Isännöitsijä kavalsi yli 30 000 euroa asuntoyhtiöltä - sai puolen vuoden ehdollisen vankeustuomion iltalehti 08:31 25.06

Kuopiolaisen asuntoyhtiön isännöitsijä sai tuomion kahdesta törkeästä kavalluksesta. Tuomittu on myöntänyt rikokset. Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi kuopiolaisen asuntoyhtiön isännöitsijän puolen vuoden ehdolliseen vankeuteen kahdesta törkeästä kavalluksesta. Tuomittu oli isännöitsijänä ollessaan anastanut hallussaan olleita yhtiön rahavaroja yhteensä yli 30 000 euroa.


Vanhemmat panivat 7-vuotiaan yöksi lukkojen taakse – syyttäjä vaatii sakkoja iltasanomat 11:40 21.06

Seitsemänvuotiaan poikansa yöksi yksin alakerran huoneeseen lukinneet vanhemmat ovat saaneet Pohjois-Savon käräjäoikeudessa syytteen vapaudenriistosta.


Vanhemmat lukitsivat pikkulapsen yöksi erilliseen huoneeseen - syytetään vapaudenriistosta iltalehti 10:21 21.06

Asian oikeuskäsittely on juuri alkanut Pohjois-Savon käräjäoikeudessa. Mahdollinen rikos sattui pohjoissavolaisessa pikkukunnassa kesän 2013 ja huhtikuun 2014 välisenä aikana. Poika oli tuolloin 7- tai 8-vuotias. Tapaus tuli tietoon ja viranomaiset alkoivat tutkia sitä.


Kuopion puukotuksesta epäilty vangittu iltalehti 13:03 20.06

Viime perjantaina tapahtuneesta puukotuksesta epäilty mieshenkilö vangittiin tänään. Perjantaina 16. kesäkuuta Kuopion Sankaripuistossa tapahtuneesta puukotuksesta epäilty mieshenkilö vangittiin tiistaina Pohjois-Savon käräjäoikeuden päätöksellä. Tapausta tutkitaan tapon yrityksenä. Tapahtuman 40-vuotiaan miesuhrin vakavat vammat vaativat leikkaushoitoa, ja hän on toipumaan päin.


Yli 200 000 euron talolainan nostanut mies väärensi todistuksia ja pankki uskoi – tontti jäi rakentamatta iltasanomat 06:35 19.06

Pohjois-Savon käräjäoikeus on tuominnut 38-vuotiaan Marko Ensio Huhtasen kolmen vuoden ja neljän kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Miehen katsottiin syyllistyneen seitsemään törkeään petokseen ja 50 petokseen.


Kaksikko ryösti eläkeläismiehen törkeästi, uhrille vakavat vammat - tuomio pysyi hovissa iltalehti 19:23 14.06

Hovioikeus piti voimassa kahden tuomitun ehdottomat vankeusrangaistukset. Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi naisen ja miehen törkeästä ryöstöstä vankeuteen viime marraskuussa. Itä-Suomen hovioikeus piti voimassa Pohjois-Savon käräjäoikeuden tuomiot eläkeläismiehen pahoinpitelystä. Oikeus tuomitsi Senja Marjatta Rutasen ja Jarkko Tapio Jääskeläisen neljäksi vuodeksi vankeuteen törkeästä ryöstöstä. Rutanen sai tuomion myös tapon yrityksestä.


Mitä maakunnissa ajatellaan perussuomalaisten hajaannuksesta? Pohjois-Savon piirijohtaja erosi, Kainuussa ”ei ruveta sooloilemaan” hs 13:43 14.06


Perussuomalaisten kentällä kuohuu - Pohjois-Savon piirijohtaja erosi iltalehti 11:02 14.06

Eron syyksi hän on kertonut sen, että nykyjohdon voimakas maahanmuuttokriittisyys ja -vastaisuus ei kuulu hänen agendalleen. Perussuomalaisten Pohjois-Savon piirin puheenjohtaja Jani Kolehmainen on eronnut. Kolehmainen kertoo syyksi sen, että nykyjohdon voimakas maahanmuuttokriittisyys ja -vastaisuus ei kuulu hänen agendalleen. Hän kertoo olevansa perussuomalaisissa muiden asioiden takia. - Viime päivinä on puhuttu arvoista. Nykyjohdon tulevat linjat ja arvot ovat niin suuri arvoitus, että tähän tehtävään on parempi ottaa sellainen joka voi rehellisesti puolustaa puolueen arvoja.


Perussuomalaisten kentällä kuohuu – Pohjois-Savon piirijohtaja erosi iltasanomat 09:38 14.06

Perussuomalaisten Pohjois-Savon piirin puheenjohtaja Jani Kolehmainen on eronnut, kertoo piiri kotisivuillaan.


Tuikkasi tuleen tutun rivitaloasunnon känniajelulla - 229 270 euron korvaukset ja neljä vuotta vankeutta iltalehti 17:15 02.06

Pohjois-Savon käräjäoikeus määräsi 21-vuotiaan Jarno Anssi Petteri Vartiaisen pidettäväksi edelleen vankilassa. Istumista hänellä on vielä näillä näkymin edessään ainakin puolitoista vuotta. Tapaus sattui Nilsiän kirkonkylässä, joka kuuluu nykyisin Kuopioon. Oli sunnuntai-ilta juuri ennen joulua. 21-vuotias paikkakuntalainen Jarno Vartiainen oli kolmen muun nuoren miehen kanssa päämäärättömällä huviajelulla. Kaverukset kävivät aiemmin illalla myöhemmin kohteeksi joutuneen nuoren miehen asunnolla Nilsiän Jenunraitilla. Sitten he ajoivat Juankoskelle.


Nilsiän palaneessa rivitalossa oli 7 asukasta paikalla - sytyttäjälle 4 vuotta vankeutta iltalehti 13:38 02.06

Rakennus tuhoutui kokonaan joulukuisessa palossa. Rivitalon Kuopion Nilsiässä sytyttänyt mies sai neljän vuoden vankeustuomion Pohjois-Savon käräjäoikeudelta. Rivitalossa oli paikalla seitsemän asukasta, jotka onnistuivat pelastautumaan viime hetkellä. Rakennus tuhoutui kokonaan joulukuisessa palossa. Käräjäoikeuden mukaan mies syyllistyi törkeään tuhotyöhön.


Ehdollinen ei pysäyttänyt liukuhihnahuijaria – muumimukit ja muu olematon tavara kävi pian taas netissä kaupaksi iltasanomat 07:55 30.05

Leivättömän pöydän ääreen Pohjois-Savon käräjäoikeuteen saapui maanantaina nainen, johon edellinen vierailu joulun alla 2015 ei ollut tehnyt suurempaa vaikutusta. Ei, vaikka hänet tuomittiin tuolloin 1,5 vuoden ehdolliseen vankeuteen.


Iäkäs mies löydettiin hukkuneena Lapinlahdella iltalehti 19:48 11.05

Iäkäs mies on löydetty hukkuneena Lapinlahden Varpaisjärvellä Pohjois-Savossa. Sivulliset löysivät miehen lammesta noin kuuden aikaan illalla. Hieman alle 90-vuotiasta miestä ei voitu enää elvyttää. - Hän on ollut sen verran kauan vedessä, että ei ollut enää mitään tehtävissä, kertoo yksikönjohtaja Eerik Miettinen Pohjois-Savon pelastuslaitokselta.


Uutiset