Video: Lonkero, hermosauhut, Hakkarainen ja feminismi – miten presidenttiehdokkaat selittävät nämä termit? MTV 15:32 20.01

Mitä tulee Pekka Haavistolle mieleen sanaparista Teuvo Hakkarainen? Mihin sanapariin Merja Kyllönen vastaa "kipeä kysymys"? Entä kenen ehdokkaan mielestä lonkero on "paljon puhuttanut juoma"? Entä miten istuva presidentti kommentoi "hermosauhuja"? 


Lonkero, hermosauhut, Teuvo Hakkarainen ja feminismi – miten presidenttiehdokkaat selittävät nämä termit? MTV 18:10 19.01

Mitä tulee Pekka Haavistolle mieleen sanaparista Teuvo Hakkarainen? Mihin sanapariin Merja Kyllönen vastaa "kipeä kysymys"? Entä kenen ehdokkaan mielestä lonkero on "paljon puhuttanut juoma"? Entä miten istuva presidentti kommentoi "hermosauhuja"? Katso video yllä!


Näkökulma: Presidenttiehdokkaat, haloo! Suomen Nato-jäsenyys Ruotsin demarien käsissä iltalehti 19:34 17.01

Suomalaispoliitikkojen turvallisuuspoliittinen visio kaipaa päivitystä. Ruotsissa Nato-jäsenyys näyttää nousevan syksyn valtiopäivävaalien keskeiseksi teemaksi. Oppositiosta takaisin vallankahvaan pyrkivän porvariallianssin puolueet kannattavat Nato-jäsenyyttä turvallisuuspoliittiseksi perusratkaisuksi. Ruotsin maltillisen kokoomuksen puheenjohtaja Ulf Kristersson katsoo, että Ruotsi hakee Nato-jäsenyyttä kymmenen vuoden kuluessa. Vaikka porvaripuolueet voittaisivatkin enemmistön vaaleissa, se ei automaattisesti merkitse Nato-jäsenyyshakemuksen tekemistä. Ruotsissa on perinteisen blokkijaon molemmin puolin todettu, että Nato-jäsenyyden kaltainen perusratkaisu edellyttää laajaa kansallista yhteisymmärrystä. Niinpä ratkaisevaa onkin millaisen kannatuksen Nato-jäsenyys saa ruotsalaisten sosiaalidemokraattien parissa.


Kommentti: Aktiivimalli, populismi, presidentin valtaoikeudet — ja Pekka Haavisto iltasanomat 15:13 15.01

Sen ymmärtää, että presidenttiehdokkaat kommentoivat haukuttua aktiivimallia. Mutta kaiken keskellä ehdokkaiden kannattaisi muistaa perustuslaki ja presidentin valtaoikeudet – varsinkin Vihreiden Pekka Haaviston, joka hurahti asiassa pahasti populismin puolelle, kirjoittaa politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Vanhanen ja Kyllönen kampanjoivat täysillä iltalehti 10:23 13.01

Iltalehti tapasi presidenttiehdokkaat Matti Vanhasen ja Merja Kyllösen. Suomen entinen pääministeri Matti Vanhanen kertoi perjantaina toipuneensa täysin rytmihäiriöistä. Vanhaselle tehtiin sähköshokilla päivätoimenpiteenä sydämen rytminsiirto.


Kyllönen muisti Huhtasaaren menetystä vaalitentissä: ”Ihminen, joka rakastaa koiraansa niin paljon, ei voi olla paha” iltalehti 21:09 12.01

Nils Torvaldsin mielestä Suomen politiikassa on liikaa Niinistöjä. Presidenttiehdokkaat kokoontuivat perjantai-iltana Tampereelle Ylen ja Aamulehden yhteiseen vaalitenttiin. Heti tentin alkuun ehdokkaat joutuivat kehumaan toisiaan - tosin eivät kaikki ristiin keskenään, vaan ainoastaan oikealla puolellaan olevaa.


Presidenttiehdokkaat kohtasivat vaalitentissä Tampereella – IS seurasi hetki hetkeltä iltasanomat 20:20 12.01

Presidentinvaaleihin on aikaa enää runsas kaksi viikkoa. Perjantaina ehdokkaita tentattiin Tampereella klo 18-20.


”Pitäisin presidenttinä kurinpalautusviikot” – Näin ehdokkaat pysäyttäisivät kansan kahtiajaon uusisuomi 20:00 12.01

Presidenttiehdokkaat ovat listanneet keinoja kansan kahtiajakautumisen ehkäisemiseksi. Suomessakin on jo puhuttu kansan jakautumiskehityksestä.


