Jussi Halla-aho Ylellä: ”Kärsimme edelleen kieltolain ajoista” uusisuomi 10:56 16.12

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho linjaa, että suomalainen alkoholipolitiikka ”pitäisi normalisoida”.


Näkökulma: Vasemmisto mukana väärissä vaaleissa iltalehti 11:12 15.12

SDP menetti ulkopoliittisen osaamisensa hämmästyttävän nopeasti. Vasemmiston ehdokkaat Tuula Haatainen (sd) ja Merja Kyllönen (vas) uhkaavat jäädä presidentinvaaleissa jälkipäähän. Mielenkiintoista on nähdä saavatko vasemmiston ehdokkaat kymmentä prosenttia äänistä edes yhteensä. Presidentinvaaliesiintymisten perusteella Haatainen ja Kyllönen ovat mukana väärissä vaaleissa. Kumpikaan ei keskity ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan vaan he haluaisivat viedä keskustelun täysin muille urille. Kyllönen jopa myönsi Ylen vaalitentissä, ettei oikein hallitse ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa.


Kirja: Macronin menestyksen takana on vaimon lisäksi myös toinen nainen iltalehti 07:03 14.12

Ranskan presidentti Emmanuel Macronin taustalla on vaikuttanut kaksi vahvaa naista. Ranskan politiikkaan ja kulttuuriin perehtynyt toimittaja-kirjailija Helena Petäjistö on kirjoittanut syksyn aikana kirjan Ranskan "uudesta Napoleonista" eli presidentti Emmanuel Macronista. - Jos isoäiti ”Manettea” ei olisi ollut, Ranskan presidentti Emmanuel Macron ei varmasti olisi siinä missä hän nyt on, tuoreen Ranska, Macron ja minä -kirjan kirjoittanut Helena Petäistö arvelee.


Tuore kirja paljastaa syyt, joiden vuoksi tuntematon investointipankkiiri päätyi Ranskan presidentiksi iltalehti 07:02 14.12

Torstaina julkaistun Macron-kirjan kirjoittaja Helena Petäistö pitää Macronia Ranskan uutena Napoleonina. Ranskan politiikkaan ja kulttuuriin perehtynyt toimittaja-kirjailija Helena Petäjistö on toipunut täysin terveysongelmistaan ja kirjoittanut syksyn aikana kirjan Ranskan "uudesta Napoleonista" eli presidentti Emmanuel Macronista. Ranska, Macron ja minä -niminen kirja (Otava 2017) paljastaa taustat ja syyt, jotka nostivat vain 39-vuotiaan tuntemattoman investointipankkiirin ensin Ranskan presidentiksi ja sittemmin myös maailmanmaineeseen.


"EU:n yhteinen maahanmuuttopolitiikka mahalasku, kiintiöillä ei tulevaisuutta" – maahanmuutto kuumentaa EU-huippukokousta MTV 05:25 14.12

EU-maiden johtajat kokoontuvat tänään Brysseliin poikkeuksellisen


USA:n ulkoministeriö selvensi ulkoministerin lausuntoja - ”Kantamme Pohjois-Koreaan on edelleen täsmälleen sama” iltalehti 02:52 14.12

Yhdysvaltain ulkoministeriö ilmoitti keskiviikkona, että maan suhtautuminen Pohjois-Koreaan ei ole muuttunut. Aiemmin tällä viikolla Yhdysvaltain ulkoministeri Rex Tillersonin puheet antoivat vaikutelman, että Yhdysvaltojen Pohjois-Korean-politiikka olisi lientynyt. Tillerson totesi alkuviikosta, että Yhdysvallat olisi valmis neuvottelupöytään Pohjois-Korean kanssa ilman ennakkoehtoja.


