Presidentinvaalit hävinnyt Mannerheim pakeni kahvilayrittäjäksi Hankoon – Tällainen pikkutarkan omistajan kahvila oli ja on hs 11:43 24.06


Kommentti: Demareiden presidentinvaalit pelastettu – vielä pitäisi löytää kannatus iltasanomat 13:59 21.06

Sdp:n käteen jääneillä pelimerkeillä ei ole presidentinvaalissa juuri hävittävää, kirjoittaa politiikan toimittaja Mika Lehto.


Alustavat tulokset: Macronin liittoumalle selkeä voitto parlamenttivaaleissa - 360 paikkaa 577:stä iltalehti 06:34 19.06

Alustavien tuloksien mukaan presidentti Emmanuel Macronin puolue ja sen liittolainen olisivat saamassa 360 paikkaa parlamentin alahuoneessa, kertoo Le Figaro. Presidentinvaalit voittaneen Emmanuel Macronin puolue La République en marche (Tasavalta liikkeellä) ja sen liittolainen Mouvement démocrate (Demokraattinen liike) näyttää kahmivan ennätysmäärän paikkoja parlamenttivaaleissa. Ranskan parlamentin alahuoneen 577 paikasta jopa 360 on alustavien tulosten mukaan menossa Macronin liittoumalle.


Macronin liittoumalle selkeä voitto parlamenttivaaleissa - 360 paikkaa 577:stä iltalehti 21:14 18.06

Alustavien tuloksien mukaan presidentti Emmanuel Macronin puolue ja sen liittolainen olisivat saamassa 360 paikkaa parlamentin alahuoneessa, kertoo Le Figaro. Presidentinvaalit voittaneen Emmanuel Macronin puolue La République en marche (Tasavalta liikkeellä) ja sen liittolainen Mouvement démocrate (Demokraattinen liike) näyttää kahmivan ennätysmäärän paikkoja parlamenttivaaleissa. Ranskan parlamentin alahuoneen 577 paikasta jopa 360 on alustavien tulosten mukaan menossa Macronin liittoumalle.


Putin vastailee jälleen venäläisten kysymyksiin televisiossa iltalehti 02:41 15.06

"Suora linja" -ohjelma televisioidaan 15. kertaa. Venäjän presidentti Vladimir Putin vastailee jälleen tänään kansalaisten kysymyksiin televisiossa. Tv-kanava Dozhd kertoi keskiviikkona lähteisiinsä viitaten, että myös ensi vuonna järjestettävät presidentinvaalit nousevat ohjelmassa esiin.


Kommentti: Presidentinvaalit on sitten siinä iltasanomat 05:55 30.05

Presidentti Sauli Niinistön ilmoitus pyrkiä toiselle kaudelle tarkoittaa, että presidentinvaalit on käytännössä jo käyty, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Näkökulma: Iranissa liberaaliksi naamioitu ehdokas voitti, mutta todellisuudessa vaalit ovat valheellinen näytelmä iltalehti 13:29 20.05

Länsi on ehtinyt riemuitsemaan Hasan Ruhanin voitosta, mutta Iranissa valtaa pitää presidentin sijaan islamistinen johtaja Khamenei, kirjoittaa Lähi-idän tutkija Alan Salehzadeh. Lännessä huokaistaan nyt helpotuksesta, sillä Iranin presidentinvaalit voitti “liberaali” Hasan Ruhani, joka on maan istuva presidentti. Hänet muistetaan historiallisesta ydinohjelmasopimuksesta, jonka seurauksena Iran on osittain vapautunut sitä kohtaan asetetuista pakotteista ja ottanut varovaisia askeleita länttä kohtaan. Se, että vaalit voitti “liberaali” ehdokas, antaa toivoa orastavien kauppasuhteiden jatkumiselle. On kuitenkin syytä muistaa, että Iranissa presidentillä on hyvin rajalliset mahdollisuudet vaikuttaa politiikkaan. Viime kädessä kaikesta päättää uskonnollinen ylin johtaja, ajatollah Khamenei.


Hasan Ruhani voitti Iranin presidentinvaalit iltalehti 10:41 20.05

Iranin istuva presidentti Hasan Ruhani, 68, on voittanut maan presidentinvaalit ja pääsee toiselle nelivuotiskaudelle. Kun lähes kaikki äänet on laskettu, Ruhani johtaa yli seitsemällä miljoonalla äänellä, kertovat vaaliviranomaiset. Ruhani on tähän mennessä saanut 22,8 miljoonaa ääntä ja hänen haastajansa, vanhoillisempaa linjaa edustava Ebrahim Raisi, 56, 15,5 miljoonaa. - Onnittelen Iranin kansaa hienosta voitosta, kun se jatkaa viisauden ja toivon tiellä, runoili varapresidentti Eshaq Jahangiri hallinnon vaalilausetta mukaillen.


