Halla-aho ja Kärnä sanasodassa maahanmuutosta Facebookissa: "Täysin kuutamolla", "Puhut nyt läpiä päähäsi" iltalehti 12:00 07.08

- Opettele lukemaan, Halla-aho tiuskaisi Kärnälle someväittelyn päätteeksi. Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä ja perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho väittelivät kiivaasti maahanmuutosta Halla-ahon Facebook-sivuilla. Väittelyn taustalla oli Kärnän blogikirjoitus, jossa hän tyrmäsi perussuomalaisten tulevan presidenttiehdokkaan Laura Huhtasaaren avauksen rajavalvonnan palauttamisesta Suomen länsirajalle. Kärnän mukaan maahanmuuttovyöry on ohi ja Huhtasaaren ehdottama toimenpide hakisi järjettömyydessä vertaistaan. Halla-aho sanoo, että hän on valmis luopumaan passivapaudesta Pohjoismaiden välillä. Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä arvosteli sunnuntaina Uuden Suomen blogissaan jyrkästi perussuomalaisten tulevan presidenttiehdokkaan Laura Huhtasaaren avausta, joka koski rajavalvonnan palauttamista Suomen länsirajalle.


Mika Anttonen teki yrityksestään St1:stä yhden Pohjoismaiden suurimmista polttoaineen jakelijoista – nyt öljyrahat ohjautuvat uusiutuvaan energiaan hs 21:57 28.07


Aidosti suomalainen - eurooppalaiskissa on Suomen kansalliskissarotu iltalehti 19:47 22.07

Suomen Kissaliitto on julistanut eurooppalaiskissan Suomen kansalliskissaksi. Suomen Kissaliitto ry on julistanut Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Suomen kansalliskissaroduksi eurooppalaisen. Suomen Eurooppalaiskissarengas ry:n mukaan eurooppalaisen lyhytkarvakissan kanta on Suomessa Pohjoismaiden ja maailman laajin. Yhdistyksen mukaan kyseessä on aidosti suomalainen kissa.


Aidosti suomalainen - Eurooppaiskissa on Suomen kansalliskissarotu iltalehti 19:47 22.07

Suomen Kissaliitto on julistanut eurooppalaiskissan Suomen kansalliskissaksi. Suomen Kissaliitto ry on julistanut Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Suomen kansalliskissaroduksi eurooppalaisen. Suomen Eurooppalaiskissarengas ry:n mukaan eurooppalaisen lyhytkarvakissan kanta on Suomessa Pohjoismaiden ja maailman laajin. Yhdistyksen mukaan kyseessä on aidosti suomalainen kissa.


IL listasi: He ovat Pohjolan pahimmat sarjamurhaajat iltalehti 10:16 16.07

Pohjolan perukoilla on viime vuosina syntynyt oma rikossarjagenrensä nordic noir, eikä ihme. Tosielämän tappajille kalpenee fiktiokin. IL listasi Pohjoismaiden pahimmat sarjamurhaajat. Tanskassa lähivuosikymmenten pahin sarjamurhaaja on Peter Lundin. Tätä nykyä 45-vuotias mies on murhannut neljä ihmistä. Lundin muutti vanhempiensa kanssa Yhdysvaltoihin ollessaan 7-vuotias. Perhe asettui Pohjois-Carolinaan. Kotiolot olivat riitaisat, ja vanhempien suhde myrskyinen.


Suomalaisten pullistunut lomabudjetti jää kauas muista Pohjoismaista iltalehti 14:52 15.07

Suomalaisten kesälomanviettäjien budjetti on selvästi Pohjoismaiden pienin, selviää Nordean teettämästä tutkimuksesta. Norja: 2160 euroa. Ruotsi: 1870 euroa. Tanska: 1990 euroa. Suomi: 1400 euroa. Tällaisia summia pohjoismaalaiset ovat valmiita käyttämään kesälomaansa keskimäärin. Suomi on hännänpää, mutta budjetin koko kääntyi tänä vuonna nousuun kolmen miinusmerkkisen vuoden jälkeen.


Nordea: Suomalaiset käyttävät kesälomaan paljon vähemmän rahaa kuin muiden Pohjoismaiden asukkaat hs 10:02 15.07


Pohjoismaiden neuvostolle tulisi antaa lisää valtaa hs 02:00 14.07


Australialainen muraalitaiteilija sai taas kutsun Suomeen – syksyllä valmistuvasta teoksesta tulee tiettävästi Pohjoismaiden suurin hs 16:12 12.07


Henrik Larssonin 15-vuotias tytär on huippulupaus esteratsastuksessa - tältä näyttää tuore PM-mestari iltalehti 13:11 03.07

Ruotsalaisen jalkapallolegenda Henrik "Henke" Larssonin tytär Janelle osoitti olevansa tulevaisuuden lupaus esteratsastuksessa. Larsson kruunattiin sunnuntaina esteratsastuksen henkilökohtaisen kilpailun voittajaksi Hammarössa järjestetyissä Pohjoismaiden nuorten mestaruuskilpailuissa. Parhaat suomalaiset kisassa olivat neljänneksi sijoittunut Tiiu Tenhonen ja seitsemänneksi sijoittunut Teresita Bremer.