Väyrynen liikuttui puhuessaan vuodesta 1918 ja isänsä kohtalosta: ”Minuakin syytettiin kommunistiksi” iltalehti 19:39 12.01

Presidenttiehdokkaat puhuivat vaalitentissä millä nimellä vuoden 1918 tapahtumia pitäisi kutsua: ”kansalaissota, sisällissota, vapaussota, veljessota...” Presidentinvaalitentit ovat jatkuneet perjantai-iltana Tampereella Ylen ja Aamulehden yhteisellä tilaisuudella. Tilaisuus alkoi pitkällä videolla vuoden 1918 tapahtumista erityisesti Tampereella ja presidenttiehdokkailta kysyttiinkin mitä nimeä he asiasta käyttävät.


Presidenttiehdokkaat kohtaavat vaalitentissä Tampereella – IS seuraa hetki hetkeltä iltasanomat 16:18 12.01

Presidentinvaaleihin on aikaa enää runsas kaksi viikkoa. Tänään ehdokkaita tentataan Tampereella klo 18-20.


Presidenttiehdokkaat kohtaavat vaalitentissä Tampereella kello 18 – IS seuraa hetki hetkeltä iltasanomat 16:18 12.01

Presidentinvaaleihin on aikaa enää runsas kaksi viikkoa. Tänään ehdokkaita tentataan Tampereella klo 18-20.


IS selvitti: Näin varakkaita presidenttiehdokkaat ovat – osaketukku, ökytalo, asuntolaina... iltasanomat 09:48 12.01

IS pyysi presidenttiehdokkailta tiedot omaisuudesta ja veloista.


Presidenttiehdokkaat sanailivat aktiivimallista - Niinistö puolusti mallia iltalehti 13:37 10.01

Työttömyysturvan aktiivimalli nostatti keskustelun laineita Kalevan ja Ylen vaalitentissä Oulun Madetojan salissa keskiviikkona. Presidenttiehdokkailta kysyttiin, syventääkö aktiivimalli yhteiskunnan kahtiajakoa? Valitsijayhdistyksen Sauli Niinistö aloitti vastausvuoronsa kysymällä, hyväksymmekö sen, että työn kysyntä ja tarjonta eivät Suomessa tällä hetkellä oikein kohtaa?


Presidenttiehdokkaat väittelivät aktiivimallista – Niinistö: ”Eihän se heikennä jos työtön täyttää velvoitteet” uusisuomi 13:00 10.01

Jatkokautta hakevaa presidentti Sauli Niinistöä hiillostettiin työttömyysturvan aktiivimallista, kun presidenttiehdokkaat kohtasivat Ylen ja Kaleva-lehden vaalitentissä Oulussa. Kokoomustaustainen Niinistö korosti, että kaikilla työttömillä tulee olla mahdollisuus täyttää aktiivisuusvelvoitteet. Jos näin on, hän hyväksyy mallin.


Väittely aktiivimallista levisi presidenttikisaan – Niinistö: ”Eihän se heikennä jos työtön täyttää velvoitteet” uusisuomi 13:00 10.01

Jatkokautta hakevaa presidentti Sauli Niinistöä hiillostettiin työttömyysturvan aktiivimallista, kun presidenttiehdokkaat kohtasivat Ylen ja Kaleva-lehden vaalitentissä Oulussa. Kokoomustaustainen Niinistö korosti, että kaikilla työttömillä tulee olla mahdollisuus täyttää aktiivisuusvelvoitteet. Jos näin on, hän hyväksyy mallin.


Presidenttiehdokkaat MTV:n vaalitentissä, huomenna vuorossa Vanhanen ja Kyllönen: "Näissäkin vaaleissa on jännitysmomentteja" MTV 22:28 08.01

Presidentinvaalit lähestyvät ja MTV tapaa jokaisen ehdokkaan vaalitentissä. Ensimmäisenä vuorossa ovat Keskustan Matti Vanhanen ja Vasemmistoliiton Merja Kyllönen.


Kyllönen puhuu huoltovarmuuden puolesta – vietti kolme päivää ilman sähköä: ”Vuosi vaihtui kynttilän valossa ja kiroilun merkeissä” iltasanomat 15:17 02.01

Presidentti Sauli Niinistön lisäksi omia uudenvuodenpuheitaan pitivät myös muut presidenttiehdokkaat.


Uutiset