Ruhani voittoon Iranin presidentinvaaleissa iltasanomat 10:27 20.05

Iranin istuva presidentti Hasan Ruhani on voittanut maan presidentinvaalit.


Mitä Iranin presidentinvaalit tarkoittavat Suomelle ja neljä muuta kysymystä Iranin vaaleista? yle 16:09 19.05

Iranissa äänestetään tänään tärkeissä presidentinvaaleissa. Tulos vaikuttaa niin Iranin ja lännen suhteisiin, ydinsopimukseen kuin suomalaisyritysten toimintaan Iranissa.


Iranissa presidentinvaalit: vaihtoehtoina avoimuuden ja kovan linjan edustajat yle 07:11 19.05

Iranin vaalien keskeisin teema on talousongelmien voittaminen.


Näkökulma: SDP:n presidentinvaalit Heinäluoman varassa iltalehti 20:16 17.05

Demareiden presidenttiehdokkaan etsintä on ollut tuskien taival, kirjoittaa Juha Keskinen. Demareiden sisäisissä pressavaalikuvioissa maksetaan nyt potut pottuina. Puheenjohtajan paikalta aiemmin syrjäytetty Jutta Urpilainen mietti ehdokkuuttaan niin pitkään, että monet pitivät Urpilaisen ehdokkuutta todennäköisenä. Vastaus oli kuitenkin ei, perusteluna perhesyyt. Puheenjohtaja Antti Rinteen piina jatkui. Nyt ehdokkuuttaan pressavaaleissa miettii aiempi SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma. Jos Heinäluoma ei suostu ehdokkaaksi, on puheenjohtaja Rinteella vaikea paikka. Joutuuko SDP hakemaan ehdokastaan lehti-ilmoituksella?


Hillary Clinton perustaa Trumpin vastavoimaksi pyrkivän ryhmän iltalehti 01:46 16.05

Yhdysvalloissa presidentinvaalit hävinnyt demokraattien Hillary Clinton on ilmoittanut perustavansa poliittisen liikkeen, jonka pääpyrkimys on vastustaa presidentti Donald Trumpin politiikkaa. Clintonin Onward Together (Eteenpäin yhdessä) -ryhmä aikoo rahoittaa Trumpia vastustavia hankkeita ja ryhmiä sekä kannustaa yhdysvaltalaisia osallistumaan yhteiskunnalliseen toimintaan. Ryhmä voi myös auttaa poliittisiin virkoihin pyrkiviä ehdokkaita. Clinton ilmoitti ryhmän perustamisesta maanantaina Twitterissä. Hän myös lähetti tukijoilleen asiasta sähköpostin.


Emmanuel Macronin puolue käy parlamenttivaaleihin ensikertalaisia pursuavalla ehdokaslistalla, Vallsia ei huolittu listalle yle 17:48 11.05

Ranskan presidentinvaalit voittaneen Emmanuel Macronin perustama La République en marche (Tasavalta liikkeellä) -liike on julkistanut ehdokkaitaan. 52 prosenttia ehdokkaista on ensikertalaisia.


7 käännettä - Näin FBI:n johtajan dramaattisiin potkuihin johtanut jupakka eteni yle 12:29 10.05

Potkut juontavat juurensa Yhdysvaltain katkeraan presidentinvaalitaistoon – ja kahteen vaikeaan tutkintaan.


Demokraattipuolueen Moon Jae-in Etelä-Korean presidentiksi iltasanomat 04:07 10.05

Etelä-Koreassa demokraattipuolueen Moon Jae-in on voittanut presidentinvaalit, vahvistaa maan vaalikomissio.


Demokraattipuolueen Moon Jae-in valittiin Etelä-Korean presidentiksi iltalehti 03:48 10.05

Etelä-Koreassa demokraattipuolueen Moon Jae-in on voittanut presidentinvaalit, vahvistaa maan vaalikomissio. Moon sai tiistaina käydyssä presidentinvaalissa 41,1 prosentin äänisaaliin. Hänen kovin haastajansa, konservatiivien Hong Joon-pyo sai äänistä 24,03 prosenttia. Moonin vastaehdokkaat tunnustivat tappionsa jo eilen ovensuukyselyiden julkistamisen jälkeen. Moon oli vaalien ennakkosuosikki.


Uutiset