suomen ainoa keihäänheiton MM-edustaja joutui pettymään Orimattilan Tähtikisoissa. Pitkämäki oli kelvollisella 80 metrin tasolla, mutta saksalaiset Thomas Röhler ja Johannes Vetter ovat maagisessa kunnossa. Lontoosta ei ole tiedossa MM-mitalia missään tapauksessa alle 85 metrin kaarella, ja suurella todennäköisyydellä mittaa tarvitaan paljon enemmän. Pitkämäki heitti parhaallaan 81,96. Kisan voittaja Magnus Kirt viskasi Orimattilan kenttäennätyksen ja kauden parhaansa 86,06.


Hurjan SE:n heittänyt Aki Parviainen lyttää Suomen keihäänheiton: "90-luvulla mentiin perkele-mentaliteetilla" iltalehti 09:50 25.07

Edellisten 20 vuoden aikana keskimäärin seitsemän suomalaista mieskeihäänheittäjää on saavuttanut 80 metrin rajan kausittain. Tänä kesänä suomalaiset ovat jäämässä murto-osaan takavuosien määristä, kun vain kestomenestyjä Tero Pitkämäki ja 20-vuotias lupaus Oliver Helander ovat heittäneet yli 80 metriä. - Heittopuolella on nykyään vähemmän massaa kuin ennen. Vielä 1990-luvun lopulla oli paljon 75 metrin heittäjiä, joista moni nousi 80 metrin heittäjäksi, keihäänheiton SE-mies ja vuoden 1999 maailmanmestari Aki Parviainen tarjoaa yhden vaihtoehdon nykyiseen alennustilaan.


Tero Pitkämäki myöntää suoraan: MM-kisoissa tarjolla vain pronssia - "Ihmeitä pitää tapahtua" iltalehti 22:47 23.07

Kaiken kokenut Tero Pitkämäki on Suomen ainoa keihäsedustaja Lontoon MM-kisoissa. 34-vuotias seinäjokinen on ollut 2000-luvulla maan kovin MM-mitalirohmu. Puolet tällä vuosituhannella Suomeen tulleista yleisurheilun MM-mitaleista killuu Pitkämäen palkintovitriinissä. Myös keihään maailmantilastossa Pitkämäki on todellinen kummajainen. Tämän kauden 24 parhaan heittäjän joukossa kaikki muut ovat iältään alle kolmekymppisiä. Kauden kärkinimet Johannes Vetter ja Thomas Röhler ovat 24- ja 25-vuotiaita.


Pitkämäki nostaa kaksi keihäshirmua MM-suosikeiksi: ”Jonkun pitää esittää huima heitto, jos toisin käy” iltasanomat 19:07 23.07

Sunnuntaina uransa kahdeksannen Suomen mestaruuden voittanut Tero Pitkämäki jahtaa MM-kisoista mitalia.


Pitkämäki tavoitti Rädyn ja Järvisen vaatimattomalla tuloksella - myönsi tylyn tosiasian: ”Ei vaan enää tämän ikäisenä” iltalehti 18:51 23.07

Tero Pitkämäki palasi kahdeksan vuoden tauon jälkeen kotikentälleen kilpailumielessä ja nappasi uransa kahdeksannen Kalevan kisojen voiton. 34-vuotias Pitkämäki nousi voitolla Matti Järvisen ja Seppo Rädyn rinnalle kahdeksassa SM-kullassa. Pitkämäelle riitti voittoon neljännen kierroksen 82,80-metrinen heitto. Keihäskulta on irronnut 2000-luvulla vain kahdesti huonommalla tuloksella.


Tero Pitkämäelle helppo keihään Suomen mestaruus – jäi kauas kauden kärkiheitostaan iltasanomat 17:59 23.07

Tero Pitkämäki nappasi uransa kahdeksannen SM-kullan Kalevan kisoissa.


Pitkämäki silmäili saksalaishirmujen otteita tarkasti perjantaina - "Taitaa yrittää johonkin kiertoradalle" iltalehti 14:20 22.07

Monacosssa kilpailtiin perjantaina kauden viimeinen Timanttiliigan osakilpailu ennen Lontoon MM-kisoja. Kaudella 2015 Timanttiliigan kokonaiskisan voittanut Tero Pitkämäki ei ollut Monacossa mukana samaan aikaan kilpailtavien Kalevan kisojen takia. Monacon kisan voitti Saksan Thomas Röhler tuloksella 89,17. Maailmanlistan kakkonen oli kilpailussa ylivoimainen, sillä toiseksi heittänyt Tshekin Jakub Vadlejch kiskaisi parhaallaan 85,43.


Saksan keihäshirmu jäi lähes 10 metriä kauden parhaastaan – Pitkämäki ei yllättynyt iltasanomat 14:09 22.07

Saksan Johannes Vetter jäi Timanttiliigan kisassa yli 9 metriä kauden parhaastaan. Tulos ei yllättänyt Tero Pitkämäkeä.


Uutiset