Naapuri häiriköi pariskuntaa ulostelähetyksin ja häirikköpuheluin - tekaisi myös kahvikutsun uhriensa luokse koko naapurustolle iltalehti 14:02 20.01

Tuomittu aloitti pariskunnan piinaamisen jo vuonna 2012. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut liperiläismiehen vuoden mittaiseen lähestymiskieltoon samalla seudulla asuvaa pariskuntaa kohtaan. Mies oli alkanut häirinnän vuonna 2012.


Polvijärvellä kateissa ollut nainen löytyi kuolleena iltalehti 12:34 20.01

Muistisairas 76-vuotias nainen katosi perjantaiaamuna Pohjois-Karjalan Polvijärvellä. Perjantaista asti kateissa ollut muistisairas nainen löydettiin menehtyneenä tänään hieman ennen puolta päivää Polvijärveltä. 76-vuotias vainaja löytyi Kuorevaarantien läheisyydestä ulkoalueelta. Matkaa kadonneen kotiosoitteesta löytöpaikalle on noin neljä kilometriä.


Oletko nähnyt tätä naista? Muistisairas Eeva on edelleen kateissa Polvijärvellä - Poliisi pyytää vihjeitä iltalehti 22:41 19.01

Poliisi epäilee Eeva Laukkasen kadonneen perjantaiaamuna kotoaan. Poliisi tiedotti aiemmin tänään etsivänsä Pohjois-Karjalan Polvijärvellä kadonnutta muistisairasta naista. Nyt poliisi on julkistanut kadonneen nimen ja antanut hänen kuvansa jakoon. 76-vuotias Eeva Laukkanen on kadonnut perjantaiaamuna kotoaan Polvijärveltä. Poliisin mukaan Laukkanen on noin 170 senttimetriä pitkä, hoikka ja hänellä on tummat hiukset.


Muistisairas nainen katosi Polvijärvellä - poliisi pyytää havaintoja ”köpöttävästi” kävelevästä 76-vuotiaasta iltalehti 12:24 19.01

Poliisi epäilee naisen kadonneen perjantaiaamuna kotoaan. Muistisairas 76-vuotias nainen katosi perjantaiaamuna Pohjois-Karjalan Polvijärvellä kotoaan. Poliisin mukaan nainen on noin 170 senttimetriä pitkä, hoikka ja hänellä on tummat hiukset. Päällään naisella on violetti pipo ja toppatakki sekä musta käsilaukku. Poliisin mukaan naisen kävelytyyli on "köpöttävä".


Iäkäs mies käytti esikouluikäistä tyttöä törkeästi hyväkseen - vaati pienempää tuomiota, koska vaimo tarvitsee halonhakkaajaa iltalehti 13:07 18.01

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut yli 65-vuotiaan miehen ehdottomaan vankeuteen useasta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Yksi teoista oli törkeä. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut iäkkään miehen kahden vuoden ja kahden kuukauden ehdottomaan vankeuteen pitkään jatkuneesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Mies hyväksikäytti sukulaistyttöään törkeästi, kun tämä oli oikeuden mukaan 6-8-vuotias. Oikeus tuomitsi ensimmäisen teon törkeimmäksi: tuomittu oli ollut tyttöön sukupuoliyhteydessä. Hän oli käyttänyt teossa käsiään ja suutaan.


Sukulaismies käytti pientä tyttöä seksuaalisesti hyväkseen vuosien ajan – kielsi kertomasta ulkopuolisille MTV 06:14 17.01

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut 67-vuotiaan miehen kahden vuoden ja kahden kuukauden ehdottomaan vankeuteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja useita kertoja tapahtuneesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.


Mies pahoinpiteli rajusti ja heitti avopuolisonsa portaita alas - nainen haki apua neljän kilometrin päästä naapurista iltalehti 19:17 12.01

48-vuotias mies löi avovaimoaan useita kertoja pään alueelle, potki tätä raajoihin ja heitti naisen alas asunnon portailta. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi torstaina miehen avovaimonsa pahoinpitelystä. Itse pahoinpitely tapahtui 14. heinäkuuta 2017 Lieksassa. Syyttäjän mukaan mies oli lyönyt avopuolisoaan voimakkaasti useita kertoja pään alueelle, potkinut tätä ainakin raajoihin ja heittänyt hänet alas asunnon portailta.


