Akavan Fjäder kolumnissaan: Viimeaikaiset poliittiset avaukset eivät ole kestävää sukupolvipolitiikkaa MTV 11:45 22.05

Kaikenlainen toiminta, joka hankaloittaa nuorten siirtymistä työmarkkinoille tai murentaa heidän uskoaan tulevaisuudesta, on tuomittavaa, kirjoittaa Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder.


Ministeri Niinistö KSML:lle: ”Täytyy löytää motivaatio, jos aikoo vielä olla ehdolla valtakunnallisissa vaaleissa” iltalehti 13:12 21.05

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin) sanoo Keskisuomalaiselle, että ”voisihan sitä kenties muutakin tehdä” kuin jatkaa politiikassa. Puolustusministeri Jussi Niinistö vihjailee haastattelussa, että jatko politiikassa ei ole varmaa. - Elämässä on muutakin kuin politiikkaa. Varsinkin nyt, kun olen saavuttanut käytännössä kaiken, mitä meikäläisen kaltainen, puolustuspolitiikasta kiinnostunut poliitikko voi ylipäänsä Suomessa saavuttaa. Täytyy löytää motivaatio, jos aikoo vielä olla ehdolla valtakunnallisissa vaaleissa.


Oh crab! - Rapujalostamot joutuivat ahtaalle Trumpin siirtolaispoliitiikan takia, perkaajat lähtivät kotimaahansa iltalehti 06:14 21.05

Hallitus käy rapuyrittäjän mielestä arpakauppaa amerikkalaisten yritysten tulevaisuudesta. Presidentti Donald Trumpin hallinnon ulkomaalaisvastainen politiikka on vienyt joiltain amerikkalaisilta yrittäjiltä mahdollisuuden palkata ulkomaalaisia kausityöläisiä aloille, jotka ovat olleet riippuvaisia tuosta työvoimasta jo vuosikymmenten ajan. Yksiä näistä kärsijöistä ovat rapujalostamot. Chesapeake-lahden rannoilla on ollut useita kymmeniä jalostamoita, jotka tarvitsevat kesätyöläisiä perkaamaan rapuja eli ottamaan ravunlihan talteen kovan kuoren sisältä. Kilpailu halvemman ravunlihan maista on pudottanut yritysten määrän kahteenkymmeneen, ja nyt noin puolet niistä on joutunut sulkemaan tänä keväänä työntekijöiden puutteessa.


Tutkija vastaa Jussi Halla-aholle: ”Tulijoita Eurooppaan on enemmän kuin voimme vastaanottaa, voisimme hyötyä tästä kansakuntana” uusisuomi 18:29 20.05

Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan geopoliittisiin konflikteihin erikoistunut tutkija Alan Salehzadeh arvioi, että maahanmuuttopolitiikkaa järkevöittämällä työpaikat voidaan Suomessa säilyttää ihmisillä robottien sijaan.


Jussi Halla-aho: ”Emme kannata kovaa politiikkaa ilkeyttämme” uusisuomi 12:16 19.05

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho linjaa tavoitteekseen puheenjohtajana eduskuntavaaleja silmällä pitäen, että perussuomalaiset ovat mahdollisimman paljon asiapuolue ja mahdollisimman vähän slogan-puolue. 


MTK:n puheenjohtaja Juha Marttilalta tiukat terveiset sinisille ja Sipilälle: "EU-politiikka on kuin pärekattoa helteellä kulottaisi" MTV 11:07 19.05

MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila on huolestunut Suomen EU-linjasta, kun edessä ovat vaikeat neuvottelut maataloustukien leikkauksista. EU-komission esitys leikkaisi suomalaisviljelijöiden tukia lähes 8 prosenttia, mikä tekisi noin 70 miljoonan euron aukon.


Petteri Orpo: Suomi aikoo pulittaa yhä enemmän rahaa EU:lle - ja se on ilon ja onnen paikka iltalehti 16:09 18.05

Valtiovarainministeri kertoo IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa, että kasvavat jäsenmaksut kertovat myös hyvinvoivasta taloudesta. Video: Petteri Orpo pitää hyvänä asiana, että Suomi panostaa Euroopan unioniin. Orpo (kok) puolustaa Susanne Päivärinnan haastattelussa Suomen linjausta, jonka mukaan maa aikoo jatkossa satsata suurempia summia Euroopan unionin hankkeisiin. Orpon mukaan EU ajaa monia Suomelle keskeisiä intressejä, kuten esimerkiksi parempaa turvallisuutta ja maahanmuuttopolitiikkaa.


Koko oppositio raivostui hallitukselle – Hallitusleiristä vastaus: ”Propagandaa” uusisuomi 11:15 17.05

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkisen (kesk.) mukaan keskiviikkoinen kohu sote- ja maakuntauudistuksen rahoituskehyksestä eli julkisen talouden suunnitelmasta (JTS) on silkkaa oppositiopolitiikkaa.


Koko oppositio raivostui hallitukselle – Hallituksen vastaus: ”Propagandaa” uusisuomi 11:15 17.05

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkisen (kesk.) mukaan keskiviikkoinen kohu sote- ja maakuntauudistuksen rahoituskehyksestä eli julkisen talouden suunnitelmasta (JTS) on silkkaa oppositiopolitiikkaa.


