Konfliktialueelta raportoinut mies ammuttiin kuoliaaksi suorassa lähetyksessä Nicaraguassa iltalehti 22:05 22.04

Toimittajiin kohdistuu yhä enemmän väkivaltaa maailman kriisialueilla. Väli-Amerikassa sijaitsevan Nicaraguan etelärannikolla tapahtuvista hallituksenvastaisista mielenosoituksista raportoinut toimittaja ammuttiin suorassa lähetyksessä lauantaina. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters, paikallismedioita siteeraten.


Toimittaja ammuttiin kuoliaaksi kesken Facebook-liven Nicaraguassa – kuuluu vain yksi laukaus ja kirkumista MTV 14:42 22.04

Nicaraguaa jo useita päiviä koetelleissa levottomuuksissa on kuollut ainakin 10 ihmistä, hallitusta vastustavien mielenosoittajien mukaan kuolleita on 25. Viime yönä surmansa sai paikallinen toimittaja Ángel Ganoa. Hän oli raportoimassa tilanteesta suoraan Facebookin kautta uutissivusto El Meridianolle Bluefieldsissä, kun häntä ammuttiin päähän. 


USA:n puolustusministeri kiistää painostaneensa Trumpia ilmaiskuasiassa: ”Minulla ei ole mitään hajua mistä tuo tarina tuli” iltalehti 05:09 19.04

Yhdysvaltain puolustusministeri ei omien sanojensa mukaan yrittänyt painostaa presidenttiä. Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattis kiistää painostaneensa presidentti Donald Trumpia hakemaan Syyrian viime viikon ilmaiskuille kongressin hyväksyntää. raportoi eilen nimettömien hallintolähteidensä pohjalta, että Mattis kehotti presidentti Trumpia hakemaan Syyrian ilmaiskuille kongressin hyväksynnän, mutta presidentti halusi "nopeita ja dramaattisia toimia". - Minulla ei ole mitään hajua mistä tuo tarina tuli. En löytänyt siitä mitään, mitä muistaisin viime viikolla tehneeni, kommentoi Mattis jutun sisältöä toimittajille Pentagonissa.


3-vuotias ampui raskaana olevaa äitiään parkkipaikalla USA:ssa iltalehti 22:12 18.04

Pikkutyttö sai ladatun aseen käsiinsä autossa, jonne isä oli sen jättänyt. Poliisi raportoi kolmevuotiaan tytön ampuneen tuliaseella raskaana olevaa äitiään pysäköintialueella Merrillvillessä, Indianan osavaltiossa Yhdysvalloissa. Autossa oli äiti Shaneque Thomas ja hänen kaksi lastaan. Äiti haavoittui ampumisessa. Poliisi hälytettiin paikalle kello neljän aikaan tiistai-iltapäivällä paikallista aikaa.


Diivailija Petter Northugilta yllättävä ratkaisu - nöyristyi viiden sooloiluvuoden jälkeen iltalehti 11:15 18.04

Norjalaishiihtäjä Petter Northug on Dagbladetin mukaan ottamassa lusikan kauniiseen käteensä. Kaksi viime kautta varjojen mailla hiihdellyt Northug on norjalaislehti Dagbladetin mukaan tekemässä täysipainoisen paluun maajoukkueympyröihin. Lehti raportoi tietoihinsa nojaten, että Northug harjoittelee jatkossa Norjan sprinttimaajoukkueessa. Northug irtaantui maajoukkuetoiminnasta viisi vuotta sitten ja on siitä lähtien harjoitellut omien valmentajiensa alaisuudessa. Team Northugin lento on ollut kuitenkin siinä määrin matalaa, että nyt on mitä ilmeisemmin aika palata hiihtoliiton valmennukseen.


NASA ei huomannut – erittäin tuhoisa asteroidi hipoi maata! stara 11:00 18.04

Yhdysvaltojen avaruushallinto NASA raportoi usein maapalloa lähestyvistä asteroideista jo vuosia


Viihdelehti Stara.fi stara 11:00 18.04

Yhdysvaltojen avaruushallinto NASA raportoi usein maapalloa lähestyvistä asteroideista jo vuosia


Suomalaistenkin yleisesti käyttämästä lääkkeestä runsaasti annostusvirheitä, osa tapauksista johtanut kuolemaan - Euroopan lääkevirasto aloittaa selvityksen iltalehti 20:33 17.04

