Iisalmelaismies vangittiin kahdesta tapon yrityksestä iltasanomat 15:17 01.08

Pohjois-Savon käräjäoikeus vangitsi miehen maanantaina.


Iisalmelaismies vangittiin kahdesta tapon yrityksestä - puukotti asunnossa hengenvaaralliselle alueelle iltalehti 13:31 01.08

Pohjois-Savon käräjäoikeus vangitsi miehen maanantaina. Iisalmelaismies vangittiin maanantaina todennäköisin syin epäiltynä kahdesta tapon yrityksestä, Itä-Suomen poliisi kertoo. Molemmat yritykset tapahtuivat viime viikon perjantain vastaisena yönä yksityisasunnossa Iisalmessa. Tuolloin kahta miestä lyötiin teräaseella hengenvaaralliselle alueelle.


Kuopion yliopistollisen sairaalan henkilökuntatilanne luvataan selvittää perusteellisesti iltalehti 17:41 20.07

Kuopion yliopistollisen sairaalan päivystyspoliklinikan henkilökuntatilanne selvitetään perusteellisesti, kertoo Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri. Päivystyksen ruuhkautumisesta ja henkilöstön riittämättömyydestä on tehty useita kanteluita aluehallintovirastoon. Kanteluista on kertonut aiemmin muun muassa Savon Sanomat. Päivystyksen johto sai myös toukokuussa henkilöstöltä avoimen kirjeen, jossa listattiin lukuisia henkilökunnan kokemia epäkohtia, kerrotaan sairaanhoitopiirin tiedotteessa.


Mies hukkui Nilsiässä - samassa kaatuneessa veneessä ollut nainen pääsi rantaan iltalehti 12:06 16.07

Kalastamassa ollut iäkäs mies hukkui Nilsiässä Pohjois-Savossa myöhään lauantai-iltana. Pelastuslaitos sai hälytyksen veden varaan joutuneista ihmisistä lauantaina kello 22.15. - Saimme hälytyksen, että nainen ja mies olivat joutuneet veden varaan, kun heidän veneensä oli kaatunut kalastusreissulla, kertoo palomestari Risto Taskinen Pohjois-Savon pelastuslaitokselta.


Juankosken henkirikoksesta epäilty vangittu iltalehti 18:42 11.07

Pohjois-Savon käräjäoikeus on poliisin esityksestä päättänyt vangita murhasta epäillyn miehen. Asiassa on nostettava syyte viimeistään 31. elokuuta. Poliisi löysi henkirikoksen uhrin yksityisasunnosta kello 21.30 jälkeen lauantaina.


Naisen taposta epäilty mies vangittiin - poliisi vaitonainen Rautalammin veriteosta iltalehti 18:11 10.07

Vangitsemisoikeudenkäynti suoritettiin suljetuin ovin. Pohjois-Savon käräjäoikeus on vanginnut maanantaina miehen, jota epäillään Rautalammilla tehdystä naisen taposta. Pakkokeinokäsittely käytiin suljetuin ovin Kuopion oikeustalolla. - Esitin vangitsemisasian käsittelyn salaiseksi, jotta esitutkinta saadaan turvattua, sanoo tutkinnanjohtajana toimiva rikoskomisario Tuomo Lepola Itä-Suomen poliisilaitokselta.


Vanhemmat lukitsivat lapsensa huoneen öisin - oikeus tuomitsi vapaudenriistosta tuhansien eurojen korvauksiin iltalehti 14:10 03.07

Pohjois-Savon käräjäoikeus on tuominnut lapsensa öisin omaan huoneeseen lukinneet vanhemmat vapaudenriistosta sakkoihin. Lisäksi isän ja äidin pitää maksaa lapselleen 6 000 euroa korvauksia henkisestä kärsimyksestä. Pohjoissavolaisessa pikkukunnassa asuvat vanhemmat lukitsivat 6-7-vuotiaan poikansa useita kertoja yöksi omaan huoneeseensa kodin alakertaan vuosina 2013 ja 2014. Vanhemmat itse nukkuivat samaan aikaan kodin yläkerrassa.