Soininvaaralta ja Härmälältä kaupunkiraportti: Miten käy ”muun Suomen” iltalehti 22:14 16.05

EK:n mukaan seuraavan hallituksen on otettava kaupunkipolitiikka yhdeksi kärkihankkeeksi Suomen talouden menestyksen takaamiseksi. Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n mukaan kaupungistuminen ja asukastiheyden kasvu kasvattavat tutkitusti tuottavuutta. Kaupungistumiseen liittyy EK:n mukaan monien eri ministeriöiden vastuulle kuuluvia kysymyksiä. Siksi sen mukaan tarvitaan saumatonta koordinaatiota. - EK esittää kaupunkipoliittisen ministerivaliokunnan perustamista, jotta poliittinen päätöksenteko eri ministeriöissä tukisi Suomen hyvää kaupungistumista, EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies sanoi EK:n tiedotustilaisuudessa tänään


EK: Kaupungistumisesta tehtävä kärkihanke – ”Vähintään 600 milj. €:n väyläinvestoinnit vuosittain” uusisuomi 15:31 16.05

Elinkeinoelämän keskusliitto EK vaatii, että seuraavan hallituksen on otettava kaupunkipolitiikka yhdeksi kärkihankkeeksi Suomen talouden menestyksen takaamiseksi. 


Rahariita seisottaa 1500 sotilaan joukkoja - Jyrki Katainen: "Iso ongelma" uusisuomi 17:54 15.05

Euroopan komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen (kok.) on yrittänyt viime aikoina keksiä, mitä muuta hän voisi urallaan tehdä kuin politiikkaa. Samaan aikaan hänellä on pohdittavanaan EU:n nopean toiminnan joukkojen ongelma. 


Jyrki Katainen panttaa jatkoaikeitaan, mutta yksi on varmaa: ”Suomen politiikkaan en tule” iltasanomat 16:23 15.05

Nykyisen komission kausi päättyy ensi vuoden lopulla.


Kansanedustajan tv-esiintyminen kuohuttaa – Li Andersson: Tämä ajattelutapa ohjaa hallituksen politiikkaa uusisuomi 13:00 15.05

”Meillä kaikilla on rajoitteita”, huudahti kansanedustaja Susanna Koski (kok.) kohdatessaan useista sairauksista kärsivän pitkäaikaistyöttömän Ylen Kuplat-ohjelmassa.


Hallituksen silmätikuksi joutunut Sorosin säätiö vetäytyy Unkarista iltasanomat 12:15 15.05

Säätiö ilmoitti joutuneensa jättämään Unkarin, koska pääministeri Viktor Orbanin hallituksen sortopolitiikka tekee toiminnan Unkarissa mahdottomaksi.


Eduskunnan pääsihteeri vahvistaa - Paavo Väyrynen palaa eduskuntaan: ”Asia on sillä sipuli” iltalehti 10:23 14.05

Eduskunnan pääsihteeri Maija-Leena Paavola vahvistaa Iltalehdelle, että europarlamentaarikko Paavo Väyrynen palaa eduskuntaan 12. kesäkuuta. Keskustasta hiljattain eronnut europarlamentaarikko Paavo Väyrynen palaa eduskuntaan 12. kesäkuuta, vahvistaa eduskunnan pääsihteeri Maija-Leena Paavola. Väyrysen paluu kotimaan politiikkaan tietää samalla sitä, että Väyrysen varaedustajan Mikko Kärnän (kesk) tehtävä päättyy 11. kesäkuuta.


Aika äitiysvapaalla avasi Sanna Marinin silmiä: ”Ymmärrän, miksi ihmiset kokevat politiikan luotaantyöntäväksi” iltalehti 07:33 13.05

Äitiysvapaalla oleva kansanedustaja Sanna Marin ei ole kaivannut eduskuntaan kuuntelemaan ”propagandaa”. Kansanedustaja Sanna Marin (sd) on seurannut viime kuukaudet politiikkaa "ulkopuolisena", vaikka onkin käynyt joitakin kertoja eduskunnan äänestyksissä painamassa nappia. - Nyt äitiysvapaalla olen alkanut ymmärtää, minkä takia politiikka näyttäytyy ihmisille monesti luotaantyöntävältä. Koetaan, että ei hoideta yhteisiä asioita, vaan hoidetaan puolueiden asioita, Marin kuvailee.


Ekonomistin mukaan Sipilän hallituksen talouspolitiikka näkyy jo OECD:n tilastoissa - Suomen veroaste ja julkiset menot laskussa iltalehti 10:32 12.05

Nordean ekonomistin mukaan hallituksen harjoittaman talouspolitiikan seuraukset näkyvät jo OECD:n tilastoissa. Toukokuussa julkistettu OECD:n (2018), General government spending -tilasto paljastaa, että Suomen julkisten menojen kasvu suhteessa bruttokansantuottoon (BKT) on kääntynyt muutamassa vuodessa laskuun. Vielä vuonna 2014 Suomen julkisen sektorin suhde BKT:hen oli 58 prosenttia. Tuolloin myös keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä vaati vaalipuheissaan kovia toimia Suomen valtiontalouden kuntoon saattamiseksi.


Pääkirjoitus: Diplomatialla alkaa jo olla kiire Iranin ja Israelin tapauksessa – näkymä on pelottava iltasanomat 21:00 11.05

Propaganda ja punaiset linjat kiristävät nyt huolestuttavasti maailmanpolitiikkaa, kirjoittaa erikoistoimittaja Jouko Juonala.


herkullisia viestejä ”Nyt Kiinan kauppasodan olivat kimmastua perustelee kaupungin karuja pommiuhkaus – poliisi reagoivat voimakkaasti Rukajärvi taituroi itsensä suljettu” vahingossa torkkuvan Valinnanvapaus kuumensi

Uutiset