Portugalin euroviisuvoittaja pääsi teho-osastolta – ”Salvador on pirteä ja hyvinvoiva” iltasanomat 07:09 13.12

Euroviisuvoittaja Salvador Sobral toipuu hyvää vauhtia sydämensiirrosta ja on siirretty pois teho-osastolta.


Mourinho käynnisti joukkorähinän derbyn jälkeen - City-valmentajan silmäkulma aukesi iltalehti 08:31 11.12

Manchester derbyn jälkeen Old Traffordin pukukoppikäytävällä leimahti. Guardian-lehden mukaan Machester Cityn pelaajien juhlinta 2-1-voiton jälkeen oli niin äänekästä, että United-valmentaja José Mourinho marssi vierasjoukkueen pukukopin ovelle käskemään hiljentämään musiikin volyymia. Mourinho joutui napit vastakkain Cityn maalivahti Edersonin kanssa, jonka kanssa kovaääninen kommunikointi sujui portugalin kielellä.


Portugalin euro­viisu­voittaja sai uuden sydämen – kirurgi: hän kehotti minua kuuntelemaan klassista iltasanomat 04:41 10.12

Vuoden 2017 euroviisuvoittaja Salvador Sobralille on tehty onnistunut sydämensiirtoleikkaus.


Esapekka Lapin hirmuhyppy palkittiin FIA:n vuosijuhlassa MTV 21:24 09.12

Esapekka Lappi pokkasi Portugalin MM-rallin hypyllään pokaalin Kansainvälisen autoliiton FIA:n palkintogaalassa Pariisin Versailles'n palatsissa.


Yleisurheilutähti katosi keväällä harjoitusleiriltä – loikkarin uusi kotimaa selvillä suomiurheilu 11:44 08.12

Kolmiloikkaaja Pedro Pablo Pichardo kilpailee jatkossa Portugalin väreissä. Kaksi MM-hopeaa saavuttanut Pichardo kertoi asiasta torstaina. Hän voi edustaa uutta kotimaataan vasta sitten, kun Kansainvälinen yleisurheiluliitto...


Näkökulma: Golfvirran viemät - suomalaisia vuorineuvoksia houkutellut Portugali teki Suomelle vanhanaikaiset iltalehti 08:38 06.12

Sipilän hallitus iloitsi Portugaliin muuttaneiden vuorineuvosten ruotuun laittamisesta liian aikaisin, kirjoittaa Iltalehden politiikan ja talouden toimittaja Marko-Oskari Lehtonen. Helsingin Sanomat kertoi perjantaina, ettei Suomen ja Portugalin uusi verosopimus tulekaan voimaan ensi vuoden alussa niin kuin Suomi olisi halunnut. Sipilän hallitus iloitsi Portugaliin lämpimän Golfvirran perässä muuttaneiden vuorineuvosten ruotuun laittamisesta liian aikaisin.


Suomen ja Portugalin uusi verosopimus ei tulekaan voimaan ensi vuoden alussa - Petteri Orpo: ”Tämä nyt vaan valitettavasti meni näin” iltalehti 08:35 06.12

Suomen ja Portugalin uusi verosopimus ei tulekaan voimaan ensi vuoden alussa. Valtiovarainministeri Petteri Orpo lupaa tehdä ministerinä kaikkensa, että sopimus saadaan voimaan mahdollisimman pian. Helsingin Sanomat kertoi , ettei Suomen ja Portugalin uusi verosopimus tulekaan voimaan ensi vuoden alussa niin kuin Suomi olisi halunnut. Suomi on ollut asiassa aktiivinen. Valtiovarainministeri Petteri Orpo, miten tässä nyt näin kävi?


Jalkapallon MM-kisojen lohkot arvottiin – Ruotsi kohtaa Saksan, Espanja Portugalin iltasanomat 17:59 01.12

Ensi kesän jalkapallon MM-turnauksen lohkot arvottiin Moskovan Kremlissä.


