Valepoliisiaalto jatkuu Pohjanmaalla: Poliisin tiedossa jo noin 50 tapausta tänä vuonna iltalehti 16:53 17.08

Pohjanmaan poliisi kertoo saaneensa tietoonsa tänä vuonna kymmeniä huijausyrityksiä. Valepoliisit ovat jatkaneet yrityksiään huijata puhelimessa pankkitunnuksia iäkkäiltä ihmisiltä Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella. Tämän vuoden aikana Pohjanmaan poliisille on tullut tietoon jo noin 50 tapausta. Niissä on soitettu iäkkäille ihmisille ja heidän pankkitunnuksiaan on koetettu urkkia poliisina esiintymisen avulla.


Eläinoikeusjärjestö julkaisi karuja salakuvia Pohjanmaalla ylijalostetuista, valtavista naaleista iltasanomat 21:41 15.08

Oikeutta eläimille -yhdistyksen kuvissa ja videossa näkyy Pohjanmaan alueella sijaitsevilta turkistarhoilta löydettyjä suurikokoisia naaleja.


Lukija tallensi hauskan näyn: Voiko nyt ajaa 180 kilometriä tunnissa Vesa Keskisen kyläkauppaan? iltalehti 10:54 07.08

- Kansalaisen pitää ymmärtää, että Suomessa ei ole missään oikeutta ajaa tällaisia nopeuksia, kommentoi yleisjohtaja Matti Tiainen Pohjanmaan poliisista. Iltalehden lukija lähetti toimitukseen kuvan Etelä-Pohjanmaan kantatie 66:n varrelta. Näyttää siltä kuin liikennemerkki antaisi luvan ajaa 180 kilometriä tunnissa. - Uusi 180 km/h -nopeusrajoituskokeilu otettu käyttöön! Tämä on peruteltua, koska tie vie Vesa Keskisen kyläkauppaan. Tien käyttäjät kiittelevät tiehallintoa, koska nyt matka sujuu paljon nopeammin, vitsailee kuvan ottanut Iltalehden lukija.


Puolueveteraani Vistbacka: Perussuomalaisten ja Uuden vaihtoehdon olisi järkevää palata yhteen iltalehti 21:04 03.08

Perussuomalaisten taustavaikuttaja ja pitkäaikainen kansanedustaja Raimo Visbacka toivoo, että puoluehajaannuksen osapuolet palaisivat yhteen. Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Raimo Vistbacka odottaa "mielenkiinnolla" perussuomalaisten puoluehallituksen perjantaista kokousta. Kokouksessa on esillä paitsi presidenttiehdokkaasta päättäminen, mutta myös puolueesta erottamiset. Myös Vistbackan asema puolueen jäsenenä on liipaisimella, koska perussuomalaisten nykyinen johto arvelee hänen lukeutuvan Uuden vaihtoehdon leiriin.


Perussuomalaisten Vistbacka omasta puolueestaan: ”Ei mitään mahdollisuutta nousta Suomen suurimmaksi” iltasanomat 11:26 02.08

Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Raimo Vistbacka jaksaa edelleen uskoa Sinisten ja perussuomalaisten kompromissiin.


Varkaat iskivät metsäkoneisiin Pohjanmaalla – vahingot nousevat yli 100 000 euroon iltasanomat 11:27 31.07

Pohjanmaan poliisi tutkii useita viikonloppuna tapahtuneita metsäkoneisiin kohdistuneita varkauksia.


Halla-aho vaatii nyt selvitystä: Ero puolueesta uhkaa, jos ilmaisee tukea perussuomalaisista loikanneille iltalehti 19:21 30.07

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho myöntää, että kivenä kengässä ovat olleet muun muassa Soinin luottomiehen, piirihallituksen puheenjohtajan Raimo Vistbackan kommentit. Halla-aho lähetti heinäkuussa Etelä-Pohjanmaan piiriin sähköpostin, jonka mukaan tuenilmaisut puolueesta loikanneille voivat johtaa erottamiseen perussuomalaisista. Sunnuntaina Halla-aho antoi selvityksen viestistään piirihallituksen kokouksessa Seinäjoella. Halla-aho myönsi kokouksen jälkeen, että kivenä kengässä ovat olleet muun muassa piirihallituksen puheenjohtaja Raimo Vistbackan kommentit.


14-metrinen vene upposi kovassa merenkäynnissä - kuusi lasta ja kaksi aikuista selvisivät vahingoitta iltalehti 19:39 24.07

Vesiliikenneonnettomuus tapahtui maanantaina hieman kello 15 jälkeen Pohjanmaalla. Kahdeksanhenkisen seurueen moottorivene ajoi kiville maanantaina iltapäivällä Pohjanmaan Mustasaaressa, Raippaluodon pohjoispuolella. Turun meripelastuskeskuksen mukaan vene alkoi ottaa vettä sisään ja upposi. 14-metrisessä veneessä olleet kuusi lasta ja kaksi aikuista pelastautuivat pelastuslautalle. Lapset olivat 5-15-vuotiaita.


Moottorivene upposi Pohjanmaan vesillä rajussa merenkäynnissä – kuusi lasta ja kaksi aikuista pelastettiin kaksimetrisestä aallokosta iltasanomat 17:55 24.07

14-metrinen moottorivene painui veteen maanantaina kello 15 jälkeen.