Vihreiden Touko Aalto vaatii muutosta translakiin iltasanomat 21:14 01.07

Suomi on Aallon mukaan jäänyt muiden pohjoismaiden kehityksestä translakiasiassa.


Tampereella ollaan askel edellä: Pohjoismaiden ensimmäinen 3d-tulostuskahvila tarjoaa teknologiaa ja – töpöhäntiä hs 11:39 30.06


Betoniporsaita ja aseistettuja poliiseja – Pohjoismaiden suurin rockfestivaali suojautuu terrori-iskua vastaan hs 08:21 30.06


Reijo Paananen siirtyy Pohjoismaiden Teollisuustyöntekijöiden pääsihteeriksi iltasanomat 14:38 28.06

SDP:n entinen puoluesihteeri Reijo Paananen siirtyy Pohjoismaiden Teollisuustyöntekijät – Nordic-In -organisaation pääsihteeriksi.


Pääministeri Sipilä liittokansleri Kohlin muistotilaisuuteen Strasbourgiin iltalehti 10:33 28.06

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) osallistuu Saksan pitkäaikaisen liittokanslerin Helmut Kohlin muistotilaisuuteen Ranskan Strasbourgissa lauantaina. Kohl tunnetaan ennen muuta Saksan yhdistymisen arkkitehtina. Kohl myös muun muassa tuki vahvasti Suomen ja muiden Pohjoismaiden liittymistä EU:n jäseniksi.


T-34 ja KV-1 aiheuttivat suomalaisille painajaismaisia hetkiä Ihantalassa – näillä aseilla käytiin sodan suurin taistelu iltasanomat 20:34 25.06

Pohjoismaiden suurin taistelu alkoi Karjalan Kannaksella Talin ja Ihantalan alueella 25.6.1944. Näitä aseita käytettiin jatkosodan ratkaisutaistelussa.


Eduskunnan puhemies Lohela tapaa Yhdysvalloissa puhemies Paul Ryanin iltalehti 19:29 22.06

Eduskunnan puhemies Maria Lohela (uv) aloittaa Yhdysvaltojen vierailunsa juhannusaattona. Lohela tapaa matkallaan muun muassa Yhdysvaltojen edustajainhuoneen puhemiehen, republikaanien Paul Ryanin yhdessä Pohjoismaiden ja Baltian maiden puhemiesten kanssa. Lohela vierailee Washingtonin lisäksi New Yorkissa YK:n päämajassa, missä hän tapaa YK:n yleiskokouksen 71. istunnon puheenjohtaja Peter Thomsonin ja YK:n apulaispääsihteeri Amina Mohammedin. Tapaamisessa käsitellään muun muassa lasten ja naisten aseman edistämistä.


Ollila suosittaa Pohjoismaille tiiviimpää energiayhteistyötä iltalehti 11:58 20.06

Nokian entinen pääjohtaja Jorma Ollila suosittelee, että Pohjoismaat tiivistäisivät energia-alan yhteistyötään selviytyäkseen paremmin tulevista muutoksista. Jorma Ollila teki 14 ehdotusta sisältävän raporttinsa Pohjoismaiden ministerineuvoston pyynnöstä. Raportissa Ollila toteaa, että vihreään talouteen siirryttäessä vaikeimmat haasteet ovat vasta edessä, varsinkin liikennesektorilla. Pienet Pohjoismaat eivät selviydy kilpailussa ilman yhteistyötä.


Taistelu joka pelasti Suomen - lue erikoislehti Tali-Ihantalasta! iltalehti 13:29 19.06

Iltalehti julkaisee uuden historialehden Tali-Ihantalan taistelusta. Tali-Ihantalassa taisteltiin kesällä 1944 Pohjoismaiden historian suurin taistelu. Jos se olisi hävitty, olisi Neuvostoliitto jatkosodan päätteeksi todennäköisesti miehittänyt Suomen. Koko Pohjolan historiaa olisi kirjoitettu siitä lähtien aivan eri tavalla. Vihollinen rynnisti vastaan murskaavalla ylivoimalla. Suomi oli ratkeamispisteessä, mutta kesti kuin ihmeen kaupalla. Useimmat ihmeet ovat kuitenkin selitettävissä, niin Tali-Ihantalankin ihme.


Uutiset