Abdeslamille 20 vuoden tuomio terroristisesta murhayrityksestä Brysselissä iltalehti 11:42 23.04

Belgialainen oikeusistuin on tuominnut Salah Abdeslamin 20 vuoden vankeustuomioon pidättämiseensä johtaneen ammuskeluvälikohtauksen takia Brysselissä keväällä 2016. Oikeusistuimen mukaan Abdeslam, 28, on syyllinen terroristiseen murhayritykseen. Salah Abdeslam on ainoa elossa oleva epäilty Pariisin marraskuun 2015 terrori-iskuista. Abdeslam joutui tulitaisteluun poliisien kanssa Forestin alueella Brysselissä maaliskuussa 2016 poliisien ratsatessa erästä asuntoa. Ammuskelussa haavoittui kolme poliisia.


Belgialaistuomioistuin: Abdeslam syyllinen terroristiseen murhayritykseen Brysselissä iltalehti 11:42 23.04

Belgialainen oikeusistuin on tuominnut Salah Abdeslamin syylliseksi pidättämiseensä johtaneesta ammuskelusta Brysselissä keväällä 2016. Oikeusistuimen mukaan Abdeslam, 28, on syyllinen terroristiseen murhayritykseen. Salah Abdeslam on ainoa elossa oleva epäilty Pariisin marraskuun 2015 terrori-iskuista. Abdeslam joutui tulitaisteluun poliisien kanssa Forestin alueella Brysselissä maaliskuussa 2016 poliisien ratsatessa erästä asuntoa. Ammuskelussa haavoittui kolme poliisia.


Mies soitti suutaan matkailijoille ja tappeli kahvilassa – maailmanperintökohde evakuoitiin Ranskassa iltasanomat 17:28 22.04

Ranskan suosituimpiin turistinähtävyyksiin kuuluva Mont Saint Michelin luostarisaari Normandian rannikolla evakuoitiin sunnuntaina sen jälkeen, kun tunnistamaton mies uhkaili ihmisiä ja sanoi hyökkäävänsä paikallisten poliisien kimppuun.


Kansa noussut vallan haalinutta pääministeriä vastaan Armeniassa - Jerevanissa asuva suomalainen: ”Pelkään, että tilanne ajautuu väkivaltaiseksi” iltalehti 15:56 22.04

Armeniassa meneillään olevia kansalaisten protesteja maan pääkaupungissa Jerevanissa seurannut suomalainen pelkää, että tilanne maassa ajautuu väkivaltaan. - Tähän asti kaikki on muistuttanut pehmeää samettivallankumousta. Mutta nyt minulla on sellainen tunne, että mielenosoittajien ja poliisien välinen konflikti ajautuu väkivaltaiseksi. Näin arvioi Kaukasuksella sijaitsevan Armenian kansannousua maan pääkaupungissa Jerevanissa seuraava Ilkka Ronkainen. Hän viettää eläkepäiviään Jerevanin keskustassa. Hänen asuntonsa on aivan parlamenttirakennuksen kulmalla.


Uutuuskirja: Supo turvasi Paavo Lipposta lomamatkoillakin - eduskunnalle yli 90 000 euron lasku poliisien ylitöistä ja autojen polttoainekuluista iltalehti 07:12 17.04

Lipponen ojensi vastavalittuna puhemiehenä eduskunnan talouspäällikköä, joka vaati Lipposta noudattamaan ohjeistusta. Suojelupoliisi laskutti eduskunnalta poliisien ylityökorvauksia ja autojen polttoainekuluja Paavo Lipposen puhemiesvuosina 91 313 euroa, käy ilmi eduskunnan entisen talouspäällikön Pertti J. Rosilan kirjoittamasta kirjasta Arkadianmäen kirstunvartija (Tammi). Rosilan mukaan taustalla oli eduskunnan ja Supon välinen suullinen sopimus, josta Rosilan mukaan ei voi syyttää Lipposta, koska "hän tuskin edes tiesi siitä".


Entinen sosiaalityöntekijä paljastaa uransa rankimmat hetket: ”Miltä omasta 5-vuotiaasta olisi tuntunut lähteä kesken juhlien poliisien mukaan, kun vanhemmat ovat sammuneet?” iltalehti 14:10 14.04

Rovaniemen poliisin pitkäaikainen sosiaalityöntekijä Sisko Koskiniemi ravistelee uutuuskirjassaan jähmeitä käsityksiä lastensuojelun nykytilasta. Sisko Koskiniemen kirja Ihan tavallinen perhe kertoo, että elämässä ongelmia voi tulla kenelle tahansa. Ja liian usein viranomaiset ovat voimattomia. - Me emme voi koskaan tietää, mitä perheissä tapahtuu. Viranomaiset tekevät parhaansa lain, asetusten ja määräysten valossa, mutta jos asiakas ei ole itse halukas yhteistyöhön, me voimme vain toivoa, ettei mitään pahaa tapahdu, Koskiniemi painottaa.


