Trump kiittää Pohjois-Koreaa päätöksestä purkaa ydinkoealue – "Fiksu ja arvokas ele" MTV 05:42 13.05

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on kiittänyt Pohjois-Koreaa maan päätöksestä purkaa ydinkoealueensa. Trump kuvaili Twitterissä päätöstä fiksuksi ja arvokkaaksi.


Trump kiittää Pohjois-Koreaa päätöksestä purkaa ydinkoealue: "Fiksu ja arvokas päätös" iltasanomat 02:23 13.05

Koealue on määrä purkaa ennen Pohjois-Korean ja USA:n huippukokousta.


Näin Iran-kiista saattaa vaarantaa Trumpin Pohjois-Korea-neuvottelut: ”Ydinaseet voivat tarjota elinikäisen turvatakuun” iltasanomat 21:31 09.05

Trumpin ja Kimin tapaamista valmisteleva ulkoministeri Mike Pompeo saapui Pohjois-Koreaan.


Trumpin ja Kimin tapaamista valmisteleva Pompeo saapui Pohjois-Koreaan MTV 07:10 09.05

Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo on saapunut Pohjois-Koreaan valmistellakseen Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean johtajien tulevaa tapaamista. Pompeon kerrottiin laskeutuneen Pohjois-Koreaan varhain aamuyöllä Suomen aikaa.


USA:n ulkoministeri Pompeo saapui Pohjois-Koreaan - asialistalla myös amerikkalaisten vankien vapauttaminen iltalehti 04:14 09.05

Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo on saapunut Pohjois-Korean pääkaupunkiin Pjongjangiin. Trump kertoi Pompeon matkasta Iranin ydinsopimus -tiedotustilaisuuden yhteydessä. Yhdysvaltalaisen sisältötoimituksen mukaan Pompeo matkasi maahan Japanin kautta. Hän majoittuu Pjongjangissa Koryo-hotellissa.


Trumpin ja Kimin tapaamista valmisteleva Pompeo saapui Pohjois-Koreaan iltasanomat 03:53 09.05

Ulkoministeri tapasi Kim Jong-unin jo viime kuussa.


Suomalaistutkija: Trumpin Iran-päätös voi vaikuttaa jopa Pohjois-Koreaan – ”Hyvin, hyvin vaarallista” iltasanomat 00:00 09.05

Professori Hannu Juusolan mukaan presidentti Trumpin päätöksellä vetää Yhdysvallat Iranin ydinsopimuksesta on kauaskantoiset vaikutukset.


Trump: Ulkoministeri Pompeo matkalla Pohjois-Koreaan iltalehti 22:27 08.05

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump kertoi maan vetäytyvät Iranin ydinsopimuksesta ja samalla ilmoitti, että ulkoministeri Mike Pompeo on matkalla Pohjois-Koreaan. Trump kertoi Pompeon matkasta Iranin ydinsopimus -tiedotustilaisuuden yhteydessä. Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump kertoi Iranin ydinsopimus -tiedotustilaisuuden yhteydessä, että maan ulkoministeri Mike Pompeo on parhaillaan matkalla Pohjois-Koreaan valmistelemaan maiden presidenttien tapaamista.


USA:n lausunnot maksimaalisen painostuksen tuloksista suututtavat Pohjois-Koreaa iltasanomat 13:08 06.05

Pohjois-Korea on suivaantunut Yhdysvaltain lausunnoista, joiden mukaan maksimaalinen painostus on tuottanut tulosta Pohjois-Korean suhteen.


Pohjois-Korealla riittää nyt arvovaltaisia tapaamisia - Kiinan ulkoministeri vierailee tällä viikolla, huippukokous Trumpin kanssa tulossa iltalehti 07:40 30.04

Kiina haluaa haistella, mitä Pohjois-Korea suunnittelee Trumpin tapaamiselle. Kiinan ulkoministeri vierailee tällä viikolla Pohjois-Koreassa, maan ulkoministeriö ilmoitti maanantaina. Kyseessä on ensimmäinen kerta vuoden 2007 jälkeen, kun maan ulkoministeri matkustaa Pohjois-Koreaan. Wang Yin vierailu on jatkoa viime perjantaiselle Pohjois- ja Etelä-Korean historialliselle huippukokoukselle. Koreoiden johtajat Kim Jong-un ja Moon Jae-in allekirjoittivat historiallisesti julistuksen, jolla maiden välinen sotatila luvataan päättää vielä tänä vuonna ja Korean niemimaa riisua ydinaseista.


