Uutissuomalainen: SDP saattaa hyväksyä tiedustelulait nopeutetussa järjestyksessä iltalehti 05:06 17.02

SDP saattaa hyväksyä tiedustelulakipaketin kiireellisessä järjestyksessä, kertoo puolueen ryhmäpuheenvuoron ensi viikon lähetekeskustelussa pitävä kansanedustaja Mika Kari. Kari kertoi asiasta Uutissuomalaiselle. - En näe henkilökohtaisesti mahdottomana lakiesityksen käsittelemistä kiireellisessä järjestyksessä, jos eduskunnalla on asian käsittelyyn riittävä aika ja lakiehdotuksessa olevien yksityiskohtien osalta päästään parlamentissa yksimielisyyteen, Kari sanoo.


Trump-kriitikko, ex-presidenttiehdokas Mitt Romney pyrkii senaattiin - piikitteli heti Trumpin hallintoa iltalehti 17:13 16.02

Yhdysvaltain republikaanipuolueen entinen presidenttiehdokas Mitt Romney ilmoittaa pyrkivänsä maan senaattiin. Romneyn, 70, on pitkään huhuttu aikovan paluuta päivänpolitiikkaan. Perjantaina hän ilmoitti virallisesti pyrkivänsä senaattiin Utahin osavaltiosta. - Pyrin Yhdysvaltain senaattiin palvellakseni Utahin ihmisiä ja viedäkseni Utahin arvoja Washingtoniin, Romney tviittasi.


Näytimme Väyryselle netissä kiertävää kuvaa, jossa hän on keskisormi ojossa - näin hän reagoi: ”Jyrsitty sormeni pois” iltalehti 07:56 16.02

Googlesta löytyvä keskisormi-kuva on Paavo Väyrysen mukaan manipuloitu. Katso videolta, miten Väyrynen reagoi, kun hänelle näytetään keskisormi-kuvaa. Europarlamentaarikko, keskustan kunniapuheenjohtaja ja kansalaispuolueen perustaja Paavo Väyrynen vieraili keskiviikkona Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa. Erikoistoimittaja Susanne Päivärinta näytti Väyryselle kuvaa, jossa Väyrynen näyttää keskisormea. Väyryselle kuva on tuttu.


Itävalta ei suostu EU:n patistukseen, vaan sallii uudelleen tupakoinnin ravintoloissa – "Meistä tehdään Euroopan tuhkakuppi" MTV 21:48 15.02

Itävallan Vapauspuolueen puheenjohtaja ja maan varaliittokansleri Heinz-Christian Strache on tupakoija. Niinpä hän aikoo sallia tupakoinnin ravintoloissa.


Video: Paavo Väyrynen liikuttuu kyyneliin - näkee lasten kaltoinkohtelua läheltä iltalehti 07:15 15.02

Paavo Väyrysen herkkä puoli paljastui Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa. Videolla Paavo Väyrynen herkistyy puhuessaan lasten kaltoinkohtelusta. Europarlamentaarikko, keskustan kunniapuheenjohtaja ja kansalaispuolueen perustaja Paavo Väyrynen vieraili keskiviikkona IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa.


Paavo Väyrynen on varakas mutta pihi - näin se näkyy elämässä iltalehti 20:44 14.02

Paavo Väyrynen paljastaa Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa esimerkiksi keräilevänsä ilmaisia tusseja. Videolla Paavo Väyrynen kertoo, millaista on elää pihiä elämää. Europarlamentaarikko, keskustan kunniapuheenjohtaja ja kansalaispuolueen perustaja Paavo Väyrynen on myös yrittäjä. Vaikka Väyrynen on vuosien varrella päässyt vaurastumaan, hän myöntää olevansa pihi.


Tuohtunut Paavo Väyrynen keskustan toiminnasta - ”Meininki kuin Venäjällä” iltalehti 20:25 14.02

Paavo Väyrynen uskoo pääsevänsä mukaan keskustan puheenjohtajakilpaan lain nojalla. Videolla Paavo Väyrynen kritisoi rajuin sanoin keskustan toimintaa. Europarlamentaarikko, keskustan kunniapuheenjohtaja ja kansalaispuolueen perustaja Paavo Väyrynen vieraili keskiviikkona IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa.


Korruptiosyytteiden ryvettämä presidentti Zuma: Vaatimus eroamisesta on epäreilu MTV 16:44 14.02

Korruptiosyytteiden ryvettämä Etelä-Afrikan presidentti Jacob Zuma on sanonut haastattelussa, että ANC-puolueen vaatimus hänen eroamisestaan on epäreilu.


Sensuroimaton Päivärinta tänään: vieraina Paavo Väyrynen sekä hoitajien rokotuksia vastustava kapinakätilö iltalehti 07:36 14.02

IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelma jatkuu tänään kahden voimakastahtoisen vieraan voimin. Erikoistoimittaja Susanne Päivärinta saa kevätkauden toisessa jaksossa studioonsa vieraiksi valtakunnan puhuttavimpiin poliitikkoihin kuuluvan Paavo Väyrysen sekä hoitajien influenssarokotusvelvoitteita tiukasti vastustavan kätilö Heli Rämäkön. Paavo Väyrynen oli näkyvästi esillä jo presidentinvaaleissa, ja niiden jälkeen veteraanipoliitikko on hämmentänyt ilmoittamalla hakevansa keskustan puheenjohtajuutta ja haastavansa Juha Sipilän - vaikka on perustanut jo toisenkin puolueen, kansalaispuolueen, jonka pääministeriehdokas hän on! Mitä Väyrynen oikein aikoo tehdä? Ja millainen persoona ja henkilö hän aidosti on? Nyt nähdään erilainen haastattelu Väyrysestä.