HS: Portugaliin muuttaneiden verovapauteen vuoden jatkoaika – Uutta sopimusta ei vahvistettukaan uusisuomi 09:52 01.12

Portugalin niin sanotut veropakolaiset ovat saamassa vuoden jatkoajan, kun Suomen ja Portugalin vahvistama uusi verosopimus viivästyy ainakin vuodella, kertoo Helsingin Sanomat.


HS: Veroja Portugaliin paenneet saivat vuoden lisää aikaa - Suomen toivoma sopimus lykkääntyy iltalehti 08:46 01.12

Suomen ja Portugalin välinen verosopimus ei tulekaan voimaan vielä vuoden 2018 alussa, uutisoi Helsingin Sanomat. Suomen ja Portugalin allekirjoittamalla sopimuksella on tarkoitus lopettaa verovapaiden eläkkeiden nostot Portugalissa, minne eläkeläiset ovat muuttaneet Suomen veroja pakoon. Veropakolaisuus saa nyt kuitenkin jatkua ainakin vuoden.


HS: Portugaliin muuttaneet voivat vielä huokaista helpotuksesta – verosopimus ei tule voimaan vuoden alussa MTV 06:54 01.12

Suomen ja Portugalin allekirjoittama uusi verosopimus ei tulekaan voimaan ensi vuoden alussa, kertoo Helsingin Sanomat.


Portugalin Algarvesta löytyi harvinainen esihistoriallinen hai, ”syvyyksien hirviö” iltasanomat 23:33 10.11

Syvissä vesissä elävä 80 miljoonaa vanha laji on edelleen tieteellinen mysteeri.


Portugalin rannikolta pyydystettiin ”elävä fossiili” iltalehti 08:48 10.11

Esihistoriallinen hai on elänyt muuttumattomana 80 miljoonaa vuotta. Tutkijat saivat Portugalin rannikolla verkkoonsa erittäin harvinaisen kaulushain. Saalis saatiin ylös noin 700 metrin syvyydestä. EU:n rahoittamassa projektissa on tarkoitus löytää keinoja siihen, miten kaupallisessa kalastuksessa minimoitaisiin "ei-haluttu" saalis, kertoo televisiokanava .


Onnettomuus tallentui videolle: hirviöaalto mursi surfaajan selän iltalehti 14:59 09.11

Samassa paikassa on surfattu jopa 30-metrisellä aallolla. Devonista Englannista kotoisin oleva Andrew Cotton, 36, on erikoistunut surfaamaan isoilla aalloilla. Hän oli keskiviikkona surfaamassa Portugalin Nazaréssa, joka on tunnettu valtavista aalloistaan.


Portugaliin kirjansa siirtäneille vuorineuvoksille jättimäiset veroedut iltalehti 10:37 01.11

Veropakolaisiksi epäillyt kolme entistä huippujohtajaa näyttävät tehneen Portugalin kanssa verovapaussopimuksen, vuoden 2016 verotustiedot näyttävät osoittavan. Yksi vuorineuvos maksaa mukisematta veroja Suomeen. Portugaliin kirjansa siirtäneet vuorineuvokset ovat hyvästelleet Suomen lisäksi myös korkean suomalaisen verotuksen - paitsi yksi heistä. Perheyritys Onnisen sisarensa kanssa viime vuonna kauppayhtiö Keskolle myynyt vuorineuvos Maarit Toivanen-Koivisto maksoi mukisematta Suomeen veroja melkein 900 000 euroa. Tuloja hänelle kertyi yhteensä 3,75 miljoonaa euroa, joista noin 635 000 oli ansiotuloa.


HS: Portugalin muuttaneilla aiemmin tuntematon veroetu - valtiovarainministeriö tiesi iltalehti 07:53 31.10

Portugaliin lähteneet eläkeläiset voivat halutessaan nostaa mahdollisen työnantajan maksaman lisäeläkkeensä etuajassa verottomasti, kertoo Helsingin Sanomat. Suomen ja Portugalin solmima verosopimus astuu voimaan ehkä jo vuodenvaihteessa, mutta viimeistään vuoden päästä. Sen myötä Atlantin rannalle asettuneet suomalaiset eläkeläiset eivät enää voisi olla veroista vapaita. Monet suurituloiset eläkeläiset nauttivat kuitenkin tavanomaisen työeläkkeen ohella työnantajan maksamaa lisäeläkettä. Usein näissä lisäeläkkeissä on mahdollisuus nostaa eläkettä varten rahastoitu summa ennenaikaisesti - eli jo ennen kuin valtioiden välinen verosopimus astuu voimaan.


