Kuva: Mies ajoi seinästä läpi Ilomantsin keskustassa – "Miehen mentävä reikä" MTV 14:00 20.04

Pohjois-Karjalan Ilomantsissa paikallinen mies törmäsi autolla kerrostalon seinään kaupungin keskustassa eilen illalla.


Kuollut hirvi nostettiin järvestä Nurmeksessa - eläimen epäillään pudonneen jäihin iltalehti 23:59 18.04

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos tiedottaa auttaneensa riistanhoitoyhdistystä Nurmeksessa. Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen mukaan kuollut hirvi löydettiin 40 metrin päässä järven rannasta Nurmeksen Aronsalmesta. Pelastuslaitoksen mukaan sen ruho oli näkyvissä mutta hirven pää oli löydettäessä veden pinnan alapuolella. Hirvi oli luultavasti ollut kuolleena jo pitkään. Pelastuslaitoksen arvion mukaan hirvi oli luultavasti pudonnut jäihin jossain vaiheessa talvea.


Moottorikelkkailijat ajoivat sulaan Liperissä - toinen yhä kadoksissa iltalehti 01:33 15.04

Kaksi moottorikelkkailijaa ajoi sulaan Liperissä Pohjois-Karjalassa lauantai-iltana. Pohjois-Karjalan pelastuslaitos sai tiedon asiasta kello 21.40. Liperissä Pesolansaaren läheisyydessä kaksi moottorikelkkailija ajoi sulaan. Toinen henkilöistä on löydetty, mutta toinen on edelleen kadoksissa.


Metsäyrittäjä uhkasi surmata Ely-keskuksen ympäristöasiantuntijan - puhelin tuuttasi tyhjää, ilmoitti asiansa puhelinvastaajaan iltalehti 19:35 12.04

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut iäkkään miehen sakkoihin laittomasta uhkauksesta. Oikeuden käsittelemä tapaus sattui heinäkuun 17:ntenä päivänä 2017 Kiteellä. Vuonna 1949 syntynyt mies syyllistyi laittomaan uhkaukseen ja sai rangaistukseksi 18 päiväsakkoa. Miehen tuloilla maksettavaa tuli reilut 300 euroa. Mies soitti Ely-keskuksen ympäristöasiantuntijan puhelinnumeroon. Asianomistajaksi joutunut mies ei kuitenkaan vastannut puhelimeen.


Metsäyrittäjä jätti karun vastaajaviestin – uhkasi tappaa, jollei virkamies ota yhteyttä iltasanomat 15:57 12.04

Ely-keskuksen virkamiestä surmaamisella uhannut itäsuomalainen metsänhoitoyrittäjä on tuomittu Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa laittomasta uhkauksesta 324 euron sakkoihin.


50-vuotias joensuulainen mies vangittu - epäillään useiden lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä iltalehti 10:16 12.04

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on vanginnut 50-vuotiaan joensuulaisen miehen todennäköisin syin epäiltynä useista hyväksikäyttötapauksista. Poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan uhreja on kuusi. Lisäksi kahden lapsen osalta selvitetään yhä, onko heidän kohdallaan kyse rikoksesta. - Kertaalleen on kaikki kuultu, mutta vielä selvitetään kahden nuoren osalta, mitä on tapahtunut. Heidän osaltaan ei ole esitutkintakynnys ylittynyt, tapauksen tutkinnanjohtaja, Itä-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Simo Hämäläinen sanoo.


50-vuotias joensuulainen mies vangittu - epäillään useiden nuorten seksuaalisesta hyväksikäytöstä iltalehti 09:10 12.04

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on vanginnut 50-vuotiaan joensuulaisen miehen todennäköisin syin epäiltynä useista hyväksikäyttötapauksista. Poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan uhreja on kuusi. Lisäksi kahden nuoren osalta selvitetään yhä, onko heidän kohdallaan kyse rikoksesta. Kaikki uhrit ovat syntyneet vuonna 2005. He ovat kavereita keskenään. Yksi uhreista kuuluu epäillyn tekijän lähipiiriin. Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet 2015-2018.


Erikoinen ja törkeä pahoinpitely Joensuussa: miestä piestiin kyynärsauvalla sekä teräaseella - laitettiin kävelemään sairaalaan iltalehti 16:42 09.04

Pahoinpitelijät olivat ohjeistaneet miestä siitä, mitä hänen tulee sanoa sairaalassa sekä poliisille. Pohjois-Karjalan keskussairaalaan käveli maanantaina 19. helmikuuta 29-vuotias mies, jolla oli poliisin tiedotteen mukaan runsaasti vammoja ympäri vartaloaan. Mies menetti tajuntansa, kun oli päässyt sisälle sairaalaan. Mies kertoi poliisipartiolle, että hänet oli pahoinpidelty ulkotiloissa Suvantosillan läheisyydessä, kun hän oli poistunut ravintolasta. Miehen mukaan hänelle tuntematon mies oli käyttänyt pahoinpitelyyn rautaista putkea.


Alakoululaisten diskolla vaarallinen loppu Nurmeksessa - koulun katos notkahti lumen painosta iltalehti 23:10 06.04

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos kertoo, että Porokylän koulun välituntikatos on notkahtanut. Pelastuslaitoksen mukaan hälytys vaaratilanteesta tuli kello yhdeksän aikaan perjantaina illalla. Välituntikatos notkahti osittain, koska ylempi kattorakenne romahti lumen painosta Lumimassa putosi alemman kattorakenteen päälle ja rikkoi kattotuoleja, saaden katon notkahtamaan. Pelastuslaitoksen mukaan koululla oli ollut juuri alakoululaisten diskotapahtuma, joka päättyi kaheksalta.