Metotreksaatti-lääkkeen yliannostukset ovat johtaneet jopa potilaiden kuolemiin Euroopassa. Suomessa yliannostustapauksia on tullut Fimean tietoon kaksi. Euroopan lääkevirasto (EMA) on aloittanut selvityksen annostusvirheiden riskistä metotreksaatilla, jota käytetään tulehduksellisten sairauksien, kuten nivelreuman ja psoriasiksen, hoidossa sekä syöpälääkkeenä. Selvityksen aloittaminen johtuu jatkuvista raportoiduista yliannostustapauksista, joista osa on johtanut potilaan kuolemaan. Vakavia yliannostustapauksia on ollut viime aikoina etenkin Saksassa, Ranskassa, Iso-Britanniassa, Italiassa ja Espanjassa. Kolmen vuoden aikana yliannostuksia on ollut satoja - siitä huolimatta, että tapauksia on yritetty estää muun muassa tiedottamalla asiasta terveydenhuollon ammattilaisille.


Metrolla kulkija huomasi jäihin vajonneen - merivartioston mukaan jäälle ei ole enää mitään asiaa iltalehti 17:31 17.04

Kevätjäille menijät aiheuttivat kiireen merivartiostolle. Suomenlahden merivartiostolla oli viikon 15 aikana yhteensä 11 meripelastus-, avustus- ja virka-aputehtävää. Merivartioasemat raportoivat viime viikon olleen kiireinen ajankohtaan nähden. Merivartioston tietoon tuli useita jäihin putoamisia Suomenlahden merialueella, mutta vakavilta tapaturmilta vältyttiin.


Irak teloitti kolmetoista ihmistä iltalehti 20:10 16.04

Teloitetuista 11 sai kuolemantuomion terrorismirikoksista. Irak on teloittanut 13 ihmistä, joista 11 sai kuolemantuomion terrorismirikoksista, maan oikeusministeriö ilmoitti maanantaina. Tehtyjen rikosten joukossa oli esimerkiksi autopommi-iskuja, sieppauksia sekä turvallisuusjoukkojen surmia. Ministeriö ei antanut tarkkoja tietoja siitä, missä tai milloin rikokset olivat tapahtuneet tai muita yksityiskohtia tapahtumista. Teloitukset olivat Irakin ensimmäiset tänä vuonna, uutistoimisto AFP raportoi. Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin mukaan Irak teloitti viime vuonna ainakin 111 ihmistä.


Saksalaispari käveli 2600 kilometrin matkan - 141 päivän urakka alkoi Norjasta ja päättyi Portugaliin iltalehti 12:38 16.04

Pari lähti matkaan joka aamu auringon noustua ja pystytti teltan illan hämärtyessä. Päivittäin Svenja Trenkel ja Witali Bytschkow taivalsivat jalan kahdeksasta yhdeksään tuntia, olipa arki tai sunnuntai. Välillä matka taittui sateessa, kovassa tuulessa tai lumipyryssä. 2600 kilometrin matka sujui 141 päivässä. Trenkelin ja Bytschkowin matkasta kirjoitti saksalainen Der Spiegel -lehti. Kahden vuoden ajan seurustelleen, Kölnissä asuvan Svenjan ja Witalin urakka alkoi elokuussa Norjan Trondheimista ja suuntana oli Portugalin Porto. Matkavarustus oli mahdollisimman kevyt: kummallakin oli selässä vain pieni reppu ja tietysti teltta majoittumista varten.


IL seuraa livenä: Bottas hyökkäsi lähdöstä toiseksi - Räikkönen hätää kärsimässä iltalehti 09:15 15.04

Kauden kolmas F1-osakilpailu starttaa kello 09.10 Suomen aikaa. Iltalehden live-seuranta raportoi jälleen tarkkaan Kiinan F1-osakilpailun tapahtumat. Suomalaiset voivat jännittää kahden huippukuskit suorituksia: Kimi Räikkönen lähtee kakkosruudusta ja Valtteri Bottas kolmannesta. Molemmat tavoittelevat paalupaikkamies Sebastian Vettelin ohittamista heti ensimmäisessä mutkassa.


IL seuraa livenä: Räikkönen ja Bottas haastavat heti Kiinan GP:n startissa iltalehti 08:27 15.04

Kauden kolmas F1-osakilpailu starttaa kello 09.10 Suomen aikaa. Iltalehden live-seuranta raportoi jälleen tarkkaan Kiinan F1-osakilpailun tapahtumat. Suomalaiset voivat jännittää kahden huippukuskit suorituksia: Kimi Räikkönen lähtee kakkosruudusta ja Valtteri Bottas kolmannesta. Molemmat tavoittelevat paalupaikkamies Sebastian Vettelin ohittamista heti ensimmäisessä mutkassa.