Tällaisia ovat ahdistavat pilapuhelut: 15-vuotiaan väitettiin harrastaneen äänekästä seksiä, syytöksiä huumeiden käytöstä iltalehti 21:11 21.07

Keskusrikospoliisin rikoskomisarion Minna Laukan mukaan etenkin alaikäiset ovat kokeneet aidoilta vaikuttavat pilasoitot ahdistaviksi ja pelottaviksi. Pohjanmaan poliisilaitos tutkii parhaillaan kahta rikosilmoitusta, jotka liittyvät JokesPhone-sovelluksen kautta tehtyihin pilasoittoihin. Tapauksia tutkitaan rikosnimikkeillä laiton uhkaus ja petoksen yritys. Keskusrikospoliisin rikoskomisarion Minna Laukan mukaan myös muut rikosnimikkeet ovat mahdollisia. - Kyseeseen voi tulla myös viestintärauhan rikkominen, jos häirintä on jatkuvaa, Laukka toteaa Iltalehdelle.


Nainen esitti haluavansa kihloihin, ihastunut mies myönsi jättilainan - rahat menivät toiselle miehelle, peleihin ja alkoholiin iltalehti 06:00 21.07

Oikeus ei uskonut, että nainen olisi pystynyt maksamaan lainaamaansa summaa takaisin. Kolme ihmistä tuomittiin Kauhavalla tapahtuneesta suuresta kihlauspetoksesta. Tuomio annettiin alun perin Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa joulukuussa ja Vaasan hovioikeus vahvisti käräjäoikeuden tuomion kesäkuussa. Käräjäoikeus tuomitsi 27-vuotiaan naisen törkeästä petoksesta, neljästä törkeän petoksen yrityksestä, lievästä petoksesta, väärästä ilmiannosta ja näpistyksestä yhteensä vuoden ja seitsemän kuukauden ehdottomaan vankeuteen.


Kaivinkoneen alle jäänyt nainen loukkaantui vakavasti Vaasassa iltalehti 16:58 20.07

Keski-ikäinen nainen loukkaantui vakavasti jäätyään aamulla kaivinkoneen alle Vaasan keskustassa. Onnettomuus tapahtui hieman ennen yhdeksää Koulukadulla suljetun työmaan vieressä olleella kadunpätkällä. Pohjanmaan poliisin mukaan kumipyörillä varustettu kaivinkone oli ollut turman aikaan siirtämässä murskekuormaa kauhassaan.


Poliisin vatsaan ampuma mies vangittiin - tutkinnassa löydetty laittomia aseita iltalehti 12:36 19.07

Vaasassa viikonloppuna poliisia aseen kanssa lähestynyt mies vangittiin keskiviikkona. Päätöksen vangitsemisesta teki Pohjanmaan käräjäoikeus. Vuonna 1959 syntynyttä vaasalaismiestä epäillään tällä hetkellä virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, ampuma-aserikoksesta, huumausainerikoksesta, pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta. Poliisi ampui miestä vatsaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello yhden aikaan Kotirannan kaupunginosassa. Hän käveli virkavaltaa vastaan asunnon edustalla pihalla ja uhkasi poliisia aseella. Ase oli ladattu ja ampumakuntoinen.


Vaasassa poliisin ampumisen kohteeksi joutunut mies vangittu iltasanomat 12:30 19.07

Vaasassa poliisin ampumisen kohteeksi viikonloppuna joutunut mies on vangittu Pohjanmaan käräjäoikeudessa, kertoo poliisi.


Poliisilta lisätietoja Vaasan ampumatapauksesta: noin 60-vuotias mies uhkasi laittomalla käsiaseella, perhe soitti poliisit iltalehti 10:10 17.07

Poliisin mukaan mies on yhä sairaalahoidossa, mutta hänellä ei ole hengenvaaraa. Pohjanmaan poliisilaitoksen konstaapeli ampui aseistautunutta miestä vatsaan Vaasassa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello yhden aikaan. Välikohtaus sattui Kotirannan kaupunginosassa. Poliisin mukaan aseistautunut mies tuli poliisia kohti eikä totellut poliisin käskytystä.


Poliisi käytti viikonlopun aikana virka-asetta kahdesti iltalehti 23:25 16.07

Kummassakaan ampumistapauksessa kohdehenkilö ei totellut poliisin käskytystä. Poliisi käytti viikonlopun aikana asetta virkatehtävässä kahdesti. Vaasassa Pohjanmaan poliisilaitoksen konstaapeli ampui aseistautunutta miestä vatsaan sunnuntaina aamuyöllä. Lauantaina Helsingin Herttoniemessä uhkaavasti käyttäytynyt mies sai luodin jalkaansa. Kummassakaan ampumistapauksessa miehet eivät totelleet poliisin käskytystä. Poliisin aseenkäytön viikonlopun tapauksissa arvioi valtakunnansyyttäjänvirasto


Poliisi ampui miestä vatsaan Vaasassa - aseistautunut mies ei totellut käskytystä iltalehti 08:10 16.07

Pohjanmaan poliisilaitoksen konstaapeli on ampunut aseistautunutta miestä vatsaan Vaasassa yöllä kello yhden aikaan, kertoo poliisi tiedotteessaan. Poliisin mukaan aseistautunut mies tuli poliisia kohti eikä totellut poliisin käskytystä. Mies vietiin paikalta sairaalaan. Tapahtunutta tutkitaan virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena.


Lääkäri nimeää 5 syytä rokotevastaisuudelle Suomessa: ”Heijastuu joissakin Pohjanmaan kunnissa” iltasanomat 12:42 14.07

Viimeksi tuhkarokko vei 6-vuotiaan pojan hengen Italiassa. Suomessakin on tavattu neljä tuhkarokkotapausta tänä kesänä. Silti moni suomalainen ei halua lapsilleen annettavan MPR-taudeilta suojaavaa rokotetta. Taustalla on monenlaisia syitä.


Uutiset