Sote-uudistuksessa yritetään tehdä muutamassa vuodessa se, mihin Ruotsi käytti puolitoista vuosisataa hs 13:56 27.06


Poliisikoira Vito jahtasi asuntomurtajia puolitoista tuntia ja onnistui - "Ei auttanut edes joen ylitys" iltalehti 11:07 26.06

Itä-Uudenmaan poliisin koirapartio jäljitti ja otti kiinni viisi törkeästä varkaudesta epäiltyä Keravalla varhain maanantaiaamuna. - Asuntorosvot yritti puolitoista tuntia eksyttää jahtaavan Viton, ei auttanut edes joen ylitys, kiinni jäivät, tviittaa Poliisi Itä-Uusimaa maanantaiaamuna viestipalvelu Twitterissä. Poliisi sai maanantain vastaisena yönä ilmoituksen Keravan kuusisaaressa tapahtuneesta asuntomurrosta. Paikalle lähetettiin poliisipartion lisäksi koirapartio.


Junat myöhässä jopa puolitoista tuntia – aikataulut pettivät Helsingissä, Oulussa, Turussa... iltasanomat 21:03 25.06

Junat myöhästelevät usealla eri rataosuudella, kertoo VR nettisivuillaan.


Otto Warmbierin perhe kielsi ruumiinavauksen tekemisen iltasanomat 04:58 21.06

Puolitoista vuotta vangittuna Pohjois-Koreassa ollut opiskelija kuoli maanantaina Cincinnatissa.


Otto Warmbierin perhe kielsi ruumiinavauksen tekemisen – Pohjois-Korean vapauttaman opiskelijan virallinen kuolinsyy on mysteeri iltasanomat 04:58 21.06

Puolitoista vuotta vangittuna Pohjois-Koreassa ollut opiskelija kuoli maanantaina Cincinnatissa.


Vaikeat brexit-neuvottelut alkavat tänään Brysselissä iltalehti 11:24 19.06

Neuvottelujen on määrä päättyä maaliskuussa 2019. Brexit-ministeri David Davis aloittaa tänään maanantaina eroneuvottelut Brysselissä. Neuvottelut määrittelevät tavan, jolla Britannia tulee lähtemään Euroopan unionista. Lähes vuosi sitten britannialaiset äänestivät EU-erosta. Keväällä maan pääministeri Theresa May ilmoitti, että ero tulee tapahtumaan maaliskuuhun 2019 mennessä. Puolitoista viikkoa sitten järjestetyissä parlamenttivaalissa Mayn asema heikentyi.


Iltalehden uusi puoluegallup: Vihreät hurjassa nousussa - hätyyttää keskustaa iltalehti 06:58 17.06

Vihreät ovat yhä selvemmin tarraamassa lujasti kiinni neljän suuren puolueiden liigaan perussuomalaisten myrskyisän puoluekokouksen jälkeen. Iltalehden tuoreen kannatustutkimuksen mukaan vihreät ovat lisänneet suosiotaan kuntavaaleista. Vihreät on Iltalehden gallupissa neljänneksi suurin puolue 14,1 prosentin eduskuntavaalikannatuksella, jossa on puolitoista prosenttiyksikköä lisäystä kuntavaaleihin. Keskusta jo ristikossa


Tuhat marssi ulos Meyerin telakalla Turussa - uhkailua ja mielivaltaa, syyttävät työntekijät iltalehti 17:57 15.06

Noin tuhat työntekijää marssi torstaina ulos Meyerin telakalla Turussa, kertoi pääluottamusmies Juha Jormanainen. Puolitoista päivää kestävästä ulosmarssista päätettiin yksimielisesti työhuonekunnan yleiskokouksessa. Toimi on vastalause Meyer Turun henkilöstöpolitiikalle. Työntekijäpuolen mukaan työnantajan edustajat johtavat ihmisiä uhkaillen ja jaellen mielivaltaisia rangaistuksia.


Metallityöväen ammattiosasto marssi ulos Meyerin telakalla Turussa - työntekijät syyttävät: Uhkailua ja mielivaltaa iltalehti 13:27 15.06

Meyerin telakalla Turussa on marssittu ulos, ilmoittaa Turun metallityöväen ammattiosasto 49. Noin tuhat työntekijää on tänään marssinut ulos Meyerin telakalla Turussa, kertoo pääluottamusmies Juha Jormanainen. Puolitoista päivää kestävästä ulosmarssista päätettiin yksimielisesti työhuonekunnan yleiskokouksessa tänään. Toimi on vastalause Meyer Turun "tayloristiselle" eli kyykyttävälle henkilöstöpolitiikalle. Työntekijäpuolen mukaan työnantajan edustajat johtavat ihmisiä uhkaillen ja jaellen mielivaltaisia rangaistuksia.


