Venäjän Lavrovin viesti Pohjois-Korealle ja Yhdysvaltoihin: ”Kehotamme kaikkia rauhoittumaan!” iltasanomat 09:44 15.01

Venäjän ulkoministeri pitää lehdistötilaisuutta juuri nyt Moskovassa.


Etelä-Korea ehdotti Pohjois-Korealle perheenyhdistämistapaamisten jatkamista olympialaisissa iltalehti 07:44 09.01

Pohjois-Korea lupasi lähettää talviolympialaisiin Etelä-Koreaan korkea-arvoisia viranomaisia. Pohjois-Korean delegaatio saapui demilitarisoidulle alueelle. Etelä-Korea ehdotti Pohjois-Korealle tiistaina perheenyhdistämistapaamisten jatkamista ensi kuussa alkavissa talviolympialaisissa. Koreat ja sen myötä tuhannet perheet ovat olleet jakautuneita kahtia vuosien 1950-1953 Koreoiden sodan jälkeen.


Trumpilta hyytävä vastaus Pohjois-Korean Kimille: ”Oma ydinasenappini on isompi ja voimakkaampi – ja se toimii!” iltasanomat 03:17 03.01

Töihin palannut presidentti Donald Trump uhittelee Pohjois-Korealle Twitter-viestissään.


Etelä-Korea tarjoaa korkean tason neuvotteluita Pohjois-Korealle – Pohjoisen joukkue mahdollisesti olympiakisoihin MTV 11:00 02.01

Etelä-Korean hallituksen yhdistymisministeri Cho Myong-gyon ehdotti tänään korkean tason neuvotteluita Pohjois-Korealle.


Etelä-Korea on ehdottanut Pohjois-Korealle korkean tason neuvotteluja iltasanomat 08:13 02.01

Etelä-Korea on ehdottanut Pohjois-Korealle korkean tason neuvotteluiden järjestämistä ensi tiistaina, kertoo Etelä-Korean yhdistämisministeri Cho Myoung-gyon.


Taas epäily öljyn viemisestä Pohjois-Koreaan: Etelä-Korean viranomaiset ottivat kiinni Panaman lipun alla seilanneen laivan iltalehti 10:06 31.12

Öljyn toimittaminen diktatuurille rikkoo YK:n maata vastaan asettamia pakotteita. Etelä-Korean viranomaiset ovat ottaneet kiinni laivan, jonka epäillään kuljettaneen öljyä Pohjois-Korealle. Etelä-Korean viranomaisten mukaan Panaman lipun alla seilanneen aluksen miehistö oli pääasiassa Kiinasta ja Myanmarista. Alus pystyy kokonsa puolesta kuljettamaan yli 5000 tonnia öljyä. Viranomaisten on määrä tutkia alus lähiaikoina.


Reuters: Myös venäläiset tankkerit toimittaneet öljyä Pohjois-Korealle iltasanomat 04:27 30.12

Turvallisuuslähteet kertovat uutistoimisto Reutersille venäläisten laivojen käyneen kauppaa öljytuotteilla Pohjois-Korean kanssa YK:n pakotteista huolimatta.


Etelä-Korea takavarikoi hongkongilaisen aluksen - väittää antaneen Pohjois-Korealle öljyä salaisessa operaatiossa iltalehti 18:15 29.12

Kansainvälinen yhteisö pyrkii Yhdysvaltain johdolla kuristamaan Pohjois-Koreaa rajoittamalla öljykauppaa. Etelä-Korea on takavarikoinut hongkongilaisen aluksen, jonka se väittää vieneen öljyä Pohjois-Koreaan Yhdistyneiden kansakuntien pakotteiden vastaisesti. Alus takavarikoitiin kun se palasi Etelä-Koreaan 24. marraskuuta. Asiasta uutisoi muun muassa CNN. Etelä-Korean mukaan Lighthouse Winmore -niminen alus lähti Etelä-Korean Yeosun satamasta lastinaan jalostettua öljyä, joka olisi luovuttanut lastinsa pohjoiskorealaiselle alukselle kansainvälisillä vesillä lokakuun 19. päivä.