Isännöitsijä kavalsi yli 30 000 euroa asuntoyhtiöltä - sai puolen vuoden ehdollisen vankeustuomion iltalehti 08:31 25.06

Kuopiolaisen asuntoyhtiön isännöitsijä sai tuomion kahdesta törkeästä kavalluksesta. Tuomittu on myöntänyt rikokset. Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi kuopiolaisen asuntoyhtiön isännöitsijän puolen vuoden ehdolliseen vankeuteen kahdesta törkeästä kavalluksesta. Tuomittu oli isännöitsijänä ollessaan anastanut hallussaan olleita yhtiön rahavaroja yhteensä yli 30 000 euroa.


Vanhemmat panivat 7-vuotiaan yöksi lukkojen taakse – syyttäjä vaatii sakkoja iltasanomat 11:40 21.06

Seitsemänvuotiaan poikansa yöksi yksin alakerran huoneeseen lukinneet vanhemmat ovat saaneet Pohjois-Savon käräjäoikeudessa syytteen vapaudenriistosta.


Vanhemmat lukitsivat pikkulapsen yöksi erilliseen huoneeseen - syytetään vapaudenriistosta iltalehti 10:21 21.06

Asian oikeuskäsittely on juuri alkanut Pohjois-Savon käräjäoikeudessa. Mahdollinen rikos sattui pohjoissavolaisessa pikkukunnassa kesän 2013 ja huhtikuun 2014 välisenä aikana. Poika oli tuolloin 7- tai 8-vuotias. Tapaus tuli tietoon ja viranomaiset alkoivat tutkia sitä.


Kuopion puukotuksesta epäilty vangittu iltalehti 13:03 20.06

Viime perjantaina tapahtuneesta puukotuksesta epäilty mieshenkilö vangittiin tänään. Perjantaina 16. kesäkuuta Kuopion Sankaripuistossa tapahtuneesta puukotuksesta epäilty mieshenkilö vangittiin tiistaina Pohjois-Savon käräjäoikeuden päätöksellä. Tapausta tutkitaan tapon yrityksenä. Tapahtuman 40-vuotiaan miesuhrin vakavat vammat vaativat leikkaushoitoa, ja hän on toipumaan päin.


Yli 200 000 euron talolainan nostanut mies väärensi todistuksia ja pankki uskoi – tontti jäi rakentamatta iltasanomat 06:35 19.06

Pohjois-Savon käräjäoikeus on tuominnut 38-vuotiaan Marko Ensio Huhtasen kolmen vuoden ja neljän kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Miehen katsottiin syyllistyneen seitsemään törkeään petokseen ja 50 petokseen.


Kaksikko ryösti eläkeläismiehen törkeästi, uhrille vakavat vammat - tuomio pysyi hovissa iltalehti 19:23 14.06

Hovioikeus piti voimassa kahden tuomitun ehdottomat vankeusrangaistukset. Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi naisen ja miehen törkeästä ryöstöstä vankeuteen viime marraskuussa. Itä-Suomen hovioikeus piti voimassa Pohjois-Savon käräjäoikeuden tuomiot eläkeläismiehen pahoinpitelystä. Oikeus tuomitsi Senja Marjatta Rutasen ja Jarkko Tapio Jääskeläisen neljäksi vuodeksi vankeuteen törkeästä ryöstöstä. Rutanen sai tuomion myös tapon yrityksestä.


Mitä maakunnissa ajatellaan perussuomalaisten hajaannuksesta? Pohjois-Savon piirijohtaja erosi, Kainuussa ”ei ruveta sooloilemaan” hs 13:43 14.06


Perussuomalaisten kentällä kuohuu - Pohjois-Savon piirijohtaja erosi iltalehti 11:02 14.06

Eron syyksi hän on kertonut sen, että nykyjohdon voimakas maahanmuuttokriittisyys ja -vastaisuus ei kuulu hänen agendalleen. Perussuomalaisten Pohjois-Savon piirin puheenjohtaja Jani Kolehmainen on eronnut. Kolehmainen kertoo syyksi sen, että nykyjohdon voimakas maahanmuuttokriittisyys ja -vastaisuus ei kuulu hänen agendalleen. Hän kertoo olevansa perussuomalaisissa muiden asioiden takia. - Viime päivinä on puhuttu arvoista. Nykyjohdon tulevat linjat ja arvot ovat niin suuri arvoitus, että tähän tehtävään on parempi ottaa sellainen joka voi rehellisesti puolustaa puolueen arvoja.


Uutiset