Neljän oppositiojohtajan kova viesti Juha Sipilälle: Ministeri Jussi Niinistön käytös ”kestämätöntä” – ”Pyrkii puuttumaan eduskunnan toimintaan” uusisuomi 10:20 21.02

Neljän oppositiopuolueen eduskuntaryhmien puheenjohtajat ovat julkistaneet avoimen kirjeen pääministeri Juha Sipilälle (kesk) koskien puolustusministeri Jussi Niinistön (sin) käytöstä.


Keskustan puoluesihteeri tapaus Bernerin nostamasta äläkästä – ”Kyllä puolueen näkökulmasta pystyn häntä ryhdikkäästi kiittämään” iltasanomat 20:47 20.02

Eilen illalla paljastui, että ministeri Berner valitaan ruotsalaispankin hallitukseen – keskustan kenttäväki pöyristyi, puoluesihteeri ei.


Oliko Bernerin lähtö yllätys? Näin hänestä puhuttiin puolueen sisällä vielä kuukausi sitten iltasanomat 09:46 20.02

Vaikka Anne Berner on useita kertoja ilmoittanut olevansa politiikassa mukana vain yhden vaalikauden, väläytteli keskustan varapuheenjohtaja ministerin nimeä Alden kärkitiimiin liittyvissä spekulaatioissa vielä tammikuussa.


Kokoomuksessa iloitaan: ”Palautevyöry” ryöpsähti automainoksesta uusisuomi 14:06 18.02

Kokoomuksen puoluesihteeri Janne Pesonen ja kansanedustaja Timo Heinonen kertovat, että puolueen autoilua koskeva vaalimainoskampanja on saanut aikaan ennätysmäisen palautevyöryn.


Kokoomuksen vaalimainoksesta nousi äläkkä – Näin puoluejohto selittää uusisuomi 18:27 17.02

Kokoomuksen tienvarsimainos on herättänyt suurta huomiota viikonloppuna sosiaalisessa mediassa. Mainoksessa on puolueen puheenjohtajan, valtiovarainministeri Petteri Orpon kasvot ja teksti ”Autot kuuluvat teille”.


Pääministeri Theresa Maylle jälleen tappio: Parlamentti tyrmäsi brexit-suunnitelman äänin 303–258 iltasanomat 20:11 14.02

Äänestystulos on kiusallinen pääministeri Theresa Maylle, jota vastaan tämän oman puolueen euroskeptikot ovat kääntyneet.


Juha Sipilän sanat hoivayhtiöistä vedettiin esiin: ”Teidänkään mielestänne markkina-sote ei sovi hoitoalalle” uusisuomi 16:37 14.02

Suurimman oppositiopuolueen sdp:n kansanedustaja Jukka Gustafsson nosti eduskunnan kyselytunnilla esiin pääministeri Juha Sipilän (kesk) omat sanat hoivayhtiöistä.


Thaimaan vaaliviranomaiset haluavat hajottaa prinsessan ehdokkaakseen asettaneen puolueen iltasanomat 09:05 13.02

Parlamenttivaalit pidetään ensi kuussa.


Kokoomuksen kulisseista suoraa puhetta puolueen tilasta: kun asiat eivät ole kunnossa, voi lähteä matto alta iltasanomat 06:01 08.02

Kokoomus mokasi vanhuskeskustelussa, eduskuntaryhmästä arvioidaan suorasukaisesti.


”Ei tietenkään jos on töissä!” – Juha Sipilä riehaantui perustulosta, ja nyt keskustan malli on julki uusisuomi 11:29 07.02

Keskusta on julkaissut perustulomallinsa. Puolueen linjana on ”kannustava perustulo”, jossa lähdettäisiin liikkeelle käänteisen tuloveron kokeilulla. Keskustan perustuloa pitäisi ainakin aluksi hakea, ja se myönnettäisiin pienituloisuuden perusteella. Lisäksi perustulo pienenisi työtulojen kasvaessa.


”Sanna Marinin väite ei pidä paikkaansa” – Nyt älähtää Tampereen kokoomusjohtaja uusisuomi 08:50 07.02

Kokoomuksen, kristillisdemokraattien ja Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen Tampereen valtuustoryhmän puheenjohtaja Ilkka Sasi kiistää tulkinnan, jonka mukaan hoitajamitoitusasia Tampereella olisi ollut kokoomuksesta kiinni.


Näkökulma: Keskusta otti sdp:n pihteihinsä – mutta pinnan alla haukutaan kokoomus uusisuomi 16:56 04.02

Keskusta härnää nyt sdp:tä mukaan kaksinkamppailuun, vaikka kampesi vaalitavoitteillaan ensin itsensä puolueen viereen. Vaalikampanjassa vahvistetaan perusturvaa ja koulutusta, mutta onko ”saneeraaja-Sipilä” enää uskottava keulakuva?


Näkökulma: Keskusta härnää nyt sdp:tä – mutta pinnan alla haukutaan kokoomus uusisuomi 16:56 04.02

Keskusta härnää nyt sdp:tä mukaan kaksinkamppailuun, vaikka kampesi vaalitavoitteillaan ensin itsensä puolueen viereen. Vaalikampanjassa vahvistetaan perusturvaa ja koulutusta, mutta onko ”saneeraaja-Sipilä” enää uskottava keulakuva?


Keskusta linjasi, miten komissaariehdokas valitaan: ”Kansa päättää - tässä on keskustan tapa panna ykkösnimi pöytään” uusisuomi 13:10 03.02

Keskustan eniten saaneesta eurovaaliehdokkaasta tulee myös puolueen komissaariehdokas. Näin linjaa keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä. 


Observer: Työväenpuolue natisee brexit-kiistojen takia, moni kansanedustaja kaavailee lähtöä iltasanomat 05:11 03.02

Britanniassa useat työväenpuolueen kansanedustajat suunnittelevat jättävänsä puolueen brexit-erimielisyyksien takia, uutisoi Guardianin sisarlehti Observer.


”Aika on ohi, imago pilalla” - Keskustassa halutaan Juha Sipilälle haastajia uusisuomi 09:12 02.02

Puheenjohtaja Juha Sipilän linjalle kysytään vaihtoehtoa jo keskustan sisällä. Iltalehden ja Uuden Suomen keskustan päättäjille tekemästä kyselystä ilmenee, että 78 % haluaa puolueen eturivin poliitikoista Sipilälle haastajia seuraavassa, vuoden 2020 puoluekokouksessa.


Ruotsin Nato-kannalle pyyhkeet Suomen eduskunnasta: ”Umpiperä” uusisuomi 17:29 01.02

Suomen neljän suurimman puolueen ulko- ja turvallisuuspoliittiset asiantuntijat ovat samaa mieltä siitä, että Suomen ei pidä sulkea Nato-jäsenyyden hakemista pois tulevallakaan vaalikaudella.


Hoitajamitoitus kuumensi pääministeritentissä: ”Kaikki puolueet ovat tämän takana, paitsi kokoomus” iltasanomat 15:56 01.02

Neljän suurimman puolueen puheenjohtajat olivat Suomen Yrittäjien vaalitentissä.


Uutiset