Portugali lopetti huumeiden käyttäjien rankaisemisen 2001 – paikallisen KRP:n edustajan mukaan yksikään poliisi ei palaisi entiseen MTV 06:47 15.03

Poliisin epäluulo Portugalissa toteutettua huumeiden käyttörangaistusten lopettamista kohtaan muuttui käytännön havaintojen myötä tueksi, kertoo Portugalin Polícia Judiciárian rikostutkimuskoordinaattori Artur Vaz.


Yksi kuvaaja kertoo: Suomalaisten lastentarhanopettajien palkat ovat surkeat - oli ”herrasmiessopimusta” tai ei iltalehti 13:17 07.03

OECD:n euromaiden vertailussa Suomessa lastentarhanopettajien maksimipalkka häviää jopa Italian ja Portugalin vastaaville. Lastentarhanopettajien palkat ovat viime päivinä herättäneet porua muun muassa pääkaupunkiseudun suurien kuntien vuoksi. Sopimuksen mukaan kunnat ovat sopineet, että kukaan ei nosta lastentarhaopettajan tehtäväkohtaista palkkaa houkutellakseen päteviä hakijoita avoinna oleviin tehtäviin. Mutta eipä se palkka, mitä kunnat eivät nosta, ole lähtökohtaisestikaan kovin suuri.


Kahdeksan maata päättämässä Suomen Euroviisu-kappaletta - joukossa Viro ja Iso-Britannia iltalehti 09:25 03.03

Suomen edustuskappaletta voivat äänestää myös katsojat. Kuinka Saara Aalto selittää Euroviisu-aiheisia sanoja? Saara Aalto edustaa toukokuussa Suomea Euroviisuissa Portugalin Lissabonissa. Tänään ratkeaa, millä kappaleella.


Melkoinen yllätys! Saara Aallolta uusi levy jo ennen Euroviisuja iltalehti 09:00 02.03

Suomen euroviisuedustaja Saara Aalto julkaisee uutta musiikkia jo ennen Euroviisuja. Saara Aallon kaikki kolme UMK-kappaletta, siis Monsters, Domino ja Queens ovat mukana tulevalla levyllä, joka julkaistaan ennen kuin Aalto lähtee Portugalin Euroviisuihin. - Olen saanut tehdä biisejä mielettömien tiimien kanssa eri maissa ja mulle kasautui huippubiisejä jopa kolmen levyn verran. Tänä keväänä julkaistavalle levylle valitsin kappaleet, jotka saavat ihmiset liikkumaan ja inspiroitumaan, kokemaan toivoa ja voimaa hyvällä fiiliksellä, Saara sanoo tiedotteessaan.


Saara Aalto etäyhteydellä mukana huikeassa X Factor -finaalissa – edustaa samaan aikaan Suomea euroviisuissa mtv 14:02 28.02

Jos joku Saaran Aallon valmentamista X Factor -laulajista etenee kilpailun finaaliin saakka, hän saa valmennuksensa Portugalin auringon alla.


Valetakapuolen sisältä paljastui kilo kokaiinia – Portugalin poliisi pidätti kaksi miestä iltasanomat 21:59 13.02

Kokaiini oli kätketty Brasiliasta Portugaliin lentämällä matkustaneen miehen kalsareihin.


Kokaiinia tekotakapuolessa - salakuljettaja jäi kiinni Portugalissa iltalehti 16:39 13.02

Huumetta oli peppuun piilotettuna noin kilo. Portugalin poliisi on pidättänyt Lissabonin lentokentällä miehen, joka yritti tuoda maahan kilon kokaiinia piilotettuna tekotakapuoleen. Brasilialainen mies oli lentämässä Lissaboniin Belémistä Pohjois-Brasiliassa.


Portugalilainen agentti tuomittiin vankilaan Venäjän hyväksi vakoilemisesta – kauppasi EU:ta ja Natoa koskevia asiakirjoja MTV 20:20 08.02

Portugalin tiedustelupalvelun työntekijä on saanut seitsemän vuoden vankilatuomion, koska hän oli työskennellyt Venäjän hyväksi.


Ferrari seinään oudolla tavalla – tietokone sai F1-auton unohtamaan ratasijaintinsa MTV 07:15 03.02

Portugalin GP vuonna 1993 muistetaan Suomessa ehkä parhaiten Mika Häkkisen lupaavasta debyytistä McLarenin kisakuskina, mutta Estorilissa tapahtui tuona syyskuisena viikonloppuna tapaus, joka oli osaltaan ratkaisemassa kiistellyn aktiivijousituksen kohtaloa.


