USA:n puolustusministeri varoitti Pohjois-Koreaa vakavista sotilaallisista seuraamuksista iltalehti 22:09 17.08

Yhdysvaltain puolustusministeriJames Mattis varoitti torstaina Pohjois-Koreaa sotilaallisista seurauksista, jos maa hyökkää Yhdysvaltojen tai sen liittolaisten kimppuun. Valkoisen talon päästrategi Steve Bannon oli sanonut keskiviikkona, että Pohjois-Korean tilanteeseen ei ole sotilaallista ratkaisua. Mattis kuitenkin vakuutti, että Yhdysvallat ja liittolaiset ovat valmiina. - Läheisessä yhteistyössä liittolaistemme kanssa tiedossa on vakavia sotilaallisia seuraamuksia, jos Pohjois-Korea aloittaa vihamieliset toimet, Mattis sanoi tavattuaan Japanin puolustusministerin.


Trump kiittää Pohjois-Koreaa pidättäytymisestä ohjusiskusta iltalehti 15:17 16.08

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kiittelee Pohjois-Korean päätöstä pidättäytyä ohjushyökkäyksestä. Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin kerrottiin aiemmin lykänneen ohjusiskua Guamin saarelle, jossa sijaitsee Yhdysvaltain sotilastukikohta. Trump kirjoittaa Twitterissä pitävänsä Kimin päätöstä hyvin viisaana. Hänen mukaansa vaihtoehto olisi ollut katastrofaalinen.


Ukraina kieltää myyneensä ohjusteknologiaa Pohjois-Koreaan – ohjusten moottoreita on saatettu salakuljettaa ukrainalaistehtaasta Venäjän kautta hs 00:59 16.08


Ukraina kieltää myyneensä ohjusteknologiaa Pohjois-Koreaan hs 23:11 15.08


Kiinalaisturistien virta Pohjois-Koreaan räjähdysmäisessä kasvussa: ”Se ei ole enää sama, jos hallinto romahtaa” iltasanomat 11:06 11.08

Ajatus vaarasta ja jännityksestä houkuttelee kiinalaisturisteja Pohjois-Koreaan.


Yhdysvaltain puolustusministeri: "Sota Pohjois-Korean kanssa olisi katastrofi" iltalehti 07:00 11.08

Yhdysvaltain puolustusministerin James Mattisin mukaan sota Pohjois-Korean kanssa olisi katastrofi ja Yhdysvaltojen pyrkimys on keskittyä diplomatiaan. Hän kuitenkin sanoo, että Yhdysvalloilla on myös sotilaalliset vaihtoehdot valmiina, jos niitä tarvitaan. Mattisin mukaan Yhdysvaltojen diplomaattiset ponnistelut ovat tuottaneet tulosta. Hän ei kuitenkaan tarkentanut, mihin hän tällä viittaa. Mattis antoi kommenttinsa pian sen jälkeen, kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump jatkoi sanasotaa Pohjois-Korean kanssa. Trump sanoi, että Pohjois-Korean pitäisi olla todella huolissaan, jos se aikoo iskeä Yhdysvaltoihin. Trump lisäksi uhkasi Pohjois-Koreaa jo toistamiseen "tulella ja raivolla", jos se jatkaa Yhdysvaltojen uhkailua.


Trumpin neuvonantajana toimiva pastori: ”Jumala on antanut luvan Kim Jong-unin hoitelemiseen” iltasanomat 20:06 10.08

Presidentti Donald Trumpin uskonnollisen neuvonantajan mukaan Yhdysvallat voisi hyökätä Pohjois-Koreaa vastaan.


Pakotteet ovat helppo vaihe Pohjois-Koreaa vastaan hs 02:00 08.08


Yhteinen pakoterintama osoittaa, että suurvallat pitävät Pohjois-Koreaa todellisena uhkana – Diktatuuri uhoaa: ”Emme aio ottaa askeltakaan taaksepäin ydinase­mahdistamme” hs 16:42 07.08


Yhteinen pakoterintama osoittaa, että suurvallat pitävät Pohjois-Koreaa todellisena uhkana – Diktatuuri uhoaa: ”Emme aio ottaa askeltakaan taaksepäin ydinasemahdistamme” hs 16:42 07.08