Taparikollinen lähestyi veitsi kädessä moukarimiestä - urheilija ratkaisi tilanteen taidoillaan iltalehti 17:31 11.01

Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa torstaina käsitelty teko sattui elokuussa Kontiolahdella. Kontiolahtelainen moukarinheittäjä ei tuntenut entuudestaan rikostaustaista rääkkyläläismiestä. Urheilumies harjoitteli pahaa aavistamatta. Yhtäkkiä hän näki, että entuudestaan hänelle tuntematon mies otti isokokoisen veitsen käteensä ja lähestyi se ojennetussa kädessään häntä kohti.


Todistaja näki naisen rimpuilevan - raiskaaja lopetti ja myönsi sittemmin ”mokanneensa” iltalehti 07:02 08.01

Raiskauksesta syytetty joensuulainen väitti naisen itse tehneen aloitteen. Nainen oli johdatellut häntä kädestä kiinni pitäen. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut keski-ikäisen joensuulaismiehen raiskauksesta ehdolliseen vankeuteen ja yhdyskuntapalveluun. Rikos tapahtui Joensuussa heinäkuussa. Talossa oli läsnä useita aikuisia, joista useimmat nukkuivat.


Lumenpudottaja ei uskaltanut poistua katolta, pelastuslaitos hälytettiin apuun iltasanomat 15:20 06.01

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos sai erikoisen tehtävän lauantaina.


Betonilastissa ollut rekka kynti 100 metriä ennen kuin pysähtyi ojaan - kuin ihmeen kaupalla rekka pysyi pystyssä iltalehti 21:53 05.01

Tapaus sattui Varkaudessa perjantai-iltana. Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen mukaan betonipilareita kuljettanut rekka oli matkalla Vallantietä eli valtatie 23:a Varkauden suuntaan, kun se ajovirheen seurauksena suistui ajosuunnassaan oikealle kaistalle. - Auto kynti noin sata metriä tien sivussa, kunnes pysähtyi ojan pohjalle, pysyen kuitenkin pyörillään, pelastuslaitos kertoo.


Jakkaran hajoaminen johti puukotukseen – naiselle kolme ja puoli vuotta vankeutta MTV 16:08 05.01

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut vankeuteen naisen, joka löi puukon kahvaa myöten miehen selkään. Veriteko tapahtui Joensuussa viime lokakuussa.


Jakkaran hajoaminen johti puukotukseen, naiselle kolme ja puoli vuotta vankeutta iltasanomat 15:47 05.01

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut vankeuteen naisen, joka löi puukon kahvaa myöten miehen selkään.


Pohjois-Karjalassa sähkövikojen korjaus loppusuoralla - töitä tehdään vielä Lieksassa, Valtimolla, Nurmeksessa ja Juuassa iltalehti 17:42 01.01

Korjaustyöt ovat jatkuneet läpi uudenvuoden aaton ja päivän. Tykkylumen aiheuttamat sähköverkkovauriot alkavat olla ohi, sillä Pohjois-Karjalan sähkö kertoo korjausten olevan loppusuoralla. - Helikopterit, metsäkoneet ja verkostoasentajat ovat kaikkein hankalimpien kohteiden kimpussa Juuassa, Nurmeksessa, Lieksassa ja Valtimolla, joissa metsätöiden lisäksi oli runsaasti myös jakeluverkon korjaustyötä. Sähköverkon keskijänniteviat saadaan näillä näkymin korjattua kuntoon, samoin lähes kaikki pienjänniteviat, tiedottaa sähköyhtiö.