Eroaako Etelä-Afrikan presidentti? Vastausta erovaatimukseen odotetaan tänään MTV 06:28 14.02

Etelä-Afrikan presidentiltä Jacob Zumalta odotetaan tänään vastausta maata hallitsevan ANC-puolueen esittämään erovaatimukseen.


Etelä-Afrikan ANC vaatii: presidentti Zuman on erottava iltalehti 15:41 13.02

Puolueen mukaan maan etu vaatii presidentin lähtöä. Etelä-Afrikan valtaa pitävä ANC-puolue on menettänyt lopullisesti luottamuksensa presidentti Jacob Zumaan. Puolue ilmoitti, että presidentin on erottava virastaan pikaisesti. Puolue on asettanut eron takarajaksi huomisen keskiviikon.


Lähteet: Etelä-Afrikan valtapuolue päättänyt syrjäyttää presidentti Zuman virasta iltalehti 03:28 13.02

Jacob Zuma on rypenyt korrputioskandaalissa. Etelä-Afrikan hallitseva puolue Afrikan kansalliskongressi (ANC) on päättänyt erottaa presidentti Jacob Zuman virastaan, kertovat lähteet muuan muassa maan yleisradioyhtiö SABC:lle ja uutistoimisto Reutersille. Puolueen johto päätti asiasta 13-tuntiseksi venähtäneessä kokouksessa tiistaina aamuyöstä.


Osama bin Ladenin ampunut sotilas lyttää kovin sanoin Trumpin paraatisuunnitelmat: ”Kolmannen maailman paskaa” iltalehti 21:19 11.02

Yhdysvalloissa Donald Trumpin toivetta sotilasparaatista on arvosteltu kovin sanoin. Trumpin vaatimusta ovat arvostelleet niin demokraatit kuin osa hänen oman republikaanipuolueensa jäsenistä. Arvostelijoiden joukkoon on nyt liittynyt myös Yhdysvaltain laivaston erityisjoukkoihin kuuluva Robert O'Neill.


Poikien ympärileikkauksista halutaan eroon Islannissa - teosta jopa kuuden vuoden vankeusrangaistus iltalehti 12:43 11.02

Islannissa viiden eri puolueen kansanedustajat ovat esittäneet lakia, joka kieltäisi poikien ympärileikkauksen. Asiasta kertoo The Independent. Lakiesityksessä vaaditaan kuuden vuoden vankeusrangaistusta "sukupuolielinten osittaisesta tai kokonaisesta poistamisesta".


Huomio hallitusta repivästä riidasta: ”Kissa tulisi nostaa uudestaan pöydälle” uusisuomi 12:03 11.02

Liberaalipuolueen hallituksen jäsen Johanna Vendelin sanoo, että pehevapaauudistuksen sysääminen seuraavan hallituksen harteille olisi vastuunpakoilua.


Li Andersson kannattaa työajan lyhennystä myös Suomessa - ”Hyvän palkan lisäksi halutaan myös joustoja” iltalehti 08:59 11.02

Saksan suurin ammattiliitto sai läpi vaatimuksensa 28 tunnin viikkotyöajasta. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson näkee Saksan mallin hyvänä esimerkkinä myös Suomelle. Saksan suurin ammattiliitto, metalli- ja sähköalan työntekijöitä edustava IG Metall sai tällä viikolla läpi vaatimuksensa lyhennetystä työajasta. Jatkossa työntekijät voivat lyhentää työaikansa 28 tuntiin viikossa. Samalla tosin myös palkka laskee. Suomessa työajan lyhennystä on pitänyt esillä muun muassa vasemmistoliitto. Puolueen puheenjohtaja Li Andersson näkee Saksan sopimuksen kaivattuna esimerkkinä modernista työelämästä.


Kansanedustaja ällistyi perhevapaauudistuksen kaatumisesta: ”Sen pitää saada maksaa” uusisuomi 17:22 09.02

Oppositiopuolue RKP:n kansanedustaja ja puolueen varapuheenjohtaja Anders Adlercreutz sättii hallitusta tänään pysähtyneen perhevapaauudistukseen reunaehdoista.


Martin Schultz luopuu ulkoministeriaikeistaan iltalehti 15:40 09.02

Saksan sosiaalidemokraattisen puolueen Martin Schultz luopuu yllättäen ulkoministeriaikeistaan. Schultz ilmoitti asiasta tänään. Aiemmin perjantaina sosiaalidemokraattisen puolueen ulkoministeri Sigmar Gabriel arvosteli jyrkin sanoin Schultzia.


Kari Uoti tyrmää yrityksen heittää Väyrynen puheenjohtajakisasta: ”Ei perustu puolueen sääntöihin” iltalehti 14:28 09.02

Oikeustieteen tohtori Kari Uoti on laatinut vastineen keskustan torstaiseen kannanottoon, jonka mukaan Paavo Väyrynen ei olisi vaalikelpoinen puolueen puheenjohtajavaalissa. Keskustan torstainen kannanotto perustuu professori Heikki Halilan ja ministeri Lauri Tarastin laatimaan oikeudelliseen asiantuntijalausuntoon. Oikeustieteen tohtori Kari Uoti tyrmää Halilan ja Tarastin lausunnon. Uotin mukaan "lausunto ei ole analyysi lain sisällöstä, vaan selvitys tavasta päästä ennalta määrättyyn/tavoiteltuun lopputulemaan liittyen keskustan tulevan kesän puheenjohtajavaaliin".


Uutiset