T-34 ja KV-1 aiheuttivat suomalaisille painajaismaisia hetkiä Ihantalassa – näillä aseilla käytiin sodan suurin taistelu iltasanomat 20:34 25.06

Pohjoismaiden suurin taistelu alkoi Karjalan Kannaksella Talin ja Ihantalan alueella 25.6.1944. Näitä aseita käytettiin jatkosodan ratkaisutaistelussa.


Eduskunnan puhemies Lohela tapaa Yhdysvalloissa puhemies Paul Ryanin iltalehti 19:29 22.06

Eduskunnan puhemies Maria Lohela (uv) aloittaa Yhdysvaltojen vierailunsa juhannusaattona. Lohela tapaa matkallaan muun muassa Yhdysvaltojen edustajainhuoneen puhemiehen, republikaanien Paul Ryanin yhdessä Pohjoismaiden ja Baltian maiden puhemiesten kanssa. Lohela vierailee Washingtonin lisäksi New Yorkissa YK:n päämajassa, missä hän tapaa YK:n yleiskokouksen 71. istunnon puheenjohtaja Peter Thomsonin ja YK:n apulaispääsihteeri Amina Mohammedin. Tapaamisessa käsitellään muun muassa lasten ja naisten aseman edistämistä.


Ollila suosittaa Pohjoismaille tiiviimpää energiayhteistyötä iltalehti 11:58 20.06

Nokian entinen pääjohtaja Jorma Ollila suosittelee, että Pohjoismaat tiivistäisivät energia-alan yhteistyötään selviytyäkseen paremmin tulevista muutoksista. Jorma Ollila teki 14 ehdotusta sisältävän raporttinsa Pohjoismaiden ministerineuvoston pyynnöstä. Raportissa Ollila toteaa, että vihreään talouteen siirryttäessä vaikeimmat haasteet ovat vasta edessä, varsinkin liikennesektorilla. Pienet Pohjoismaat eivät selviydy kilpailussa ilman yhteistyötä.


Taistelu joka pelasti Suomen - lue erikoislehti Tali-Ihantalasta! iltalehti 13:29 19.06

Iltalehti julkaisee uuden historialehden Tali-Ihantalan taistelusta. Tali-Ihantalassa taisteltiin kesällä 1944 Pohjoismaiden historian suurin taistelu. Jos se olisi hävitty, olisi Neuvostoliitto jatkosodan päätteeksi todennäköisesti miehittänyt Suomen. Koko Pohjolan historiaa olisi kirjoitettu siitä lähtien aivan eri tavalla. Vihollinen rynnisti vastaan murskaavalla ylivoimalla. Suomi oli ratkeamispisteessä, mutta kesti kuin ihmeen kaupalla. Useimmat ihmeet ovat kuitenkin selitettävissä, niin Tali-Ihantalankin ihme.


Matkailualalle kuuluu nyt Suomessa hyvää – kasvu on Pohjoismaiden nopeinta hs 07:16 18.06


Sotakoira löytää myös kotitekoisen pommin yle 13:21 03.06

Puolustusvoimat kouluttaa sotakoiria yhteistyössä muiden Pohjoismaiden kanssa. Koulutuksesta on otettu mallia myös NATO-maissa.


Tältä näyttivät kuninkaallisten korut Helsingissä – tiarat ovat osa Euroopan historiaa yle 14:06 02.06

Pohjoismaiden valtionpäämiesten vierailulla loistivat paitsi puvut, myös kuningattarien yllä nähdyillä tiarat ja jalokivet.


Pohjoismaiden valtionpäät kiersivät torstaina Helsingissä – näin poikkeuksellinen vierailu sujui hs 02:00 02.06


Sauli Niinistö korosti puheessaan Pohjoismaiden yhteistyön tärkeyttä - ja muistutti: "Emme ole fiksumpia kuin muut kansat" iltalehti 20:20 01.06

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö korosti puheessaan Pohjoismaista vahvaa brändiä, jossa on hänen mielestään edelleen paljon "hyödyntämätöntä potentiaalia". Tasavallan presidentti Sauli Niinistö korosti pohjoismaisen yhteistyön merkitystä puheessaan Suomessa vieraileville pohjoismaiden valtiojohtajille. Hän nosti esille muun muassa luterilaisen kirkon ja lukutaidon sekä kertasi, kuinka Suomi saavutti itsenäisyytensä. Niinistö painotti eritoten demokraattisen ja parlamentaarisen kulttuurin syntymistä Pohjoismaissa. Hän puhui, kuinka Suomen "puolustuslinja, joka on korvien välissä" on edelleen monin tavoin oleellinen tänä aikana, jolloin on hybridi- ja informaatiovaikuttamista.


Pohjoismaiden päämiehet kiersivät torstaina Helsingissä – näin poikkeuksellinen vierailu sujui hs 18:00 01.06


Presidentti Niinistö kansalle: Saa ohjeistaa lisääkin yle 15:57 01.06

100-vuotiasta Suomea juhliva presidentti tervehti Pohjoismaiden kruunupäiden kanssa kansalaisia torstaina. Kohteliaat suomalaiset saisivat presidenttiä ohjeistaakin, hän sanoo.


Pohjoismaiden kuninkaallisten kierroksen seuraava etappi Sibelius-monumentilla – HSTV:n suora lähetys juuri nyt hs 15:49 01.06


Pohjoismaiden kuninkaallisten kierroksen seuraava etappi Sibelius-monumentilla – HSTV:n suora lähetys alkaa kello 15.45 hs 15:31 01.06


Pohjoismaiden kuninkaallisten kierroksen seuraava etappi Sibelius-monumentilla – HSTV seuraa vierailua suorana hs 14:43 01.06


Presidentti Niinistö: "Emme ole täysin turvassa maailman myrskyiltä" iltalehti 14:25 01.06

Presidentti Sauli Niinistö on korostanut pohjoismaisen yhteistyön merkitystä puheessaan Suomessa vieraileville pohjoismaiden valtiojohtajille. Niinistö sanoi, että pohjoismaiden yhteistyön ja yhteisten instituutioiden merkitys on korostunut viime vuosien tapahtumien vuoksi. - Viime aikojen traagiset tapahtumat ovat osoittaneet, ettemme ole täysin turvassa maailman myrskyiltä, mutta yhdessä voimme suojautua niiltä paremmin, Niinistö sanoi puheessaan kulttuurikeskus Hanasaaressa.


Uutiset