Iltalehden leijonat ja lampaat presidenttiehdokkaille: Väyrysen hyökkäys hyytyi iltalehti 23:42 13.12

Sauli Niinistö puolusti ärhäkkäästi presidentin oikeutta osallistua turvallisuuspoliittiseen keskusteluun, vaikka päätöksenteko kuuluu hallitukselle. MTV:n keskiviikkoiselle presidentinvaalitentille oli asetettu aikaisempia enemmän odotuksia, sillä kyseessä oli ensimmäinen suorana televisioitu tentti ja mukana oli ensimmäistä kertaa politiikan ikiliikkuja Paavo Väyrynen, jonka keräämät kannattajakortit ovat edelleen ministeriössä tarkistettavina. Väyrynen kävikin odotetusti heti alkuun tasavallan presidentin Sauli Niinistön kimppuun syyttämällä tätä toimivaltansa ylittämisestä, sillä Eurooppa-politiikka kuuluu Suomessa pääministerin johtamalle valtioneuvostolle, eikä presidentin tehtävänä ole Väyrysen mukaan keskustella eurooppalaisten päättäjien kanssa Suomen puolustuspolitiikasta.


Aamulehti: Sanna Marin kertoi tulleensa ahdistelluksi Linnan juhlissa viime vuonna iltalehti 20:57 13.12

Asia nousi esille paneelikeskustelussa. Marinin mukaan tapaus sattui vuonna 2016. Tamperelainen kansanedustaja Sanna Marin (sd) kertoi keskiviikkona joutuneensa mieskansanedustajan häirinnän kohteeksi Linnan juhlissa vuonna 2016, kertoo . Asia tuli ilmi Aamulehden järjestämässä politiikka-aiheisessa paneelikeskustelussa. Tilaisuudessa käsiteltiin seksuaalista häirintää, ahdistelua sekä #metoo-kampanjaa.


Aamulehti: Sanna Marin kertoi tulleensa ahdistelluksi Linnan juhlissa iltalehti 20:57 13.12

Asia nousi esille paneelikeskustelussa. Marinin mukaan tapaus sattui vuonna 2016. Tamperelainen kansanedustaja Sanna Marin (sd) kertoi keskiviikkona joutuneensa mieskansanedustajan häirinnän kohteeksi Linnan juhlissa vuonna 2016, kertoo . Asia tuli ilmi Aamulehden järjestämässä politiikka-aiheisessa paneelikeskustelussa. Tilaisuudessa käsiteltiin seksuaalista häirintää, ahdistelua sekä #metoo-kampanjaa.


Tuula Haatainen: Trump olisi pitänyt haastaa aborttijarrusta – Feministinen ulkopolitiikka kirjattava Suomen hallitusohjelmaan uusisuomi 19:10 11.12

Presidenttiehdokas Tuula Haatainen (sd.) haluaa feministisen ulkopolitiikan osaksi Suomen hallitusohjelmaa ja Euroopan unionia.


Haatainen arvostelee Niinistön ulkopolitiikkaa: Trumpin, Xin ja Putinin tapaaminen ei riitä iltasanomat 16:23 11.12

Presidenttiehdokas Tuula Haatainen (sd) sanoi IS:n Presidentinvaalimessuilla, että Suomen pitäisi olla aktiivisempi turvallisuusuhkien suhteen.


"Sadat Niinistön kannattajakortin täyttäneet aikovat äänestää minua" – Paavo Väyrynen moittii Niinistön ulkopolitiikkaa MTV 15:45 11.12

Paavo Väyrynen pitää itseään ja presidentti Sauli Niinistöä Suomen politiikan päävaihtoehtoina. Hän sanoo kannattavansa puolueetonta linjaa ja moittii Niinistöä EU-puolustuksen ajamisesta.


Urpilainen haluaisi EU:sta Yhdysvaltojen kaltaisen tulonsiirtounionin - Vanhanen tyrmää haaveet iltalehti 09:01 10.12

Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen ja SDP:n kansanedustaja Jutta Urpilainen ovat eri linjoilla EU:n tulevaisuudesta. Torstaina Saksan sosiaalidemokraattien johtaja Martin Schulz totesi Berliinissä, että hän haluaa luoda EU:sta Yhdysvaltojen kaltaisen liittovaltion. Liittovaltiokehitystä jo pidempään kannattanut Schulz sanoi haluavansa luoda Eurooppaan Yhdysvallat vuoteen 2025 mennessä. (IL 7.12.) Samana päivänä myös Suomessa SDP:n kansanedustaja Jutta Urpilainen totesi (7.12.) Ilmestyneessä Ulkopolitiikka-lehden kirjoituksessa, että EU:n ja euroalueen kehittämisessä pitäisi ottaa esimerkkiä Yhdysvalloista.


