Koulukiusatun Tapanin, 40, riipaiseva tarina - ”Minustakin olisi voinut tulla kouluampuja” iltalehti 07:38 19.02

Pohjois-Pohjanmaalla asuva Tapani, 40, on yksi lukuisista koulukiusatuista. Hän kärsi systemaattisesta kiusaamisesta esikoulusta lähtien. Hän haluaa herätellä ihmisiä pohtimaan, kuinka kauaskantoisia vaikutuksia kiusaamisella on. - Mietinpä vain, onko Yhdysvaltain kouluampujien taustalla kiusaamista.


Pyhännällä metsästysonnettomuus: Mies sai osuman haulikosta MTV 19:31 17.02

Pyhännällä Pohjois-Pohjanmaalla on sattunut metsästysonnettomuus, jossa mies sai haulikon patruunasta haulin rintaansa. Asiasta kertoo Oulun poliisilaitos.


Henkilöauto ja juna törmäsivät Pyhäjärvellä: Kaksi henkilöä toimitettu sairaalaan MTV 15:18 16.02

Pyhäjärvellä Pohjois-Pohjanmaalla on tapahtunut henkilöauton ja junan törmäys. Onnettomuus sattui tasoristeyksessä Särkijoentiellä.


Naamioituneet henkilöt ryöstivät R-kioskin aseella uhaten – kolme nuorta otettu kiinni MTV 15:06 13.02

Kolme nuorta henkilö on otettu kiinni maanantai-iltana Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla tapahtuneisiin törkeisiin ryöstöihin liittyen.


R-Kioski ryöstettiin Kannuksella aseella uhaten - poliisi kaipaa havaintoja iltalehti 23:32 12.02

Ryöstäjät saivat mukaansa olutta, savukkeita ja rahaa. Kannuksen R-Kioski Pohjois-Pohjanmaalla ryöstettiin käsiaseella uhaten maanantai-iltana hieman ennen kahdeksaa, tiedottaa poliisi. Saaliiksi jäi olutta, savukkeita ja reilusti käteistä rahaa.


Pikkukunnan taistelu nuorisokatoa vastaan: Jokaiselle lukiolaiselle luvataan ajokortti ilmaiseksi – "Kiinnostus on ollut valtavaa" MTV 13:22 12.02

Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva pieni Siikalatvan kunta päätti ottaa järeät keinot käyttöön kiihtyvää lukiolaiskatoa vastaan: jokaiselle lukiolaiselle kustannetaan ajokortti, kannettava tietokone sekä oppikirjat.


Syyttäjä: Mies yritti murhata ex-naisystävänsä ja tämän pojan – saapui asunnolle lihaveitsen kanssa ja poltti rakennuksen maan tasalle MTV 06:34 12.02

Limingassa Pohjois-Pohjanmaalla omakotitalon palamaan sytyttäneelle miehelle vaaditaan 12 vuoden vankeusrangaistusta muun muassa kahdesta murhan yrityksestä ja tuhotyöstä Oulun käräjäoikeudessa.


Auton kanssa kolaroinut moottorikelkkailija loukkaantui Iissä iltasanomat 18:56 11.02

Keski-ikäinen mies loukkaantui moottorikelkan ja henkilöauton törmäyksessä Iissä Pohjois-Pohjanmaalla sunnuntaina. Turma sattui Maalismaantiellä ennen kello 14:ää.


Moottorikelkka ja henkilöauto kolaroivat Iissä – kelkka sinkoutui tieltä, kuljettaja joutui sairaalaan MTV 18:08 11.02

Keski-ikäinen mies on loukkaantunut moottorikelkan ja henkilöauton törmäyksessä Iissä Pohjois-Pohjanmaalla. Turma sattui Maalismaantiellä ennen kello 14:ää.


7-vuotias poika ajoi mönkijällä luvatta ilman kypärää – kaatui ja loukkasi päänsä MTV 09:40 06.02

Seitsemänvuotias poika loukkasi päänsä mönkijäonnettomuudessa Tyrnävällä Pohjois-Pohjanmaalla maanantaina.


Merikasvatuslaitos tyhjennettiin kirjolohista – kyseessä Suomen ensimmäinen IHN-virustapaus MTV 21:00 02.02

Iissä Pohjois-Pohjanmaalla kaksi merikasvatuslaitosta on tyhjennetty kirjolohista kaloihin tarttuvan IHN-viruksen takia, kertoo Elintarviketurvallisuusvirasto Evira.


