Poliisi paljasti ihmissalakuljetusringin: turistiviisumeilla Puolaan, turvapaikka-anomus Saksasta iltalehti 18:12 17.01

Perheenjäsenet järjestivät syyrialaisia Persianlahdelta lentoteitse Eurooppaan 8 000 euron maksua vastaan. Saksan poliisi oli jäljittänyt ihmissalakuljettajia lähes vuoden ajan. (REUTERS) Saksan ja Puolan poliisi ovat paljastaneet laajan ihmissalakuljetusringin, kertoivat viranomaiset keskiviikkona. Rikostutkinta on aloitettu puolalais-syyrialaisista perheenjäsenistä, joita epäillään "järjestelmällisen ja kaupallisen ulkomaalaisten ihmissalakuljetuksen" johtamisesta.


Petteri Forsell löi heti kovat lukemat pöytään kuntotestissä - ”Se oli valmentajien mielestä huipputulos” iltalehti 15:36 12.01

Kun Petteri Forsell lähti viime toukokuussa Miedz Legnicasta, hän ei uskonut enää palaavansa seuraan. Petteri Forsellilta jäi työ kesken Puolassa viime keväänä. Hän palaa tuttuun seuraan tavoitteenaan nousu pääsarjaan. Ennusmerkit ovat hyvät: valmentaja on vaihtunut ja Forsell totutusti armottomassa kunnossa. Puolan pääsarjasta riitti silloin kysyntää. Petteri Forsell teki Cracovian kanssa sopimuksen viime keväänä, mutta valmentajavaihdos tuhosi mahdollisuuden. Uusi valmentaja ei halunnut Forsellia joukkueeseensa.


Petteri Forsell palaa Puolaan - solmi puolentoista vuoden sopimuksen entisen seuransa kanssa iltalehti 13:11 12.01

Jalkapalloilija Petteri Forsell palaa tuttuun puolalaisseuraan. Petteri Forsell, 27, on allekirjoittanut puolalaisen Miedź Legnican kanssa sopimuksen, joka ulottuu vuoteen 2019 saakka, seura uutisoi verkkosivuillaan. Miedź Legnica pelaa Puolan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Sarja on parhaillaan talvitauolla, ja ottelut jatkuvat maaliskuun alussa. Legnica on sarjassa neljäntenä, neljän pisteen päässä kärjestä.


Puolan parlamentti torppasi aborttilain höllentämisen iltasanomat 08:25 11.01

Puolan parlamentti on hylännyt ehdotukset maan tiukan aborttilain höllentämisestä.


Puolan pääministeri jätti vastaamatta kiusalliseen kysymykseen – toivoo parempia suhteita EU:n kanssa MTV 17:05 10.01

Puola toivoo voivansa pehmentää kiristyneitä jännitteitä EU:n kanssa, sanoo maan vastavalittu pääministeri Mateusz Morawiecki.


EU:n presidentti: Puola pysyy EU:ssa vain rahan takia - ”eivät välitä muusta” iltalehti 16:04 10.01

Donald Tusk varoittaa, että Puolan oikeistolaishallitus voi yrittää erota unionista. Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Tusk kritisoi kovin sanoin Laki ja oikeus -puolueen (PiS) hallintoa Puolassa. - PiS:lle etu kuulua EU:hun on pohjimmiltaan se, mikä jää viivan alle. He eivät välitä lainkaan muista eduista, kuten yhteismarkkinasta, oikeusjärjestyksestä, taatusta turvallisuudesta tai muusta, Tusk sanoi puolalaislehti Tygodnik Powszechny.


Puolassa ministerikierrätystä – puolustus- ja ulkoministereille potkut iltasanomat 15:07 09.01

Pääministeri Morawiecki pyrkii parantamaan Puolan suhteita EU-kumppaneihin.


Tulosruudun juttu mäkiviikolta: Stoch onnistui grand slamissa MTV 23:54 06.01

Puolan Kamil Stoch onnistui Keski-Euroopan mäkiviikkolla voittamaan kaiken mahdollisen.


Kuvat: Mäkilegenda Sven Hannawald piti Iltalehdelle antamansa lupauksen - Puolan ihmemies loisti riemusta! iltalehti 20:47 06.01

Puolan Kamil Stochista tuli kaikkien aikojen toinen mäkimies, joka on voittanut kaikki neljä saman Keski-Euroopan mäkiviikon osakilpailua. Stoch sinetöi historiallisen saavutuksen tänään Bischofshofenissa. Puolalaista ennen tässä onnistui ainoastaan legendaarinen Sven Hannawald, joka voitti kaikki kisat vuodenvaihteessa 2001-02. Iltalehti kysyi Innsbruckin osakilpailun jälkeen Hannawaldilta, pelkääkö tämä ennätyksensä puolesta.


Upeaa mäkihyppyhistoriaa! Puolan ihmemies teki häikäisevän tempun iltalehti 19:53 06.01

Kamil Stoch otti suvereenin voiton mäkiviikon päätöskisassa Bischofshofenissa - ja teki samalla mäkihyppyhistoriaa. Stochista tuli vasta toinen hyppääjä, ja ensimmäinen kuuteentoista vuoteen, joka on voittanut kaikki neljä osakilpailua samalla mäkiviikolla. Ensimmäisenä, ja tähän asti ainoana, tempussa onnistui legendaarinen Sven Hannawald vuonna 2002. - Jos hän onnistuu, aion mennä ensimmäisenä onnittelemaan häntä, Hannawald lupasi Iltalehdelle Innsbruckin osakilpailun jälkeen.