Pohjois-Korea uhkaa kostavansa USA:lle "tuhatkertaisesti" - ei aio neuvotella ydinaseohjelmastaan iltalehti 14:46 07.08

"Emme aio koskaan ottaa askeltakaan taaksepäin ydinmahtimme vahvistamisesta", Pohjois-Korea sanoo tiedotteessaan. Pohjois-Korea uhkailee kostavansa sitä vastaan langetetut pakotteet "tuhatkertaisesti" Yhdysvalloille. YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyi viikonloppuna yksimielisesti Yhdysvaltojen luonnosteleman päätöslauselman Pohjois-Koreaa koskevista pakotteista. Pohjois-Korealle asetettiin muun muassa tiettyjen tuotteiden vientikielto, joka diplomaattilähteen arvion mukaan haukkaa merkittävän osan maan vientituloista. Pohjois-Korean valtiollinen uutistoimisto KCNA kertoi maanantaina, että maa pitää pakotteita rikkomuksena itsemääräämisoikeutta vastaan. Pohjois-Korea sanoo, ettei aio neuvotella ydinaseohjelmastaan samalla, kun Yhdysvallat uhkaa sitä.


Pohjois-Korea ei aio neuvotella ydinaseista - tuomitsee pakotteet iltalehti 10:24 07.08

Pohjois-Korea tuomitsee tuoreet YK:n pakotteet rikkomuksena maan itsemääräämisoikeutta vastaan. YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyi viikonloppuna yksimielisesti esityksen Pohjois-Koreaa koskevista pakotteista. Pohjois-Korean valtiollinen uutistoimisto KCNA kertoo, että maa ei aio neuvotella ydinaseohjelmastaan samalla, kun Yhdysvallat uhkaa sitä. Maa myös vakuuttaa, ettei aio perääntyä ydinasepyrkimyksistään.


Kansainvälinen yhteisö painostaa Pohjois-Koreaa yhä ahtaammalle – nämä ohjuskokeet herättivät huolen diktatuurin suunnitelmista hs 21:40 06.08


Kiina kehottaa Pohjois-Koreaa: luopukaa ydinkokeista, aloittakaa neuvottelut iltasanomat 12:18 06.08

Kiina kehottaa Pohjois-Koreaa toimimaan järkevästi. Kiinan ulkoministeri Wang Yi keskusteli tänään Pohjois-Korean ulkoministerin Ri Hong-yon kanssa pakotteista, jotka YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyi eilen Pohjois-Koreaa vastaan.


Ruuvi kiristyy: Pohjois-Korealle tiukkoja pakotteita - "nämä todella satuttavat" iltalehti 09:13 06.08

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kiittelee Kiinaa ja Venäjää tuesta Pohjois-Korean vastaisille pakotteille. Valkoisen talon lausunnon mukaan Trump arvostaa Kiinan ja Venäjän puoltavia ääniä. YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyi eilisessä äänestyksessään kiristykset Pohjois-Korean pakotteisiin. Päätöslauselma oli Yhdysvaltojen luonnostelema, ja sen tarkoitus on painostaa Pohjois-Koreaa luopumaan ydin- ja ohjuskokeistaan. Pakotteiden arvioidaan leikkaavan Pohjois-Korean vientituloja noin miljardilla dollarilla.


USA esittää uusia pakotteita Pohjois-Korealle: Tavoitteena leikata tuloja miljardilla iltasanomat 23:35 04.08

Yhdysvallat esittää uusia, entistä tiukempia pakotteita Pohjois-Koreaa vastaan.


Yhdysvallat asetti matkustuskiellon Pohjois-Koreaan - kehottaa amerikkalaisia poistumaan maasta iltalehti 03:19 03.08

Yhdysvaltain ulkoministeriö ilmoitti keskiviikkona asettaneensa Yhdysvaltain passin haltijoille matkustuskiellon Pohjois-Koreaan. Kielto astuu voimaan 1. syyskuuta. Ulkoministeriö kehottaa myös Pohjois-Koreassa olevia amerikkalaisia poistumaan maasta ennen syyskuuta. Maiden väliset jännitteet ovat kiristyneet viime aikoina, kun Pohjois-Korea on pyrkinyt rakentamaan Yhdysvaltoihin yltävää ydinkärjillä varustettua ohjusta.


Uutiset