IL seuraa livenä: Räikkönen ja Bottas taistelevat Kiinan GP:n paalupaikasta iltalehti 08:28 14.04

Kiinan GP:n aika-ajo alkaa aamuyhdeksältä. Kimi Räikkönen ja Valtteri Bottas ovat olleet hyvässä vauhdissa Shanghain moottoriradalla. Nyt kuitenkin on tosi kyseessä, kun kuskit ratkovat sunnuntain osakilpailun lähtöjärjestyksen. Iltalehti raportoi tapahtumista luonnollisesti reaaliaikaisesti. Tervetuloa mukaan seuraan noin 8.30 alkaen.


Lähes 700 000 ihmistä paennut kodeistaan Syyriassa tämän kevään aikana iltalehti 11:16 11.04

Syyrian humanitaarinen kriisi syvenee, kun iskuja tehdään sairaaloita, kouluja ja ihmisten koteja vastaan. Lähes 700 000 ihmistä on paennut kodeistaan tänä vuonna eli reilun kolmen kuukauden aikana, raportoi YK. Syyrian kriisiä on syventänyt alkuvuodesta Syyrian hallituksen ja Venäjän ilmaiskut siviilialueille erityisesti Itä-Ghoutassa, pääkaupunki Damaskoksen liepeillä. Lisäksi Turkki on käynyt omaa sotaansa kurdeja vastaan Afrinissa. Iskuja on tehty kouluihin, sairaaloihin ja asuinrakennuksiin. Doumassa epäillään myrkkykaasuiskua, jossa kuoli kymmeniä ihmisiä.


Solvattu toimittaja tänään tv:ssä: Rebekka Härkönen joutui jättämään kotikaupunkinsa iltalehti 07:12 10.04

Rebekka Härkönen on tänään Peter Nymanin vieraana MTV3:lla. Turun Sanomien toimittaja Rebekka Härkönen joutui someraivon, asiattoman kirjoittelun, solvausten, uhkausten ja vihaviestien kohteeksi tehdessään työtään. Kimmokkeena toimi hänen raportointinsa Turun puukotuksesta elokuussa 2017. Viime vuonna arvostetulla Suurella journalistipalkinnolla palkittu Härkönen kertoo tänään kokemuksistaan Peter Nymanille MTV3:lla. Härkösen tilanne on yhä ajankohtainen, koska valtakunnansyyttäjä lopetti hiljattain tapauksen esitutkinnan. Valtakunnansyyttäjän mukaan erittäin tärkeä yleinen etu ei tutkintaa vaatinut.


Trumpin henkilökohtaisen asianajajan luo FBI-ratsia: "Tiettyjä viestimiä takavarikoitiin" MTV 23:31 09.04

FBI on tehnyt ratsian Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin henkilökohtaisen asianajaja Michael Cohenin toimistoon, raportoi the New York Times.


Kemiallisia aseita vahtiva järjestö kerää aineistoa Syyrian Doumassa - Lavrov: ei jälkeäkään kemiallisesta iskusta iltalehti 13:42 09.04

Lauantaina tehdyssä kaasuiskussa kuoli kymmeniä ihmisiä. Kansainvälinen kemiallisia aseita vahtiva järjestö Prohibition of Chemical Weapons kerää aineistoa Syyrian Doumassa. Järjestön johtaja Ahmet Uzumcu sanoi olevansa "vakavasti huolissaan väitetystä kemiallisin asein tehdystä iskusta huhtikuun 7. päivänä Doumassa". Kaasuiskussa pääkaupunki Damaskoksen itäpuolella kuoli kymmeniä ihmisiä, joista monet olivat lapsia. Syyrialaisen avustusjärjestön mukaan kuolleita on ainakin 60 ja loukkaantuneita yli tuhat, Reuters raportoi.


anteeksi ”Olen jatkaa toiselle joukkuekaveri kosti Kärppiä - kiivastuneen pelipaidasta moskeijassa Kuortaneenjärven laitos Tässä mennään” Mies jäi junan pahenevat - Kartta Suikkanen on minulle tähti ylistää Kärppiä torijuhla tulvat pahenevat tytärteni harha-askeleesta”

Uutiset