Metallityöväen ammattiosasto marssi ulos Meyerin telakalla Turussa iltalehti 12:54 15.06

Meyerin telakalla Turussa on marssittu ulos, ilmoittaa Turun metallityöväen ammattiosasto 49. Puolitoista päivää kestävästä ulosmarssista päätettiin yksimielisesti työhuonekunnan yleiskokouksessa tänään. Toimi on osaston tiedotteen mukaan vastalause Meyer Turun henkilöstöpolitiikalle. Työntekijäpuolen mukaan työnantajan edustajat johtavat ihmisiä uhkaillen ja jaellen mielivaltaisia rangaistuksia.


Paavo Väyrynen veti tukensa Niinistöltä - "Puuttui tasavallan presidenttinä hallitustilanteeseen" iltalehti 20:49 12.06

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen ilmoitti kesken hallituskriisin, että hän ei tue Sauli Niinistön uudelleenvalintaa toiselle presidenttikaudelle. Väyrynen kummeksuu Kultaranta-keskusteluja ja "Niinistön puuttumista hallitustilanteeseen". - Ilmoitin noin puolitoista vuotta sitten, että kannatan Sauli Niinistön valintaa toiselle presidenttikaudelle luottaen siihen, että hän pitää Suomen Paasikiven linjalla - sotilaallisesti liittoutumattomana, puolueettomana maana. Nykyisen hallituksen toimikaudella on kuitenkin otettu selviä askeleita sotilaallisen liittoutumisen suuntaan. Olen hyväuskoisesti tulkinnut, että ne ovat toteutuneet valtioneuvoston tahdosta. Viime aikoina on alkanut näyttää yhä ilmeisemmältä, että Sauli Niinistö on tasavallan presidenttinä tätä kehitystä johtanut, Väyrynen kirjoittaa Uuden Suomen blogissaan. Väyrysen mukaan Niinistö on unohtanut perustuslain mukaisen työnjaon, kun hän on muun muassa käynyt Suomen puolesta neuvotteluja EU:n ulkopoliittisen edustajan Frederica Mogherinin kanssa unionin yhteisen puolustuksen kehittämisestä.


Videot: Pittsburgh Penguins juhlii Stanley Cupia – NHL:n finaaleissa järkyttävä tuomarivirhe iltasanomat 11:00 12.06

Patric Hörnqvist puski kiekon ohi Nashvillen Pekka Rinteen, kun kolmatta erää oli jäljellä vain noin puolitoista minuuttia.


Amerikkalaisurheilijan syöksykierre päättyi traagisesti - ruumis löydettiin joesta iltalehti 11:54 09.06

Amerikkalaista jalkapalloa pelannut James Hardy III on kuollut, vahvistavat viranomaiset. USA Today uutisoi, että Hardyn ruumis löydettiin keskiviikkona Indiana-joesta. Omaiset olivat ilmoittaneet hänet kadonneeksi puolitoista viikkoa sitten. Hardy oli kuollessaan 31-vuotias. Kuolinsyy on vielä tutkinnan alla.


Juho Hänninen menetti kärkipaikkansa heti, Suomen suurlupauksen kisa on pilalla iltalehti 11:29 09.06

Juho Hänninen jysäytti pohja-ajan Sardinian MM-rallin kolmannella erikoiskokeella, mutta menetti kokonaiskisan kärkipaikkansa heti neljännellä. Hänninen jätti Monte Olia 1 -erikoiskokeella toiseksi tullutta Kris Meekea 3,2 sekuntia ja vei britiltä kärkipaikan 0,2 sekunnin turvin. Neljännellä Tula 1 -erikoiskokeella Meeke nappasi revanssin ja kiilasi pohja-ajalla takaisin kärkeen 4,1 sekunnin erolla kolmanneksi vajonneeseen Hänniseen. Kaksikon välissä on Hayden Paddon, joka on 0,8 sekunnin päässä Meekesta. Jari-Matti Latvala on kahdeksantena 20,4 sekunnin päässä kärjestä. Toyota-lupaus Esapekka Lapin kisa sen sijaan suli vaihdelaatikko-ongelmiin. Hän on jäänyt kärjestä jo liki puolitoista minuuttia, eikä hän ennen huoltotaukoa pysty käyttämään kakkosvaihdetta lainkaan.


Murray ja Del Potro mittelivät puolitoistatuntisen erän iltasanomat 22:11 03.06

Andy Murray karkasi kolmannessa erässä.


Tuikkasi tuleen tutun rivitaloasunnon känniajelulla - 229 270 euron korvaukset ja neljä vuotta vankeutta iltalehti 17:15 02.06

Pohjois-Savon käräjäoikeus määräsi 21-vuotiaan Jarno Anssi Petteri Vartiaisen pidettäväksi edelleen vankilassa. Istumista hänellä on vielä näillä näkymin edessään ainakin puolitoista vuotta. Tapaus sattui Nilsiän kirkonkylässä, joka kuuluu nykyisin Kuopioon. Oli sunnuntai-ilta juuri ennen joulua. 21-vuotias paikkakuntalainen Jarno Vartiainen oli kolmen muun nuoren miehen kanssa päämäärättömällä huviajelulla. Kaverukset kävivät aiemmin illalla myöhemmin kohteeksi joutuneen nuoren miehen asunnolla Nilsiän Jenunraitilla. Sitten he ajoivat Juankoskelle.


Uutiset