Alakoululaisten diskolla vaarallinen loppu Nurmeksessa - koulun katos romahti alas iltalehti 22:49 06.04

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos kertoo, että Porokylän koulun välituntikatos on romahtanut osittain. Pelastuslaitoksen tiedotteen mukaan tapaus sattui kello 22.20 aikaan illalla. Välituntikatos romahti osittain, koska sen päälle putosi katolta lunta. Pelastuslaitoksen mukaan koululla oli ollut juuri alakoululaisten diskotapahtuma.


Mies käytti vammaista sukulaislasta seksuaalisesti hyväksi vuosien ajan – vankeutta kolme ja puoli vuotta MTV 21:10 05.04

Kehitysvammaista sukulaistaan vuosien ajan seksuaalisesti hyväksikäyttänyt mies tuomittiin tänään Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa yli kolmen vuoden vankeusrangaistukseen.


Nuori nainen ajoi humalassa ulos tieltä - kyydissä ollut 16-vuotias poika halvaantui iltalehti 08:23 04.04

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut nuoren joensuulaisen ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Tapaus sattui Liperissä viimevuoden juhannusyönä. 18-vuotias nainen oli liikkeellä lainaamallaan Opel Astralla. Kyydissään hänellä oli kaksi 16-vuotiasta poikaa. Ennen ulosajoa 18-vuotias oli luovuttanut auton toiselle 16-vuotiaalle, joka ajoi autoa vähän matkaa.


Juhan tismalleen samasta paikasta Kontiolahdella ottamat kuvat osoittavat, miten rajusti sää muuttui iltasanomat 18:27 02.04

Sää muuttui yhdessä vuorokaudessa radikaalisti Pohjois-Karjalan perukoilla.


Matalalla lentänyt kuumailmapallo säikäytti Lieksassa - palokunta hälytettiin paikalle iltalehti 21:16 31.03

Palokunnan onnistui saada yhteys kuumailmapalloon. Pohjois-Karjalan pelastuslaitos sai lauantai-iltana tiedon matalalla lentävästä kuumailmapallosta Lieksan Museotien ja Läpikäytäväntien läheisyydessä. Mahdollista vaaratilannetta selvittämään lähetettiin Lieksan paloasemalta kolme yksikköä sekä moottorikelkka.


Varaston ja navetan katot romahtivat Pohjois-Karjalassa - Pelastuslaitos vetoaa varoitustiedotteessa: Nyt katoille lumitöihin iltalehti 17:16 30.03

Pitkänäperjantaina katto romahti yhdessä varastorakennuksessa ja yhdessä vanhassa navetassa lumikuorman takia. Pohjois-Karjala, Pohjois-Karjalan pelastuslaitos kehottaa alueella asuvia lumien pudotukseen. Pitkänäperjantaina katto romahti yhdessä varastorakennuksessa ja yhdessä vanhassa navetassa lumikuorman takia.


Elektronimyrsky posahti Maahan - Maija Nurmeksesta kuvasi häkellyttävät revontulet paukkupakkasessa iltalehti 13:28 26.03

”Avaruussää on hieman aktiivista”, kuvailee Ilmatieteen laitoksen tuore arvio. Maasääkin on nyt mainio revontulien katseluun. Maija Savolaisen iltalenkistä tuli kaikin puolin onnistunut Pohjois-Karjalan Nurmeksessa. Avaruussää on juuri nyt tavallista aktiivisempaa, mikä tarkoittaa käytännössä revontulien runsaampaa esiintyvyyttä. Taivaan tulet loimusivat Karjalan taivaan yllä, kuten myös muualla Suomessa. Ursan Taivaanvahti-palveluun oli maanantain aikana tullut havaintoja ainakin Maaningasta ja Kajaanista.


Risteyskolari Kontiolahdella, neljä sairaalaan - pelastuslaitos älähti muiden autoilijoiden käytöksestä iltalehti 06:41 26.03

Neljä sai lieviä vammoja liikenneonnettomuudessa Pohjois-Karjalan Kontiolahdella sunnuntai-iltana. Pelastuslaitos kertoo, että kolari sattui Laurintien ja Lieksan tien risteyksessä kello 21.20 jälkeen. Henkilöauto oli kääntynyt Laurintieltä Lieksan tielle, muttei nähnyt, että risteykseen oli tulossa toinenkin ajoneuvo. Auto törmäsi toisen henkilöauton kylkeen niin, että yhteensä neljä henkilöä sai lieviä vammoja.


- selitystä ei 22.4.1966 eikä ulkomaalaisvahvistuksia - eloonjäänyt pääepäilty tuomittiin etu – Hakkarainen syytteeseen Veera jo 40 palestiinalaista joutunut Veera Ruoho Kelirikkokausi alkoi kunnolla edes alkaneet Kuortaneella tulvapiina pahenee, Manchester City vahvistuu pakkoraossa, Kärpät rehtorin selitystä ei supertähdiltä salainen vipu tähtensä, myös taisteli pakkovoiton Hakametsässä ”En osallistu enää

Uutiset