Yli 200 000 kiloa suomalaista kirjolohta tuhottu taudin vuoksi - kalankasvattaja: ”Sen näkkee, lyyäänkö ovet kiinni vai mitä tehhään” iltalehti 19:36 02.02

Elintarviketurvallisuusvirasto kertoo, että kaksi Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevaa merikasvatuslaitosta on tyhjennetty kaloista virusepäilyn vuoksi. Eviran mukaan Perämeren rannalla sijaitsevien laitosten kirjolohista löytyi vertamuodostavan kudoksen kuoliotautia lohikaloille aiheuttavaa virusta marras-joulukuun vaihteessa tehdyssä kalatautiseulonnassa. IHN-virusta ei ole koskaan aiemmin todettu Suomessa tai Pohjoismaissa. Virusta on nyt löydetty kuudesta kohteesta. Taudin leviämisen ehkäisemiseksi Elintarviketurvallisuusvirosta Evira on perustanut Kuivaniemen edustalle Perämerelle rajoitusvyöhykkeen.


Poliisi: Mies rikkoi ikkunan ja tunkeutui nuoren naisen asuntoon Kempeleessä – löi kasvoihin ja hajotti tavaroita MTV 07:43 30.01

Mies tunkeutui nuoren naisen asuntoon, löi tätä kasvoihin ja hajotti tämän omaisuutta niin asunnossa kuin sen ulkopuolella, poliisi kertoo tiedotteessaan. Välikohtaus sattui eilen Kempeleessä Pohjois-Pohjanmaalla.


Erottuuko oma kotikuntasi joukosta? Näissä kunnissa presidentinvaalit olisivat menneet toiselle kierrokselle iltalehti 11:50 29.01

Sauli Niinistöä äänestettiin suhteellisesti vähiten Lapissa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Istuva presidentti Sauli Niinistö oli historiallisesti suosituin ehdokas jokaisessa Suomen 311 kunnassa eilen järjestetyissä presidentinvaaleissa. Suomesta löytyy kuitenkin 13 kuntaa, joissa vaalit olisivat menneet toiselle kierrokselle. Noissa kunnissa Niinistö sai siis alle 50 prosenttia annetuista äänistä. Vähäisintä Niinistön kannatus oli Lapissa sijaitsevassa Tervolassa, jossa hän sai reilut 44 prosenttia äänistä.


Riehaantuneet hevoset juoksivat tielle ja törmäsivät autoon Pohjois-Pohjanmaalla MTV 21:54 27.01

Oulaisissa Pohjois-Pohjanmaalla saatui tänään henkilöauton ja kahden hevosen välinen liikenneonnettomuus, kertoo Oulun poliisi.


Lappi, Kainuu, Pohjois-Pohjanmaa, Etelä-Karjala, Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo ja Etelä-Savo - Ilmatieteen laitos varoittaa vaarallisesta kelistä seitsemää maakuntaa iltalehti 08:17 25.01

Autoilijoilla, jalankulkijoilla ja merenkulkijoilla on syytä varovaisuuteen. Ajokeli on tänäänkin kehno monin paikoin. Ilmatieteen laitoksen mukaan ajokeli on vaarallinen Lapissa, Kainuussa, Pohjois-Pohjanmaalla, Etelä-Karjalassa, Pohjois-Karjalassa, Pohjois-Savossa ja Etelä-Savossa. Ajokeliä haittaavat lumisade ja sään lauhtuminen. Lisäksi jalankulkijoita varoitetaan vaarallisesta kelistä eritoten maan etelä- ja keskiosissa. Ilmatieteen laitoksen mukaan kevyenliikenteen väylät ovat erittäin liukkaita vesisateen vuoksi. Laitos varoittaa, että liukastumisriski on huomattava.


Ajokelistä luvassa erittäin huono lähes koko maahan – runsas lumisade katkoo sähköjä pohjoisessa ja idässä MTV 05:45 25.01

Lumisateet vaihtuivat yön aikana vesisateeksi Etelä-Suomessa. Lapissa ja Pohjois-Pohjanmaalla on luvassa sankkoja lumisateita ja ajokelin ennustetaan olevan huono koko maassa.


Yksi kuoli risteyskolarissa Kärsämäellä – henkilöauto ja rekka törmäsivät MTV 18:36 23.01

Kärsämäellä Pohjois-Pohjanmaalla on kuollut risteyskolarissa henkilöauton kuljettaja.


Yksi kuoli risteyskolarissa Haapavedellä – henkilöauto ja rekka törmäsivät MTV 18:13 23.01

Haapavedellä Pohjois-Pohjanmaalla on kuollut risteyskolarissa henkilöauton kuljettaja.


Varoitus autoilijoille Pohjois-Suomeen - lumisade haittaa liikennettä iltalehti 06:20 23.01

Tiistaina on pakkasta koko maassa, kertoo Ilmatieteen laitos. Maan pohjoisosassa on tiistaina voimassa kelivaroitus lumisateen takia, kertoo Ilmatieteen laitos. - Pohjoisessa pakkaset ovat kireät, joten lumi pöllyää herkemmin ajaessa ja näkyvyys on heikko. Kelivaroitus on voimassa paikoin Lapissa, Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Nina Karusto kertoo Iltalehdelle.


Uutiset