MTV Uutisten kirjeenvaihtaja: "Trumpin päätös julistaa Jerusalem pääkaupungiksi on poliittinen peliliike" MTV 19:36 07.12

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin politiikka Lähi-idässä on tuomittu jyrkästi maailmalla. Trumpin päätös Jerusalemin julistamisesta Israelin pääkaupungiksi muuttaa merkittävästi Yhdysvaltojen politiikkaa.


MTV Uutisten kirjeenvaihtaja: "Trumpin päätös julistaa Jerusalm pääkaupungiksi on poliittinen peliliike" MTV 19:36 07.12

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin politiikka Lähi-idässä on tuomittu jyrkästi maailmalla. Trumpin päätös Jerusalemin julistamisesta Israelin pääkaupungiksi muuttaa merkittävästi Yhdysvaltojen politiikkaa.


Onko Nato-ovi Suomelle auki? Soini: ”Olisi ikävä ajatus, jos Nato päättäisi, ettei klubiin otettaisi enää uusia jäseniä” iltalehti 12:19 07.12

Keskiviikkona Brysselissä pidetyssä Naton ulkoministerikokouksessa pohdittiin myös Suomelle tärkeää Naton avoimien ovien politiikkaa. Naton ulkoministerikokouksen päätteeksi Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg totesi keskiviikkona Naton avointen ovien politiikan jatkuvan ja muistutti, että Naton laajentumiskierrokset ovat turvanneet rauhaa Euroopassa. Tällä hetkellä Natoon kuuluu 29 maata. Myös suurin osa EU-maista kuuluu Natoon, mutta Suomi ja Ruotsi kuuluvat ainoastaan Naton laajennettujen kumppanuusetujen piiriin, jolloin ne eivät saa Natolta turvatakuita, kuten varsinaiset jäsenmaat.


Asiantuntija: Trumpin Jerusalem-päätös heikentää Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten asemaa – voi aiheuttaa levottomuuksia MTV 09:16 07.12

Trumpin päätös Jerusalemin julistamisesta Israelin pääkaupungiksi muuttaa merkittävästi Yhdysvaltojen politiikkaa, arvioi Lähi-idän asiantuntija ja professori Hannu Juusola Helsingin yliopistosta.


Kolmikko istutti itsensä jalkapuuhun Helsingissä: ”Tärkein asia, joka on pielessä, on Suomen turvapaikkapolitiikka” iltalehti 16:03 06.12

Kai Sadinmaa on tehnyt itse jalkapuun, performanssi oli hänen ideansa. - Kunnioitan Suomen itsenäisyyttä, mutta täällä on niin moni asia pielessä. Tärkein asia, joka on pielessä, on Suomen turvapaikkapolitiikka, kommentoi vapaaehtoistyötä turvapaikanhakijoiden kanssa tekevä Katri Tapola.


Presidenttiehdokas Kyllönen kritisoi Suomen Nato-keskustelua Lännen Medialle: ”Kansalaisten selän takana puuhastellaan asioita” MTV 05:05 05.12

Vasemmistoliiton presidenttiehdokas Merja Kyllönen kritisoi Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikka salailusta Lännen Median haastattelussa.


Näkökulma: Demarit käyvät jo eduskuntavaaleja - kuten myös Paavo Väyrynen iltalehti 21:01 04.12

Presidenttiehdokas Tuula Haatainen houkuttelee Sauli Niinistöä eduskuntavaalien taistelukentälle, kirjoittaa Iltalehden Juha Ristamäki. Demarien presidenttiehdokas Tuula Haatainen aloitti virallisesti kampanjansa maanantaina helsinkiläisessä kapakassa. Paikalle olivat kannustamaan tulleet muun muassa presidentti Tarja Halonen ja pikku hiljaa puolueelleen anteeksiantava syrjäytetty puheenjohtaja Jutta Urpilainen. Haatainen keskittyi sisarten säestyksellä naisten tasa-arvoon, seksuaaliseen häirintään, kehitysmaapolitiikkaan ja eriarvoistumiseen. Tärkeitä aiheita, mutta ei niillä presidentinvaaleja voiteta, eikä päästä edes toiselle kierrokselle.


Uutiset