Raju tulipalo tuhosi puutalon Outokummussa - ihmisille ja kolmelle kissalle kävi onnellisesti iltalehti 09:01 01.01

Pohjoiskarjalalaisilla kissoilla on jäljellä vielä kahdeksan elämää. Pohjois-Karjalan pelastuslaitos kertoo, että tulipalo on tuhonnut maanantain vastaisena yönä puisen asuinrakennuksen Outokummussa. Hälytys tuli tiedotteen mukaan neljän aikaan aamyöstä. Neljä henkilöä oli ollut saunarakennuksessa, kun he olivat havainneet tulen. Ihmiset pelastautuivat tilanteesta itse.


Helikopterista kuvattu video paljastaa tykkylumituhojen laajuuden – valtava määrä puita kaatunut sähkölinjalle MTV 19:23 30.12

Pohjois-Karjalan Sähkön historian massiivisin korjausurakka jatkui koko lauantain lähes 200 hengen, metsäurakoitsijoiden ja kahdeksan monitoimikoneen voimin.


Tykkylumi piinaa edelleen: Pohjois-Karjalan verkkovikoja korjataan vielä ensi vuonnakin iltalehti 16:16 29.12

Tykkylumi aiheuttaa yhä häiriöitä sähkö- ja puhelinverkossa Pohjois-Karjalassa. Monen ihmisen arki keskeytyi pirtin valojen sammuessa. Pienimmillään sähköttömien asiakkaiden määrä saatiin putoamaan torstaina puolen yön aikaan 8 000 asiakkaan paikkeille. Perjantaina aamukahdeksalta vailla sähköä oli 12 200 asiakasta. Pahimmin sähkökatkojen piinaamat alueet löytyvät nyt jakelualueen itä- ja pohjoisosista Lieksasta, Juuasta, Ilomantsista ja Enosta.


Sähkökatkot jatkuvat Itä-Suomessa: puita teillä ja ongelmia vedenjakelussa - ”Tänään on varmaan vielä hankala päivä” iltalehti 12:15 29.12

Pohjois-Karjalan pelastuslaitokselta kerrotaan, että vaikeat olot jatkuvat, jos tykkylumi ei tule alas puista. Tykkylumi aiheuttaa edelleen häiriöitä sähkö- ja puhelinverkossa, tiedottaa Pohjois-Karjalan pelastuslaitos. Sähköttä oli perjantaina kello 11.30 aikoihin noin 12 000 taloutta Suomessa, enimmäkseen Itä-Suomessa. Suurimmat häiriöt ovat Enon, Ilomantsin, Juuan, Lieksan, Tuupovaaran ja Kontiolahden alueilla.


Noin 10 000 yhä sähköttä Itä-Suomessa MTV 06:11 29.12

Noin 10? 000 kotitaloutta on yhä sähköttä itäisessä Suomessa. Eniten sähköttömiä talouksia on Energiateollisuuden häiriökartan mukaan Pohjois-Karjalan ja Kainuun alueilla.


Kontiolahtelainen Juha kuvasi Pohjois-Karjalan lumen paljouden - ”Hyvä, että sähkökaapelimme kulkevat maan alla” iltalehti 21:25 28.12

Tykkylumi on aiheuttanut Pohjois-Karjalassa tuhansittain sähkökatkoksia. Torstai-iltana yhdeksän aikaan noin kymmenen tuhatta taloutta oli ilman sähköjä. Monet tykkäävät lumisista ja valkoisista talvista. Liika voi kuitenkin olla liikaa. Tykkylumi on vienyt sähköt 10 000 taloudelta Pohjois-Karjalassa. Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen mukaan tykkylumi on aiheuttanut häiriöitä puhelin- ja sähköverkossa. Suurimmat häiriöt ovat Enon, Ilomantsin, Kiihtelysvaaran, Lieksan, Tuupovaaran sekä Uimaharjun alueilla. Lunta piisaa myös Kontiolahdella, vaikka pahimmat häiriöt eivät sinne osukaan. Kontiolahtelainen Juha Pitkänen kuvasi lumen paljouden kamerallaan.


Uutiset