Erdogan valittiin yllätyksettömästi puolueen johtoon – presidentti jatkoi Yhdysvaltojen sadattelua iltasanomat 19:07 18.08

Turkin ja Yhdysvaltojen kiista ottaa edelleen uusia kierroksia. Kiista juontuu pitkälti yhdysvaltalaisen pastorin Andrew Brunsonin kaksi vuotta kestäneestä vankeudesta Turkissa.


Vihreiden Aalto vaatii ulkoministerin eroa: “Nyt on aika lunastaa arvopuheet ja näyttää Soinille ovea” MTV 16:36 18.08

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto vaatii ulkoministeri Timo Soinin eroa. Syynä ovat Soinin aborttipuheet, jotka ovat ristiriidassa Suomen ulkopoliittisen linjan kanssa. Omasta toiminnastaan Aalto kertoo saaneensa kritiikkiä myös puolueen sisältä.


Vankilassa istuva Lula haluaa taas Brasilian presidentiksi – rekisteröityi ehdokkaaksi lokakuun vaaleihin MTV 05:53 16.08

Brasilian entinen presidentti Luiz Inacio Lula da Silva on rekisteröitynyt virallisesti ehdokkaaksi lokakuussa pidettäviin presidentinvaaleihin. Asiasta kertoi hänen puolueensa.


PS-edustaja vingutti eduskunnan taksikorttia – nyt kommentoi Halla-aho: ”Ehkä turhin tapa kerätä huonoa julkisuutta” uusisuomi 18:27 13.08

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi taksikorttikohua puolueen tiedotustilaisuudessa. Halla-aho otti kantaa myös ”haittamaahanmuuttoon” ja arvioi Ruotsin vaaleja.


Petteri Orpo varoittaa ennenaikaisesta vaalikiimasta – "Näyttää siltä, että tässä on jo täysi rähinä päällä" MTV 12:42 13.08

Valtiovarainministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo varoitti ennenaikaisesta vaalikiimasta puolueen ministeriryhmän kesäkokouksessa Joensuussa. Orpo suuntasi sanansa oppositiolle, ja aivan erityisesti sosialidemokraateille.


Halla-aho HS:n haastattelussa: ”Me haluamme lopettaa humanitäärisen maahanmuuton kokonaan” iltasanomat 12:49 11.08

Perussuomalaisten puheenjohtaja kertoi HS:ssa, että hän aikoo kirkastaa puolueensa sanomaa.


Ville Niinistö: ”Olen politiikassa muuttamassa maailmaa, en vaihtamassa pilkun paikkaa tai tekemässä performanssia” uusisuomi 12:27 04.08

Vihreiden kansanedustaja ja puolueen entinen puheenjohtaja Ville Niinistö sanoo, että kiire ilmastonsuojelussa on selvempää kuin koskaan. 


Touko Aaltoa haistateltu ja uhattu väkivallalla – "Kansalaistottelemattomuus on mahdoton puheenaihe" MTV 20:26 03.08

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto kertoo, että häntä ja hänen perhettään on uhkailtu väkivallalla sen jälkeen, kun Aalto antoi tukensa lentokoneessa pakkopalautusta protestoineelle puolueensa työntekijälle. Aalto sanoo, että kansalaistottelemattomuudesta on kovin vaikeaa keskustella Suomessa järkevästi.


Kokoomuksesta kova ryöpytys vihreille: ”Oman käden oikeus ei kuulu suomalaiseen demokratiaan vuonna 2018” uusisuomi 14:53 02.08

Kokoomuksen kansanedustaja ja eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jukka Kopra ryöpyttää vihreiden toimintaa puolueen lainsäädäntösihteerin Aino Pennasen tapauksessa. Kopran mukaan vihreiden toiminta on epäjohdonmukaista ja sekavaa.


Keskustalaiselta kovaa kritiikkiä Touko Aallolle: ”Harhainen perustelu” uusisuomi 13:43 01.08

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Katri Kulmuni arvostelee tiukasti Facebook-päivityksessään, kuinka vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto puolustelee puolueensa eduskuntaryhmän lainsäädäntösihteeri Aino Pennasen toimintaa eilen Finnairin lennolla.


Käyttikö Paavo Väyrynen ”salaisia jäsentietoja”? – ”Perättömiä syytöksiä” uusisuomi 10:37 01.08

Kansalaispuolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen katsoo uutta poliittista liikettä perustavan Paavo Väyrysen (kp.) käyttävän laittomasti puolueen jäsenrekisteriä. Väyrynen on lähestynyt kansalaispuolueen jäseniä ja kannattajia kysyäkseen heitä mukaan uuteen Seitsemän tähden liikkeeseensä.


Touko Aalto myöntää, ettei tunne lentokonekohun taustaa – ”On mahdollista, että kyseessä oli oikea rikollinen” iltasanomat 09:08 01.08

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto puolustaa puolueensa työntekijää, lainsäädäntösihteeri Aino Pennasta.


HS: Kansalaispuolue tehnyt rikosilmoituksen Paavo Väyrysestä MTV 06:56 01.08

Monet kansalaispuolueen jäsenet kertovat saaneensa kansanedustaja Paavo Väyryseltä hänen uuteen puoluehankkeeseen liittyviä sähköposteja, vaikka eivät ole antaneet yhteystietojaan Väyrysen käyttöön, kertoo Helsingin Sanomat.


HS: Kansalaispuolue epäilee: Paavo Väyrynen on varastanut jäsentietoja uuden puolueensa kannattajakortteja varten iltasanomat 05:42 01.08

–?Ne, jotka ovat halunneet, ovat siirretty uuteen rekisteriin. Kansalaispuolueen sähköpostirekisteri on lakkautettu. Sitä ei enää ole, Väyrynen sanoo HS:lle.


Tutkimus: Puolueen aattellinen linja ja toiminta koko maassa sote-kantaa tärkeämpi MTV 09:08 28.07

Puolueen toiminta koko maassa sekä puolueen aatteellinen linja vaikuttavat eniten äänestäjien ratkaisuihin maakuntavaaleissa, ilmenee Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksesta.


Krikettimiljonäärin puolue julistettiin voittajaksi Pakistanissa MTV 15:52 27.07

Entisen krikettitähden Imran Khanin johtama PTI-puolue on julistettu virallisesti Pakistanin toissapäiväisten parlamenttivaalien voittajaksi. Puolueen vastustajat ovat syyttäneet puoluetta vaalivilpistä.


Virallinen tulos valmistui: Entinen krikettitähti vei kiistanalaisten vaalien voiton Pakistanissa iltasanomat 15:04 27.07

Imran Khanin johtaman PTI-puolueen paikat eivät riittäne enemmistöhallitukseen yksin.


Paavo Väyrynen perustaa taas uutta puoluetta: ”Vannoin, etten enää ryhtyisi samaan puuhaan” uusisuomi 13:01 27.07

Konkaripoliitikko Paavo Väyrynen kerää kannattajakortteja uuden poliittisen liikkeensä saamiseksi puoluerekisteriin. Väyrynen ajautui ensin kiistoihin keskustan kanssa ja sen jälkeen myös perustamansa Kansalaispuolueen kanssa.


25 legendaarista isiä – olympiavoittajan miljoonaa, eikä autolla paloi pahoin – Ingebritsenin lapset

Uutiset