IL-raportti Valtiontalouden tarkastusvirastosta: "Kultaisessa häkissä muhii paha olo" iltalehti 10:24 24.06

VTV:n työntekijät avautuvat pelon ilmapiiristä, tarkastajien itsesensuurista ja johtoa kohtaan tunnetusta tyytymättömyydestä. Valtiontalouden tarkastusviraston työntekijät väittävät, että virasto on menettänyt otettaan ydintoiminnassaan eli valtion varainhoidon vahtikoirana toimimisessa. Työntekijöiden mukaan tarkastusaiheita rajataan etukäteen, jolloin valittavaksi päätyy harmittomia teemoja. Virastossa vallitsee työntekijöiden mukaan pelon ilmapiiri. Eniten ilmapiiri on tulehtunut tuloksellisuustarkastuksen ja finanssipolitiikan tarkastuksen yksikössä. Työilmapiiriongelmia on yritetty parantaa muun muassa taukotanssilla ja naurujoogalla. Iltalehti kertoi kesäkuun alussa, että valtion taloudenhoitoa tarkastavassa ja finanssipolitiikkaa valvovassa Valtiontalouden tarkastusvirastossa kuohuu.


EU-maat harkitsevat keskeisten ulkomaisten investointien läpivalaisua iltalehti 18:52 23.06

Kauppapolitiikka jakoi EU-maat odotettua tiukemmin kahteen leiriin juhannuksen huippukokouksessa. Suomi, muut Pohjoismaat, Britannia ja muun muassa Hollanti vastustivat ajatusta siitä, että EU ryhtyisi läpivalaisemaan unionin ulkopuolelta tulevia investointeja, vaikka tavoitteena olisikin reilun kaupan varmistaminen. Ranska sen sijaan ajoi uutta työkalua presidentti Emmanuel Macronin johdolla. EU-johtajat päättivät ennakoitua pidemmän keskustelun jälkeen, että komissio arvioi tarvetta työkalulle.


Sipilä Macronin ajamasta hankkeesta: ”Tämmöinen lenkki on kyllä turha” – Pohjoismaat ajautuivat Ranskan kanssa eri leiriin iltasanomat 18:35 23.06

Kauppapolitiikka jakoi EU-maat odotettua tiukemmin kahteen leiriin juhannuksen huippukokouksessa.


Pohjoismaat ajautuivat Macronin kanssa eri leiriin kauppapolitiikassa iltalehti 18:22 23.06

Kauppapolitiikka jakoi EU-maat odotettua tiukemmin kahteen leiriin juhannuksen huippukokouksessa. Suomi, muut Pohjoismaat, Britannia ja muun muassa Hollanti vastustivat ajatusta siitä, että EU ryhtyisi läpivalaisemaan unionin ulkopuolelta tulevia investointeja, vaikka tavoitteena olisikin reilun kaupan varmistaminen. Ranska sen sijaan ajoi uutta työkalua presidentti Emmanuel Macronin johdolla. EU-johtajat päättivät ennakoitua pidemmän keskustelun jälkeen, että komissio arvioi tarvetta työkalulle, joka läpivalaisisi ulkomaiset investoinnit strategisesti tärkeillä sektoreilla.


Kauppapolitiikka repi railoja EU-maiden välille – Sipilä löysi itsensä eri leiristä Macronin kanssa hs 17:05 23.06


Sipilä tapasi Merkelin Berliinissä - korosti puolustusyhteistyön syventämistä iltalehti 19:04 21.06

Pääministeri Juha Sipilä keskusteli liittokansleri Angela Merkelin kanssa muun muassa Euroopan tulevaisuudesta. Pääministeri Juha Sipilä on tavannut Saksan liittokansleri Angela Merkelin Berliinissä. Valtioneuvoston tiedotteessa kerrotaan, että Sipilä ja Merkel keskustelivat muun muassa Euroopan unionin puolustusyhteistyön syventämisestä sekä talous- ja rahaliiton kehittämisestä. Sipilä ja Merkel puhuivat myös aiheista, joita käsitellään torstaina Brysselin Eurooppa-neuvostossa. Nämä koskivat muun muassa kauppapolitiikkaa, muuttoliikettä, ilmastoa ja energiaa sekä ulkosuhteita.