Trump syyttää Kiinaa öljyn myymisestä Pohjois-Korealle: ”Jäivät kiinni rysän päältä” iltalehti 03:16 29.12

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kirjoittaa Twitterissä olevansa pettynyt Kiinaan, jonka väitetään salakuljettavan öljyä Pohjois-Koreaan. - Jäivät kiinni rysän päältä - hyvin pettynyt siihen, että Kiina sallii öljyn mennä Pohjois-Koreaan. Tähän tilanteeseen ei saada koskaan ystävällistä ratkaisua jos tämä jatkuu, tviittasi Trump. Eteläkorealainen Chosun Ilbo -lehti uutisoi tiistaina, että Kiina on myynyt laittomasti öljyä Pohjois-Korealle lokakuusta asti. Lehteä siteerasi Yhdysvalloissa muun muassa Trumpin seuraama . Kiina on kiistänyt väitteet, joiden mukaan se olisi rikkonut YK:n Pohjois-Korealle asettamia pakotteita.


Vakoilusatelliitti paljasti, että Kiina myy öljyä Pohjois-Korealle iltalehti 11:25 27.12

Kiinalaiset laivat lastasivat öljyä Pohjois-Korean tankkereihin. Yhdysvaltain vakoilusatelliitit ovat paljastaneet, että kiinalaiset laivat ovat myyneet öljyä pohjoiskorealaisille aluksille. Satelliitit ovat valokuvanneet noin 30 kertaa, kun suuret tankkerit kohtaavat merellä lähellä Kiinan rannikkoa. Kuvista näkyy jopa alusten nimet.


Trump Pohjois-Korean lisäpakotteista: Maailma haluaa rauhaa, ei kuolemaa iltalehti 02:50 23.12

Lisäsanktiot syventävät diktatuurin ahdinkoa katkaisemalla valtaosan polttoaine- ja öljytoimituksista maahan. YK:n turvallisuusneuvosto on pitänyt äänestyksen, jonka mukaan Pohjois-Korealle määrätään tulevaisuudessa entistä tiukempia sanktioita. Asiasta uutisoi .


Trump Pohjois-Korealle asetetuista pakotteista: Maailma haluaa rauhaa, ei kuolemaa iltasanomat 02:50 23.12

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump reagoi Twitterissä YK:n turvallisuusneuvoston hyväksymiin uusiin pakotteisiin Pohjois-Koreaa vastaan.


Pohjois-Korealle asetettiin ankaria pakotteita: vakava isku ydinaseella uhittelevan maan taloudelle iltasanomat 02:44 23.12

Öljykuljetukset ovat loppumassa ydinaseilla uhittelevaan valtioon lähes kokonaan.


YK määrännyt uusia pakotteita ohjuskokeilla uhittelevalle Pohjois-Korealle - Yhdysvallat ehdottaa polttoaineviennin tyrehdyttämistä iltalehti 22:04 22.12

Eristäytyneen maan suhteet ulkomaailmaan ovat kuluvana vuonna kiristyneet entisestään. YK:n turvallisuusneuvosto on pitänyt äänestyksen, jonka mukaan Pohjois-Korealle määrätään tulevaisuudessa entistä tiukempia sanktioita. Asiasta uutisoi .


Pohjois-Korealle rankat pakotteet YK:lta – Öljyhanat lähes kiinni MTV 20:56 22.12

YK:n turvallisuusneuvosto on päättänyt yksimielisesti asettaa Pohjois-Korealle kovempia pakotteita.


Pohjois-Korealle rankat pakotteet YK:lta - Öljyhanat kiinni MTV 20:56 22.12

YK:n turvallisuusneuvosto on päättänyt yksimielisesti asettaa Pohjois-Korealle kovempia pakotteita.


Uusia pakotteita Pohjois-Korealle? YK saattaa äänestää jo perjantaina iltalehti 19:20 21.12

Yhdyvallat ehdottaa, että Pohjois-Koreaan vietävistä jalostetuista öljytuotteista leikataan valtaosa. USA on laatinut päätöslauselman, jolla Pohjois-Korean öljynsaantia rajoitettaisiin merkittävästi. Jalostettujen öljytuotteiden viennistä kiellettäisiin 90 prosenttia alkuperäiseen tasoon verrattuna. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters, joka on saanut tekstin nähtäväkseen. Diplomaattilähteiden mukaan päätöslauselma on jaettu 15-jäseniselle turvallisuusneuvostolle torstaina ja siitä saatetaan äänestää jo perjantaina. Kiinan kanta asiaan on epäselvä, mutta tavallisesti pakote-ehdotuksia ei viedä eteenpäin ennen kuin Washington ja Peking ovat päässeet niistä yksimielisyyteen.


Uutiset