Mäkiviikolla historiallinen voitto, Puolan sankari hätyyttelee itseään Matti Nykästä uusisuomi 19:27 06.01

Puolalainen Kamil Stoch liiteli voittoon myös Keski-Euroopan mäkiviikon päättäneessä Bischofshofenin osakilpailussa. Stoch voitti kiertueen kaikki neljä kilpailua ja voitti kokonaiskisan tietysti ylivoimaisesti.


Sven Hannawaldin hurjalla ennätyksellä kova uhkaaja – mäkihyppylegenda lupaa: ”Ilmaiset juomat sille, joka hänet lyö” iltasanomat 08:06 06.01

Puolan mäkihyppytähti Kamil Stoch on pysäyttämättömässä iskussa. Puolalainen on erittäin lähellä Sven Hannawaldin historiallista saavutusta.


Puolan mäkihyppyihme on nousemassa älyttömän harvinaiseen saavutukseen: Pelottaako jo, Sven Hannawald? iltalehti 20:54 04.01

Kyllä vain, Kamil Stoch teki sen taas. Saksan Richard Freitag, ainoa vakavasti otettava haastaja, toki edesauttoi vetämällä avauskierroksella komeat turvat, mutta olihan Innsbruckin mäkikisa totaalista puolalaisen näytöstä. Stochin voitto Innsbruckissa tarkoitti sitä, että mies on nyt voittanut kaikki kolme tämän mäkiviikon osakilpailua. Mikäli hän voittaa myös Bischofshofenin kilpailun, hän nousee todella historialliseen ”kerhoon”.


Mäkihypyn supertähti kaatui dramaattisesti, Sven Hannawald järkyttyi: ”Niin surullista” iltalehti 20:31 04.01

Kun Saksan Richard Freitagin sukset koskettivat Innsbruckin Bergiselin alastulorinnettä, peli oli selvä. Sukset menivät hetimmiten takaa ristiin. Kun hyppy oli vielä pitkä, ei mitään ollut tehtävissä. Saksalainen mätkähti turvalleen ja tuli rinteen kyljellään alas. Hetken itseään keräiltyään hän poistui, onneksi kunnossa. Freitag, Puolan ihmemiehen Kamil Stochin ainoa vakavasti otettava haastaja oli lopulta 30:s. Hänen piti pilata puolalaisen mäkiviikon värisuora. Ei pilannut, ainakaan vielä.


Kamil Stochin ylivoima mäkiviikolla jatkuu - lähellä uusia Sven Hannawaldin legendaarisen tempun iltalehti 17:38 04.01

Puolan Kamil Stoch otti Innsbruckissa jo kolmannen voittonsa tämän kauden mäkiviikolla. Itävallan puolelle siirtyneen mäkiviikon kolmas, Innsbruckin osakilpailu päättyi kahden ensimmäisen kilpailun tavoin puolalaisen Kamil Stochin voitonjuhliin. Hallitseva mäkiviikon kokonaiskilpailun voittaja oli kilpailussa selvä ykkönen. Toiseksi tullut Norjan Daniel Andre Tande jäi Stochille 14,5 pistettä. Saksan Andreas Wellinger oli kolmas.


Unkarin ja Puolan pääministerit tapasivat – edelleen tiukka ei EU:n turvapaikkapolitiikalle MTV 15:36 03.01

Unkari ja Puola aikovat jatkossakin vastustaa EU:n nykyistä turvapaikkapolitiikkaa ja turvapaikanhakijakiintiöitä.


Puolalaistähti Stoch dominoi mäkiviikkoa – jo toinen voitto MTV 17:17 01.01

Puolan Kamil Stoch hyppäsi Keski-Euroopan mäkiviikon toisen osakilpailun voittoon Saksan Garmisch-Partenkirchenissä maanantaina. Kisan ainoa suomalaishyppääjä Antti Aalto jäi jo avauskierrokselle.


Mäkiviikolla suurta draamaa: itävaltalaistähti pilasi kiertueensa - Stoch voitti taas iltalehti 17:13 01.01

Stefan Kraftin haave mäkiviikon voitosta karkasi Garmisch-Partenkirchenin kilpailun avauskierroksella. Puolan Kamil Stoch voitti Garmisch-Partenkirchenin uudenvuodenpäivän mäkikilpailun. Stoch voitti myös Keski-Euroopan mäkiviikon ensimmäisen osakilpailun ja vahvisti nyt johtoaan kiertueella. Toista perättäistä mäkiviikon voittoaan hakeva Stoch hyppäsi 135 metriä ja 139,5 metriä.


Oikosulku iski sähkölinjan liekkeihin Pudasjärvellä - leimahdus tallentui videolle iltalehti 21:16 31.12

Sähkölinja ehti kipinöidä ja rätistä hetken aikaa ennen kuin se leimahti oikosulun myötä liekkeihin. Lähinnä Kainuussa ja Pohjois-Karjalassa on edelleen noin 3 400 asiakasta vailla sähköä. Eniten ongelmia on Suomussalmella, jossa on lähes 1 400 asiakasta sähköttömänä. Satoja asiakkaita on ilman sähköä Hyrynsalmella, Ristijärvellä ja Puolangalla.


Itä-Suomen sähkökriisi jatkuu: Suomussalmi avasi kylpylän ovet kärsiville - ”Onhan se ongelma, jos pesuvedet pitää lumesta sulattaa” iltalehti 13:51 31.12

Pelastuslaitos on keskustellut sähkökatkoista kärsivien kuntien kanssa siitä, miten tilanteen edelleen pitkittyessä asukkaiden veden jakelu ja lämmin tila järjestetään. Lähinnä Kainuussa ja Pohjois-Karjalassa on edelleen noin 3 400 asiakasta vailla sähköä. Eniten ongelmia on Suomussalmella, jossa on lähes 1 400 asiakasta sähköttömänä. Satoja asiakkaita on ilman sähköä Hyrynsalmella, Ristijärvellä ja Puolangalla.


Uutiset