Heather Locklear väittää olevansa syytön poliisien kimppuun käymisessä - ei ilmaantunut oikeuteen iltalehti 03:59 13.04

Melrose Place -sarjasta tunnettu näyttelijä Heather Locklear vakuuttaa syyttömyyttään. Kaksi kuukautta sitten poliisit pidättivät Locklearin, 56, epäiltynä miesystävänsä lyömisestä. Syyttäjä jätti nostamatta syytteet. Sen sijaan Locklearia vastaan nostettiin yksi syyte virkavallan vastustamisesta ja neljä syytettä virkavallan pahoinpitelystä.


540 kiloa marijuanaa katosi Argentiinassa - poliisien selitys: rotat söivät iltalehti 19:13 12.04

Epäilykset heräsivät, kun uusi poliisijohtaja ihmetteli, miksei edeltäjä ollut kuitannut inventaariota. Kahdeksan argentiinalaista poliisia on potku-uhan alla puolen tonnin marijuanaerän katoamisen takia. Asiasta uutisoivat argentiinalaislehtien lisäksi muun muassa The Guardian ja BBC. Huumeiden katoaminen paljastui viime vuonna, kun Pilarin poliisipäällikkö Javier Specia jätti työnsä. Hänen seuraajansa Emilio Portero ihmetteli, miksei Specia ollut toimittanut hänelle marijuanavaraston inventaariota. Protokollan mukaan poliisijohtajan pitää tehdä seuraajalleen luettelo vastattavasta tavarasta.


Nyt puhuu meksikolais-suomalaisessa huumevyyhdissä vangittuna ollut miljonäärin tytär: ”Aika kauhea tilanne, olen jyrkästi huumeita vastaan” iltalehti 06:28 10.04

Meksikolais-suomalaiseen kokaiiniliigaan kytketty nainen järkyttyi pahoin poliisien ilmestyttyä hänen kotiovelleen. Törkeästä huumausainerikoksesta tutkintavankeudessa istunut liikenainen ja tunnetun, jo edesmenneen miljonäärin tytär, on järkyttynyt viiden kuukauden takaisesta tilanteesta. Poliisit ilmestyivät täysin yllättäen naisen kotiovelle lokakuun lopussa ja veivät hänet kiinniotettuna Pasilan poliisitalolle. Naiselle kerrottiin, että hänen epäiltiin syyllistyneen törkeään huumausainerikokseen, joka oli jatkunut tammikuun 1. päivästä aina kiinniottohetkeen asti.


Puolustusministeri Niinistö HS-mielipiteessä: Reservipoliiseja ei revitä pystymetsästä iltalehti 07:49 09.04

Puolustusministeri kertoo Helsingin Sanomien mielipiteessään, ettei kukaan suunnittele korkeatasoisen poliisikoulutuksen korvaamista 16 päivän pikakurssilla. Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin) tahtoo . täsmentää reservipoliisijärjestelmään liittyviä seikkoja puolustushallinnon näkökulmasta. Niinistön mukaan oikomista kaipaavat erityisesti reservipoliisien koulutusta koskevat julkisuudessa olleet tiedot.


Sisäministeri selvensi reservipoliisien tarkoitusta: ”Jos maahanmuuttajia tulisi äkkiä 10x se mitä 2015” uusisuomi 13:46 04.04

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) korostaa, että hallituksen esittämät reservipoliisit eivät ole normaalin arjen ratkaisu vaan tarkoitettu väliaikaiseksi ratkaisuksi yhteiskunnan häiriötilanteisiin. Muun muassa äkillinen maahanmuuttoaalto voisi olla tällainen tilanne.


Valtava valkohai keskeytti poliisiin puhallusoperaation Australiassa iltalehti 10:06 04.04

Hai oli pitempi kuin poliisien kumivene. Video: Valkohai teki tuttavuutta poliisien kumiveneen kanssa. Video on kuvattu isomman poliisiveneen kannelta. Mark Oaks oli ystävineen kalastamassa Edithburgin edustalla lähellä Adelaidea Australiassa, kun kunnon kokoinen valkohai alkoi seurata heidän kalastusvenettään.


