Loppuviikolla vihdoin +20 astetta! iltalehti 21:19 25.06

Juhannuksen jälkeisellä viikolla lämpötila nousee parhaimmillaan yli 20 asteen lähes koko maassa. Viileä kevät ja viiveellä saapunut kolea kesä ovat saaneet monet muistelemaan jopa lämmöllä joulukuisia lämpötiloja. Yksi jos toinenkin on vertaillut joulukuisen Suomen säätä kevään lukemiin ja melkein menettänyt toivonsa, että kesän lämpö ehtisi pohjolan perukoille ennen seuraavaa joulua. Olihan esimerkiksi jouluaattona 2013 Helsingin Kaisaniemessä 4,7 astetta lämmintä, vaikka valkeaa joulua haikailtiin. Loppuviikko lämmin Sääennuste lupaa alkavalle viikolle vihdoin lisää lämpöä. Se tarkoittaa, että ainakin suurimmassa osassa maata voidaan unohtaa toistaiseksi toppatakkikelit. Alkava viikko tuo lämpöä vähitellen niin, että loppuviikosta lämpötila voi kivuta yli 20 asteen.


Taistelu joka pelasti Suomen - lue erikoislehti Tali-Ihantalasta! iltalehti 13:29 19.06

Iltalehti julkaisee uuden historialehden Tali-Ihantalan taistelusta. Tali-Ihantalassa taisteltiin kesällä 1944 Pohjoismaiden historian suurin taistelu. Jos se olisi hävitty, olisi Neuvostoliitto jatkosodan päätteeksi todennäköisesti miehittänyt Suomen. Koko Pohjolan historiaa olisi kirjoitettu siitä lähtien aivan eri tavalla. Vihollinen rynnisti vastaan murskaavalla ylivoimalla. Suomi oli ratkeamispisteessä, mutta kesti kuin ihmeen kaupalla. Useimmat ihmeet ovat kuitenkin selitettävissä, niin Tali-Ihantalankin ihme.


Suomen kansallisperhonen valittiin: ”Kuin pieni koru Pohjolan luonnon keskellä” iltasanomat 14:40 14.06

Suomen kansallisperhoseksi valittiin hentoinen ja pienikokoinen paatsamasinisiipi.


Humalassa moottorikelkalla ajelleelle poliisille syytteet rattijuopumuksesta iltalehti 19:26 09.06

Oulun syyttäjäviraston syyttäjä on nostanut syytteen Lapin poliisilaitoksen päällystöön kuuluvaa poliisimiestä vastaan. Muun muassa Peräpohjolan ja Lapin poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkönä toiminutta Ossi Hyvöstä syytetään rattijuopumuksesta. Rajavartiolaitoksen kelkkapartio pysäytti moottorikelkalla ajaneen poliisimiehen keskiviikkona 3. toukokuuta Enontekiöllä. Hänet puhallutettiin aamulla noin kello 9.50. Hyvönen oli liikkeellä virka-aikana poliisilaitoksen virkakelkalla. Hänen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen.


IS-raportti: Suomen kaupungit mullistuvat – Tuleeko Helsinkiin Pohjolan Manhattan? iltasanomat 10:31 03.06

Pilvenpiirtäjiä, taidekaupunginosia, jalankulkukaupunki... Suomesta tulee kaupunkimaisempi kuin koskaan, kun väestökasvun ja kansainvälistymisen vaateisiin vastataan ratkaisuilla, joita meillä ei ole ennen nähty.


Pohjoismaiden pääministerit: "Olemme onnistuneet ensimmäisenä maailmassa purkamaan talouskasvun ja ilmastonmuutoksen välisen kytkennän" iltalehti 07:44 29.05

Pohjoismaiset pääministerit tekivät harvinaisen yhteisaloitteen. Aloite julkistettiin Helsingin Sanomissa tänään. Pohjolan pääministerit ovat tehneet harvinaislaatuisen yhteisaloitteen, joka julkistettiin Helsingin Sanomien mielipideosastolla tänään. Aloitteen nimi Nordic Solutions to Global Challenges (Pohjoismaisia ratkaisuja globaaleihin haasteisiin), ja se liittyy Pariisin ilmastosopimuksen ja YK:n Agenda 2030:n tavoitteiden saavuttamiseen. Aloitteessaan pääministerit sanovat, että pitkäaikainen pohjoismainen yhteistyö on mahdollistanut kehityksen, joka takaa taloudellisen menestyksen ympäristön ja yhteiskuntien kannalta kestävästi.


Vakuutusyhtiö oli jättämässä pahoinpidellyn 15-vuotiaan sipoolaispojan ilman apua – OP Pohjolan mieli muuttui, kun asia oli tulossa julkisuuteen hs 06:58 05.05


Uutiset