Mika Häkkisen ensimmäisestä F1-voitosta tasan 20 vuotta - Matti Kyllönen vauhkoontui selostuskopissa täysin: ”Herraisä! Mika! Mika!” iltalehti 06:00 26.10

Mika Häkkinen voitti uransa ensimmäisen F1-osakilpailun tasan 20 vuotta sitten 26. lokakuuta 1997. Viikonloppu oli monilta osin tapahtumarikas ja ikimuistoinen. Kauden 1997 päätösosakilpailu piti alun perin ajaa Portugalin Estorilissa, mutta kisajärjestäjien taloudellisten vaikeuksien vuoksi se päätettiin siirtää ajettavaksi eteläiseen Espanjaan, Jereziin. Panokset olivat Jereziin saavuttaessa isot. Ferrarin Michael Schumacher johti MM-taistossa Williamsin Jacques Villeneuvea yhden pisteen erolla (78-77). Villeneuve oli voittanut kauden aikana kaksi osakilpailua Schumacheria enemmän, joten kanadalaisella oli tasapisteiden sattuessa etu puolellaan.


Mika Häkkisen ensimmäisestä F1-voitosta tasan 20 vuotta - Matti Kyllönen vauhkoontui selostuskopissa täysin: ”Herraisä! Mika! Mika!” iltalehti 06:00 26.10

Mika Häkkinen voitti uransa ensimmäisen F1-osakilpailun tasan 20 vuotta sitten 26. lokakuuta 1997. Viikonloppu oli monilta osin tapahtumarikas ja ikimuistoinen. Kauden 1997 päätösosakilpailu piti alun perin ajaa Portugalin Estorilissa, mutta kisajärjestäjien taloudellisten vaikeuksien vuoksi se päätettiin siirtää ajettavaksi eteläiseen Espanjaan, Jereziin. Panokset olivat Jereziin saavuttaessa isot. Ferrarin Michael Schumacher johti MM-taistossa Williamsin Jacques Villeneuvea yhden pisteen erolla (78-77). Villeneuve oli voittanut kauden aikana kaksi osakilpailua Schumacheria enemmän, joten kanadalaisella oli tasapisteiden sattuessa etu puolellaan.


Tästä ei aika-ajo parane! Jerezissä tehtiin tasan 20 vuotta sitten hämmästyttävää F1-historiaa iltalehti 19:18 25.10

Kauden 1997 päätösviikonloppuna Jerezissä tehtiin formula ykkösten aika-ajohistoriaa. Taistelu paalupaikasta ei ole mennyt milloinkaan yhtä tiukaksi kuin tuona lokakuisena lauantai-iltapäivänä Etelä-Espanjassa. Kauden 1997 päättänyt Euroopan GP piti alun perin ajaa Portugalin Estorilissa, mutta järjestäjien talousvaikeuksien takia kilpailu siirrettiin eteläiseen Espanjaan Jereziin. MM-sarja oli päätösosakilpailuun saavuttaessa kahden kauppa: Ferrarin Michael Schumacher johti Williamsin Jacques Villeneuvea yhden pisteen erolla (78-77). Villeneuve oli voittanut kauden aikana kaksi osakilpailua Schumacheria enemmän, joten kanadalaisella oli tasapisteiden sattuessa etu puolellaan.


Video: Palomies kuvasi harvinaisen ilmiön Portugalin metsäpaloissa – näin syntyy tulitornado iltasanomat 05:34 20.10

Portugalissa riehuneet metsäpalot saivat aikaan erikoisen ilmiön, kun tulesta nousi tuulessa pyörivä tornado.


Uutiset