Keskelle kaistoja autonsa rattiin sammunut mies ei jäänyt rupattelemaan poliisien kanssa – lähti peruuttamaan pakoon kohti Helsinkiä iltasanomat 23:25 03.04

Päihtynyt kuljettaja oli sammunut auton rattiin keskellä Turunväylää. Huomattuaan poliisit, lähti kuski peruuttamalla pakoon.


Hallitus haluaa reservipoliisit ammattipoliisien avuksi - 16 päivän koulutuksella kentälle, samat varusteet kuin poliisilla iltalehti 13:13 02.04

Hallitus suunnittelee reservipoliisien tuomista ammattipoliisien avuksi. Reservipoliisilla olisi tiukan paikan tullen oikeus käyttää ampuma-asetta. Helsingin Sanomat tänään reservipoliisin tehtäviä, toimivaltuuksia ja voimakeinojen käyttöoikeuksia koskevasta hallituksen esityksestä, joka on parhaillaan lausuntokierroksella. Lausuntokierros päättyy 4. toukokuuta. Sisäministeriön mukaan reservipoliisijärjestelmän tarkoituksena on toimia poliisin reservinä ”yllättäviä, poikkeuksellisia ja tilapäisiä” tilanteita varten, ja vapauttaa ammattipoliiseja poliisin ydintehtäviin.


Seiska: Tiesitkö? Tv:stä tuttu julkkispoliisi on juontaja Jenni Alexandrovan veli iltalehti 20:35 29.03

Radio- ja televisiojuontaja Jenni Alexandrovan veli on tuttu Poliisit-tv-sarjasta, Seiska tietää kertoa. -lehti on selvittänyt vinkkien perusteella, että Jenni Alexandrova (o.s.Heikkilä) on Poliisit-sarjassa Oulun partiossa nähtävän poliisin, Tommi Heikkilän sisko. Sisarukset ovat kotoisin Raahesta. Alexandrova on muuttanut pääkaupunkiseudulle entisiltä synnyinseuduiltaan, mutta Heikkilä on jäänyt asumaan Oulun seudulle, jossa hän työskentelee poliisina.Tommi Heikkilä on ollut mukana Poliisit-sarjassa jo kahdeksan vuoden ajan työparinsa Janne Lammelan kanssa. Heikkilä nähdään parhaillaan televisiossa Nelosella pyörivässä Poliisit 10 vuotta -sarjassa, jossa seurataan muun muassa myös Oulun poliisien työvuoroja. Sisarusnäköä on huomattavissa:


KSML: Ministeri Mykkänen haluaa poliisille ”muutaman kymmenen miljoonan euron” lisärahoituksen iltalehti 07:42 29.03

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok) esittää kehysriihessä poliiseille lisärahoitusta. Keskisuomalaisen haastattelema Mykkänen sanoo hakevansa ensi kuun kehysriihessä poliisitoiminnalle "muutaman kymmenen miljoonan euron" lisärahoitusta. Mykkäsen esittämä lisärahoitus kohdistuisi pääosin ensi vuodelle. Rahoitus käytettäisiin poliisien rekrytointiin, toiminnan vaatimiin materiaalihankintoihin sekä poliisin teknisten järjestelmien kehittämiseen.


Etsintäkuulutettu mies paini poliisien kanssa Hämeenlinnassa – talttui lopulta etälamauttimella iltasanomat 11:32 27.03

Käräjäoikeuden istuntoon tavoiteltu mies oli poliiseja vastassa nyrkit pystyssä.


Poliisi paljastaa peltipoliisinsa netissä ja navigaattoreissa – ”Vaikuttaa liikennekäyttäytymiseen” uusisuomi 10:32 26.03

Osa poliisin automaattivalvontakameroiden eli peltipoliisien paikoista julkistetaan nettisivustolla seuraavien kolmen kuukauden ajan, Helsingin poliisi tiedottaa.


Aggressiivisen miehen epäillään pahoinpidelleen teinipoikia – mies riuhtoi itsensä irti poliisien otteesta MTV 22:18 21.03

Päihtyneen ja aggressiivisen miehen epäillään pahoinpidelleen kahta 16-vuotiasta poikaa ja hajottaneen autoa jollain esineellä Espoossa.


Armeniaa odottanevat ennenaikaiset enemmän kiekkoja silmät Jukka Peltolalta Marjamäki valitsi näin tilannetta kommentoi neuvottelevat nyt jo mukana pakkoraossa, Kärpät passitti Columbuksen Patrik Laineen kanssa Pikaruokalan shaahi tietoja – ei Toronton yliajoon Washington passitti Columbuksen ”Miinusmerkkejä

Uutiset