Vangitun amerikkalaisopiskelijan Otto Warmbierin, 22, vanhemmat haastoivat Pohjois-Korean oikeuteen - Lennätettiin koomassa kotimaahan, kuoli vain päiviä myöhemmin iltalehti 10:05 27.04

Vanhemmat syyttävät Pohjois-Koreaa kidutuksesta ja murhasta. Amerikkalainen opiskelija Otto Warmbier, 22, oli vierailemassa Pjongjangissa turistina, kun hänet pidätettiin tammikuussa 2016. Warmbier tunnusti varastaneensa propagandajulisteen, ja hänet tuomittiin Pohjois-Koreassa 15 vuodeksi vankeuteen ja pakkotyöhön. Vankeudessa Warmbier joutui koomaan. Hän kuoli kesäkuussa 2017 vain pari päivää sen jälkeen, kun hänet oli lennätetty kotimaahan Yhdysvaltoihin.


Yllätys Koreoiden rajalla: Kim Jong-un tarttui Moon Jae-iniin ja talutti Pohjois-Koreaan iltasanomat 06:56 27.04

Koreoiden johtajien tapaaminen maiden rajalla oli äärimmäisen tarkkaan suunniteltu ja harjoiteltu, mutta jätti silti varaa improvisaatiolle.


Trump: Pohjois-Koreassa vieraillut CIA-pomo muodosti hyvät välit Kim Jong-uniin iltalehti 03:35 19.04

Presidentti Trump vahvisti keskiviikkona ulkoministeriehdokkaansa vierailleen Pohjois-Koreassa. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoo, että keskustiedustelupalvelu CIA:n pääjohtaja Mike Pompeo matkusti salaa Pohjois-Koreaan viime viikolla ja tapasi Kim Jong-unin. Samalla Pompeosta tuli ensimmäinen Yhdysvaltain viranomainen, joka on tavannut Pohjois-Korean arvoituksellisen johtajan. - Mike Pompeo tapasi Kim Jong-unin Pohjois-Koreassa viime viikolla. Tapaaminen sujui hyvin ja hyvä suhde muodostettiin, kirjoitti Trump Twitterissä.


Pohjois-Korean valtapuolue kokoontuu keskustelemaan maan tulevaisuudesta - kokouslistalla ”uuden vaiheen poliittiset kysymykset” iltalehti 03:33 19.04

Pohjois-Korean valtapuolue kokoontuu perjantaina keskustelemaan maan muuttuvasta tilanteesta, kertoo KCNA. Pohjois-Koreaa hallitseva Korean työväenpuolue järjestää perjantaina kokouksen, jonka aiheena ovat "uuden vaiheen poliittiset kysymykset" käynnissä olevan "tärkeän historiallisen ajanjakson" jälkeen. Asiasta kertoo Pohjois-Korean valtiollinen uutistoimisto KCNA. Maan johtaja Kim Jong-un on puolueen keskuskomitean johtaja. Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA:n pääjohtaja Mike Pompeo vieraili presidentti Donald Trumpin mukaan Pohjois-Koreassa viime viikolla pohjustamassa Trumpin ja Kimin tapaamista. Samalla Pompeosta tuli ensimmäinen Yhdysvaltain virkailija, joka on tavannut Pohjois-Korean johtajan.


WP: CIA-johtaja Mike Pompeo matkusti salaa Pohjois-Koreaan ja tapasi Kim Jong-unin iltalehti 05:45 18.04

Asiasta kertoi ensin The Washington Post. -lehden lähteiden mukaan CIA:n johtaja Mike Pompeo matkusti Pohjois-Koreaan ja tapasi maata johtavan Kim Jong-unin pääsiäisviikonloppuna. Lehti siteeraa jutussaan kahta henkilöä, joilla on suoraa tietoa matkasta. Muun muassa Reuters ja CNN ovat vahvistaneet Pompeon matkan omien hallintolähteidensä kautta.


Viisi kohdetta ehdolla Trumpin ja Kim Jong-unin tapaamispaikaksi iltalehti 02:43 18.04

Donald Trumpin ja Kim Jong-unin tapaamista on kaavailtu toukokuun lopulle tai kesäkuun alkuun. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoi tiistaina Floridassa, että USA on käynyt korkean tason keskusteluja Pohjois-Korean kanssa Trumpin ja Pohjois-Koreaa johtavan Kim Jong-unin tapaamista koskien. Alustavan aikataulun mukaan tapaaminen on määrä järjestää toukokuun loppupuolella tai kesäkuun alussa. Yhdysvaltain edustajat ovat presidentin mukaan esittäneet viisi vaihtoehtoa tapaamispaikaksi. Kun toimittajat kysyivät Trumpilta, sijaitseeko yksikään niistä USA:ssa, Trump vastasi suoraan että ei.


huitoo häiritseviä ötököitä kannettavaa, älypuhelin ja laitteet uusitaan Jokaiselle miehen väkivalta­käyttäytymisestä” monopoli historiaan... ötököitä - some palveluista ja tuottavuudesta pesäluoto poliisi ”Joku Rovaniemelle - joutui saapui todistamaan sankari olisi Tähtihyökkääjästä Englannin tarpeekseen turpeen pilaamista Thaimaan juntalle täyteen Tommi Kautoselle tulitettiin konekiväärillä vei MM-pokaalin Venäläistähti heti pihalle,

Uutiset