Puolustuspolitiikka jakoi eduskunnan vasemmistoliittoon ja muihin – ”Selonteko oli hyvä, vastalause erinomainen” iltasanomat 17:02 21.06

Keskustelu puolustusselonteosta käytiin asetelmassa muut vastaan vasemmistoliitto.


Perussuomalaisten kriisi yllätti jopa Väyrysen -"Minua on jymäytetty" iltalehti 14:27 21.06

Euroopan parlamentin jäsenen Paavo Väyrysen on kerrankin pakko myöntää olleensa väärässä. Keskustan kunniapuheenjohtaja, oman puolueensa perustanut Paavo Väyrynen seuraa tarkasti myös kotimaan politiikkaa. Perussuomalaisten puoluekokousta seuranneet tapahtumat eivät Väyrysen mukaan olleetkaan sitä mitä aluksi luultiin. - Siis se kuva, mikä luotiin tästä Halla-ahon voitosta puoluekokouksessa, niin sehän oli aivan väärä. Se meni mediassa läpi hyvin laajasti ja ilman soraääniä. Vasta myöhemmin kävi ilmi, ettei se nyt ihan niin ollutkaan, Väyrynen sanoi keskiviikkona Helsingissä.


LM: Tuula Haatainen tavoittelee SDP:n presidenttiehdokkuutta iltalehti 05:00 21.06

Kansanedustaja Tuula Haatainen pyrkii SDP:n presidenttiehdokkaaksi, uutisoi Lännen Media. Haatainen on ensimmäinen SDP:n jäsen, joka on ilmoittanut tavoittelevansa puolueen presidenttiehdokkuutta. Lännen Median haastattelussa Haatainen sanoo, että veisi presidenttinä Suomen linjaa lähemmäksi presidentti Tarja Halosen ulkopolitiikkaa.


LM: Tuula Haatainen pyrkii SDP:n presidenttiehdokkaaksi iltalehti 05:00 21.06

Kansanedustaja Tuula Haatainen pyrkii SDP:n presidenttiehdokkaaksi, uutisoi Lännen Media. Haatainen on ensimmäinen SDP:n jäsen, joka on ilmoittanut tavoittelevansa puolueen presidenttiehdokkuutta. Lännen Median haastattelussa Haatainen sanoo, että veisi presidenttinä Suomen linjaa lähemmäksi presidentti Tarja Halosen ulkopolitiikkaa.


Näkökulma: Kokoomus pitää huolta omistaan - ulosottokierteeseen joutunut Tapani Mäkinen pelastettiin 7 000 euron palkalla ministeriöön iltalehti 22:43 20.06

Kokoomus heivasi ex-kansanedustaja Tapani Mäkisen Vantaan kaupunginhallituksen johdosta, mutta heitti perään pelastusrenkaan, kirjoittaa Iltalehden toimittaja Marko-Oskari Lehtonen. Moni politiikkaa seuraava hieraisi silmiään, kun oikeusministeriö tiedotti noin kuukausi sitten, että Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja entinen kansanedustaja Tapani Mäkinen, 52, (kok) on nimitetty oikeusministeri Antti Häkkäsen (kok) erityisavustajaksi. Ministeriön tiedotteen mukaan Mäkisen vastuulla ovat erityisesti liikenne- ja viestintäministeriön, ympäristöministeriön maankäyttö- ja rakennusasioiden sekä maakuntauudistuksen seuranta. Mäkisen nimitys oli monen mielestä outo.


Nesteen työntekijät keskeyttävät polttoaineiden jakelun, vastustavat hallituksen omistajapolitiikkaa – huoltoasemilla voi tulla pulaa bensasta, Finnair selvittää mahdollisia vaikutuksia hs 18:12 20.06


Nesteen työntekijät keskeyttävät polttoaineiden jakelun, vastustavat Sipilän hallituksen omistajapolitiikkaa – huoltoasemilla voi tulla pulaa bensasta hs 15:23 20.06


Uutiset