Vakio Grand Prix: Ykköstärpit Bundesliigan kotivoitoista iltasanomat 15:21 01.02

Kierroksen ykköshaut löytyvät Augsburgin ja HSV:n pistesuorituksista kotikentillään. Eivät lainkaan mahdottomia tapahtumia. Myös Portugalin liigan otteluista on tarjolla hurjia pelijakaumallisia vääristymiä...


Uuden sydämen saanut Portugalin viisuvoittaja pääsi pois sairaalasta: ”Tahdon esiintyä Euroviisuissa” iltalehti 13:33 27.01

Portugalin historian ensimmäinen viisuvoittaja Salvador Sobral suunnittelee paluuta lavoille. Sydänongelmista kärsinyt Salvador Sobral sai uuden sydämen onnistuneessa leikkauksessa. Mies pääsi pari viikkoa sitten pois sairaalasta ja suunnittelee jo täyttä häkää paluuta lavoille. - Minä voin hyvin, toipumiseni edistyy. Pidän sormia ristissä, että pystyisin esiintymään toukokuussa, Sobral sanoi BBC:n haastattelussa.


Kansojen liigassa luvassa todellista futisherkkua - Hollanti, Saksa ja Ranska samaan lohkoon iltalehti 14:15 24.01

Uefan uusi Kansojen liiga takaa huippujoukkueiden tiukkoja kohtaamisia. Portugalin maajoukkuelegenda Deco toimi Kansojen liigan huipputuotteen, A-liigan, arvonnan onnettarena. Ja kieltämättä syksyllä 2018 on luvassa todellista futisherkkua, kun esimerkiksi ykköslohkoon nostettiin sekä Saksa, Ranska että Hollanti. Kansojen liigan lohkoykköset jatkavat kesällä 2019 välieriin, ja liigan lopullinen voittaja selviää Final Four -miniturnauksessa.


Poliisi pysäytti laivalastillisen kokaiinilla täytettyjä ananaksia – hedelmiin pakattu 745 kiloa huumeita MTV 22:36 18.01

Poliisi onnistuivat pysäyttämään ananasten sisään kätketyn kokaiinilastin Espanjan ja Portugalin yhteisessä operaatiossa.


Valtava huumelasti paljastui – 754 kiloa kokaiinia ananasten sisällä! stara 15:30 18.01

Portugalin ja Espanjan poliisit ovat paljastaneet laajan salakujetusringin, joka on


Viihdelehti Stara.fi stara 15:30 18.01

Portugalin ja Espanjan poliisit ovat paljastaneet laajan salakujetusringin, joka on


Poliisi takavarikoi lähes tonnin kokaiinia ananasten sisältä iltalehti 08:56 18.01

Huume oli matkalla Panamasta Eurooppaan. Espanjan ja Portugalin poliisit ovat tehneet mittavan kokaiinitakavarikon. Huumetta yritettiin tuoda Eurooppaan piilotettuna tuoreiden ananasten sisään. Yhteensä kokaiinia oli 745 kiloa. Huumeet olivat tulossa Panamasta. Iberian niemimaa on poliisin mukaan yksi keskeinen reitti huumeille Etelä- ja Väli-Amerikasta Eurooppaan.


Paikallismedia kertoo suomalaismiehen viimeisistä hetkistä Madeiralla: Ei löytänyt hotellilleen, putosi kohtalokkain seurauksin kuolemaan MTV 21:39 14.01

Portugalin Madeiralla perjantaista asti kadoksissa ollut suomalainen turisti on löydetty kuolleena.


Poikansa kanssa matkalla ollut suomalaismies katosi Madeiralla – viimeiset havainnot perjantai-illalta MTV 09:50 14.01

35-vuotias suomalainen mies on kadonnut Portugalin Madeiralla Funchalissa 12. tammikuuta, kertoo paikallinen lehti Diario de Notícias.


Poikansa kanssa matkalla ollut Ari katosi Madeiralla – viimeiset havainnot perjantai-illalta MTV 09:50 14.01

35-vuotias suomalainen mies on kadonnut Portugalin Madeiralla Funchalissa 12. tammikuuta, kertoo paikallinen lehti Diario de Notícias.


Uutiset